Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 

image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
 
shadow1
 

Nieuws over nieuwbouwdepots, vergoedingsvrij aflossen en verrekenen opgebouwde waarde

Lopende nieuwbouwdepots automatisch verlengd naar 24 maanden
Voor klanten met een lopend nieuwbouwdepot (18 maanden) geldt dat hun bouwdepot automatisch verlengd is naar 24 maanden met behoud van rentevergoeding. Na deze 24 maanden kan het depot niet opnieuw verlengd worden.
 
Nieuwe bouwdepots voor nieuwbouw
Zoals eerder gecommuniceerd hebben alle nieuwe bouwdepots voor nieuwbouw standaard al een looptijd van 24 maanden met behoud van rentevergoeding. Dit bouwdepot kan één keer met 12 maanden verlengd worden waarvan de eerste zes maanden met rentevergoeding.

Alle af- en bijschrijvingen in bouwdepot
Klanten hebben beter inzicht in de af- en bijschrijvingen van hun bouwdepot. Zo zien klanten bijvoorbeeld nu ook de bijschrijvingen van de rente over het bouwdepot en de afschrijving voor NHG-kosten.

 
Vergoedingsvrij aflossen bij meeropbrengst oude woning
Is de werkelijke verkoopopbrengst van de oude woning hoger dan ingeschat bij de verstrekking van de nieuwe hypotheek? Dan mogen klanten deze meeropbrengst voortaan gebruiken om extra af te lossen op de nieuwe hypotheek. Hierbij brengt ABN AMRO geen vergoeding voor vervroegd aflossen in rekening. Deze extra aflossing telt ook niet mee in het bedrag dat de klant jaarlijks vergoedingsvrij mag aflossen.

 
Eenvoudige en snellere verrekening van de opgebouwde waarde
Heeft je klant een ABN AMRO hypotheek met een gekoppeld opbouwproduct zoals een spaarverzekering en wil hij zijn woning verkopen en de hypotheek aflossen? Dan kan hij vanaf nu de opgebouwde waarde automatisch laten verrekenen met de hypotheeklening. Zo hoeft een klant de polis niet meer zelf af te kopen of te wachten op de verzekeraar.

 

Terug naar boven
 

Webinar

Heb jij klanten in jouw portefeuille met leningdelen waarop zij niet aflossen of zonder gegarandeerde vermogensopbouw? Dan lopen deze klanten financiële risico's. Een financieel product moet passend zijn gedurende de hele looptijd. Hoe kun jij de zorgplicht voor deze klanten invullen? Klik hier en meld je aan voor het webinar op vrijdag 22 maart om 13.00 uur. 

In dit online webinar demonstreert a.s.r. aan jou de Aflossingsvrijcheck, een tool die ze speciaal hebben ontwikkeld en jouw klanten inzicht en overzicht geeft in hun aflossingsvrije lening(delen). De tool is vanaf 1 april beschikbaar. 

 

Terug naar boven
 
Rekenvoorbeeld: aanvullende lening bij verbouwing
Soms komt het voor dat de kosten van de verbouwing hoger uitvallen. Om de nog onbetaalde nota's te betalen of werkzaamheden te laten afronden, kan dan een aanvullende financieringsbehoefte ontstaan. Echter, er wordt dan vaak geen rekening gehouden met een lopende hypotheek en de bijbehorende GHF toetsrente wanneer de resterende rentevaste periode korter is dan 10 jaar. 

Klik hier voor het rekenvoorbeeld. 
 

 

Terug naar boven
 

Nieuwe Hypotheekgids

Het wordt nog leuker om de Thuis Hypotheek te adviseren. In de nieuwe hypotheekgids zijn een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd waaronder:
  •  Centraal Beheer biedt nu ook hypotheken met energiebesparingsbudget;
  •  Naast een 40-urig loondienstverband kunnen ze onder voorwaarden extra inkomen uit zelfstandigheid meetellen voor de aanvraag. 
Klik hier en download de hypotheekgids. Uiteraard vind je die ook op extranet. 
 

 

Terug naar boven
 

Profiteer nog t/m 29 maart van 12,5 maand gratis offertegeldigheid

Voor alle offertes die tot en met 29 maart worden aangevraagd, is automatisch in de offerte een verlengingskostenpercentage van 0,0% opgenomen. Deze actie is vaak interessant voor nieuwbouw, maar is ook van toepassing op tweede hypotheken, bestaande bouw en oversluiten. Een mooi cadeau voor jouw klanten! 

Offertes die worden aangevraagd na 29 maart zijn weer standaard 6,5 maand geldig. Passeert de hypotheek na 6,5 maand? Geen probleem, dan wordt deze termijn automatisch met maximaal 6 maanden verlengd tegen 0,2% verlengingsprovisie. 

 

Terug naar boven
 

Jungo doet al het werk en ORV niet langer verplicht

Wist je dat Jungo al het werk voor je doet? Een Jungo hypotheek adviseer je als een hypotheek met dalrente. Jij of jouw klant hoeven niets te doen om te profiteren van het voordeel van de crowd. Jungo voert een anonieme campagne en iedere euro die ze ophalen zorgt voor extra voordeel voor jouw klant. 
"Jouw klant krijgt sowiese een scherpe rente bij Jungo en die wordt nog lager doordat particuliere investeerders in jouw hypotheek beleggen. Hoe mooi is dat?" Bekijk hier een voorbeeld van een anonieme campagne.

Vinden jouw klanten het leuk dan mogen ze een persoonlijke touch toevoegen aan de campagne.

ORV niet langer verplicht
Jungo schrapt per direct de verplichting tot het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Hiermee zetten ze weer een stap naar een verdere versimpeling van het aanvraagproces. Dat ze de verplichting laten vervallen, wil natuurlijk niet zeggen dat ze het belang van een passende dekking bij overlijden onbelangrijk vinden. Integendeel. Hierin ziet Jungo een cruciale rol voor jou als onafhankelijke adviseur. 

 

Terug naar boven
 

Verruiming voorwaarden overbruggingskrediet

Nationale-Nederlanden verruimt de voorwaarden van het overbruggingskrediet. Vanaf heden is het mogelijk om de afkoopwaarde van bankspaarrekeningen en spaarpolissen van andere aanbieders dan Nationale-Nederlanden te overbruggen. Voorwaarde is dat de klant:
- Zijn nieuwe woning financiert bij Nationale-Nederlanden én
- Verklaart dat de afkoopwaarde gebruikt wordt voor de aflossing van het overbruggingskrediet

De geldverstrekker waar de bankspaarrekening of spaarpolis aan verpand is, moet ook akkoord gaan met de aflossing van de afkoopwaarde op het overbruggingskrediet. 

 

Terug naar boven
 

NIBC Direct introduceert de NIBC Direct Senioren Hypotheek

Vanaf vandaag biedt NIBC Direct ook een maatwerkoplossing voor senioren die een andere woning willen aankopen, maar die op basis van de standaard annuïtaire toetsing niet voor het hypotheekbedrag in aanmerking komen. Door rekening te houden met de werkelijke lagere lasten van de klanten kan het zijn dat ze de woning toch kunnen financieren. 
Een hypotheek is mogelijk met en zonder NHG. Op twee uitzonderingen na hanteert NIBC Direct de voorwaarden van de senioren propositie van NHG:
  • Een RVP korter dan 20 jaar (minimaal 10 jaar) is alleen toegestaan als de leeftijd van de jongste aanvrager bij het einde van de RVP minimaal 85 jaar is
  • De verstrekking bedraagt maximaal 80% van de marktwaarde
Klik hier voor de nieuwe acceptatiegids of kijk op extranet. 

 

Terug naar boven
 

0,4% korting op de Woningverhuur Hypotheek


De Woningverhuur Hypotheek bestaat 1 jaar! Ter ere van deze mijlpaal heeft Woonfonds een mooie actie. Eerder liet Woonfonds al weten tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat te financieren en € 500,= van de taxatiekosten te vergoeden. Hier komt nu nog bij dat Woonfonds in de actieperiode van nu tot en met 30 april 2019 de rentetarieven heeft verlaagd. 

In de markt voor de kleine particuliere belegger hadden ze al het beste product, maar nu dus ook nog een scherpe rente. 

Profiteer dus van deze driedelige actie:
  1.  Verruiming financiering van 70% naar 80%
  2.  € 500,= taxatiekosten vergoeding
  3.  Verlaging van de rente
De actie duurt t/m 30 april 2019.
Klik hier voor de informatiekaart. Wil jij meer weten over de Woningverhuur Hypotheek? Bel gerust met onze Helping People. Ze vertellen je er graag meer over. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1
 

1,59%*
10 jaar NHG

ABN AMRO Budget hypotheek met bpk en duurzaamheids-korting
Annuïtair
*rente vanaf 1 maart

 

Rentetip 2


 

2,25%
20 jaar NHG

Lloyds Bank Hypotheek
Annuitair en lineair

 

Rentetip 3 
2,49%
30 jaar NHG
 
NN Hypotheek
Annuïtair en lineair 
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.