Copy
 
Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 

image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
 
ABN AMRO | Tips bij aanvragen voor ondernemers
AEGON | Wijzigingen in het maatwerkproces
ALLIANZ | Verruiming dekkingsgrens Allianz ORV

CONNEQT | Hypotheken voor Expats nodig?
DYNAMIC | Update rekentool
MUNT | Nieuwe kennistest
NATIONALE NEDERLANDEN | Omzetten beleggingsverzekeringen
SYNTRUS ACHMEA | Klanten krijgen een brief
 
shadow1
 

Tips bij aanvragen voor ondernemers

In deze tweede update ontvang je tips bij hypotheekaanvragen voor ondernemers. Deze aanvragen zijn vaak heel divers en complex. 

Geef bij alle aanvragen het juiste aantal ondernemingen door
In Adviesbox geef je aan hoeveel ondernemingen jouw klant heeft. Dit kun je nu ook bij aanvragen op basis van IB-aangiftes invullen. Let op: standaard staat deze waarde bij alle aanvragen op 1. Verander dit dus in het juiste aantal ondernemingen bij het aanvragen van het renteaanbod. 

Efficient en snel
Het is belangrijk dat je het juiste aantal ondernemingen invult. Dan worden meteen de juiste documenten opgevraagd in de stukkenlijst. Het is daarnaast belangrijk dat je alleen de relevante documenten op de juiste plek in de stukkenlijst uploadt. Zo gaat er geen tijd verloren bij de behandeling van de aanvraag.

Recente inschrijving telt ook mee
Heeft je klant in de afgelopen maanden een (extra) onderneming ingeschreven? Dan verwacht men vaak dat ze hiervoor nog geen documenten opvragen. Dit is niet juist: ze vragen altijd documenten op van álle ondernemingen die de klant heeft. Bij 3 of meer ondernemingen ontvangen ze graag geconsolideerde jaarcijfers.

De BZI-tool helpt je met een gedegen inkomensbepaling
Voor een gedegen inkomensbepaling gebruik je de handige BZI-tool. De tool geeft duidelijk aan of de solvabiliteit en liquiditeit goed of slecht zijn. Zo kun je voordat je de aanvraag indient al zien welk onderdeel van het zakelijk inkomen een aanvullende onderbouwing vereist.

Een toelichting is altijd wenselijk 
Een toelichting geeft ons en de acceptant sneller een goed beeld van waar de onderneming zijn geld mee verdient, wat de ontwikkelingen zijn en hoe de onderneming in elkaar steekt (organogram met % deelneming). Als de solvabiliteit of liquiditeit volgens de BZI-tool slecht is, is een toelichting vereist. Je kunt deze toelichting direct meesturen in de BZI-tool. Dit versnelt het aanvraagproces. Vermeld in je adviessoftware of in de toelichting ook de bijtelling van de auto. Dit wordt in mindering gebracht op het zakelijk inkomen.

Geef aanvullende documenten tijdig aan
Weet je in het begin van de aanvraag al dat je aanvullende documenten wilt indienen, bijvoorbeeld om een toelichting op een krediet in de onderneming te geven? Geef dit dan meteen in het vrije tekstveld aan als je het renteaanbod aanvraagt.

Heb je vragen? bel dan met onze Helping People. 

 

Terug naar boven
 

Wijzigingen in het maatwerkproces

De vereisten voor het aanvragen van een maatwerkhypotheek zijn aangescherpt. Omdat maatwerk een uitzondering vormt heeft Aegon meer informatie van de klant nodig. De afdeling Acceptatie Hypotheken heeft daarom een aantal wijzigingen doorgevoerd in het proces maatwerk acceptatie. Naast het invullen het maatwerkformulier vragen ze adviseurs nu ook om de onderstaande vragen te beantwoorden. Op deze manier hebben ze alle benodigde informatie compleet en kunnen ze de beslissing sneller terugkoppelen.

Extra vragen maatwerkproces

 • Wat is de reden voor de uitzondering?
 • Wat is de huidige bruto maandlast.
  • Waaruit blijkt dat de klant in staat is de huidige bruto maandlast te betalen?
 • Wat is de ontwikkeling van het (spaar)vermogen van de klant?
  • Is de klant aantoonbaar in staat geweest om de afgelopen jaren structureel te sparen?
  • Wat is de hoogte van het beschikbaar vermogen?
 • Waaruit blijkt de betaalbaarheid van de nieuwe hypotheeklast? Voorbeelden om mee te nemen in de onderbouwing: keuze duur rentevastperiode/spaarmogelijkheden/vrij vermogen/extra inkomen/toekomstperspectief/overig
De antwoorden op deze vragen kun je invullen op het maatwerkformulier onder punt 4 'overig'. Dit is tijdelijk. Het vernieuwde maatwerkformulier is nog niet beschikbaar. 
Tot slot: vergeet de ondertekening niet. 

 

Terug naar boven
 

Verruiming dekkingsgrens Allianz ORV

Vanaf 6 augustus 2020 heeft Allianz een verhoging doorgevoerd in de acceptatiegrenzen van de overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast hebben ze het proces verbeterd voor het aanpassen van het verzekerd bedrag en/of de looptijd.

Wijzigingen acceptatiegrenzen
 • Verhoging van het maximum verzekerd bedrag voor verzekerden t/m 50 jarige leeftijd van € 400.000,- naar € 500.000,-
 • Verhoging van het maximum verzekerd bedrag voor verzekerden van 51 t/m 60 jaar van € 250.000,- naar € 300.000,-
 • Verhoging van het minimum verzekerde bedrag van € 10.000,- naar € 25.000,-
 • Verhoging van de minimale duur van de verzekering van 1 naar 3 jaar

Het proces voor het aanpassen van het verzekerd bedrag en/of de looptijd is verbeterd
Voor het wijzigen van het verzekerd bedrag en/of de looptijd van de Allianz ORV is het in de meeste gevallen niet meer nodig om een geheel nieuwe aanvraag in te dienen. Graag lichten wij hieronder toe in welke situaties vanaf nu een e-mail van u of van uw relatie volstaat. Let wel dat als uw relatie ons een e-mail stuurt, hij deze verstuurt vanuit het bij ons bekende e-mailadres.

Aanvraag voor de Allianz ORV is ingediend, maar verzekerde is nog niet medisch geaccepteerd
In dat geval volstaat een e-mail van jou of van jouw relatie met daarin het gewenste nieuwe verzekerde bedrag en/of de gewenste looptijd van de verzekering. Ze sturen jou en jouw relatie vervolgens een nieuw premievoorstel.

Aanvraag medisch geaccepteerd, maar polis nog niet ontvangen
Ook dan volstaat een e-mail van jou of van jouw relatie met daarin het gewenste nieuwe verzekerde bedrag en/of de gewenste looptijd van de verzekering. Verzoekt jouw relatie om een verhoging van het verzekerde bedrag of een verlenging van de looptijd van de verzekering? Dan hebben ze aanvullend een verklaring van ongewijzigde gezondheid nodig. Na ontvangst van deze verklaring sturen ze jou en jouw relatie een nieuw premievoorstel.

Vanzelfsprekend hebben ze bij het verlagen van het verzekerde bedrag of het verkorten van de looptijd van de verzekering geen verklaring van ongewijzigde gezondheid nodig. 

Allianz ORV is ingegaan en de bedenktermijn van 30 dagen is nog niet verstreken
Dan geldt hetzelfde als hierboven beschreven. Dus een e-mail van jou of van jouw relatie volstaat. Wel hebben ze aanvullend een verklaring van ongewijzigde gezondheid nodig als jouw relatie verzoekt om het verzekerde bedrag te verhogen of de looptijd van de verzekering te verlengen.

Allianz ORV is ingegaan en de bedenktermijn van 30 dagen is voorbij
In dat geval dient Allianz een nieuwe aanvraag te ontvangen als jouw relatie het verzekerde bedrag wil verhogen en/of de looptijd van de verzekering wil verlengen. Verzoekt jouw relatie om een verlaging van het verzekerde bedrag of om het verkorten van de looptijd van de verzekering dan volstaat een e-mail van jou of van jouw relatie.
Is de Allianz ORV verpand? Dan hebben ze voor een wijziging van de verzekering altijd de toestemming van de pandhouder nodig.

 

Terug naar boven
 

 
Hypotheken voor Expats nodig?
Ben je op zoek naar een hypotheek voor een expat? Dan ben je bij Conneqt aan het juiste adres! En weet je niet alle termen in het Engels? Check dan meteen de handige woordenlijst.  

Klik hier en open het Expat-overzicht. 

Wist je dat...
Hypotrust, IQWOON, Robuust Hypotheken, HollandWoont
… het vanaf nu niet meer mogelijk is om de Hypotrust Comfort Hypotheek met de standaard voorwaarden af te sluiten? De Comfort Hypotheek met profijt voorwaarden houden ze onveranderd in het assortiment. 
 
… alle verwerkingstijden weer op het niveau zijn dat je van ze gewend bent?  

… het tot a.s. zaterdag 15 augustus mogelijk is om te stemmen op de Gouden Lotus Awards?

 

Terug naar boven
 

Update rekentool

Zoals je misschien weet hanteert Dynamic Verhuurhypotheek twee rekenmethodes; basis en maatwerk. De voornaamste verschillen tussen de twee methodes is dat de klant volgens de maatwerkmethode doorgaans meer kan lenen, maar er zijn extra stappen in het aanvraagproces en er is een aanvullende informatie nodig. 

De rekentool van Dynamic is ge:updatet om de uitkomsten van beide methodes te laten zien. Zo zie je in één oogopslag wat de mogelijkheden zijn voor je klant. Ook vroeg Dynamic voorheen om een 5% opslag op te tellen bij de huurlasten om rekening te houden met toekomstige huurverhogingen. Dit is nu standaard in de berekening opgenomen. 

Benieuwd hoe het eruit ziet? Klik hier en probeer de tool.
Voor vragen over Dynamic Verhuurhypotheken staan onze Helping People uiteraard voor je klaar. 
 

 

Terug naar boven
 

Nieuwe kennistest

De kennistest van augustus staat nog voor je klaar. Wat weet jij over de jubelton? 

Klik hier en doe mee. 

 

Terug naar boven
 
Omzetten beleggingsverzekeringen

In juli en augustus worden de eerste beleggingsverzekeringen van voormalig Delta Lloyd over gezet naar een nieuw administratiesysteem. Voor jou en jouw klanten betekent dit dat Nationale Nederlanden jou in de toekomst beter van dienst kan zijn. En voor hen wordt het beheren van de verschillende verzekeringen makkelijker en efficiënter. 

Voor enkele klanten verandert alleen het polisnummer of de betaalwijze. De verzekerde bedragen worden nooit lager. Ook de voorwaarden van de verzekering blijven hetzelfde.

Vanaf halverwege juli is Nationale Nederlanden gestart om klanten te informeren met een brief. Hierin staat het nieuwe polisnummer en wordt aangegeven hoe ze de premie kunnen betalen. 

 

Terug naar boven
 

Klanten krijgen een brief

Een groep klanten van Syntrus Achmea krijgt deze week een brief. Zij hebben (deels) een aflossingsvrije hypotheek, een levenhypotheek of een hypotheek met een beleggingsrekening. 

Syntrus Achmea biedt ze een online hypotheekcheck aan. Klanten kunnen met hun eigen gegevens berekenen wat de financiële situatie is tijdens de looptijd van de hypotheek. Kunnen zij bijvoorbeeld de hypotheek nog betalen als ze met pensioen gaan of als de hypotheekrente niet meer aftrekbaar is? Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd van de hypotheek? Kan deze verlengd worden of afgelost? 

Klanten krijgen inzicht in de persoonlijke situatie. Syntrus Achmea geeft ze informatie over wat ze kunnen doen zodat de hypotheek in de toekomst ook betaalbaar is. Daarnaastkunnen zij berekenen hoeveel zij (maandelijks) moeten aflossen of sparen. Ze kunnen dus echt een goed inzicht krijgen.

Mogelijk willen ze advies over de toekomstige situatie met hun hypotheek. 
Syntrus Achmea verwijst klanten voor een goed en volledig advies naar jou!

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1

 

1,10%
10 jaar NHG

Hypotrust Woon Bewust
Annuïtair, lineair en aflossingsvrij

 

Rentetip 2


 

1,45%
20 jaar NHG

Lloyds Bank Hypotheek
Annuitair/lineair

 

Rentetip 3 
1,80%
30 jaar 

Aegon hypotheek
Annuïtair en lineair
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.