View this email in your browser
nieuwsbrief scholen, maart 2022
Beste leerkrachten/schoolbestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je informatie die voor het schoolseizoen van belang/interessant kan zijn. Heb je vragen of wil je over een bepaald onderwerp meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
 
Inhoudsopgave

Klik nu direct op het artikel wat jij wilt lezen!

1. Start Energielessen op sbo De Branding
2. Ook een officieel Rookvrij Schoolplein bij obs De Veenvlinder
3. Schrijf jouw klas nu in voor...
4. Doe mee: zaterdag 19 maart is het de Landelijke Opschoondag!
5. Sportgala 2021 on- en offline een groot succes
6. Praktische tips om meer vrijwilligers te werven
7. Het NK Tegelwippen gaat weer van start
8. Voor informatie over Cultuureducatie met Kwaliteit 3 (CMK3)
9. Contactgegevens Combinatiefunctionarissen Onderwijs
10. Lokaal Akkoord Sport en Bewegen Nissewaard.

11. 'HIER!' Doet iedereen mee

Start Energielessen op sbo De Branding

In februari werd de eerste les ‘Over energie en energie besparen’ gegeven in de bovenbouw van sbo De Branding. Wethouder Duurzaamheid Igor Bal gaf het startsein, waarna docent Madelon van Stichting Milieu Dichterbij en de leerlingen enthousiast aan de slag gingen.
Huisjes werden met verschillende materialen geïsoleerd en er werd onderzocht welke manieren van isolatie het beste werken. Ook bespraken de leerlingen welke andere manieren van energie besparen er nog meer zijn en of ze daar zelf thuis al iets voor doen.
 
Met een opdracht voor thuis worden ook de ouders betrokken bij het onderwerp.
De komende weken loopt deze leuke en leerzame les nog op verschillende andere scholen.

Ook een officeel Rookvrij Schoolplein bij obs De Veenvlinder

Samen met de leerlingen van groep 6 van obs De Veenvlinder onthulde wethouder Wouter Struijk officieel het rookvrij-schoolplein-bord bij de toegang naar het schoolplein. De school had al de afspraak met personeel en ouders dat er op het schoolplein niet gerookt wordt, die afspraak is nu met het bord voor iedereen zichtbaar gemaakt. Daarmee hangt het bord nu bij 7 scholen in Nissewaard. Interesse in een bord voor uw school? Neem contact met ons op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl

Schrijf jouw klas nu in voor...


Boerderijles
Voor wie? Groep 3 t/m 8.
Wanneer? Voorjaar/ zomer 2022.

Voor meer informatie en inschrijven kan er een kijkje worden genomen op de website
https://www.actiefinnissewaard.nl/activiteiten/?idno=1382.


 

Doe mee: zaterdag 19 maart is het de Landelijke Opschoondag!


Op zaterdag 19 maart wordt weer de Landelijke Opschoondag georganiseerd in het land. Ook in onze gemeente vinden er dan schoonmaakactiviteiten plaats. Zo kun je aansluiten bij een grote schoonmaakactie langs de Oude Maas. Plogging.nu organiseert in samenwerking met Reinis en High Five Duurzaam dan een plogging event. Tussen 9.00 – 11.00 uur wordt er afval verzameld langs de Oude Maas (dan is het eb, vandaar het vroege tijdstip). Voor deelname ga naar www.plogging.nu en sluit je aan.
 
Op zaterdagmiddag is er ook een kinderactiviteit van High Five Duurzaam Kids in/bij bibliotheek de Boekenberg. Dan gaan we ook ploggen en een groot kunstwerk maken van al het afval dat we hebben verzameld. Doe mee van 13:30 – 15.30 uur aan deze spannende uitdaging. Aanmelden doe je via www.deboekenberg.nl  in de activiteitenagenda.
Sportgala 2021 on- en offline een groot succes

Met maar liefst meer dan duizend online kijkers en tweehonderd aanwezigen in Theater de Stoep, was het sportgala 2021 een enorm groot succes. Vrijdag 4 februari was het theater gevuld met alle genomineerden, aanhang en andere genodigden. Zij zagen wie er als categorie winnaars uit de bus kwamen.
 
Het waren spannende weken
Voor de Combinatiefunctionarissen Lieke en Hanna. Zij hielden zich namelijk bezig met de organisatie van het sportgala en hebben een aantal keer het programma op zijn kop moeten gooien. “Gaan we volledig online of kunnen we toch met een aantal mensen het theater in? Het laatst bleek gelukkig het geval. We mochten weer de sfeer van twee jaar geleden proeven. Helaas niet met een volle zaal, maar dat mocht de pret niet drukken. Het programma was grotendeels van tevoren opgenomen, waardoor we ook online het sportgala konden uitzenden. De mensen thuis zagen live via de Facebookpagina van de gemeente wie de gelukkig categorie winnaars waren. Online keken er maar liefst duizend mensen. Wij kijken met een grote glimlach terug op het gala van 2021. Het was een gave combinatie van een on- en offline evenement”, aldus Hanna en Lieke.
 
En de winnaars zijn?
Gelukkig zaten alle winnaars in de zaal en konden zij stuk voor stuk op het toneel op om hun prijs in ontvangst te nemen. Laten we beginnen met de winnaar van de publieksprijs. Op deze prijs is meer dan duizend keer gestemd. De jeugdtrainers van SV Simonshaven waren de publiekslievelingen en mochten de prijs in ontvangst nemen.

De winnaars in de overige categorieën zijn:
  • Sportman: Sven Mijnans
  • Sportvrouw: Lesley Pattinama-Kerkhove
  • Sportteam: Mischa en Yoeri Fransen
  • Sport talent: Wesley Monster
  • Trainer/Coach: Kimberly Pikeur
 
Naast de publieksprijs- en categorie winnaars konden mensen ook hun sportheld opgeven. Leo van Duin en Ben Sebel waren de helden van de avond. Zij zijn al decennia de steun en toeverlaat van hun voetbalclubs SC Botlek en HVOS in Spijkenisse-Noord.
 
Het gala gemist? Kijk het online terug
Dat kan op de Facebookpagina van @gemeentenissewaard of hier -> https://www.youtube.com/watch?v=TsqYe-YlkTg
 
Veel kijkplezier! En tot volgend jaar.

 

Praktische tips om meer vrijwilligers te werven


Het vinden van top vrijwilligers kan een hele uitdaging zijn. Waar ga je werven, hoe spreek je jouw toekomstige vrijwilliger het beste aan en hoe speel je in op de trends die je in het Trendrapport Vrijwillige Inzet 2021 las? 

Anne van Roosmalen van NLvoorelkaar deelt graag wat tips met jou: Wil je meer lezen over toffe challenges om positiviteit te verspreiden (en jongeren te werven) en hoe je daar vervolgens een duurzaam vervolg aan geeft of onderwerpen als burenhulp, eenzaamheid en sociale cohesie onder de aandacht brengt? Neem dan een kijkje op de website.

Het NK Tegelwippen gaat weer van start!


Het NK Tegelwippen gaat vanaf 21 maart weer beginnen. De gemeente Nissewaard doet ook dit jaar weer mee.

Wat is NK Tegelwippen?
Het NK Tegelwippen is een landelijk project waarbij alle gemeenten kunnen aansluiten. Het doel van het tegelwippen is het vervangen van tegels voor groen. Een tegel eruit en beplanting van bloemen of planten ervoor in de plaats. Zo kun je een steentje bijdragen aan een groenere en gezondere leefomgeving.

Hoe kun jij meedoen?
Iedereen met tegels in de tuin kan natuurlijk meedoen. Een vereniging, school of stichting kan mogelijk ook vergroenen in de omgeving.

Wat levert het vergroenen van de omgeving jou op?
Veel mensen voelen zich gelukkiger in een groene omgeving. Daarnaast is regelmatig in de tuin werken ook heel gezond voor iedereen.  

Doet u ook mee?
Kijk voor inspiratie voor het vergroenen van de tuin of om het aantal gewipte tegels door te geven op www.nk-tegelwippen.nl.

Wil jij kijken naar de mogelijkheden van het vergroenen van de omgeving bij bijvoorbeeld je sportclub, schoolplein of zangkoor, neem dan contact op met Lotte Broersma via combinatiefucntionaris@nissewaard.nl

 
 

Voor informatie over Cultuureducatie met Kwaliteit 3 (CMK3)


Met ingang van schooljaar 2021-2022 loopt het landelijke project Cultuureducatie met Kwaliteit ook in Nissewaard. De coördinatie ligt bij Henny van Leeuwen van het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse. Heeft u vragen of wilt u informatie over CMK3 in Nissewaard? Neem contact op met…
 
Henny van Leeuwen
06-40952097
h.vanleeuwen@nissewaard.nl  

Contactgegevens Combinatiefuncationarissen Onderwijs


We merken dat het soms nog best verwarrend is bij welke combinatiefunctionaris je terecht kunt met vragen die betrekking hebben op het onderwijs. Hieronder vind je per onderdeel de juiste persoon en zijn / haar contactgegevens. Schroom niet om ze bij vragen te bellen of te mailen.
 
Lars Blacquiere,
Sport en onderwijs
06-36 57 29 72
l.blacquiere@nissewaard.nl
 
Elsa van der Bijl,
Onderwijs algemeen en BCE
06-30 22 19 03
e.vanderbijl@nissewaard.nl
 
Jet de Jonge,
Natuur- en milieueducatie
06-51 32 75 31
hg.dejonge@nissewaard.nl
 
Wesley Kokken,
Jeugd- en jongerenparticipatie en Emancipatie
06-41 59 50 67
w.kokken@nissewaard.nl
 
Adriaan Spaans
Aangepast Sporten 
06-36 55 80 51
a.spaans@nissewaard.nl
 
Lieke Vergeer
BCE en Rookvrije schoolpleinen
06-40 45 94 29
apl.vergeer@nissewaard.nl

Lokaal Akkoord Sport en Bewegen Nissewaard


Vanaf deze maand vind je in onze nieuwsbrief een vast item over het Lokaal Akkoord Sport en Bewegen! Elke maand wordt er nieuwe informatie met jullie gedeeld over het Lokaal Akkoord Sport en Bewegen. Denk bijvoorbeeld aan nieuws over nieuwe initiatieven die zijn ontstaan, gerealiseerde plannen of andere belangrijke bijdragen aan de sport en het bewegen.

Lokaal Akkoord Sport en Bewegen Nissewaard

Het begon allemaal met een Nationaal Sportakkoord. Met het Nationaal Sportakkoord wilden de sport, de gemeenten en de rijksoverheid samen met de provincies, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de kracht van sport in Nederland nog beter benutten. De motorische vaardigheid van kinderen is afgenomen. Er zijn groepen mensen die nooit sporten. Niet iedereen weet zich respectvol te gedragen langs de lijn. En de klassieke sportvereniging komt verder onder druk te staan door minder leden en vrijwilligers. Als het aantal sporters in ons land afneemt heeft dat ook gevolgen voor de topsport. En daarom moeten we er met ze allen voor zorgen dat mensen blijven sporten. Door aanbieders te versterken en kinderen weer meer en beter te laten bewegen. Een belangrijk initiatief waar de Rijksoverheid vanaf 2020 t/m 2022 per gemeente geld voor vrij heeft gemaakt. In Nissewaard hebben we dat vertaald naar het Lokaal Akkoord Sport en Bewegen. Al 2 jaar lang zetten diverse sportaanbieders, gemeente en organisaties zich in om het sporten en bewegen in Nissewaard op basis van 6 thema’s verder te ontwikkelen. Samen zetten we iedereen in Nissewaard in beweging!

Bekijk de video op YouTube om te zien welke mooie resultaten er in de afgelopen 2 jaar al zijn behaald. 

'HIER!' Doet iedereen mee


Op woensdag 9 maart overhandigt wethouder Martijn Hamerslag het eerste exemplaar van het nieuwe boekje ‘HIER! Doet iedereen mee’ aan de sporters en organisaties die hebben meegeholpen aan de inhoud van het boekje. Het boekje ‘HIER! Doet iedereen mee’ is een vervolg op het eerder uitgegeven activiteitenboekje ‘HIER! gebeurt het in Nissewaard’. Wederom een mooi initiatief dat is ontstaan vanuit het Lokaal Akkoord Sport en Bewegen.

Deze uitgave is speciaal gevuld met het aangepast sport- en beweegaanbod van Nissewaard en geeft een overzicht van wat de mogelijkheden zijn wanneer mensen te maken hebben met een beperking. Wil je dit boekje hebben?

Dat kan! Vanaf 15 maart zijn de boekjes af te halen bij het stadhuis, de Boekenberg en de verschillende wijkcentra.
Denk je dat jouw collega's deze nieuwsbrief ook interessant vinden? Stuur 'm door!
Ben jij de geïnteresseerde collega en wil je jezelf abonneren op deze nieuwsbrief? Meld je aan door een e-mail te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl .
Facebook
Website
Email
Instagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier.