View this email in your browser
nieuwsbrief verenigingen, juli 2021
Beste bestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je welke informatie voor jou van belang/interessant kan zijn de komende tijd. 


Met vriendelijke groet,
Namens het college van burgemeester en wethouders,

Martijn Hamerslag & Léon Soeterboek 
Wethouder Sport / Wethouder Cultuur en Welzijn

 

Meebouwen aan een tof Nissewaard? Dat kan vanaf nu!
 

Op donderdag 1 juli is het platform www.youngnissewaard.nl gelanceerd. Young Nissewaard is een platform waar jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud gave ideeën kunnen insturen waarmee de jeugd in Nissewaard letterlijk en figuurlijk in beweging wordt gebracht. Ze maken hiermee kans op een bedrag van 10.000 euro om het idee ook daadwerkelijk (met hulp vanuit de gemeente) uit te voeren.
 
Werkt jouw organisatie met kinderen tussen de 12 en 18 jaar? Help ons dan mee om het platform onder de aandacht te brengen. Social media berichten op onze Facebook en Instagram pagina delen stellen wij zeer op prijs. Maar je mag ook onderstaand bericht zoveel mogelijk zelf delen.
 
Meebouwen aan een tof Nissewaard? Dat kan vanaf nu!
Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud en heb je een gaaf idee voor de jeugd in Nissewaard? Stuur jouw idee in en wie weet wordt hij, met jouw hulp, uitgevoerd. Hoe gaaf is dat!

Check snel hoe je mee doet: www.youngnissewaard.nl

#youngnissewaard #openstad #jeugd #gave ideeën
 
 

Vrijwilligersproeverij: Een kijkje in jouw keuken

Op zaterdag 2 oktober organiseert de gemeente Nissewaard de Vrijwilligers dag. Een dag die in het teken staat van alle vrijwilligers die de gemeente rijk is en iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk.  Om alle inwoners kennis te laten maken met de verschillende vrijwilligersorganisaties vragen we jullie om op 2 oktober jullie deuren te openen voor een ware proeverij aan vrijwilligerswerk.
 
Kennismaken met jouw organisatie
Tijdens de proeverij aan vrijwilligerswerk krijgen de mensen de gelegenheid om op een laagdrempelige manier rond te kijken in jouw organisatie, te horen waar jouw organisatie voor staat en wie weet steken de mensen misschien zelfs al even de handen uit de mouwen. Op deze manier ontdekt men het beste wat bij hem/haar past.
 
Verschillende routes
Tijdens de proeverij zullen we diverse routes uitzetten. Op deze manier hopen we dat zoveel mogelijk mensen een kijkje zullen nemen om te zien welk vrijwilligerswerk het beste bij hen past.
 
Open jij jouw deuren? Geef je op
Het zou fantastisch zijn als jij de deuren van jouw organisaties op 2 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur open zet. Geef je voor 8 augustus op door een e-mail te sturen.

Vouchers van maximaal 5000 euro 

voor sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte

Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is het afgelopen jaar nog duidelijker geworden dan het al was. De Provincie Zuid-Holland en Team Sportservice Zuid-Holland zijn op zoek naar organisaties die sport- en beweegaanbod aanbieden in de openbare ruimte, recreatiegebieden en/of sportlocaties.

Met name gemeenten, (sport)organisaties, sport -en wijkverenigingen en stichtingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. Vouchers worden uitgereikt met een maximum van € 2.500 gericht op de hardware alsmede €2.500 gericht op de software.
 
Organisaties kunnen vanaf 7 juli een aanvraag indienen. De termijn sluit zodra er 150 aanvragen binnen zijn, of als dat aantal niet gehaald wordt, op 28 juli.
 
Meer informatie: www.teamsportservice.nl/voucherregeling/

Gluren bij de Buren op 5 september: doe jij mee?


Gluren bij de Buren is op zoek naar gezellige tuineigenaren en toffe acts om mee te doen met de vierde editie van Gluren bij de Buren Nissewaard! Deze editie wordt door corona naar buiten verplaatst. Tuinen door heel Nissewaard worden voor een dag omgetoverd tot heuse podia voor intieme optredens van lokaal talent. Misschien wel jouw tuin?
 
Door de hele gemeente kun je 5 september genieten van singer- songwriters, theater, dans, 20-koppige koren en rappers. In elke tuin staat één act die tussen 12:00 en 17:00 uur drie keer 30 minuten optreed. Alle optredens kun je gratis bezoeken, en als de tuin vol is ga je toch lekker naar de buren.
 
Aanmelden kan t/m 1 augustus.
 
                               

 

Strijd jij mee in het NK Tegelwippen
 

Het NK Tegelwippen is in volle gang. Welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?
 
Tegels wippen in Nissewaard
Tot 30 september kan iedereen in Nissewaard zijn of haar gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand en tellen mee voor de Nationale Tegelteller. Het NK is onderdeel van de campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin!’.
 
De Gouden Tegel en de Publiekswipper
De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: de Publiekswipper die begin oktober wordt uitgereikt.
 
Blijf op de hoogte van het actuele trainingsaanbod

Vrijwilligers Academie Nissewaard organiseert maandelijks gratis trainingen en cursussen voor vrijwilligers in Nissewaard. Op de website vind je een actueel overzicht van alle trainingen de komende periode.
 
Wil je op de hoogte blijven van het actuele trainingsaanbod? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de Vrijwilligers Academie Nissewaard! Je kunt je onderaan de pagina
aanmelden
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier. 
Facebook
Website
Instagram
Email