Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 
image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space
space
 
 
Prinsjesdag
Na Prinsjesdag hebben de vakinhoudelijke specialisten van Hoffelijk alle gepresenteerde Prinsjesdagstukken doorgespit en alle relevante maatregelen voor jou samengevat in een handig totaaloverzicht. 

Klik hier en download het totaaloverzicht. 

Ook is gekeken wat de gevolgen zijn voor de adviespraktijk. In een speciale e-masterclass Prinsjesdag 2017 neemt Alex Erlings je mee in hoe de maatregelen zullen uitpakken voor consumenten en bedrijven. Ook gaat Alex in op hoe die maatregelen van invloed zijn op je dagelijkse klantcontact. 

Klik hier en bekijk de e-masterclass. 
 
E-masterclass bekeken? Geef ons jouw feedback

 

 
 
Laat het ons weten
HypotheekCompany is Helping People. Wij helpen jou met al je vragen. Stel jij ons een vraag? Dan doen wij er alles aan om je hiermee te helpen. En weten wij het antwoord niet? Dan is het onze uitdaging om die wel voor jou te zoeken.

In deze nieuwsbrief daarom een vraag aan jou.

Heb jij een vraag, zit je met een specifieke casus of heb je hulp nodig op gebied van compliance, marketing of opleidingen? Wat het ook is... klik op de banner hieronder en laat het ons weten.

Dat is HypotheekCompany Helping People.
 
Klik hier en mail ons jouw hulpvraag.
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
ABN AMRO | Tip verstrekken voorwaarden aan klant
DELTA LLOYD | MKBPlusHypotheek niet meer beschikbaar
HYPOTRUST | Nieuwe leidraad boeteberekening en rentemiddeling Hypotrust OK
ING | ING introduceert: opnieuw klaar voor de toekomst
LlOYDS BANK | Nieuwe hypotheekgids
 
 
shadow1
 

Tip verstrekken voorwaarden aan klant

De voorwaarden behorende bij een hypotheek van ABN AMRO - algemene voorwaarden ABN AMRO Bank N.V. én de specifieke hypotheekvoorwaarden - kun je op twee manieren tegelijk met de bindende offerte verstrekken aan jouw klant:
 • Jij en de klant spreken voorafgaand aan het verstrekken van de bindende hypotheekofferte af dat je de voorwaarden als pdf-bestand aan de klant mailt; of
 • Jij en de klant spreken af dat je de hypotheekvoorwaarden tegelijk met de offerte geprint aan de klant geeft.
De klant enkel verwijzen naar de website van de bank om kennis te nemen van de voorwaarden, is onder de huidige wet- en regelgeving niet toereikend. Vanuit jouw rol als bemiddelaar is het aan jou om jouw klant de voorwaarden van de gesloten ABN AMRO hypotheek te verstrekken (zie ook de hypotheekofferte, waarin de klant middels zijn handtekening bevestigt dat hij ze van jou heeft ontvangen). Wil jij altijd beschikken over de pdf-bestanden? Klik hier voor de actuele hypotheekvoorwaarden en de algemene voorwaarden ABN AMRO Bank N.V.  Gebruik deze dus gerust als je de voorwaarden per mail of geprint voor jouw klant nodig hebt!
 

 

 

Terug naar boven
 

MKBPlusHypotheek niet meer beschikbaar

Voor wie de extra nieuwsbrief gemist heeft nog even deze reminder. Delta Lloyd wil zich in de toekomst focussen op woninghypotheken voor mensen in loondienst, ondernemers en zzp'ers. Dit is de reden dat ze per direct zijn gestopt met de verkoop van de MKBPlusHypotheek. De MKBPlusHypotheek is de hypotheek voor financieren van bedrijfspanden.
 
Wat betekent dit voor jouw lopende aanvragen?
Jouw lopende aanvragen volgen het proces dat je van ons en Delta Lloyd gewend bent.
 
Wat betekent dit voor nieuwe aanvragen?
Ben je al in gesprek met een klant over de MKBPlusHypotheek en was je van plan om binnenkort een nieuwe aanvraag voor deze klant in te dienen? Neem dan contact op met onze Helping People. De HC'ers die al contact hebben gehad over een aanvraag met ons Hypotheek Support Center zijn inmiddels benaderd.
 
Verandert er iets voor bestaande klanten?
Voor klanten die al een MKBPlusHypotheek hebben, verandert er niets. De voorwaarden blijven gelijk. Ook blijft het meeverhuizen of het verhogen van de MKBPlusHypotheek mogelijk. Vragen? Dan bel je uiteraard onze Helping People

 

Terug naar boven
 

Nieuwe leidraad boeteberekening en rentemiddeling Hypotrust OK

Om ervoor te zorgen dat alle banken de afkoopvergoedingen op dezelfde manier berekenen, heeft de AFM op 20 maart 2017 een leidraad gepubliceerd. Sinds 15 september 2017 is de nieuwe leidraad in de systemen van Hypotrust ingeregeld. De kosten worden opnieuw berekend voor klanten die op of na 14 juli 2016:
 • de hypotheek helemaal of voor een deel hebben afgelost
 • of vóór het einde van de rentevastperiode de hypotheekrente hebben aangepast
Deze klanten ontvangen voor het einde van 2017 een brief van Hypotrust. Als de nieuwe berekening in hun voordeel is, corrigeren ze de kosten. Wanneer op basis van de leidraad van de AFM blijkt dat er te weinig is betaald, vragen ze deze kosten niet terug. Ze streven ernaar om eventuele correcties voor het einde van december 2017 te hebben betaald. 
 
Rentemiddeling Hypotrust OK
Tijdens de voorjaarsbijeenkomsten is aangekondigd dat voor de Hypotrust OK hypotheek in de zomerperiode rentemiddeling mogelijk zou zijn. In verband met het opstellen van de AFM leidraad voor rentemiddeling, is het doorvoeren van de rentemiddeling bij de Hypotrust OK helaas on hold gezet tot nadere berichtgeving. Zodra er nieuws is lees je het uiteraard in de nieuwsbrief. 

 

Terug naar boven
 

ING introduceert: opnieuw klaar voor de toekomst

Onlangs ben jij geïnformeerd over een aantal wijzigingen in het Hypotheken Acceptatiebeleid van ING. Vanaf nu lanceert ING een propositie waarmee jij jouw klanten kunt helpen die richting het einde van de looptijd van hun hypotheek gaan. 

Waarom deze propositie?
Deze ervaren hypotheekklanten (in de leeftijdscategorie 55-67 jaar) bieden ze met Opnieuw klaar voor de toekomst een oplossing voor de volgende fase van hun leven. Veel van deze klanten hebben vragen: 
- Hoe ga ik om met het aflopen van mijn (aflossingsvrije) hypotheek?
- Blijf ik werken tot mijn pensioenleeftijd? En met hetzelfde inkomen?
- Is een nieuwe hypotheek überhaupt nog mogelijk op deze leeftijd?
- Hoe regel ik het goed voor mijn partner?

Daarnaast blijkt uit klantonderzoek dat het hebben van overwaarde een comfortabel gevoel geeft. Maar klanten realiseren zich onvoldoende dat ook hun inkomen bepalend is of ze een nieuwe financiering kunnen krijgen op het moment dat ze gebruik willen maken van hun overwaarde. Als de inkomenssituatie anders is op het moment van aflopen van de juridische looptijd van hun hypotheek, kan dit tot ongewenste verrassingen leiden.
 
Met Opnieuw klaar voor de toekomst willen ze de ervaren hypotheekklant de mogelijkheid geven om opnieuw te kiezen voor 30 jaar zekerheid. Vanuit hun kracht: werkend met bijbehorend inkomen én met de historisch lage rente van dit moment.
 
Voordelen voor de klant:
 • Ze kunnen weer kiezen voor lange rentevaste periodes;
 • Ze kunnen hun partner de rust geven dat de hypotheek goed geregeld is; én
 • Heel belangrijk, ze krijgen een hypotheek die afgestemd is op hun situatie na pensionering.
Opnieuw hypotheekadvies
Veel hypotheken zijn lang geleden afgesloten. Een nieuw adviesgesprek is vaak zinvol: regels zijn veranderd en de situatie van de klant ook. De oproep aan de klant is om hierover het gesprek aan te gaan met zijn adviseur. Het naderende pensioen, het einde van een rentevaste periode of het einde van de looptijd van de hypotheek zijn bijvoorbeeld goede ingangen om dit gesprek te voeren. Jij kan hier van grote waarde zijn omdat klanten zich vaak niet bewust zijn van de verbeteringen die in hun situatie mogelijk zijn. Jij kunt zorgen dat jouw klanten echt klaar zijn voor de toekomst. Klik hier voor informatie over welke punten uit het Hypotheken Acceptatiebeleid ING ziet als relevant voor deze "ervaren hypotheekklanten". 

 

 

Terug naar boven
 

Nieuwe hypotheekgids

Lloyds Bank heeft een nieuwe hypotheekgids, versie september 2017, uitgebracht. Deze versie is geen enorme vernieuwing, maar moet gezien worden als een update van de versie van afgelopen januari. 

De belangrijkste wijzigingen op een rij:
 • Verbeterde leesbaarheid en tekstuele aanpassingen
 • (periodieke) schenkingen als onderdeel van het toetsinkomen is vervallen
 • Onderdeel verblijfsvergunning is gecorrigeerd
 • Termijn voor het opvragen van pensioeninkomen is nu 10 jaar en 3 maanden ivm de standaard geldigheidstermijn van het bindend hypotheekaanbod  
 • PGB als toegestaan inkomen is vervallen
 • CPO is toegevoegd aan de lijst met uitgesloten woningen 
 • Verhuisregeling is verder toegelicht
 • Tekst vergoeding voor vervroegde aflossing is aangepast aan de AFM leidraad
 • In geval van nieuwbouwwoning dienen eigen middelen eerst te worden aangewend en pas daarna het bouwdepot (bestaand beleid, nu ook in de gids opgenomen)
 • Loyds Bank vraagt bij twee aanvragers standaard een eigendomsverhouding van 50/50. Een afwijkende verhouding, of een zogenaamde ‘onherroepelijke volmacht’ dient vooraf voor akkoord te worden voorgelegd
 • Lloyds Bank accepteert geen perspectiefverklaring (ook niet onder NHG)
 • Waardeverklaring is vervangen door Calcasa rapport
 • Schenking tot € 100.000,- vrij van vergoeding af te lossen mits fiscaal gefaciliteerd
 • Oversluiten tot 60% obv Calcasa rapport in combinatie met WOZ toegestaan
Klik hier om de accpetatiegids te openen. Uiteraard vind je deze ook op extranet. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1
1,58%
10 jaar NHG

ABN AMRO Budget Hypotheek
met bpk en duurzaamheids-
korting

 

Rentetip 2
2,25%
20 jaar NHG

Hypotrust OK Hypotheek
Annuïteiten Hypotheek + Argenta ORV

 

Rentetip 3
2,56%
30 jaar NHG

NIBC Direct Hypotheek
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.