Copy
In deze uitgave behandelen wij een nieuwe trend en een artikel over schuim.
TREND
EVE Architecten en Quadro Interieurbouw
VELOURS
Een duidelijk waarneembare trend en ontwikkeling in de markt is de vraag om mooie velours stoffen te verwerken. Velours heeft een warme, aaibare en chique uitstraling wat een meubelstuk of geheel interieur veel meer cachet geeft dan een regulier strakke projectstof. Busschers heeft de laatste tijd diverse fraaie projecten mogen stofferen met uiteenlopende soorten velours stoffen. Uitgekozen door de architect dan wel op aangeven van Busschers zelf. Bij het verwerken van bepaalde types velours stoffen is het belangrijk om wel “stoffeer regels” in acht te nemen zoals de vleug richting. Natuurlijk kunt u van Busschers verwachten dat wij deze kennis in huis hebben en in de stoffering toepassen. Naast reguliere velours stoffen, zijn er velours die bewerkt zijn met een weefpatroon, die een extra hoge of juist lage pool hebben. En op stofgebied staat de ontwikkeling niet stil, er is zelfs velours te krijgen dat custom made geprint kan worden, zie bijgaande foto. Velours is in alle prijsklassen te verkrijgen en in diverse samenstellingen zoals katoen, polyester, Trevira CS en klassieke mohair. 
VAKINFORMATIE
SCHUIM
Een belangrijke bijdrage aan het uiterlijk en comfort van een meubelstuk, of het nu de bank thuis is of door een interieurbouwer op maat gemaakte bank, is SCHUIM! Om maar direct het grootste misverstand uit de wereld te helpen: “het soortelijk gewicht van schuim zegt totaal niets over het comfort van het schuim!”
Het soortelijk gewicht geeft aan wat de kwaliteit is van schuim. Hoe hoger het soortelijk gewicht hoe meer materiaal is gebruikt, hoe duurzamer het is. Bijvoorbeeld: SG35 staat derhalve voor Soortelijk Gewicht 35 kilo per m³. Er zijn diverse soorten schuim, o.a.: polyether, koudschuim, Pantera, latex. Ieder schuim heeft zijn kenmerken. Over het algemeen geldt dat de “indrukweerstand”, aangeduid in Newton of kPa, bepaalt hoe hard of zacht het schuim is. De beleving daarvan of voorkeur is natuurlijk per persoon verschillend. Busschers kan alle kwaliteiten leveren en u zeer goed voorzien van advies welk type schuim voor welk doeleind het beste is, rekening houdend met budget dan wel met gestelde eisen zoals bijvoorbeeld brandveiligheid.
Voor meer info over schuim willen wij u vragen om persoonlijk contact met ons op te nemen.

BUSSCHERS interieur stoffering
Höltersweg 2, 7556 BX Hengelo

T. 074 - 242 11 99
F. 074 - 243 55 47
info@busschers.org
www.busschers.org