View this email in your browser
nieuwsbrief scholen, juni 2021
Beste leerkrachten/schoolbestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je informatie die voor het schoolseizoen van belang/interessant kan zijn. Heb je vragen of wil je over een bepaald onderwerp meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
 

Laten we vieren dat we buiten mogen spelen
met een fotowedstrijd!


Stuur jouw leukste buitenspeeldag foto voor 11 juni naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl en maak kans op een leuke prijs.
 
We organiseren voor de buitenspeeldag op 9 juni een fotowedstrijd waar alle kinderen uit Nissewaard tot 13 jaar aan mee kunnen doen. Vermeld bij het insturen van jouw gave foto je contactgegevens en je leeftijd. De tofste foto krijgt een leuke prijs. In iedere leeftijdscategorie reiken wij er eentje uit:
 
- leeftijd 0 - 5 jaar,
- leeftijd 6 - 9 jaar,
- leeftijd 10 - 12 jaar.
 
Tip: Kijk voor (buiten)speeltips en andere activiteiten in de buurt op de website www.buitenspeeldag.nl.

Binnenschoolse Cultuureducatie

De inschrijfperiode voor het BCE-aanbod voor schooljaar 2021-2022 is vorige week gestart. Inschrijven voor de activiteiten kan via onze website tot woensdag 16 juni 2021.
 
In verband met corona heeft een deel van de activiteiten niet kunnen plaatsvinden. In overleg met het platform BCE is besloten voor het deel van de activiteiten waar uitstel voor mogelijk is, de uitvoering te verplaatsen naar schooljaar 2021-2022. De aanbieders zullen hier t.z.t. contact over opnemen met de betreffende scholen.
 
U kunt met vragen over de Binnenschoolse Cultuureducatie terecht bij:

Jaaprogramma's 2021-2022

 
Onze jaarprogrammaposters met al het aanbod voor volgend schooljaar zijn digitaal te bekijken! Graag maken we dingen zo makkelijk mogelijk voor jou. Daarom hebben we onze Cultuurposter aangepast. Door op de titels op de Cultuurposter te klikken kom je direct terecht bij de toelichting van de activiteit op onze website en kun je inschrijven. Bevalt dit, dan zullen we ook de andere jaarprogrammaposters met deze doorklikfunctie uitrusten. Wij horen dus graag of je de aangepaste Cultuurposter als een verbetering ervaart. Laat het ons weten via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.
 
Nieuw aanbod Natuur en Duurzaamheid
 
Misschien heb je het al gezien, er zijn een aantal nieuwe activiteiten aan ons aanbod voor volgend schooljaar toegevoegd:
 
Primair onderwijs
 • Pak@ Afval the Game voor groep 6 (website)
 • Energie en energie besparen voor groep 7 en 8 (website)
Voortgezet onderwijs
 • Serious Klimaat Game voor klas 1 en 2 (website)
 • Project Energiebesparing voor klas 1 en 2 is vernieuwd (website)
Wil je nader kennismaken met dit aanbod? Schuif dan aan bij de digitale presentaties door de aanbieders zelf. Zij vertellen je alle ins en outs van hun activiteit en beantwoorden je vragen graag.
 
Wanneer?
 • Presentaties Pak@ Afval the Game:
  woensdag 9 juni van 13.00-14.00 uur of 14.30-15.30 uur
 • Presentaties Energie en energie besparen:
  woensdag 16 juni van 13.00-14.00 uur of 14.30-15.30 uur
 • Presentatie Serious Klimaatgame en project Energiebesparing:
  woensdag 16 juni van 16.00-17.00 uur
Aanmelden
Stuur een bericht naar het Milieu Huis met je naam, naam van je school en datum en tijd van de presentatie(s) die je wilt volgen. Je ontvangt dan van ons de Zoomlink om deel te kunnen nemen.
 
                            
Nationaal Onderwijs Programma (NPO) en naschools aanbod

Met het NPO trekt de overheid voor de komende jaren geld uit om iets aan de door corona opgelopen ontwikkelingsachterstanden bij kinderen te kunnen doen.
Op de menukaart interventies funderend onderwijs staan passende, kansrijke interventies om uit te voeren bij de gekozen doelen van jouw school.
Onder interventie C. Sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen valt ook het organiseren van naschools aanbod voor leerlingen. Kansrijk voor jouw school om mee aan de slag te gaan? Meer informatie
Subsidie voor waterinitiatieven

Het klimaat verandert en we hebben steeds vaker te maken met extreme wateroverlast of juist droogte. Door het vergroenen van onze tuinen en wijken hebben we daar minder last van. Daarom kunt u ook dit jaar subsidie krijgen voor watervriendelijke initiatieven. Deze moeten ervoor zorgen dat regenwater opgevangen wordt en rioleringen minder belast worden. Denk aan meer groen en minder tegels, een groen dak of een vijver om regen op te vangen. Zo veranderen we onze omgeving in een betere 'spons' voor een plotseling teveel aan water.
 
De subsidie bedraagt 20% van de kosten voor de maatregel(en) die u neemt (inclusief btw.). Particulieren ontvangen maximaal € 5.000. Voor rechtspersonen is de subsidie maximaal € 10.000. Een project moet minimaal € 250 kosten.
 
De subsidie kan worden aangevraagd door:
•    Particulieren voor huurhuis en eigen woning
•    Rechtspersonen zonder winstoogmerk zoals scholen, verenigingen van eigenaars en woningbouwverenigingen
 
Voorbeelden van watervriendelijke initiatieven
•    Woningen en garages met groene (sedum)daken
•    Meer groen en minder tegels
•    Vergroening van het schoolplein
 
Meer informatie vind je hier
 
 

Contactgegevens
Combinatiefunctionarissen Onderwijs


We merken dat het soms nog het beste verwarrend is bij welke combinatiefunctionaris je terecht kunt met vragen die betrekking hebben met het onderwijs. Hieronder vind je per onderdeel de juiste persoon en zijn / haar contactgegevens. Schroom niet om ze bij vragen te bellen of te mailen.
 
Lars Blacquiere,
Sport en onderwijs
06-36 57 29 72
l.blacquiere@nissewaard.nl
 
Elsa van der Bijl,
Onderwijs algemeen en BCE
06-30 22 19 03
e.vanderbijl@nissewaard.nl
 
Rohan de Geus
Jeugd- en jongerenparticipatie
06- 25 04 63 38
r.degeus@nissewaard.nl
 
Jet de Jonge,
Natuur- en milieueducatie
06-51 32 75 31
hg.dejonge@nissewaard.nl
 
Lieke Vergeer
BCE en rookvrije schoolpleinen
06-40 45 94 29
apl.vergeer@nissewaard.nl
 
Denk je dat jouw collega's deze nieuwsbrief ook interessant vinden? Stuur 'm door!
Ben jij de geïnteresseerde collega en wil je jezelf abonneren op deze nieuwsbrief? Meld je aan door een e-mail te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl .
Facebook
Website
Email
Instagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier.