View this email in your browser
nieuwsbrief scholen, december 2021
Beste leerkrachten/schoolbestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je informatie die voor het schoolseizoen van belang/interessant kan zijn. Heb je vragen of wil je over een bepaald onderwerp meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
 
Inhoudsopgave

Klik nu direct op het artikel wat jij wilt lezen!

1. Een terugblik op een mooi event!
2. Terugblik Week van Respect
3. Vrijwilligers bedankt!
4. Gluren bij de Buren komt terug!
5. Even voorstellen!
6. Leer zijn wie je bent
7. High Five Duurzaam Kids in de Boekenberg
8. Reserveer je pakket
9. Contactgegevens Combinatiefunctionarissen Onderwijs

Een terugblik op een mooi event!

Dansmarathon Nissewaard 15 oktober 2021
 
Op 14, 15 en 16 oktober zond SBS6 het programma De Dansmarathon uit. Het programma was het grootste, zwaarste en vooral langste dansspektakel ooit, live op de Nederlandse televisie. Honderd koppels danste 50-uur non-stop op de muziek van bekende dj’s en artiesten voor het goede doel. Er werd geld opgehaald voor het Longfonds voor mensen met COPD. 
 
Ook Nissewaard deed mee, maar dan in de vorm van een eigen mini-dansmarathon. 6 uur achter elkaar dansen op 3 verschillende locaties. Zelfs dat was al een uitputtingsslag. Op vrijdag 15 oktober dansten Dansstudio KP, Time2LineDance, Centrum van de Kunsten, Dansschool Norbert van Wijk, Melanie in Motion, De Spaanse Vereniging en GrapeFine Sports van 19:30 uur tot en met 13:30 uur afwisselend bij ruïne Ravesteyn, Theater De Stoep en in De Boekenberg. Ondanks dat er geen publiek bij kon zijn was het een fantastisch feest, waarbij vooral de dansscholen en verenigingen hebben laten zien hoe leuk en breed het dansen kan zijn! Dankzij deze dansscholen hebben we een schitterend voorbeeld kunnen geven van hoe en waar je onder andere in beweging kan komen. Daarmee sloot het evenement naadloos aan op onze lopende campagne ‘Nissewaard, kom in beweging’ .
 
Klik hieronder voor de aftermovie om nog even na te genieten:

Week van Respect 


Tijdens de Week van Respect, 8 t/m 14 november, gingen de collegeleden van gemeente Nissewaard en onze stadsdichter Patrick van der Biezen in klassen langs om een gastles te geven. De stadsdichter maakte een mooi gedicht om met kinderen in gesprek te gaan over respect. De collegeleden vertelden ieder een persoonlijk verhaal als start om met de kinderen over respect te praten.
 
Dit jaar hebben verschillende scholen ook gebruikt gemaakt van het aanbod om gratis de RespectBox aan te vragen met allerlei materialen om met hun leerlingen aan de slag te gaan over het thema respect.
 
Ben je er deze week niet aan toegekomen, maar wil je nog wel met jouw klas werken over respect, bekijk dan de respectlessen op het gratis lesson-up-kanaal (link: https://www.lessonup.com/nl/channel/respect-education/series ) van de Respect Foundation. Deze lessen zijn ook na de Week van Respect nog  beschikbaar.
 
Vrijwilligers bedankt!

Dinsdag 7 december is het de nationale vrijwilligersdag. Om al onze vrijwilligers in Nissewaard te bedanken, hebben wij een vrijwilligersmagazine gemaakt. In dit magazine lees je verschillende verhalen van onze eigen helden uit Nissewaard.

Haal vanaf dinsdag 7 december jouw gratis vrijwilligersmagazine op bij de volgende locaties!

Spijkenisse
- Bibliotheek de Boekenberg, Markt 40 Spijkenisse
- SWO, Goudenregenplein 3 Spijkenisse
- Wijkcentrum de Akkers, Lenteakker 5 Spijkenisse

Kernen
- Bakkerij Reedijk Heenvliet
- Bakkerij Reedijk Geervliet
- Bakkerij Reedijk Zuidland

Gluren bij de Buren komt terug!

Dit is het festival waarbij het vloerkleed het podium is en de bank de tribune. Enthousiaste bewoners stellen voor dit evenement hun huiskamer open voor
een act en voor publiek uit de buurt. Aan elke deelnemende huiskamer wordt één act gekoppeld die drie keer 30 minuten op vaste tijden optreden. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van huiskamer naar huiskamer hoppen. De huiskamers van Gluren bij de Buren zijn open voor alle kunstdisciplines, je vindt er theater, dans, muziek, cabaret en spoken word.

Aankomende editie doen we daar nog een schepje bovenop met het: ‘hobby hoorcollege’. Iedereen met een bijzondere passie mag het podium betreden. Je kan denken aan een presentatie over krav maga, het delen van levensinzichten na het lopen van een pelgrimstocht of gewoon honderduit praten over jouw bijzondere verzameling. 

Vanaf 1 november tot 1 januari kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen via https://glurenbijdeburen.nl/nl/informatie/aanmelden/act

De datum is zondag 13 februari 2022 van 13:00 - 18:00 uur. De entree is "pay what you can" en voor meer informatie kan de algemene website worden bezocht.  

Even voorstellen


Vanaf 15 november ’21 ben ik begonnen als combinatiefunctionaris 'inclusief sporten'. Dat wil zeggen dat ik mij ga inzetten voor iedereen die door een beperking of ouderdom een afstand voelt tot het huidige sport- en beweegaanbod. Sport moet namelijk voor iedereen toegankelijk zijn, zowel voor jeugd als volwassenen. Daarom ga ik samen met verenigingen opzoek naar een geschikt aanbod. Voor de één zal dat in een reguliere groep zijn waarbij kleine aanpassingen vanuit de trainer voldoende zijn en voor de ander is een aparte groep noodzakelijk waar iedereen eenzelfde beperking heeft. Mijn doel is om vraag en aanbod op elkaar aan te laten sluiten en hierin persoonlijke begeleiding te bieden. Mocht jij interesse hebben stel ik mijzelf graag voor via het schoolplatform naar de ouders zodat ze gebruik kunnen maken van mijn begeleiding.

Voor vragen vanuit school of ouders rondom het thema ‘inclusief’ sporten kunt u met mij contact opnemen via:

Adriaan Spaans
a.spaans@nissewaard.nl
Combinatiefunctionaris Inclusief Sporten
Gebied: Nissewaard


 
Mijn naam is Josien de la Croix, ik ben opgegroeid in Spijkenisse en woon- en werk hier nog steeds met veel plezier. Sinds 1 oktober volg ik Mienke Pouw op als vereniging ondersteuner Cultuur. Door mijn jaren lange achtergrond in de evenementen organisatie, breed lokaal netwerk en voorliefde voor cultuur denk ik een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van culturele projecten en zo Nissewaard nog mooier te maken!

Het stimuleren van bewonersinitiatieven, plezier en mensen en organisaties met elkaar verbinden staat hierbij centraal. Ik ga de komende periode benutten om persoonlijk met jouw in contact te komen, gezien het aantal organisaties kan dat even duren, maar wanneer je een vraag hebt of een mooi initiatief bel of mail mij dan gerust.

Ik werk op maandag, dinsdag en donderdag en ben te bereiken op 06-13550722 of j.delacroix@nissewaard.nl.

                           
 
Leer wie je bent!

Steun jij LHBTI+ leerlingen met jouw GSA/klas? Draag dan op vrijdag 10 december een outfit met de kleur paars en sta op voor een school waar iedereen zichzelf kan zijn! Post op deze dag je leukste paarse vrijdag foto en tag @s.p.a.c.e.010 op insta!

       

High Five Duurzaam Kids in de Boekenberg!

Vanaf september 2021 is het Milieu Huis in de Boekenberg permanent gesloten voor het publiek. Maar met onze natuur- en duurzaamheid activiteiten gaan we volop verder, ook in de Boekenberg!
Zo organiseren we voortaan iedere derde zaterdagmiddag in de bibliotheek  ‘High Five Duurzaam Kids’ voor kinderen van 6 – 12 jaar, tijd: 13.30 – 15.30 uur.
 
Op deze middagen staat iedere keer een duurzaam thema op het programma. Zo gaan we op zaterdag 18 december met de deelnemers kleding pimpen voor de feestdagen. Dus heb je een kledingstuk dat je nog wel past,  maar dat wel een oppepper kan gebruiken voor een feestje? Meld je dan snel aan via www.deboekenberg.nl
Alleen kinderen dienen aangemeld te worden, geen ouders/begeleiders. Deelname is gratis. En vergeet niet je kledingstuk mee te nemen!
 
Graag willen wij jou verzoeken om dit te delen op het oudernet van jouw school! Alvast dank. 

Reserveer je pakket


Ook in 2022 gratis groentezaden voor basisschool en bso:
reserveer snel je pakket


Voor het vijfde jaar kunnen bieden we scholen en bso's gratis moestuinpakketten aan met zaden van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Vorig jaar kon door de overweldigende belangstelling niet volledig aan de vraag voldaan worden. Daarom heeft Rijk Zwaan het aantal pakketten verhoogd tot maar liefst 3500! Met als doel, zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met moestuinieren en gezonde groenten. Vanuit Nissewaard was er vorig jaar maar één belangstellende school voor de zaden. Hopelijk maken dit jaar meer scholen gebruik van dit mooie initiatief.

Hoe ziet het pakket er dit keer uit?
Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Als je ook zo’n pakket wilt reserveren voor je school, stuur dan vóór 18 december een mailtje naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl met als onderwerp: zadenpakket Rijk Scheer. En in de mail de naam van de school en contactpersoon van de school (en eventueel voor welke locatie het bestemd is).
   

Contactgegevens Combinatiefunctionarissen Onderwijs


We merken dat het soms nog best verwarrend is bij welke combinatiefunctionaris je terecht kunt met vragen die betrekking hebben met het onderwijs. Hieronder vind je per onderdeel de juiste persoon en zijn / haar contactgegevens. Schroom niet om ze bij vragen te bellen of te mailen.
 
Lars Blacquiere
Sport en onderwijs
06-36 57 29 72
l.blacquiere@nissewaard.nl
 
Elsa van der Bijl
Onderwijs algemeen en BCE
06-30 22 19 03
e.vanderbijl@nissewaard.nl
 
Rohan de Geus
Jeugd- en jongerenparticipatie
06-25 04 63 38
r.degeus@nissewaard.nl
 
Jet de Jonge
Natuur- en milieueducatie
06-51 32 75 31
hg.dejonge@nissewaard.nl
 
Lieke Vergeer
BCE en rookvrije schoolpleinen
06-40 45 94 29
apl.vergeer@nissewaard.nl

Adriaan Spaans
Aangepast Sporten 
a.spaans@nissewaard.nl
 
Denk je dat jouw collega's deze nieuwsbrief ook interessant vinden? Stuur 'm door!
Ben jij de geïnteresseerde collega en wil je jezelf abonneren op deze nieuwsbrief? Meld je aan door een e-mail te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl .
Facebook
Website
Email
Instagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier.