Copy

Butlletí de notícies

26 de gener del 2023

El proper 11 de febrer a la Basílica de la Sagrada Família celebrarem l'Assemblea General del MPCB. Podeu descarregar aqui el programa complet
AVUI ENS TROBEM AMB... JOSEP TORRENTE I BRUNA
Qui ets i quant temps portes al moviment? Sóc en Josep Torrente Bruna, i vaig entrar al Moviment el setembre del 2003, quan el grup 5 em va demanar que els fes el servei d’acompanyar-los com a consiliari. Sóc barceloní, vaig créixer en la fe al redós de la parròquia de Santa Maria del Pi de Barcelona, fa 22 anys que sóc capellà, estic vinculat a la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, i des de fa 7 anys tinc encomanada la cura de les parròquies de Sant Pere i sant Pau i de la MD de la Mercè del Prat de Llobregat.

Què és el que t’impulsa a aixecar-te cada dia?
El desig de servei als altres i l’església des dels encàrrecs concrets i quotidians que se m’han fet. És el que procuro que ompli el meu dia a dia. A la rectoria del Prat comencem el dia pregant amb el company, un capellà guineà que està acabant estudis. Procuro fer-hi entrar aquelles coses que tinc programades, pregar Déu per les persones i grups que em trobaré, demanar-li que les meves poques traces i errors no impedeixin que ell il·lumini la nostra vida... i que estigui obert a descobrir-lo present en allò que no havia previst.

Quin és el teu talent? Quina habilitat tens?
M’agrada el cant. Voldria cultivar més aquesta afició, com havia fet en altres èpoques cantant en grups corals. Ara em toca sovint fer de solista a les eucaristies, perquè avui costa molt fer cantar la gent a les celebracions parroquials. Per la formació prèvia als estudis de teologia, també tinc facilitat per les qüestions tecnològiques d’enginyeria, de so i d’imatge. Tinc un arxiu fotogràfic inacabable, especialment des de la irrupció de la fotografia digital. I ben endreçat!

Si poguessis viure dins d’una pel·lícula per un dia quina seria?No sóc gaire cinèfil encara que procuro veure les que marquen època o les de caire religiós. Em va impressionar molt la Película “De dioses y Hombres” d’aquella comunitat cistercenca al Magrib que mira de ser fidel a la fe i al servei dels germans fins a la darrera conseqüència... o “Intocable” una comèdia divertida que mostra el valor de construir una amistat fonda.

Si ara mateix poguessis agafar la maleta i marxar uns dies on aniries?
A un monestir. No cal que sigui gaire lluny, Sant Benet de Montserrat seria un bon lloc. Però desendollant el telèfon, que sovint és un element que dispersa la meva atenció per atendre coses molt diverses. Llegir estones llargues, pregar, escriure sense interrupcions imprevistes, tenir un horari regular i sense presses.

Què t’ha aportat el moviment i que creus que hi aportes tu?
M’ha aportat sobretot en la vida del grup que acompanyo. Tot i mirar de ser fidel a les convocatòries generals del moviment, les reunions de consiliaris i els sopars tertúlies, les reunions periòdiques amb el grup m’han ajudat a no teoritzar en excés, i adonar-me que la vida demana un continu discerniment que s’ha de moure en el concret i el possible. Acompanyar la creixença dels fills, o la cura dels pares o la responsabilitat laboral il·luminats per la fe però amb respostes i accions ben concretes i no sempre fàcils o clares. Ha estat una escola de vida i d’aprenentatges en el ministeri com a prevere. Al grup jo sóc el benjamí. I ha estat també un espai d’amistat compartida amb persones que d’altra manera no hagués trobat a la vida.

19 de gener del 2023
Copyright © 2023 Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp