Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 
image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space
 

Reminder deadlines passeren 2018
 
Geldverstrekker Deadline passeren 2018
ASR 13 december 2018
ING 13 december 2018
Lloyds Bank 13 december 2018
Munt Hypotheken 13 december 2018
NIBC Direct 13 december 2018
Rabobank 13 december 2018
Venn Hypotheken 13 december 2018
Hypotrust 14 december 2018
IQWoon 15 december 2018
Robuust 15 december 2018
Nationale Nederlanden 17 december 2018
Woonfonds 17 december 2018
ABN AMRO 18 december 2018
Aegon 18 december 2018
Florius 18 december 2018

Data overige geldverstrekkers zijn al verstreken.

Klik hier en bekijk alle extra informatie op extranet.

Voor vragen bel je uiteraard met ons Helping People. 


space
 
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
 
shadow1
 

Prijsstijging Adviesbox en vervallen dienst renteberichten

Zoals begin 2018 reeds aangekondigd heeft Adviesbox een prijsstijging doorgevoerd. Voor het afgelopen jaar hebben wij de tarieven voor jullie nog gelijk kunnen houden, maar per januari 2019 zal een prijsstijging worden doorgevoerd. 

Daarnaast is uit ons jaarlijkse gesprek met Adviesbox gebleken dat zij per 1 januari 2019 de dienst "renteberichten" laten vervallen. Het los bijhouden van rentes en dagelijks verspreiden van pdf documenten is zeer bewerkelijk en inmiddels achterhaald door actuele ontwikkelingen. Uiteraard gaan wij jullie helpen. De rentebox op extranet blijft bestaan en rentewijzigingen zijn zichtbaar in de software en via www.rentenieuws.nl. 

Meer informatie over de prijsstijging, het vervallen van de dienst renteberichten en hoe wij jou gaan helpen ontvang je binnenkort per mail. 

 

Terug naar boven
 
Benadering klanten met een aflossingsvrije hypotheek
Uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten wat er gebeurt als hun aflossingsvrije hypotheek afloopt. Bijvoorbeeld dat de restschuld aan het einde van de looptijd in één keer afgelost moet worden. BLG Wonen wil voorkomen dat klanten straks voor verrassingen komen te staan.

Daarom benadert BLG Wonen alle klanten met een aflossingsvrije hypotheek. Het doel is om klanten bewust te maken van de kenmerken van een aflossingsvrije hypotheek en te kijken wat dit voor hun situatie betekent. De AFM kijkt hierbij nadrukkelijk mee. Zij verwachten hier van BLG Wonen en alle geldverstrekkers een actieve rol in. Daarom heeft BLG Wonen van september 2017 t/m maart 2018 alle klanten met een (potentieel) zeer hoog risico benaderd en vanaf 1 mei 2018 t/m begin september 2018 de klanten met een (potentieel) hoog risico.

Benadering klanten met een medium en laag risico
In augustus zijn ze gestart met het benaderen van klanten met een aflossingsvrije hypotheek met medium en laag risico. De aanpak voor deze klantengroep is nieuw. Deze klanten ontvangen namelijk een brief met een link naar de Aflossingsvrij Check. Dit is een online tool waarmee klanten met een aflossingsvrije lening (deel) zelf inzicht kunnen krijgen in de betaalbaarheid van de lening op de einddatum. Deze online tool is ook een handig hulpmiddel voor jou als adviseur om samen met de klant in te vullen. Op deze manier heb je direct inzicht in zijn situatie en kun je daarop een passend advies geven en de klant direct helpen. 

Nieuwsgierig naar de online tool?
Aangezien de Aflossingsvrij Check voor elke klant is gepersonaliseerd, is de tool alleen door de klant of samen met de klant te benaderen via ‘Mijn BLG’. Om nu wel al een beeld te krijgen van de tool, kun je hier een introductiefilm bekijken.
 

Wijziging voorwaarden vervroegd aflossen

Per 1 maart 2019 wijzigen de voorwaarden voor vervroegd aflossen. Op dit moment spreekt BLG Wonen een vergoeding af met klanten die in sommige gevallen gunstig is en andere gevallen minder gunstig is voor klanten van de AFM methode. In de hypotheekoffertes spreekt BLG Wonen vanaf 1 maart 2019 alleen de voorwaarden voor aflossen af volgens de AFM methode. 

In de offertes die BLG uitbrengt voor 1 maart 2019 zal vanaf 18 december tot 1 maart 2019 onderstaande tekst worden toegevoegd. Zo worden potentiële klanten er op geattendeerd dat de voorwaarden met betrekking tot vervroegd aflossen wijzigt. 

De berekening van de vergoeding die u betaalt bij vervroegd aflossen is in de offertes vanaf 1 maart 2019 anders dan in de huidige voorbeeldofferte. Wij hanteren per 1 maart 2019 alleen de nieuwe berekening volgens de AFM-Leidraad. De tekst over de vergoeding bij vervroegd aflossen in de bijgevoegde voorbeeldofferte is daarom niet van toepassing op offertes die we op of na 1 april uitbrengen. Kijk op blgwonen.nl voor een voorbeeldofferte met de nieuwe berekening conform AFM-Leidraad.
 

 

Terug naar boven
 

ING verruimt Acceptatiebeleid per 1 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 wijzigt de wetgeving rondom hypotheken. Zowel de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet als de Voorwaarden en Normen NHG worden vanaf deze datum aangepast. ING past per 1 januari 2019 het Acceptatiebeleid Hypotheken hierop aan. 

Wat betekent dit voor jou? Een belangrijke wijziging is de verruiming op Loan-to-income (LTI) wanneer de klant een energiezuinige woning aankoopt. 

Klik hier en download het acceptatiebeleid 2019.

 

Terug naar boven
 

Verhuurhypotheek voor particulieren

Wil jouw klant een hypotheek voor een woning die hij verhuurt of gaat verhuren? Dan kan hij daarvoor vanaf nu bij Nationale-Nederlanden terecht. Ze bieden particulieren een Verhuurhypotheek voor de financiering van woningen die bestemd zijn voor permanente verhuur. Ook als het een nieuwbouwwoning is. Jouw klant kan met de Verhuurhypotheek tot wel vier verhuurde woningen bij Nationale-Nederlanden financieren. 

Hypotheekverstrekking van € 50.000,- tot € 500.000,- per woning
De Verhuurhypotheek kan gesloten worden als Lineaire-, Annuïteiten- en/of aflossingsvrije Hypotheek met maximale looptijd van 30 jaar. Ze financieren met deze hypotheek tot maximaal 70% van de marktwaarde van de woning, in verhuurde staat. Hierbij geldt een minimale lening van € 50.000,- en maximaal € 500.000,- per woning.

Productopslag van 1,0%
Voor de Verhuurhypotheek rekent Nationale-Naderlanden een productopslag. De actuele productopslag is 1,0%. Deze opslag wordt vastgesteld voor de rentelooptijd van de lening. De mogelijke rentevaste periodes bij de Verhuurhypotheek zijn: 1,2,5,6,7,10,12,15 of 20 jaar. Een variabele rente is mogelijk tot 50% van de totale lening. 

Risico's en voorwaarden van de Verhuurhypotheek
Het afsluiten van de Verhuurhypotheek brengt extra risico's met zich mee, naast de reguliere risico's van een hypothecaire lening. Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk dat aanvragers zich bewust zijn van deze risico's, omzet ze een negatieve invloed kunnen hebben op het rendement van de investering. 
 

 

Terug naar boven
 

Inkomensverklaring verplicht

Met de Inkomensverklaring Ondernemer kunnen alle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn bij NIBC Direct een hypotheek aanvragen. 

Wil je een hypotheek aanvragen bij NIBC Direct voor een ondernemer dan is vanaf 1 december 2018 een Inkomensverklaring (IKV) verplicht, zowel voor NHG en niet-NHG aanvragen. Een IKV kun je laten opmaken door één van de door NHG en/of NIBC Direct geaccrediteerde rekenexperts (Overviewz, Pentrax of Raadhuys). Voor niet-NHG zaken kun je ook gebruik maken van Zakelijk Inkomen of VIIZ. 
 

 

Terug naar boven
 

Reaal AOV verlengt actie '2 maanden premievrij'

De feestdagen staan al bijna voor de deur. Een leuk vooruitzicht, maar het betekent waarschijnlijk ook veel werkdruk om nog dit jaar allerlei zaken voor je klanten in orde te maken. Daarom laat Reaal je nu al weten dat ze hebben besloten om de actie '2 maanden premievrije' te verlengen tot 1 april 2019. Dit betekent dat je klanten ook profiteren van de actie als je de aanvraag pas in het nieuwe jaar indient. 

Op deze actie zijn voorwaarden van toepassing. De einddatum van de actie is aangepast naar 1 april 2019. De overige voorwaarden zijn ongewijzigd. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1 

1,71%
10 jaar NHG

Hypotrust Comfort Profijt
Annuïtair en lineair

 

Rentetip 2

 

2,25%
20 jaar NHG

Lloyds Bank Hypotheek
Annuitair en lineair

 

Rentetip 3

 
2,47%
30 jaar NHG
 
Thuis Hypotheek
Annuïtair en lineair 
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.