View this email in your browser
nieuwsbrief verenigingen, mei 2021
Beste bestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je welke informatie voor jou van belang/interessant kan zijn de komende tijd. 


Met vriendelijke groet,
Namens het college van burgemeester en wethouders,

Martijn Hamerslag & Léon Soeterboek 
Wethouder Sport / Wethouder Cultuur en Welzijn

 

Game in real life

Zondag 9 mei van 13.00 – 17.00 uur 

Deze meivakantie organiseren Stichting JOZ Nissewaard en Gemeente Nissewaard in samenwerking met House of Esport op zondag 9 mei van 13:00 uur tot en met 17:00 uur een E-sport middag op de JOZ locatie Westdijk. Speel mee met Fortnite of stap in een virtuele wereld met de VR-brillen. In deze wereld kun je een potje boxen of even lekker de voetjes van de vloer. Een ervaring die de deelnemers niet snel vergeten. 

Iedereen tussen de 10 en 26 jaar is welkom. Wil je meedoen? Aanmelden kan via Instagram. Deelname is gratis, inschrijving is wel verplicht.


                    

Vrijwilligersdag 2 oktober 2021: Help jij mee?

Zonder actieve inwoners geen sterke samenleving! In bijna elk onderdeel van de samenleving speelt vrijwillige inzet (vrijwilligerswerk) een rol. Van vrijetijdsbesteding tot aan zorg & welzijn en veiligheid.

Themadag: Hoe beleef jij vrijwillige inzet in Nissewaard?
De gemeente Nissewaard wil samen met alle vrijwilligersorganisaties en actieve inwoners op 2 oktober een themadag ‘Vrijwilligers’ organiseren in Nissewaard. Als bedankje. Als helpende hand. Als inspiratie. Als stimulans voor iedereen om zijn beste beentje voor te kunnen zetten in onze samenleving. Het wordt een dag met leerzaam en leuk aanbod. Denk aan lezingen, kennismaking, workshops, inspiratie, netwerken, vraag & aanbod, eten & drinken en vermaak. 

Iedereen die graag wat actiever wil zijn voor zijn/haar buurt, netwerk of stad, zijn welkom om kennis te maken met het vrijwilligersaanbod in Nissewaard. 

Denk en doe jij met ons mee? 
Lijkt het jou leuk om mee te denken? Op 18 mei organiseren we een zoombijeenkomst waarin we alle ideeën en plannen met elkaar bespreken. 

Doe je met ons mee? Meld je aan!

High Five Kick-Off 19 september 2021
Wat voor workshop/clinic organiseer jij? 

Dit jaar organiseren we op zondag 19 september de High Five Kick-Off. Een dag waarop kinderen van 4 tot 18 jaar kennis kunnen maken met het vrijetijdsaanbod in Nissewaard. 

Net als vorig jaar vinden op verschillende plekken in Nisseswaard gratis clinics/workshops plaats waar kinderen zich voor kunnen inschrijven. Wil jij dat kinderen kennismaken met jouw club? Schrijf je dan in. Dat doe je door het invullen van het inschrijfformulier en te mailen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.

In de video zie je hoe gaaf de dag vorig was en waarom je op deze dag absoluut niet wilt ontbreken. 

 

Hoe vitaal is jouw organisatie? Vul de vragenlijst in. 

Onlangs heb je een vragenlijst ontvangen die gaat over de vitaliteit van jouw organisatie, met als thema Corona. Afgelopen jaar was voor vele organisaties geen gewoon jaar. Graag blikken we met jou terug op het afgelopen jaar en de stand van zaken binnen jouw organisatie. Met de uitkomsten van de Vitaliteitsscan wil de gemeente Nissewaard de verenigingen/stichtingen beter ondersteunen daar waar nodig.
 
Heb jij de vitaliteitsscan nog niet ingevuld? Doe dit dan alsnog.

  • Klik hier voor de Vitaliteitsscan sportverenigingen.
  • Klik hier voor de Vitaliteitsscan club- en buurthuizen.

Koningsdag Nissewaard was geweldig

We hebben een aantal gave livestream met Dj’s van het lokale muziekplatform Puls in Theater de Stoep opgenomen, er zijn diverse dansworkshops geweest met dansscholen uit Nissewaard. Ook hebben we een bezoek gebracht aan diverse verzorgingstehuizen samen met dansschool Dee Move, kinderstadsdichter Meike, docente Amber van Opijnen van Centrum voor de Kunsten en de voorleeskampioen Mila van de Boekenberg. Weer veel blije gezichten gezien van toeschouwer tot aan de artiesten.

Wil je nog even nagenieten van een prachtige dag? Hieronder de links naar de livestreams.
 
Dansschool DEE MOVE
StudioT2LD
CvdK Spijkenisse
Dansstudio KP
Stream DJ's Theater de Stoep
 
 

Oranjefonds start nieuw programma rondom jonge vrijwilligers

Vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleren. Dat doet het Oranjefonds in het programma De verschilmakers: jong-sociaal-oranje. Ze bieden 25 organisaties die hun huidige vrijwilligersbestand willen verjongen, drie jaar lang intensieve ondersteuning en begeleiding. Zodat zij nog meer en beter in staat zijn jonge vrijwilligers aan zich te binden. Zo creëren ze nieuwe generatie vrijwilligers en sociaal initiatiefnemers. Echte verschilmakers. Jong, sociaal en oranje.
 
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.  

DRAAG jij ook een STEENTJE BIJ?
 

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Met het NK Tegelwippen maken we Nederland samen een stukje groener. Dit doen we door tegels te vervangen voor planten.

Wie kan er mee doen?
Het antwoord is iedereen! Maar zorg wel dat de tegels die je wipt van jezelf zijn. Ga niet zomaar in de openbare ruimte een plein wippen. Ook de gemeente Nissewaard geeft gewipte tegels door wanneer we bijvoorbeeld de openbare ruimte vergroenen. Bedrijven of scholen die hun terrein vergroenen kunnen ook gewipte tegels opgeven. Zo heeft recent de Gelinckschool in de Schenkel hun groene schoolplein aangelegd en deze tegels hebben we ook doorgeven op de website van NK Tegelwippen. Op dit moment staat gemeente Nissewaard op plek 26 van de 79 gemeenten die meedoen aan het NK Tegelwippen. Maar dat kunnen er natuurlijk veel meer zijn.


Doe jij ook mee?  
Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de Tegelteller van je gemeente opgeteld. Wil je weten welk groen je het beste kan planten? Lees hier meer over supersnelle tuintips.

QR-op-uit in Nissewaard

Kun jij zingen, dansen, schilderen, fotograferen, voordragen, beeldhouwen of toneelspelen of heb jij een ander talent dat je op jouw favoriete locatie aan heel Nissewaard wil laten zien? Doe dan mee aan de QR-op-uit route!
 
Maak een foto of filmpje van jouw talent op jouw favoriete plek in Nissewaard en stuur hem op naar ZoBlits. Zij zorgen ervoor dat jouw inzending wordt vastgelegd met een pinpoint op de QR-op-uit routekaart. Zo kan iedereen die op jouw favoriete locatie komt en de QR-code scant, jouw talent bewonderen en wordt jouw favoriete plek in Nissewaard nóg een stukje mooier.
 
Inspiratie opdoen? Bekijk hier de eerste inzendingen.  

Blijf op de hoogte van het actuele trainingsaanbod

Vrijwilligers Academie Nissewaard organiseert maandelijks gratis trainingen en cursussen voor vrijwilligers in Nissewaard. Op de website vind je een actueel overzicht van alle trainingen de komende periode.
 
Wil je op de hoogte blijven van het actuele trainingsaanbod? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de Vrijwilligers Academie Nissewaard! Je kunt je onderaan de pagina aanmelden
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier. 
Facebook
Website
Instagram
Email