Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 
image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

space
Gewijzigde openingstijden
 
space
HypotheekCompany Helpt


Benieuwd hoe onze kantoren het Compliance Abonnement ervaren?
Deze week een review van Paul Verkaart. Benieuw wat het Compliance Abonnement voor jou kan betekenen?
Wij vertellen jou er graag meer over. Klik op de knop hier onder en ontvang vandaag nog meer informatie.
Meer informatie? Klik hier
 
space
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
ABN AMRO | Nieuwe werknemersarrangementen - nog meer klanten met voordeel in de loonstrook!
BIJBOUWE | Uitverkocht: rentevasteperiode 7 t/m 10 jaar met smv 0-75% en reactie nav nieuws VEH mbt verhuisregeling
CALLAS | Extra webinars voor introductie TOP Verzekering
HYPOTRUST | Reactie nav nieuws VEH mbt verhuisregeling
ING | Gewijzigde Euribortarieven per 18 april, nieuwe NAT-sheet, reactie nav nieuws VEH mbt verhuisregeling en verruiming acceptatiebeleid hypotheken
LLOYDS BANK | Tijdelijke staking acceptatie aflossingsvrije hypotheek
MUNT HYPOTHEKEN | Nieuwe hypotheekgids
NATIONALE NEDERLANDEN | Nieuwsflits hypotheken
REAAL | Start Reaal campagne Doe de check! en uitnodiging webinar: transparant beleggen met de Reaal Vermogensrekening
SYNTRUS ACHMEA | Syntrus Achmea is genomineerd! 
VENN HYPOTHEKEN | Nieuw: kredietgids 2017 Venn Hypotheken
WOONFONDS | Woonfonds verhuist administratie naar Quion
 
shadow1
 

Nieuwe werknemersarrangementen - nog meer klanten met voordeel in de loonstrook!

Recent is de lijst met werknemersarrangementen weer bijgewerkt. De afgelopen periode zijn bijvoorbeeld toegevoegd:
 • Amega Groep B.V., Dordrecht
 • Ames Auto Lease
 • Hampshire Hospitality B.V. 
 • MOL logistics, Tilburg
 • Optiver Holding B.V., Amsterdam
 • Supermicro, Den Bosch
 • Beekenkampgroep Maasdijk B.V.
 • BNP Paribas Leasing Solutions B.V.
Op de lijst staan zo'n 900 organisaties, instellingen en bedrijven (holding en dochters) ..., teveel om op te noemen! Er zijn dus steeds meer werknemers waar mogelijk 'voordeel in de loonstrook' zit: arrangementskorting van 0,10% in combinatie met huisbankkorting van 0,20% op de hypotheekrente, zolang zijn of haar salaris binnenkomt op een betaalrekening van ABN AMRO. De werknemersarrangementskorting kan niet gecombineerd worden met duurzaamheidskorting. Bovendien ontvangt jouw klant vanuit het Werknemerarrangement 50% korting op het BetaalGemak pakket. 

Informeer bij onze Helping People van het Hypotheek Support Center of er voor jouw klanten een werknemersarrangement van toepassing is. 

 

Terug naar boven
 
Uitverkocht: rentevasteperiode 7 t/m 10 jaar met schuld-/marktwaardeverhouding 0 - 75% en reactie nav nieuws VEH mbt verhuisregeling
De volgende rentetarieven zijn (tijdelijk) niet beschikbaar voor nieuwe aanvragen:

Rentevasteperiode van 7 tot en met 10 jaar, schuld-/marktwaardeverhouding 0% - 75%
Klik hier om nu te zien welke rentetarieven nog beschikbaar zijn, doorgestreepte tarieven zijn op dit moment niet beschikbaar.

Geen gevolgen voor lopende aanvragen
De tijdelijke aanpassing van het assortiment heeft geen gevolgen voor lopende aanvragen, voor deze klanten is het 
hypotheekbedrag gereserveerd. Ook klanten met een bestaande bijBouwe hypotheek die willen verlengen of verhogen kunnen wel voor deze tarieven kiezen.
 

Reactie nav nieuws VEH mbt verhuisregeling

Het is je vast niet ontgaan dat bijBouwe in het nieuws was. Uit onderzoek zou volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) namelijk zijn gebleken dat de verhuisregeling van bijBouwe onduidelijk is en klanten om deze reden zouden kunnen worden misleid. Daarin is vooral ingezoomd op het feit dat het niet mogelijk zou zijn de rente (met eventuele opslagen) van een hypotheek met NHG mee te nemen bij verhuizing naar een nieuwe hypotheek zonder NHG. Nader onderzoek laat zien dat dat niet juist is. En daarom betreuren wij de berichtgeving die is ontstaan naar aanleiding van het onderzoek van VEH.

bijBouw wil de verhuisregeling graag toelichten. De rente (met eventuele opslagen) van een bijBouwe Hypotheek kan onder voorwaarden worden meegenomen van een NHG hypotheek naar een bijBouwe hypotheek zonder NHG. De NHG-rente wordt in dat geval omgezet naar de niet-NHG rente (op basis van de rentevasteperiode, de schuld-/marktwaardeverhouding en de rentelijst) op de aanvraagdatum van toen. Zie voor de exacte voorwaarden artikel 26 uit de algemene voorwaarden van bijBouwe en de acceptatiegids.

Het was voor bijBouwe even schrikken, deze publiciteit. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat de communicatie beter kan, en moet. Daarom gaan we de informatie over de verhuisregeling uitbreiden. Als jij vragen hebt over de verhuisregeling van bijBouwe dan horen we het graag. 

 

 

Terug naar boven
 

Extra webinars voor introductie TOP Verzekering

Vanwege de grote belangstelling geeft Callas in april en mei extra online webinars over de Callas TOP verzekering. Hierin leer je alles over dit nieuwe product en hoe je hiermee een waterdicht AO-advies kunt geven. Meld je nu aan voor één van deze extra webinars!
 
Met de Callas TOP verzekering behouden jouw klanten ook bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid minimaal 70% van hun inkomen.
Belangrijke kenmerken zijn:
 • PRIVATE WGA HIAAT (UITGEBREID)
 • NU OOK GROTERE INKOMENSTEKORTEN OP TE LOSSEN 
 • AANVULLING TOT 70% (MAX. eur 50.000)
 • INKOMENSONAFHANKELIJKE PREMIE
 • FISCAAL AFTREKBAAR
 • WGA HIAAT = UWV VOLGEND
 • ALTIJD I.C.M. CALLAS WOONLASTENVERZEKERING
De TOP verzekering kun je aanvragen via Adviesbox.
 

 

Terug naar boven
 

Reactie nav nieuws VEH mbt verhuisregeling

Hypotrust is in het nieuws gekomen via diverse media. Hypotrust biedt verschillende hypotheken aan. Bij al deze hypotheken is een verhuisregeling van toepassing.

Waar gaat het over?
Huizenkopers die kiezen voor een lange rentevast periode van 20 of 30 jaar willen ook lang profiteren van de lage rente. Ook wanneer ze verhuizen naar een andere woning willen ze de lage rente meeverhuizen. Dit kan bij alle nieuw af te sluiten Hypotrust hypotheken.
De Goede Start Hypotheek is alleen te sluiten in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Wanneer je in de toekomst verhuist en je valt niet meer onder de regels van NHG, dan kun je ook geen gebruik maken van de verhuisregeling van de Goede Start Hypotheek Val je nog wel onder de NHG regels? Dan is het geen probleem en kun je jouw lage rente meeverhuizen. Bij de andere Hypotrust hypotheken is dit niet aan de orde. Je kunt dan de verhuisregeling gewoon toe passen wanneer deze in de voorwaarden staat. Hierdoor kun je lange tijd genieten van een lage rente wanneer je kiest voor een lange rentevast periode. Hypotrust erkent het belang van duidelijkheid voor jou als consument en is bezig om de voorwaarden voor jou duidelijker en zo transparant mogelijk te maken.


Hypotrust gaat wijken hoe ze de verrhuisregeling bij NHG-hypotheken transparanter kunnen uitleggen. Klanten zou niet worden verteld dat ze bij de overstap naar een hypotheek boven de NHG-grens hun gunstige lage rente niet kunnen meenemen. Hypotrust vindt dat ook het intermediair een belangrijke rol heeft. "Dit is ook iets dat een adviseur duidelijk moet aangeven aan consumenten."

Eigen Huis vindt dat hypotheekaanbieders hun klanten misleiden, maar daar neemt Edgar Laban van Hypotrust resoluut afstand van. "Aan de voorkant van de Hypotrust Goede Start is meteen duidelijk dat dit alleen een NHG-product is. Klanten weten dat. Dat ze nu doen voorkomen dat we misleiden, is onterecht. 

‘Ook intermediair moet goede uitleg geven’
Laban vindt bovendien dat de voorwaarden voor de verhuisregeling wel degelijk vindbaar zijn. “Ze zitten gewoon aan de offerte vast. We hebben wel gezegd dat we gaan kijken hoe we ze transparanter kunnen maken. Binnenkort moeten de voorwaarden beschikbaar zijn op B1-niveau.” Hij vindt ook een belangrijke rol weggelegd voor het intermediair. Laban: “We rekenen erop dat adviseurs duidelijk aangeven dat het een NHG-product betreft en dat de voorwaarden alleen voor een NHG-hypotheek gelden.”

 

Terug naar boven
 

Gewijzigde Euribortarieven per 18 april, nieuwe NAT-sheet, reactie nav nieuws VEH mbt verhuisregeling en verruiming acceptatiebeleid hypotheken

Gewijzigde Euribortarieven per 18 april 2017
 
De wijzigingen van de ING Hypotheekrentes hebben betrekking op de Euribor tarieven. Deze worden per de 15e van de maand vastgesteld. Download
 


Nieuwe NAT-sheet
Regelmatig voorzie jij ING van feedback en suggesties om de dienstverlening aan jou en jouw klanten te verbeteren. Ze zijn je daar dankbaar voor. Ze nemen dit uiteraard serieus en jow feedback is mede de basis voor het door ontwikkelen van de dienstverlening. En ING heeft wederom goed nieuws te melden! De afgelopen periode kregen ze steeds vaker het signaal dat er verwarring was rond het gebruik van de NAT-sheet. Om die reden is een nieuwe variant ontwikkeld die eenvoudiger is in het gebruik. De NAT-sheet is een handig hulpmiddel. Je kunt met de NAT-sheet zowel een annuïtaire toets doen als een niet-annuïtaire toets.

Annuïtaire toets:
• Met deze berekening weet je snel welke financieringsmogelijkheden jouw klant heeft.
• Je kunt de annuïtaire toets ook gebruiken als jouw klant nog minder dan 10 jaar inkomen ontvangt. Bijvoorbeeld bij naderend pensioen.

Niet-annuïtaire toets: 
• Deze berekening kun je gebruiken als blijkt dat de hypotheek niet wordt verstrekt op basis van de annuïtaire toets.
• De niet-annuïtaire toets gebruik je ook als er sprake is van verminderd inkomen binnen 10 jaar en als blijkt dat de hypotheek niet wordt verstrekt op basis van de annuïtaire toets.

Alleen in de volgende gevallen mag de niet-annuïtaire toets gebruikt worden:
• oversluiten van de hypotheek
• restschuldfinanciering
• dubbele woonlasten
• ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid. Voor ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid gebruik je de Toets Haalbaarheid en niet de NAT-sheet.

De NAT-sheet kan worden toegestuurd door onze Helping People van het Hypotheek Support Center. 
 

Reactie nav nieuws VEH mbt verhuisregeling

Wij hebben ook contact opgenomen met ING. Ze hebben aangegeven dat er nog een lijn van woordvoering volgt. Zodra wij deze hebben ontvangen zullen wij dit uiteraard communiceren.
 

Verruiming Acceptatiebeleid Hypotheken

ING past per 1 mei 2017 het acceptatiebeleid hypotheken op maar liefst 10 punten aan. Hiermee bieden ze jou en jouw klanten meer mogelijkheden voor het sluiten van een hypotheek bij ING.
 
De aanpassingen in het kort op een rij:
 1. Verruiming 3% financieringspercentage voor alleenstaanden.
 2. WOZ-waarde volstaat bij aankoop woning mits financiering <90% marktwaarde.
 3. Leningen met bestedingsdoel financiering eigen woning worden behandeld zoals “Financieringslasten andere hypotheken”.
 4. RC-directie tegen de werkelijke lasten meenemen met een minimum van 6% op jaarbasis.
 5. Geen maximale en minimale hoofdsom voor hypotheekaanvragen.
 6. Volledige overbruggingshypotheek mogelijk, ook indien de ontbindende voorwaarden nog niet zijn verlopen.
 7. Toestaan toekomstig inkomen zonder intentieverklaring, volgend op een beëindigd dienstverband.
 8. Bij nog meer organisaties verstrekking met perspectiefverklaring mogelijk.
 9. Flexbudget (o.a. IKB-, flex-, keuzebudget) kan worden meegenomen bij het toetsinkomen.
 10. Verduidelijking wanneer bouwkundig rapport noodzakelijk is.
In het acceptatiebeleid in bijlage IV vanaf bladzijde 42 vind je een toelichting op de wijzigingen.
 
Klik hier om de acceptatiegids via extranet te downloaden. 

 

 

Terug naar boven
 

Tijdelijke staking acceptatie aflossingsvrije hypotheken

Hierbij informeren wij jou dat Lloyds Bank vanaf 1 mei a.s. tijdelijk geen aflossingsvrije hypotheken zal verstrekken. De verkoop van niet-aflossingsvrije hypotheken gaat onverminderd door. Graag lichten ze dit besluit toe. 
 
In Nederland groeit Lloyds Bank hard. Als onderdeel van een van de grootste retailbanken in Europa is de funding van deze groei geen probleem. Maar als bank hebben wij wel onze eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat de groei evenwichtig over alle hypotheekvormen plaatsvindt.
 
In de afgelopen periode hebben ze moeten constateren dat het aandeel van aflossingsvrije hypotheken een te groot deel van de portefeuille gaat uitmaken. Zoals je zult begrijpen zijn aflossingsvrije hypotheken risicovoller dan de hypotheekvormen waarin wel maandelijks een aflossing plaatsvindt. Om dit evenwicht te herstellen, zullen ze daarom voorlopig na 1 mei a.s. geen nieuwe aflossingsvrije hypotheken accepteren. Uiteraard zullen ze voor deze datum uitgebrachte offertes gewoon honoreren. 
 
Zoals aangegeven gaat het hier om een tijdelijke maatregel met het doel te zorgen dat de opbouw van onze hypotheekportefeuille evenwichtig plaatsvindt. Zodra ze weer aflossingsvrije hypotheken accepteren zullen wij jou hierover uiteraard direct informeren. 

 

Terug naar boven
 

Nieuwe hypotheekgids

De nieuwe hypotheekgids van MUNT Hypotheken is nu beschikbaar. Ze hebben goed geluisterd naar alle vragen en opmerkingen uit de markt en deze zijn zo veel mogelijk in de nieuwe hypotheekgids verwerkt.

De belangrijkste wijzigingen op een rijtje: 
 • Wanneer MUNT Hypotheken de lening aan één persoon verstrekt die een inwonende partner of relatie heeft, hoeft deze partner of relatie geen ontruimingsverklaring meer te tekenen.
 • In lijn met de regels van NHG mag toekomstige lijfrente onder bepaalde voorwaarden tot het toekomstige pensioeninkomen worden gerekend.
 • Een RN- of RH-registratie is toegestaan als er geen sprake is van een achterstands- en/of herstelmelding en/of bijzondere codering. Bestaande HY-2 en HY-2A coderingen accepteert MUNT Hypotheken niet. Ook niet als NHG kwijtschelding voor de restschuld heeft verleend.
 • Bij meerdere panden hoeft er nog maar voor een periode van 12 maanden aangetoond worden dat de werkelijke lasten draagbaar zijn en dat een eventueel verkoopverlies betaald kan worden.
 • Het beleid ten aanzien van VvE’s is verder verduidelijkt. MUNT Hypotheken accepteert bij bestaande bouw met een VvE drie situaties: de VvE is actief, de VvE is in oprichting in verband met splitsing of de VvE is niet actief, maar wordt geheractiveerd. In alle situaties moet uit het taxatierapport blijken dat de bouwkundige staat voldoende of goed is. Als uit het taxatierapport blijkt dat de bouwkundige staat matig of slecht is, verstrekt MUNT Hypotheken geen lening.
 • Bij de verhuisregeling is het nu duidelijker dat als de vorige woning nog niet verkocht of gepasseerd is, de rente van deze hypotheek wordt omgezet naar een maandsvariabele rente op het moment dat de nieuwe woning passeert.
 • Een overbruggingslening is nu ook mogelijk als de oude woning nog niet is verkocht. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Deze staan in de hypotheekgids.
 • Als een overlijdensverzekering nodig is, vraagt MUNT Hypotheken geen inpandgevingsverklaring meer op. Deze zit nu automatisch en volledig ingevuld bij het bindend hypotheekaanbod en de aanvrager tekent deze beiden in één keer.

Klik hier en download de gids via extranet. 
 

 

Terug naar boven
 

Nieuwsflits hypotheken

In deze Nieuwsflits informatie over twee wijzigingen die vanaf 13 april ingaan.
 
1.       Wijziging leeftijd naar 57 jaar en 3 maanden: bij toetsing betaalbaarheid bij pensioen

Vanaf 13 april 2017 toetst NN bij hypotheekaanvragers vanaf 57 jaar en 3 maanden zowel de huidige betaalbaarheid van de hypotheek als de betaalbaarheid in de AOW-situatie. Voorheen lag die grens op de leeftijd vanaf 55 jaar. Wat betekent dit voor de aanvraag?
Als de aanvrager binnen 10 jaar na de datum van de offerte de AOW-leeftijd bereikt, houden ze bij de berekening van het toetsinkomen rekening met de verwachte inkomensdaling. Wat verandert er?
 • Pensioengegevens nodig van aanvrager vanaf 57 jaar. De datum van de offerte bepaalt of er met de AOW-situatie getoetst moet worden. Daarom vragen ze de pensioengegevens op vanaf 57 jaar bij het uitbrengen van het Rentevoorstel (dus niet vanaf 57 jaar en 3 maanden). Dit om te voorkomen dat ze bij het uitbrengen van de offerte alsnog pensioengegevens van de klant moeten opvragen. 
 • Al uitgebrachte Rentevoorstellen: alsnog berekening betaalbaarheid bij AOW-leeftijd. Voor de Rentevoorstellen die tot 13 april 2017 zijn uitgebracht, zijn de pensioengegevens vanaf 55 jaar opgevraagd. Voor deze aanvragen geldt dat ze de betaalbaarheid in de pensioensituatie wel toetsen.  
2.       Wijziging rekenmethodiek Werkelijke Lasten Toets (WLT)
Vanaf 13 april 2017 voeren wij drie wijzigingen door die invloed hebben op de Werkelijke Lasten Toets. De werkelijke lasten zijn alleen relevant in explain- en beheersituaties.
 • Bij de berekening van de werkelijke lasten vervalt de minimale toetsrente van 4,5% bij rentevastperioden vanaf 10 jaar. De toetsrente voor de annuïtaire toets en de WLT zijn hiermee gelijk aan elkaar. 
 • De maximale loan-to-income (LTI) in de Werkelijke Lasten Toets is beperkt tot 6 x het bruto inkomen.
 • Een overschrijding van de loan-to-income (LTI) gecombineerd met een overschrijving van de loan-to-value (LTV) is niet meer toegestaan. Hiermee wordt een stapeling van risico’s bij de klant voorkomen.

 

Terug naar boven
 

Start Reaal campagne Doe de check! en uitnodiging webinar: transparant beleggen met de Reaal Vermogensrekening

Op 20 april is de landelijke campagne Doe de check gestart! Via onder andere commercials op de radio roepen ze klanten, nieuwe en bestaande, op om een van onze checks te doen. Hiermee willen ze het bewustzijn van klanten vergroten en ze helpen een weloverwogen keuze te maken. Aan de campagne hebben ze vanuit Reaal Levensverzekeringen een actie verbonden: elke nieuwe klant die in de actieperiode een Reaal Vermogensverzekering of een Zuivere Lijfrente afsluit, bedanken ze met een bol.​com bon ter waarde van € 25. 
Dit zijn de checks. Klanten kunnen op de website de volgende checks vinden: 
 • Nabestaandencheck: laat je je nabestaanden verzorgd achter als je overlijdt?
 • Lijfrentecheck: Je wilt je opgebouwde lijfrente laten uitkeren. Wat zijn je mogelijkheden? \
 • Geld-voor-later-check: nu nadenken over later.
Uitgangspunten voor de actie
 • De actieperiode loopt van 20 april en 1 juni 2017. 
 • De bol.​com bon wordt aangeboden aan klanten die via u of via onze website een Reaal Vermogensverzekering of Zuivere Lijfrente afsluiten 
 • Voor de Reaal Vermogensverzekering geldt dat alleen nieuwe klanten een bol.​com bon ontvangen. De actie geldt dus niet als klanten hun oude beleggingsverzekering bij Reaal omzetten naar de Reaal Vermogensversterking. 
 • De klant ontvangt de bon nadat de eerste maand van de looptijd is verstreken. 
 • De klant ontvangt de bol.​com bon per post. 
 • De actievoorwaarden zijn terug te vinden op www.reaal.nl 

Uitnodiging webinar: Transparant beleggen met de Reaal Vermogensverzekering 11 mei 2017

De economie trekt aan en er ontstaat weer financiële ruimte om te investeren in de toekomst. Spaarrekeningen kennen een lage rente en oude beleggingsverzekeringen hebben een negatief imago. Kortom, het is tijd voor een eigentijdse, transparante beleggingsverzekering: De Reaal Vermogensverzekering. Je kent de Reaal Vermogensverzekering misschien al als alternatief beleggingsproduct voor hersteladvies aan Reaal klanten. Binnenkort is deze beleggingsverzekering af te sluiten voor alle klanten! De Vermogensverzekering is een unit-linked beleggingsverzekering met verschillende beleggingsmixen. Zo is er altijd een passende mix bij het risicoprofiel van de klant. De andere pluspunten op een rij: 
 • Mogelijkheid tot Life Cycle beleggen: automatisch defensiever beleggen richting de einddatum.
 • Beleggen en overlijdensrisicoverzekering in één product.
 • Duidelijk overzicht van kosten en premie.
 • Extra verzekeringsmogelijkheden: premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en kinderverzekering.
 • Naar de Vermogensverzekering kunnen de voordelen van oud regime lijfrente worden meegenomen. En biedt het de mogelijkheid om tijdens de looptijd een deel van de waarde te laten uitkeren.
Vraag het de experts
Wat zijn de veranderingen ten opzichte van oude beleggingsverzekeringen? Wat is de doelgroep? Welke mogelijkheden kent dit product? Hoe kun je de beleggingsrisico’s verkleinen voor jouw klant? Tijdens dit webinar gaan ze dieper in op de kenmerken van de Reaal Vermogensverzekering zodat je helemaal op de hoogte bent. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor het stellen van vragen aan onze experts. 

Het webinar kost je niets
Het webinar is geheel kosteloos. Het enige dat je hoeft te doen, is een half uur van jouw tijd reserveren op donderdag 11 mei van 15.30 uur tot 16.00 uur. Je kunt via iedere computer of tablet deelnemen aan het webinar. Vooraf ontvang je een instructie. De specialisten van Reaal zijn achter de schermen live aanwezig om jouw vragen via de chatfunctie direct te beantwoorden. 

Hoe schrijf je je in?
Wil je graag deelnemen? Dan kun je je eenvoudig aanmelden. Na jouw aanmelding krijg je dan een persoonlijke inlogcode waarmee je kunt deelnemen. Wil je van Reaal, kort voor aanvang, een sms ter herinnering ontvangen? Dan kun je dat bij jouw aanmelding aangeven. 
Graag tot donderdag 11 mei! 

 

 

Terug naar boven
 

Syntrus Achmea is genomineerd!

Syntrus Achmea is genomineerd, bedankt!

Op 20 april werden de genomineerden bekend gemaakt die kans maken op één van de Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt.
In de categorie Hypotheekverstrekker is Syntrus Achmea genomineerd. Daar zijn ze trots op. Een goede hypotheek bouwen ze samen met jou op! 

Stemmen kan nog steeds
Is deze actie je ontgaan en wil je toch nog een stem uitbrengen voor Syntrus Achmea Hypotheken? Gebruik deze link om jouw stem uit te brengen. Je maakt dan ook kans op een weekendje weg naar eigen keus ter waarde van 200 euro. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de HypoVak op 30 mei 2017.

 

Terug naar boven
 

Nieuw: kredietgids 2017 Venn Hypotheken

De Kredietgids van Venn Hypotheken is gewijzigd. 
 
De belangrijkste wijzigingen zijn:
 • Uitgaan van prognosecijfers (indien < 3 jaar zelfstandig) is niet meer mogelijk. Om voor het toetsinkomen bij een zelfstandig ondernemer uit te gaan van het gewogen gemiddelde, blijft ongewijzigd.
 • Aanvrager dient minimaal 3 volledige kalenderjaren zelfstandig te zijn.
 • Als het begrote bedrag aan verbouwingskosten > 30% van de koopsom is, is er geen Venn Hypotheek mogelijk.
Aanvullende wijzigingen:
Hoofdstuk 2.8: Toegevoegd bij dubbele lasten: rente, premie en aflossing.
Hoofdstuk 3.1: Toegevoegd indien een AK voor een restschuld is deze op werkelijke last kan worden getoetst.
Hoofdstuk 6.1: Het maximaal percentage voor het meerwerk van 25% verwijderd.
Hoofdstuk 6.5.2 en 6.5.3: Kosten die onder de stichtingskosten vallen i.g.v. zelfbouw en bouw in eigen beheer nader gespecificeerd.
Hoofdstuk 7: Ouderdom van de salarisstrook mag maximaal 3 maanden bedragen.
Hoofdstuk 7.2: Uitgesloten bedrijfssector is Horeca en bij voorleggen is restaurants weggehaald.
Deze wijzigingen zijn doorgevoerd in de kredietgids. 

Downloads:
- Klik hier voor de nieuwe kredietgids
- Klik hier voor de nieuwe productkaart
Uiteraard vind je deze bestanden ook op extranet. 

 

Terug naar boven
 

Woonfonds verhuist administratie naar Quion

Tussen 27 april en 18 mei verhuist Woonfonds haar hypotheekadministratie naar het systeem van Quion. De Woongenot hypotheken administreren ze al in het systeem van Quion. Het gaat nu om de Comfort en Voordeel Lijn hypotheken die ze verhuizen. Dit brengt enkele kleine administratieve veranderingen met zich mee. In het contact dat jij of jouw klant met Woonfonds heeft, verandert er niets.
Tijdens de verhuizing blijven ze gewoon open. 

Wat merk jij tijdens de verhuizing (27 april to 18 mei)?
Tijdelijk geen renteaanbod, bindend voorstel en passeringen
Vanaf 29 april tot 18 mei kunnen ze geen renteaanbod of bindend voorstel voor de Voordeel en Comfort lijn uitbrengen. Ook kunnen er geen hypotheekaktes Voordeel en Comfort lijn passeren bij de notaris. Indienen van aanvragen via HDN en het opsturen van documenten is wel mogelijk. Na 18 mei beoordelen ze de documenten en kunnen ze een renteaanbod of bindend voorstel uitbrengen.

Tijdelijk geen aflosnota's Voordeel en Comfort lijn
Van 29 april tot 18 mei kunnen ze geen aflosnota's opmaken. Leidt dit tot een onoverkomelijk probleem bij een van jouw klanten? Neem dan alstublieft contact met ons op.

Vertraagde betalingen uit de bouwdepots Voordeel en Comfort lijn
Door de verhuizing kunnen ze van 27 april tot 18 mei geen betalingen uit bouwdepots doen. Concreet betekent dit dat ze rekeningen die ze tussen 27 april en 18 mei ontvangen, pas na 18 mei kunnen betalen. Klanten met een actief bouwdepot ontvangen hier een brief over.
Voordeel en Comfort Lijn wijzigingsverzoeken worden vanaf 18 mei opgepakt. Het is mogelijk om documenten in te dienen en wijzigingen door te geven voor de Voordeel en Comfort lijn. Na 18 mei kunnen ze de wijzigingen verwerken en de documenten beoordelen. Het duurt langer voor jij of jouw klant een bericht krijgt van de wijziging. Ook de bevestiging van een extra aflossing kan iets langer duren dan gebruikelijk. Betaalt jouw klant hierdoor te veel bij de maandelijkse incasso? Dan maken ze dat bij de volgende incasso weer in orde.

Na de verhuizing (vanaf 18 mei)
Kleine administratieve veranderingen 
Klanten krijgen te maken met enkele administratieve veranderingen. Het contractnummer, waar 1 of meer genummerde hypotheekovereenkomsten bij horen verandert. De oude hypotheeknummers vervallen. Voor sommige klanten verandert ook de naam van de hypotheek.

Een nieuwe bankrekening 
Per 18 mei verandert het bankrekeningnummer. Klanten hoeven hiervoor geen nieuwe incasso-opdracht te geven. De tenaamstelling van onze bankrekening verandert niet. Die blijft Stichting Incasso Achmea Hypotheken'. Het nieuwe bankrekeningnummer is: NL38 ABNA 0452 9575 75. De klanten worden per post geïnformeerd. Ze ontvangen in de 2e helft mei een actueel overzicht met alle gegevens van hun hypotheek. Inclusief het nieuwe hypotheeknummer en de wijziging van het bankrekeningnummer
 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1
1,59%
10 jaar NHG

ING Basis Annuïteiten Hypotheek

 

Rentetip 2
2,35%
20 jaar NHG

Hypotrust OK Hypotheek (+ Argenta ORV)

 

Rentetip 3
2,60%
30 jaar NHG

Woonfonds Voordeel Lijn of
Woonfonds Woongenot Hypotheek
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.