Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 

image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space
 
 

space
 
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
ABN AMRO | De Overwaarde Hypotheek is live
CALLAS | Callas Inkomensgarantie ook voor bestaande relaties
CONNEQT | Overwinst en inbreng eigen middelen
ING | ING, nu even niet! Ook dat is Helping People
JUNGO | Airbnb is toegestaan
LLOYDS BANK | Nieuwe Hypotheekgids van Lloyds Bank
NATIONALE NEDERLANDEN | Geen motiveringsformulier en Aangifte IB meer nodig
WOONFONDS | Woningverhuur in trek bij zelfstandigen
 
shadow1
 

De Overwaarde Hypotheek is live

Nieuw bij ABN AMRO: De Overwaarde Hypotheek. Hiermee kunnen huizenbezitters vanaf de AOW-gerechtigde leeftijd de overwaarde van hun woning benutten. Zondat dat ze hogere maandlasten krijgen of hun woning moeten verkopen. 

Belangrijkste voordelen
Klanten kunnen hun overwaarde vrij besteden. Bijvoorbeeld als eenmalige opname voor het toekomstbestendig maken van de woning of als maandelijkse aanvulling op het pensioen. De overwaarde wordt benut zonder dat de maandlasten omhoog gaan. De rente wordt namelijk opgeteld bij de hypotheekschuld. Ook kun je deze hypotheek naast een bestaande hypotheek afsluiten, zelfs als deze bij een andere geldverstrekker loopt. 

Aanvragen Overwaarde Hypotheek
Je kunt de Overwaarde Hypotheek nu aanvragen. Deze kan vanaf 1 mei passeren bij de notaris. 

Heb je vragen over de Overwaarde Hypotheek? Bel dan met een van onze Helping People. Ze helpen je graag. 
 

 

Terug naar boven
 

Callas Inkomensgarantie ook voor bestaande relaties

Sinds de introductie van de Callas Inkomensgarantie heeft Callas vaak de vraag gekregen om deze oplossing ook aan bestaande relaties te kunnen bieden. Vanaf nu is dat mogelijk. Dus niet alleen bij nieuwe hypotheken, maar ook bij bestaande hypotheekrelaties, dus ook wanneer de hypotheek langer dan twee jaar geleden gesloten is. De enige aanvullende voorwaarde die gesteld wordt is dat de resterende looptijd van de hypotheek nog minimaal 5 jaar is. 

De Callas Inkomensgarantie is eenvoudig te adviseren: wanneer het inkomen van de klant niet verzekerd is uit hoofde van een collectieve uitgebreide regeling via de werkgever bepaal je in overleg met de klant de hoogte van het benodigde of gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid. De Callas Inkomensgarantie vult de WIA uitkering aan tot dit gewenste inkomen. In alle scenario's van arbeidsongeschiktheid en nu dus ook voor bestaande hypotheekrelaties! 

De inkomensgarantie is eenvoudig te adviseren middels de inkomensplanner en kan van daaruit aangevraagd worden en uiteraard via de adviessoftwarepakketten.
 

 

Terug naar boven
 

 
Overwinst en inbreng eigen middelen
Is jou klant een ondernemer met overwinst? In de inkomensverklaring ondernemer kan rekening worden gehouden met het uitgekeerde dividend en de niet uitgekeerde winstreserve. Sinds 1 januari 2019 is deze verklaring voor aanvragen met NHG verplicht. Bij IQWoon en Robuust Hypotheken ook voor aanvragen zonder NHG. In de tabel hieronder kun je zien bij welk label met overwinst wordt gerekend. Inbreng eigen middelen; hoe zit dat bij Hypotrust?

Hoe wordt omgegaan met de (inbreng) van eigen geld is per label verschillend. Deze keer Hypotrust. De vier hypotheken van Hypotrust gaan verschillend om met de (inbreng) van eigen geld. De keer is de Woon Bewust Hypotheek aan de beurt. 

Is de hypotheeklening kleiner dan de benodigde financiering waardoor eigen middelen nodig zijn? Dan hoeft de klant geen eigen middelen en/of de herkomst hiervan aan te tonen. 

Eigen middelen moeten worden aangetoond bij:
- aanvraag NHG hypotheek
- restschuld op de huidige woning
- dubbele lasten huidige woning
- aflossing bestaand krediet 

De naam van een aanvrager, de datum, het rekeningnummer en het saldo moeten duidelijk zichtbaar zijn op het bewijs. Het document mag op het moment van de offerte maximaal drie maanden oud zijn. 
 

 

Terug naar boven
 

ING, nu even niet! Ook dat is Helping People

De doorlooptijden van hypotheekaanvragen bij ING zijn op dit moment langer dan je van ING gewend bent (beoordeling dossier 9 werkdagen). 
ING realiseert zich wat dit betekent voor jou en voor de dienstverlening. Het signaal dat wij als businesspartner richting ING hebben afgegeven is reden om het proces nogmaals goed te bekijken. ING werkt hard om de doorlooptijden zo snel mogelijk weer op het gewenste niveau te krijgen. 

HypotheekCompany is Helping People en dat betekent ook dat wij je adviseren om momenteel niet voor ING te kiezen, zeker als snelle verwerking van belang is. Onze Helping People bellen jou ook om je te attenderen op de doorlooptijden bij een nieuwe aanvraag ING. Daarnaast helpen wij je uiteraard graag met een alternatief. Bel gerust met onze Helping People. 

Op extranet en in Splickr vind je altijd de actuele verwerkingstermijnen. 

 

Terug naar boven
 

Airbnb is toegestaan

Wist je dat bij Jungo Airbnb is toegestaan? Jungo steunt de deeleconomie. Ze vinden het daarom logisch dat je 60 dagen per jaar je huis mag verhuren, bijvoorbeeld via Airbnb. Daar hoeft de hypotheekklant dan ook geen toestemming voor te vragen. Dat is goed voor elkaar. 

Naast een hele goede en voordelige hypotheek, biedt Jungo ook investeerders de kans om een mooi rendement te maken met een beperkt risico. Meer dan 850 investeerders gingen je al voor. De 5 belangrijkste redenen om te investeren:
1. Je krijgt een gezond rendement op je investering
2. Nederlandse hypotheken hebben een beperkt risico
3. De looptijd van de investering is maximaal 8 jaar
4. Je krijgt maandelijks lineair terugbetaald
5. Je wordt beschermd door de Investeringsbeschermer

Zelf een mooi rendement maken? Meld je dan vrijblijvend aan als investeerder om alle campagnes te bekijken. Meedoen kan al vanaf € 250,=. Klik hier om je aan te melden. 

 

Terug naar boven
 

Nieuwe Hypotheekgids van Lloyds Bank

De hypotheekgids van Lloyds Bank is weer up-to-date. De Hypotheekgids biedt jou een handig overzicht van de actuele acceptatieregels. 
 
Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

  • Voortaan brengt Lloyds Bank nieuwe hypotheken uit via Lloyds Bank GmbH. Daarom hebben ze de naam van de vorige geldgever Bank of Scotland plc gewijzigd naar Lloyds Bank GmbH.
  • 5.2 Maximale verstrekking. De maximale hypotheek blijft € 1.000.000,-. Ter verduidelijking hebben ze toegevoegd dat dit de maximale hypotheek is zonder een overbruggingskrediet. De maximale hypotheek met overbruggingskrediet is vastgesteld op € 1.500.000,-. Bij het bepalen van de marktwaarde gaan ze uit van de laagste van de getaxeerde marktwaarde of de koopsom plus de kosten van verkrijging en de bijkomende kosten van maximaal 6%. Deze methode geldt voor hypotheken met en zonder NHG.
  • 5.6 Overbruggingskrediet. De mogelijkheden voor het afsluiten van een overbruggingskrediet zijn verruimd. Dit is nu in vier situaties mogelijk. In hoofdstuk 5.6 van de Hypotheekgids lees je hier alles over.
  • 8.10 Inkomen uit zelfstandig beroep. Voor een hypotheek met NHG wordt het toetsinkomen vastgesteld met een NHG- Inkomensverklaring. Is de aanvrager korter dan drie jaar werkzaam als zelfstandige? Dan is ook een prognose vereist. Bij een hypotheek zonder NHG wordt het toetsinkomen gelijk gesteld aan het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren. Is de aanvrager korter dan drie jaar werkzaam als zelfstandige? Dan wordt het toetsinkomen berekend met de inkomsten uit zelfstandig beroep over de afgelopen twee kalenderjaren. In hoofdstuk 8.10 vind je meer informatie over dit onderwerp en lees je wat de aan te leveren stukken zijn.
  • 9.1.2 WOZ-verklaring en Calcasa rapport. Is de loan-to-value lager dan 65% van de waarde van de woning? Dan kan de marktwaarde worden aangetoond met een WOZ-verklaring en een Calcasa-rapport. Foto’s van de woning zijn geen vereiste meer.
  • 12.6.1 Automatisch aanpassen tariefklasse. Valt de hypotheek door contractuele of extra aflossingen in een lagere tariefklasse? Dan betaalt de klant vanaf de eerstvolgende maand de rente die bij die lagere tariefklasse hoort. Ze controleren dit aan het einde van iedere maand voor alle klanten.
Klik hier en download de nieuwste hypotheekgids. Uiteraard vind je deze ook op extranet. 

 

 

Terug naar boven
 

Geen motiveringsformulier en Aangifte IB meer nodig

Vanaf nu is het niet meer nodig om voor een hypotheekaanvraag een motiveringsformulier of een aangifte IB ten behoeve van het overgangsrecht aan te leveren. Tot nu toe vroeg Nationale Nederlanden bijvoorbeeld om een motiveringsformulier bij een oversluiting van een aflossingsvrije hypotheek van meer dan 50% van de marktwaarde of wanneer de klant gebruik wilde maken van extra financiering voor energiebesparende voorzieningen. De aangifte IB werd opgevraagd om het overgangsrecht op 1 januari 2013 van de hypotheek aan te tonen. Beide documenten zijn vanaf nu niet meer nodig bij een hypotheekaanvraag bij Nationale-Nederlanden. 

 

Terug naar boven
 

Woningverhuur in trek bij zelfstandigen

Woonfonds vindt het belangrijk dat klanten bij de aanschaf van een verhuurwoning kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige taxatie. Daarom vergoedt Woonfonds tijdelijk na passeren € 500,=.
De Woningverhuur Hypotheek moet aangevraagd zijn tussen 1 februari 2019 en 1 juni 2019. De klant moet de vergoeding zelf aanvragen. Naast de taxatierapporten van Dynamis en RICS accepteren ze ook NWWI gevalideerde taxatierapporten opgemaakt door opgeleide taxateurs gespecialiseerd in woningverhuur. 

Heb jij vragen over de Woningverhuur hypotheek? Onze Helping People staan voor je klaar. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1
 

1,64%
10 jaar NHG

Hypotrust Comfort Profijt
Annuïtair en lineair

 

Rentetip 2


 

2,23%
20 jaar NHG

ING Hypotheek
Incl. 0,25% actieve betaalrekening korting
Annuitair en lineair

 

Rentetip 3


 
2,51%* 
30 jaar 
 
Jungo Hypotheek
Annuïtair 
100% MW

* incl. succesvolle crowd en excl beheervergoeding
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.