Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 

image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space
 
 
Afscheid van Reginald
Eind juli was de laatste werkdag van onze Helping People Reginald. Hij heeft besloten ons mooie vakgebied vaarwel te zeggen en een compleet andere uitdaging aan te gaan.

Wij bedanken hem voor zijn collegialiteit en inzet en wensen hem veel succes toe in zijn verdere loopbaan. 

Uiteraard was dit nieuws bij ons al even bekend zodat we meteen op zoek zijn gegaan naar een nieuwe collega en we zijn superblij dat Dorien ons team is komen versterken. Zie hiernaast een berichtje van haar. 
 
Reginald bedankt!

 

 
 
Even voorstellen
Hoi, ik ben Dorien en sinds 2 weken werkzaam bij HypotheekCompany. Ik ben 31 jaar oud en woon samen met Fabian en onze dochter Julie in Ootmarsum. Na mijn opleiding HBO Bedrijfseconomie heb ik gewerkt bij Welten in de detachering. Ik heb o.a. opdrachten gedaan voor Univé, Volksbank en ABN AMRO. Bij de laatste heb ik 3 jaar gewerkt als hypotheekacceptant in Amersfoort. Na mijn verlof was ik op zoek naar iets nieuws en dichterbij en kwam dit op mijn pad. Ik werk 4 dagen per week en begin inmiddels mijn draai al aardig te vinden tussen alle Helping People. Ik sta te popelen om jou te helpen met al jouw vragen. Stel ze dus gerust. Een aantal van jullie heb ik al gesproken en zo niet? Dan spreek ik je vast snel.
 
Groetjes Dorien
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
CONNEQT | In the spotlight: Robuust Hypotheken en de Elan Plus Zomeractie
LLOYDS BANK | Waarde spaarverzekering nu ook van invloed op tariefklasse
MUNT HYPOTHEKEN | Kennistest augustus
NATIONALE NEDERLANDEN | De voordelen van de Nieuwbouwhypotheek
VENN HYPOTHEKEN | De verbeteringen van Venn Hypotheken
 
shadow1
 

 
In the spotlight: Robuust Hypotheken en de Elan Plus Zomeractie
Robuust Hypotheken is in oktober 2018 gestart. Is Robuust Hypotheken voor jou nog onbekend? Hieronder in het kort de usp's van Robuust Hypotheken. Voor vragen kun je altijd bellen met onze Helping People. 

USP's:
- Ruime en heldere voorwaarden
- Hypotheek met NHG en niet-NHG
- Loondienst, flexwerkers en zelfstandigen vanaf 1 jaar
- Nieuwbouw en bestaande bouw
- Snel acceptatieproces
- Energiebespaarbudget mogelijk
- Vergoedingsvrij aflossen met eigen middelen
- 10 risicoklassen met automatische risicoklassendaling
- 31 rentevastperiodes (inclusief variabel)
- Geen taxatie nodig bij oversluiten onder 90% marktwaarde

Productkenmerken:
- Rentemiddeling is mogelijk
- Meefinancieren energiebesparende voorzieningen (NHG en niet-NHG) is volgens NHG-normen
- Vergoeding rente bouwdepot is gelijk aan hypotheekrente
- Geen annuleringskosten, ook niet na verlengen offertegeldigheid
- Kopen onder voorwaarden bij NHG is ook volledig volgens NHG-normen
- Overbruggingshypotheek bij verkocht en niet-verkocht onderpand
- Meeneemregeling

Klik hier en download de productkaart
Klik hier en download de acceptatiegids
 

Elan Plus Zomeractie

Bij Hypotrust houden ze de vakantiestemming graag nog even vast. Dat doen ze met de Elan Plus Zomeractie! In de risicoklasse > 90% MW hebben ze op dit moment een TOP rente positie. 

Als extra attentie ontvangt jouw klant tussen nu en 27 september bij het tekenen van een renteaanbod voor de Elan Plus een Albelli cadeaubon ter waarde van 25 euro. Zie het als het citroenschijfje op de cocktail van scherpe rentes en uitstekende voorwaarden! 


Een paar mooie USP's van de Elan Plus zijn:
 • Geen opslag aflosvrij
 • Automatische risicoklasse aanpassing per maand
 • Consumptieve besteding is mogelijk
 • Geldigheid offerte is 4 maanden plus 2 maanden kosteloos verlengen
 • Toetsing PL Box 1 op werkelijke netto last
 • Rente 20 jaar > 90% MW 2,30%
Echt een hypotheek voor oversluiters met overwaarde die daar wat mee willen doen. (kopen voor kinderen?). 

 

 

Terug naar boven
 

Waarde spaarverzekering nu ook van invloed op tariefklasse

Lloyds Bank heeft op 1 januari 2019 haar beleid voor tariefklassen van hypotheken verruimd. Daardoor profiteren klanten van een lagere rente als de hypotheek door (extra) aflossen in een lagere tariefklasse valt. Lloyds Bank heeft goed nieuws. Vanaf komende maand telt de waarde van de spaarverzekering bij de spaarhypotheek ook mee bij het bepalen van de tariefklasse.

Tariefklasse wordt maandelijks gecontroleerd en aangepast
Lloyds Bank berekent aan het einde van elke maand de tariefklasse van de hypotheek. Bij deze berekening gaan ze uit van de bij hen bekende waarde van de woning. De actuele hoogte van de hypotheek berekenen ze door de eventuele (extra) aflossingen en de waarde van de eventuele spaarverzekering van het resterende hypotheekbedrag af te trekken.

Wanneer gaat de lagere tariefklasse in?
Komt de klant na deze berekening in aanmerking voor een lagere tariefklasse? Dan betaalt de klant vanaf de eerstvolgende maand de lagere rente die bij die lagere tariefklasse hoort. De klant krijgt ter bevestiging een brief van Lloyds Bank met het nieuwe maandbedrag voor de resterende duur van de rentevastperiode.

Voor welke hypotheken geldt het?
Deze verbetering geldt voor alle lopende hypotheken zonder NHG met een tariefklasse-indeling.

 

Terug naar boven
 

Kennistest augustus

Kennistest augustusJe kunt nu meedoen met de kennistest van augustus. Laat zien wat je weet over het beleid van de ECB . Doe mee en maak kans op de hoofdprijs aan het eind van dit jaar!

 

Terug naar boven
 

De voordelen van de Nieuwbouwhypotheek

Nieuwbouw speelt een belangrijke rol in de creatie van nieuw aanbod op de woningmarkt, nu en in de toekomst. Nationale-Nederlanden heeft een aantal aantrekkelijke voorwaarden specifiek voor nieuwbouw. We zetten ze graag voor je op een rijtje. 

 • Aantrekkelijke rente: jouw klant betaalt de rente die hoort bij één tariefklasse lager
 • Automatische rentedaling na aflossing
 • De rente die jouw klant ontvangt over het bouwdepot is gelijk aan de hypotheekrente
 • Offertegeldigheid van maximaal 12 maanden
 • Ook geschikt voor zelfbouw, CPO en vernieuwbouw
Bij het afsluiten van de Nieuwbouwhypotheek zonder NHG betaalt jouw klant de rente die hoort bij één tariefklasse lager dan de actuele tariefklasse van de hypotheek bij aanvang. Dit geldt voor de eerste rentevaste periode. 

Voorbeeld:
Jouw klant wil een hypotheek afsluiten voor een nieuwbouwwoning met een loan-to-value van 85%. Wanneer jouw klant kiest voor de NN Nieuwbouwhypotheek dan krijgt hij de risico-opslag die hoort bij één tariefklasse lager. In dit voorbeeld is dit de risico-opslag die hoort bij de tariefklasse ‘Meer dan 70% tot en met 80% marktwaarde’. De klant betaalt hierdoor dus een aantrekkelijke rente.Sluit jouw klant een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) of valt de hypotheek in de laagste tariefklasse ‘Tot en met 40% van de marktwaarde’? Dan heeft jouw klant al de laagst mogelijke risico-opslag.
 
Let op: wanneer jouw klant kiest voor de Nieuwbouwhypotheek met een variabele rente, dan loopt de rentevaste periode iedere maand af. Dit betekent dat het nieuwbouwtarief al na één maand komt te vervallen. Het is dus verstandig om jouw klant goed te adviseren over de rentevaste periode die de klant kiest voor de Nieuwbouwhypotheek.
 
Automatische rentedaling na aflossing
Wanneer de klant (extra) aflost op de hypotheek, of de waarde van de woning stijgt, kan de hypotheek in een lagere tariefklasse terechtkomen. Ook voor de Nieuwbouwhypotheek wordt de rente automatisch aangepast wanneer de hypotheek daarvoor in aanmerking komt.
 
De rente die jouw klant ontvangt over het bouwdepot is gelijk aan de hypotheekrente
Jouw klant kan de facturen van de aannemer gemakkelijk betalen uit het bouwdepot. Jouw klant betaalt geen rente over het bedrag dat in het bouwdepot staat. Nationale-Nederlanden vergoedt over het depot gedurende maximaal 24 maanden een rente die gelijk is aan de rente van de hypotheek.
 
Offertegeldigheid van maximaal 12 maanden
De hypotheekakte moet binnen 6 maanden na ontvangst van het rentevoorstel zijn gepasseerd. Deze termijn kan met 6 maanden verlengd worden.
 
Ook geschikt voor zelfbouw, CPO en vernieuwbouw
Jouw klant kan de NN Nieuwbouwhypotheek ook afsluiten voor:
 • Zelfbouw (niet-projectmatige bouw of bouw in eigen beheer). Wist je dat het bij NN mogelijk is om zonder definitieve omgevingsvergunning de grond te laten passeren? Wanneer de koopakte bevestigt dat er binnen 2 jaar wordt gestart met de bouw, wordt het bouwdepot tijdelijk geblokkeerd tot het moment dat NN de definitieve omgevingsvergunning ontvangt;
 • CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap: projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject);
 • Vernieuwbouw (renovatiebouw waarbij de woning casco of turn key wordt opgeleverd en waarbij jouw klant de eerste bewoner is).

 

Terug naar boven
 

De verbeteringen van Venn Hypotheken

Venn Hypotheken heeft een aantal nieuwe productwijzigingen doorgevoerd. Alle verbeteringen voor jou op een rijtje:
 • Eigen middelen tot een bedrag van € 15.000 hoeven niet meer aangetoond te worden (voorheen tot € 12.000)
 • Minder stukken: een aparte verbouwingsspecificatie wordt niet meer opgevraagd
 • Minster stukken: bij zelfstandig ondernemers wordt alleen de inkomensverklaring van de rekenexperts (niet-NHG: Raadhuys/Viiz, NHG: Raadhuys/Overviewz/Pentrax/Zakelijk Inkomen) opgevraagd. De onderliggende jaarcijfers hoeven niet meer aangeleverd te worden. 
Onlangs is al aangepast:
 • ORV verplichting vervalt: de verplichting om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten voor een deel van de hoofdsom dat hoger is dan 80% van de marktwaarde is, is niet meer verplicht bij nieuwe aanvragen
 • Box 3 beperking opgeheven: Er geldt geen beperking meer bij aankoop (was max 25.000) of bij oversluiten (was max 50.000). Bij oversluiten financieren ze dus maximaal de restant hoofdsom en eventuele boetekosten. Bij aankoop financieren ze maximaal 100% van de marktwaarde (na verbouw) of eventueel 106% met EBV. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 11,18%
10 jaar NHG

ABN AMRO Budget hypotheek met bpk en duurzaamheids-korting
Annuïtair en lineair

 

Rentetip 2


1,90%
20 jaar NHG

NIBC Direct Hypotheek
Annuitair en lineair

 

Rentetip 32,28%
30 jaar 

Aegon Hypotheek
Passeerrente = offerterente
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.