View this email in your browser
nieuwsbrief verenigingen, februari 2021
Beste bestuursleden,

Het blijft nog even een bijzondere tijd. Zeker voor verenigingen en andere organisaties. Alles draait om ontmoeting! In deze nieuwsbrief lees je welke informatie voor jou van belang/interessant kan zijn de komende tijd. 


Met vriendelijke groet,
Namens het college van burgemeester en wethouders,

Martijn Hamerslag & Léon Soeterboek 
Wethouder Sport / Wethouder Cultuur en Welzijn

 

Subsidieregeling Compensatie Covid-19 verlengd

Maatschappelijke organisaties in Nissewaard kunnen onder voorwaarden een beroep doen op een subsidie om hun belangrijke rol in en voor de samenleving te kunnen blijven spelen. De subsidie is met name bedoeld voor organisaties die nog geen, of onvoldoende steun hebben ontvangen vanuit de gemeente Nissewaard. De COVID-subsidie maatschappelijke organisaties wordt verlengd tot 1 juni 2021.

De voorwaarden staan in de Subsidieregeling Compensatie COVID19 maatschappelijke organisaties Nissewaard. Deze vind je op de website van gemeente Nissewaard.

Het gezicht achter de vrijwilliger

In de gemeente Nissewaard zijn vele vrijwilligers op diverse terreinen, vaak op de achtergrond, actief. Zij zijn daarmee het cement van de samenleving. Het gemeentebestuur van de gemeente Nissewaard vindt het dan ook belangrijk om deze mensen een gezicht te geven. Dat gebeurt met de tentoonstelling ‘Vrijwilligers in beeld’. Deze is vanaf zaterdag 30 januari te zien op de website van de vrijwilligersacademie www.vrijwilligersacademienissewaard.nl.

Tentoonstelling reist door Nissewaard
In de tentoonstelling worden diverse vrijwilligers geporteerd. Je ziet de foto en leest het verhaal achter de vrijwilliger. De bedoeling van de tentoonstelling is, dat hij door Nissewaard reist en dat hij wekelijks wordt aangevuld met nieuwe portretten. Zo ontstaat er een compleet beeld van alle vrijwilligers die Nissewaard rijk is. Helaas lukt het door de nu geldende coronamaatregelen niet om de tentoonstelling op locatie te bezoeken. Als dit weer mogelijk is, verhuist de tentoonstelling regelmatig en is hij de komende maanden op diverse locaties te zien. 

Wil jij ook iets voor een ander doen?
Als je iets voor een ander wilt doen, dat kan bijvoorbeeld al door je in te zetten als vrijwilliger binnen jouw eigen vereniging of die van jouw kinderen. Maar het kan ook zijn dat je een klusje voor een buurtgenoot doet. Kijk waar je graag jouw steentje aan wilt bijdragen en wat bij je past. Op de website www.nissewaardvoorelkaar.nl vind je vraag en aanbod. Je ziet dan waar om gevraagd wordt en hoe je jezelf als vrijwilliger kunt aanbieden. Hieronder lees je meer over Nissewaard voor elkaar.

Kun jij wel wat vrijwilligers gebruiken?

Iedereen kan weleens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, een extra hand met de boodschappen of vervoer, samen een gezellig uitje organiseren of sportief bezig zijn. Eenmalig of voor langere tijd, alles kan en mag!

Veel vrijwilligers-, zorg- en welzijnssorganisaties kunnen én willen je graag van dienst zijn. Op www.nissewaardvoorelkaar.nl plaats je makkelijk een oproep waarop inwoners uit Nissewaard voor specifieke klusjes of vrijwilligerstaken kunnen reageren. Van schilderen van het clubhuis, penningmeester tot knutselouders in de wijk.

Hoe werkt het online vraag & aanbod systeem?
Om gebruik te maken van Nissewaardvoorelkaar.nl meld je jezelf eerst aan. Aanmelden is vrijblijvend, gratis én het vergroot de veiligheid en betrouwbaarheid van Nissewaardvoorelkaar.nl. Het kost slechts een minuut van je tijd. Je kunt daarna een vraag en/of aanbod vinden op 2 manieren:

1. Plaats een vraag en/of aanbod. Door het e-matchingssysteem van www.nissewaardvoorelkaar.nl worden vrijwilligers en organisaties in jouw buurt automatisch van jouw vraag op de hoogte gesteld. Zij nemen vervolgens bij interesse contact met je op.

2. Reageer op het aanbod en/of de vraag van vrijwilligers en organisaties. Er zijn al veel mensen en organisaties die hun diensten hebben aangeboden en wachten op een vraag in hun buurt. Spreekt de vrijwilliger of organisatie jou aan? Neem dan contact met hen op!

Vraag en/of aanbod gevonden?
Nissewaardvoorelkaar.nl zorgt voor een veilige, betrouwbare en anonieme omgeving om online met elkaar in contact te komen. Je kiest zelf hoe je daarna verder wilt. Tip van Nissewaardvoorelkaar.nl: een kennismakingsgesprek is een logische vervolgstap. Hierin ontdek je of het klikt en kun je elkaars wensen en behoeften bespreken.

Nissewaard op zoek naar 2e stadsdichter 


Nissewaard is op zoek naar een nieuwe Stadsdichter. Iemand uit Nissewaard die poëzie dichter bij de inwoners brengt door gedichten te schrijven over het dagelijkse leven en voor officiële gelegenheden. Wie de nieuwe opvolger van stadsdichter Kevin Mack wordt kun je live volgen via de Facebook Gemeente Nissewaard. Ook via het Youtube kanaal van de gemeente is de livestream te volgen op zaterdag 6 januari om 13.00 uur. Je kunt ook live stemmen voor de publieksprijs. De jury, bestaande uit wethouder Léon Soeterboek, directeur van de Boekenberg Victor Thissen en stadsdichter Kevin Mack, kiest de uiteindelijke nieuwe stadsdichter.

Wat doet een Stadsdichter?
Een Stadsdichter schrijft gedichten over Nissewaard en draagt deze voor bij een aantal gebeurtenissen in Nissewaard. Hij of zij maakt poëzie zichtbaar in de wijken en kernen, stimuleert het culturele klimaat in de stad en vergroot de betrokkenheid van inwoners bij actuele, lokale gebeurtenissen. Het is iemand met hart voor de stad die op de hoogte is van het laatste lokale nieuws. De Stadsdichter levert minstens 12 gedichten per jaar op en vindt presenteren leuk. Het is een erefunctie met een aanstelling van twee jaar.
 

Online sportgala 2020 een groot succes

Helaas kon het sportgala dit jaar niet plaatsvinden zoals voorgaande jaren. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ruim 70 mensen volgden afgelopen vrijdag 29 januari het online sportgala via de speciaal ingerichte Zoom bijeenkomst.

Tijdens deze bijeenkomst zagen zij de mini-documentaire 'De houdgreep van 2020' in première gaan en waren zij de eerste die kennismaakte met de achttien sporthelden van Nissewaard.

Na de onlinebijeenkomst is de mini-documentaire en de onthulling van de sporthelden live gegaan op de social mediakanalen van de gemeente. Wil je het sportgala terugkijken? Dat kan! Je vindt de video's op de FB pagina van Gemeente Nissewaard, Actief in Nissewaard en op het Youtube account van Actief in Nissewaard.

Veel kijk plezier en hopelijk tot volgend jaar op 4 februari 2022, in een volle zaal in theater De Stoep!

Social Talk
 

We voelen ons allemaal weleens niet lekker in ons vel. Vooral tijdens dit coronajaar… En soms is het gewoon moeilijk om hier in je eentje uit te komen, zeker voor de jongeren onder ons. Dan is het fijn als je met mensen kunt praten die jouw gevoel herkennen, erkennen en tips geven om ermee om te gaan.
Tijdens de Social Talk vertellen bekende artiesten over hun ervaring met onderwerpen als depressie, eenzaamheid en discriminatie. De artiesten zullen ook tijdens de livestream optreden. Praat mee via de interactieve livestream. Elke editie zal worden geopend door een artiest die ook deel zal nemen in de talkshow.
Tijdens de lockdown wordt er 1 x per week een livestream verzorgd via het YouTube kanaal en Facebook account van Social Talk.

Wil je meer informatie, weten wanneer de volgende Social Talk is of een van de Social Talks terugkijken? Kijk dan op www.social-talk.nl.
 

Blijf op de hoogte van het actuele trainingsaanbod


Wil je als vrijwilliger of vrijwilliger coördinator op de hoogte blijven van het actuele trainingsaanbod, nieuws rondom vrijwilligerswerk en de kennisbank? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de Vrijwilligers Academie Nissewaard!

Maandelijks zijn er gratis trainingen en cursussen te volgen voor alle vrijwilligers in Nissewaard. 

Benieuwd naar het overzicht of wil je maandelijks een update ontvangen?
Ga dan naar https://www.vrijwilligersacademienissewaard.nl/cursusoverzicht/ en meld je onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier. 
Facebook
Website
Instagram
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Nissewaard · Raadhuislaan 106 · Spijkenisse, Zh 3201 EL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp