Copy
Informatie bijeenkomsten gezinsspecialist

| 25-10-2021


Gezinsspecialist St. -Jozefmavo organiseert informatiebijeenkomsten voor leerlingen, ouders en docenten

De gezinsspecialist van de St.- Jozefmavo, Marion Rodrigo, organiseert gedurende het schooljaar diverse informatiebijeenkomsten met uiteenlopende onderwerpen. De bijeenkomsten worden aangeboden aan leerlingen, ouders en docenten. Het aanbod behandelt diverse thema’s. Thema`s voor dit jaar zijn rouw, angststoornissen en opvoeding van tieners.

Deelname aan de bijeenkomsten is kosteloos.

·         Wat is rouw? Waar kan je terecht? 
Ieder mens krijgt vroeg of laat in zijn leven te maken met rouw. Dit kan zijn omdat je beste vriend of vriendin verhuist of omdat een vriendschap/relatie over gaat. Ook bij een scheiding van ouders is er sprake van een rouwproces. Iemand verliezen in je naaste omgeving door overlijden is het meest bekende rouwproces. In deze bijeenkomst zal Marion Rodrigo samen met Laura Verbeeke (gezinsspecialist Minters) aan de hand van voorbeelden uit de praktijk uitleggen welke taken je doorloopt in een rouwproces. Aan bod komt: wat zijn normale gevoelens? Bij wie kan je terecht wanneer je hulp wil vragen? Zowel binnen school als daarbuiten.

Doel: informatie en (h)erkenning geven over het thema ‘Rouw’ en de wegen naar ondersteuning hierbij (zowel binnen als buiten school). Deelnemers hoeven zelf niets in te brengen.

Wanneer:           1 november 2021 van 15:30 tot 16:30u
Hoe/locatie:       St.- Jozefmavo, Willem de Zwijgerlaan 240 te Vlaardingen

Aanmelden:      Meld je aan voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar marion.rodrigo@minters.nl.

·         Welke angststoornissen zijn er? Hoe kun je hiermee omgaan en waar kan je terecht?

Voor de leerling met deze problematiek zal een online-bijeenkomst worden opgenomen die na deze bijeenkomst aan ouders of docenten meegegeven kan worden.

In deze bijeenkomst legt Marion Rodrigo samen met Anne van de Sar (wijkteam basis GGZ ) aan de hand van praktijkvoorbeelden uit welke soorten angsten zij tegenkomen in het werk. Aan de hand  van deze voorbeelden proberen zij duidelijk te maken tegen welke problemen  je als ouders, kind of docent aan kan lopen en geven zij advies hoe je het beste kan handelen en welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn om de last van de angst zo veel mogelijk te beperken. Bij angsten is het belangrijk om vroegtijdig te signaleren en te handelen voordat de angsten de overhand nemen.

Doel: informatie en (h)erkenning geven over het thema ‘Angststoornissen’ en de wegen naar ondersteuning hierbij binnen en buiten school. Deelnemers hoeven zelf niets in te brengen.

Wanneer:           2 november 2021 van 15:30 tot 16:30u
Hoe/locatie:       St.- Jozefmavo, Willem de Zwijgerlaan 240 te Vlaardingen

Aanmelden:      Meld je aan voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar marion.rodrigo@minters.nl.
 
·         Opvoeding van tieners

Samen met een jeugdwerker uit het wijkteam zal  Marion Rodrigo aan de hand van voorbeelden ingaan op de vraag: Hoe kun je je tiener zo zelfstandig mogelijk laten functioneren op school en daarbuiten? Ook wanneer je kind door omstandigheden, diagnoses of puberteit anders functioneert. Wanneer is iets een probleem? Of kunnen we het normaliseren? Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden opvoedingsvraagstukken besproken waar ouders of tieners zichzelf in kunnen herkennen. Er wordt advies gegeven hoe te handelen bij lastige vraagstukken m.b.t. opvoeding en waar hulp te vragen indien nodig. Wat kan je verwachten van de zorg? (zowel binnen- als buiten school) en handige links.

Doel: informatie en (h)erkenning geven over het thema ‘Opvoeding van tieners’ en de weg naar ondersteuning hierbij binnen en buiten school. Deelnemers hoeven zelf niets in te brengen.

Wanneer:                   4 november 2021 van 15:30 tot 16:30u
Hoe/locatie:               St.- Jozefmavo, Willem de Zwijgerlaan 240 te Vlaardingen

Aanmelden:              Meld je aan voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar marion.rodrigo@minters.nl.


Heb je vragen over een bijeenkomst?
Neem dan contact op met Marion Rodrigo via 06-46601707 of per e-mail via marion.rodrigo@minters.nl.


This email was sent to TVijfvinkel@sjm.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
St.-Jozefmavo · Willem de Zwijgerlaan 240 · Vlaardingen, 3136 AX · Netherlands