Copy
Logo

YYO:n datasivusto löysi Suomesta 2488 yhteiskunnallista yritystä

Yhteiskunnalliset yritykset työllistävät yli 61 000 henkilöä ja toimivat yleisimmin sosiaali- ja terveysalalla, työllistämistoiminnassa, koulutuksessa sekä kiertotalouden parissa.

– Yhteiskunnallinen yrittäjyys ei ole kovin tunnettua, vaikka jokainen meistä todennäköisesti tietää yhteiskunnallisia yrityksiä. Datasivusto tekee yhteiskunnallisten yritysten moninaista kenttää Suomessa tunnetuksi ja näkyväksi, sanoo YYO:n Katja Anoschkin.

Lue lisää ja tutustu datasivustoon

Esittelyssä yhteiskunnallinen yritys: Diakon – arvot työn tekemisessä

Diakon on Satakunnassa toimiva sote-alan yhteiskunnallinen konserni, jossa uskotaan arvopohjaisen toiminnan vaikuttavan myönteisesti myös henkilöstön sitoutumiseen ja rekrytointiin. Yhteiskunnallisten ja taloudellisten arvojen yhdistäminen ei ole silti aina helppoa.

Tutustu Diakoniin

Katse kohti julkisia hankintoja

On yhteinen etu, että yhteiskunnan palveluja tuottavat merkittävissä määrin tahot, jotka käyttävät pääosan voitostaan yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen. Yhteiskunnallisten yritysten kannattaakin lisätä hankintoihin ja kilpailutuksiin liittyvää osaamistaan ja pyrkiä menestymään hankintakilpailussa, muistuttavat YYO:n asiantuntijat Jukka Lindberg ja Kimmo Kumlander.

Lue artikkeli

Julkisten hankintojen osaamista vahvistetaan uudella mentorointiohjelmalla

Valtiovarainministeriö, Kuntaliitto ja HAUS kehittämiskeskus toteuttavat Hankinta-Suomi-toimenpideohjelman puitteissa julkisten hankintojen osaamista edistävän mentorointiohjelman.

Ohjelmaan haetaan osallistujia julkishallinnon, yksityissektorin sekä kolmannen sektorin julkisten hankintojen ammattilaisista. Hakuaika päättyy 30.9.

Lue lisää mentorointiohjelmasta

Miten yhteisötalouden mahdollisuuksia pitäisi edistää? Osallistu ja vaikuta!

Haku kahteen syksyllä alkavaan yhteiskunnallisten yritysten esihautomoon käynnissä

SÄRÖ/FRACTURE-esihautomo on englanninkielinen työpajakokonaisuus, jossa osallistujat voivat kirkastaa aluillaan olevaa yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tuote- tai palveluideaansa ja viedä sen käytäntöön. Ohjelmaan haetaan ideoita, jotka tulevat toimimaan pääkaupunkiseudulla. Ohjelman järjestää Helsinki Incubators yhdessä Think Companyn ja YYO:n kanssa. Hakuaika päättyy 25.9.

Metropolia amk:n ja YYO:n yhteistyössä järjestämä Turbiini esihautomo-ohjelma innostaa yhteiskunnallisia haasteita ratkovien yritysten perustamiseen pääkaupunkiseudulla. Mukaan voi ilmoittautua myös ilman liikeideaa, riittää, että yhteiskunnallinen yrittäjyys kiinnostaa.

Lue lisää ja hae mukaan hautomoihin

YYO mukana Waves-tapahtumassa

YYO osallistui syyskuun puolivälissä Ashoka Nordicin järjestämään Waves-tapahtumaan. YYO:n asiantuntijat sparrasivat tapahtumassa yhteiskunnallisia yrityksiä ja yritysideoita lempeässä Pehmoleijonanluolassa.

“Sparrattavat liikeideat liittyivät mm. parempaan arkeen, työyhteisöjen kehittämiseen sekä ekologiseen kestävyyteen. Tiimit kaipasivat tukea vaikuttavuuden todentamiseen sekä rahoitus- ja ansaintamalleihin. Yksi keskustelluimmista aiheista oli teknologian hyödyntäminen”, kertoo Tom Tarvainen YYO:n neuvonta- ja ohjauspalveluista.

Jos kaipaat tukea oman yhteiskunnallisen yrityksesi kehittämiseen tai vaikuttavan yritysidean eteenpäin viemiseen, tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!

Tutustu palveluihimme yrityksille ja yhteisöille

Seuraa somessa ja kerro kaverille!

Löydät meidät myös sosiaalisen median kanavista. Tervetuloa seuraamaan ja keskustelemaan!

YYO Twitterissä
YYO Facebookissa
YYO LinkedInissä
YYO Instagramissa