Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 

image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space
 
 

space
 
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
ABN AMRO | De Overwaarde Hypotheek is live
CONNEQT | Rol adviseur in advies EBV en inbreng eigen geld
DYNAMIC | Nieuw Dynamic Verhuurhypotheken
FLORIUS | Een groen begin is het halve werk
ING | Geef je klant de ruimte
INTERBANK | Verbetering proces uitbetaling
MUNT | Kennistest
NATIONALE NEDERLANDEN | Declareren alleen nog via mijn.nn
RABOBANK | Wijziging tarief
WOONFONDS | Benaderen kwetsbare klanten
 
shadow1
 

De Overwaarde Hypotheek is live

Nieuw bij ABN AMRO: De Overwaarde Hypotheek. Hiermee kunnen huizenbezitters vanaf de AOW-gerechtigde leeftijd de overwaarde van hun woning benutten. Zondat dat ze hogere maandlasten krijgen of hun woning moeten verkopen. 

Belangrijkste voordelen
Klanten kunnen hun overwaarde vrij besteden. Bijvoorbeeld als eenmalige opname voor het toekomstbestendig maken van de woning of als maandelijkse aanvulling op het pensioen. De overwaarde wordt benut zonder dat de maandlasten omhoog gaan. De rente wordt namelijk opgeteld bij de hypotheekschuld. Ook kun je deze hypotheek naast een bestaande hypotheek afsluiten, zelfs als deze bij een andere geldverstrekker loopt. 

Aanvragen Overwaarde Hypotheek
Je kunt de Overwaarde Hypotheek nu aanvragen. Deze kan vanaf 1 mei passeren bij de notaris. 

Heb je vragen over de Overwaarde Hypotheek? Bel dan met een van onze Helping People. Ze helpen je graag. 
 

 

Terug naar boven
 

 
Rol adviseur in advies EBV en inbreng eigen geld
Energiebesparende voorzieningen: het gesprek van de dag. De overheid wil zelfs dat alle huizen in 2050 van het gas af zijn. Nieuwbouwwijken krijgen in de meeste gevallen al geen gasaansluiting meer. En uit een recent onderzoek van SEH is gebleken dat 60% van de mensen die geïnteresseerd zijn in energiebesparende maatregelen, een rol ziet weggelegd voor de financieel adviseur. Een aantal bevinden uit het onderzoek:
 • Zeven op de tien Nederlanders overwegen het treffen van energiebesparende voorzieningen in en aan hun huis;
 • Binnen nu en drie jaar willen zij maatregelen nemen;
 • Een ruime meerderheid heeft geen inzicht in de kosten, de opbrengsten en de financieringsmogelijkheden;
 • 60% van de mensen ziet hiervoor een rol weggelegd voor de adviseur


Inbreng eigen middelen; hoe zit dat bij Robuust?

Hoe wordt omgegaan met de (inbreng) van eigen geld is per label verschillend. Deze keer Robuust. Voor een hypotheek zonder NHG is het aantonen van eigen middelen en de herkomst ervan niet nodig als deze gebruikt wordt voor de aanschaf van de woning. Bij een NHG-aanvraag is een bewijs van eigen middelen wel nodig. 

Kredieten
Bij het aflossen van kredieten voor passeren geldt het volgende:
 • Bij kredieten onder de € 5000,- hoeft de klant alleen het bewijs eigen middelen te overleggen
 • Bij een krediet boven de € 5000,- moet de klant ook een bewijs van herkomst van eigen middelen overleggen voor passeren
Het is alleen mogelijk om een krediet af te lossen met geld dat vrijkomt uit de nieuwe hypotheek als het een box 1 krediet is in de vorm van een persoonlijke lening. Als bewijs van eigen middelen moet een bankafschrift worden aangeleverd. Hierop moet (in ieder geval) de naam van de klant en het saldo van de eigen middelen staan. het document mag, op de datum van het renteaanbod, maximaal 3 maanden oud zijn en dit moet ook uit het document blijken. 

Schenking
Staat het bedrag op de rekening van de klant onder de noemer 'schenking ten behoeve van de eigen woning'? Dan is een bankafschrift voldoende. Wordt de schenking bij passeren naar de klant overgemaakt? Dan moet er een schenkingsovereenkomst aangeleverd worden. 
 

 

Terug naar boven
 

Nieuw Dynamic Verhuurhypotheken

De samenwerking tussen Dynamic Verhuurhypotheken en HypotheekCompany is een feit! Een mooie kans om je meerwaarde als adviseur te bewijzen aan je klant bij het kopen van een huis om te verhuren. 

Vanaf nu zijn er ook mogelijkheden bij Dynamic Verhuurhypotheken voor leningen die kleiner zijn dan € 100.000. Voor deze kleinere leningen brengen ze wel een extra afsluitvergoeding in rekening van €900,-.
 
Heb je vragen over het Dynamic Verhuurhypotheken? Bel dan gerust met onze Helping People. 

Klik hier voor de acceptatiehandleiding
Klik hier voor meer informatie voor jou als adviseur
Uiteraard vind je dit bestand ook op extranet.

 

Terug naar boven
 

Een groen begin is het halve werk

Nieuw: de Florius Verduurzaam Hypotheek. De hypotheek waarmee je je klant helpt energiebesparende maatregelen meteen mee te financieren. Een groen begin is immers het halve werk. 

De voordelen:
- Aantrekkelijk rentetarief
- Geen verhoging risico-opslagen
- Direct meefinancieren bij reguliere hypotheek
- Regel het nu, beslis later

Begeleid jouw klant in 3 simpele stappen:
1. Doe samen met je klant de Bespaarcheck. Dat is gratis, duurt nog geen drie minuten en geeft onmiddellijk indicatie van zowel mogelijke besparing als nodige investering. Vul postcode en huisnummer in en beantwoord de vragen in de check
2. Regel de Florius Verduurzaam Hypotheek als onderdeel van de reguliere hypotheekaanvraag. het bedrag komt in een bouwdepot. Daardoor kan je klant in een later stadium beslissen wat hij precies gaat doen en wanneer. 
3. Help je klant op weg. Florius werkt samen met De Energiebespaarders, een duurzame partner die je alle gedoe uit handen neemt. Zodra je klant aan de slag wil met realisatie, kan hij ze inschakelen. 

Aantrekkelijk aanbod: Vanaf 1 april 2019 krijgt je klant via jou 50% korting op het Energiepaspoort van De Energiebespaarders (van € 199,- voor € 99,-).

Klik hier voor de voorwaarden
Klik hier voor de productkaart

 

Terug naar boven
 

Geef je klant de ruimte

Ruimte geeft energie. Energie om te bewegen, te leven, te experimenteren en te groeien. Je klant wil die ruimte graag ervaren in een huis dat past bij zijn of haar wensen. Wil jij weten hoeveel ruimte jouw klant heeft? Ontdek hoeveel financiële ruimte jouw klant heeft tijdens de extra scherpe renteweken. Nu tijdelijk extra scherpe tarieven op annuïtaire en lineaire hypotheken met een rentevaste periode van 15 en 20 jaar. 

Online Seminar - 18 april
Marieke Blom, hoofdeconoom van het Economisch Bureau van ING Nederland, informeert jou over de laatste ontwikkelingen op economisch gebied en welke impact dit heeft op de woning- en hypotheekmarkt. Het online seminar vindt plaats op donderdag 18 april van 12.30 tot 13.30 uur. Klik hier en schrijf je snel in. 

 

Terug naar boven
 

Verbetering proces uitbetaling

Verbetering proces uitbetaling door realtime naam-nummer-controle
De uitbetaling van het krediet is in het hele kredietproces een belangrijk moment voor jouw klanten. Vanaf 3 april heeft Interbank het uitbetalingsproces verbeterd en kunnen ze een realtime naam-nummer-controle uitvoeren om klanten te identificeren. Bij afwijkende namen en rekeningnummers willen ze zoveel mogelijk vertraging bij uitbetaling voorkomen en mogelijke identiteitsfraude tegenhouden. Vóór de uitbetaling van het krediet krijgen ze een melding van de volledige tenaamstelling die bij het rekeningnummer hoort. Als er iets afwijkt, krijgen ze ook een melding waardoor het uitzoeken weer extra tijd kost. Met hulp van deze extra check kan een uitbetaling veiliger en sneller worden uitgevoerd. 

 

Terug naar boven
 

Kennistest

Ook deze maand heeft MUNT Hypotheken weer een kennistest voor jou. Deze keer gaan de vragen over hypotheekvoorwaarden. 

Klik hier en test jouw kennis. 

 

Terug naar boven
 

Declareren alleen nog via mijn.nn

Vanaf nu is het alleen nog mogelijk om declaraties (facturen, bonnetjes etc) in te dienen via mijn.nn
Alleen dan kan de declaratie in behandeling worden genomen. Heeft de klant zijn account nog niet geactiveerd of is de klant zijn gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Deze kan de klant eenvoudig via mijn.nn opvragen. 
 

 

Terug naar boven
 

Wijziging tarief

Rabobank introduceert een rentekorting van 0,2% voor leningen voor een woning met een Energie Prestatie Coëfficient (EPC) van 0,4 of lager of een Energie-index van 0,6 of lager. De korting geldt voor alle nieuwe leningen en bij het wijzigen van het rentecontract, mits de klant kan aantonen dat de woning aan de vereiste EPC of Energie-index voldoet. Verder is het combi 2 tarief verlaagd van 0,5% naar o,4%. 

Duurzaamheidskorting
De klant moet aantonen dat de woning een EPC waarde heeft van 0,4 of lager of een Energie-index heeft van 0,6 of lager. 
 • De EPC geeft aan hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning is. Sinds 1 januari 2015 is de EPC-norm voor nieuwbouwwoningen 0,4
 • De Energie-index geeft aan hoe energiezuinig een bestaande woning is. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger de woning. Een Energie-index mag alleen opgesteld worden door een gecertificeerde energieadviseur
De voorwaarden:
 • De duurzaamheidskorting geldt alleen op alle vaste rentes (inclusief rentebedenktijd) voor particuliere hypotheken. Andere rentevormen en de Overbruggingshypotheek zijn uitgesloten van de Duurzaamheidskorting
 • De duurzaamheidskorting kan gecombineerd worden met de Rabo Groenhypotheek. Bij een Groenhypotheek geldt er dus een duurzaamheidskorting van 0,2% plus 0,55 groenkorting
 • De korting geldt alleen voor nieuwe rentecontracten. Bestaande leningdelen wijzigen tijdens de looptijd van de rentevaste periode niet
 • Kiest de klant een nieuwe rentevast periode en verbouwt de klant de woning naar een Energie-index van 0,6% of lager Dan kan de klant ook gebruik maken van de korting. Een gecertificeerde energieadviseur moet dan in een rapport vastleggen dat de woning door verbouwing een Energie-index van 0,6 of lager bereikt. 

 

Terug naar boven
 

Benaderen kwetsbare klanten

Als onderdeel van de campagne aflossingsblij vraagt Woonfonds financieel kwetsbare klanten een online hypotheekcheck te doen. Medio april versturen ze een brief naar klanten met een hoge LTV en een korte periode voor de expiratiedatum. Voor advies en eventuele hulp verwijst Woonfonds naar jou als adviseur. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1
 

1,64%*
10 jaar NHG

Hypotrust Comfort Profijt
Annuïtair en lineair
*rente vanaf 12 april

 

Rentetip 2


 

2,23%
20 jaar NHG

ING Hypotheek
Incl. 0,25% actieve betaalrekening korting
Annuitair en lineair

 

Rentetip 3


 
2,51%* 
30 jaar 
 
Jungo Hypotheek
Annuïtair 
100% MW

* incl. succesvolle crowd en excl beheervergoeding
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.