Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 

image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space
 
 

space
 
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
ABN AMRO | Introductie vaste einddatum
ASR | Campagne startershypotheek
BLG Wonen | Calcasa rapport als alternatief voor een taxatierapport huidige woning en hoe zonnig is jouw huis?
CONNEQT | Overzicht eigen middelen
ING | ING voldoet reeds aan wijzigingsbesluit Rentemiddeling en tips
JUNGO | Wat gebeurt er als een campagne geen 100% haalt?
LLOYDS BANK | Nieuw: de Lloyds Bank Verhuurhypotheek
NATIONALE NEDERLANDEN | NN Overlijdensrisicoverzekering scherp geprijsd
RABOBANK | Rentemiddeling tijdelijk gestopt
REAAL | Lekker Wonen Hypotheek nu ook met NHG
RNHB | Vernieuwde consumentenpropositie RNHB
WOONFONDS | Nieuw: Online woningtaxaties met Calcasa
 
shadow1
 

Introductie vaste einddatum

Er is een nieuwe versie van HDN live. Hierbij kan een klant een vaste einddatum kiezen voor één of meerdere leningdelen bij de hypotheekaanvraag. Wanneer de ingangsdatum van deze leningen verschuift, wordt de looptijd van deze leningen automatisch aangepast. 

Wil je een aanvraag met een vaste einddatum indienen?
Geef dan in je aanvraag expliciet aan dat een vaste einddatum van een leningdeel van toepassing is. Deze einddatum wijzigt niet meer, omdat ABN AMRO de looptijd van deze leningen pas na het passeren van de hypotheek vaststellen. Zo weet je zeker dat een leningdeel op de gewenste einddatum afgelost is. Mocht de ingangsdatum van een lening veranderen, wijs een klant er dan op dat de maandlasten hierdoor kunnen wijzigen. 

Waarom introduceert ABN AMRO een vaste einddatum?
Als de ingangsdatum van een nieuwe hypotheek verschuift, is de looptijd van verstrekte leningdelen langer dan de klant recht heeft op hypotheekrenteaftrek. Hierdoor kan een klant geen gebruik maken van hypotheekrenteaftrek voor de resterende looptijd van de betreffende leningdelen. Met de introductie van een vaste einddatum voorkomt ABN AMRO deze ongewenste situatie. Het blijft mogelijk om een aanvraag zonder vaste einddatum te doen. 

 

Terug naar boven
 

Campagne startershypotheek

De WelThuis Startershypotheek staat centraal in de nieuwste merkcampagne van a.s.r. Deze is gestart op 3 juni op radio, televisie en online kanalen. Heb jij de campagne al gezien? Wellicht leidt dit tot extra vragen bij jouw klanten over de startershypotheek. Daarom voor jou de productkaart en Q&A zodat je alle kenmerken in één overzicht hebt. 

 

Terug naar boven
 
Calcasa rapport als alternatief voor een taxatierapport huidige woning en hoe zonnig is jouw huis?
Sluit jouw klant een hypotheek af op een nieuwe woning? En is de huidige woning nog niet verkocht? Dan is het vanaf nu mogelijk om de waarde van de te verkopen woning aan te tonen met een Calcasa-rapport. De marktwaarde stelt BLG Wonen vast op 90% van de Calcasa waarde. Het Calcasa-rapport is veel goedkoper voor de klant dan een taxatierapport. Het Calcasa-rapport kan alleen gebruikt worden als de klant geen overbruggingskrediet heeft afgesloten. Onze Helping People kunnen dit ook voor je regelen. 
 

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de energieprijzen zijn gestegen. Om een flinke stijging in jouw energierekening tegen te gaan, is het een optie om zelf zonne-energie op te wekken. Op Slimwoner kun je zien hoe vaak de zon schijnt in jouw woonplaats. Klik hier en bekijk wat jij kunt besparen.
 

 

Terug naar boven
 

 
Overzicht eigen middelen
Zowel IQWOON, Robuust Hypotheken als de producten onder Hypotrust gaan verschillend om met de (inbreng) van eigen geld. Speciaal voor jou alle informatie in één handig overzicht. Helemaal Helping People. Er is een scheiding gemaakt tussen NHG en niet-NHG en daarbinnen tussen bewijs van eigen middelen en herkomst van eigen middelen. 
Klik hier voor het overzicht. 

 

Terug naar boven
 

ING voldoet reeds aan wijzigingsbesluit Rentemiddeling en tips

Per 1 juli 2019 is wettelijk vastgelegd op welke manier Rentemiddeling moet worden toegepast. ING voldoet al met haar huidige berekeningsmethodiek aan deze wet- en regelgeving. ING Brengt niet meer in rekening dan het financieel nadeel.

ING heeft voor jou een aantal belangrijke tips. 
Tip 1. Koopsom in het ING Calcasarapport. Het komt regelmatig voor dat de koopsom die is opgegeven voor het verkrijgen van een ING Calcasarapport niet overeenkomt met de koopsom uit de getekende koopovereenkomst. Het is belangrijk dat de juiste koopsom in het ING Calcasarapport wordt opgevoerd. Calcasa vergelijkt namelijk de koopsom die wordt ingevuld met alle gerealiseerde verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Als er een foutieve koopsom wordt ingevoerd, is het mogelijk dat er geen ING Calsasarapport kan worden afgegeven en de woning alsnog moet worden getaxeerd. Controleer daarom goed of je de juiste koopsom gebruikt voor het aanvragen van een ING Calcasarapport om teleurstelling bij je klanten te voorkomen. 

Tip 2. Vervanging Watervilla. Het is mogelijk een Watervilla te vervangen onder de volgende voorwaarden:
 • Financiering vindt geheel plaats uit eigen middelen
 • De looptijd van de hypotheek wordt niet gewijzigd
 • De ligplaats blijft ongewijzigd
 • De hypothecaire inschrijving op de oude Watervilla wordt doorgehaald en vervangen door een nieuwe inschrijving in het scheepsregister op de nieuwe Watervilla.
Tip 3: Overbrugging. Vraag je een overbrugging aan voor je klant? Dan is het belangrijk dat ING een volledig beeld krijgt van de bestaande hypotheekinschrijvingen op het betreffende onderpand. Geef alle inschrijvingen die in het kadaster zijn opgenomen door in de hypotheekaanvraag. Hieronder vallen ook hypotheken die volledig zijn afgelost, maar waarvan de inschrijving nog niet is doorgehaald. De klant kan deze in bepaalde gevallen nog opnemen. Met de juiste informatie in de hypotheekaanvraag kan deze sneller verwerkt worden. 
 

 

Terug naar boven
 

Wat gebeurt er als een campagne geen 100% haalt?

Alle hypotheken zijn al goedgekeurd en worden gegarandeerd gefinancierd. Elke euro die vervolgens in de crowd wordt opgehaald levert een voordeel op voor de huizenkopers en een mooi rendement voor jou. Jouw investering gaat gewoon door, ook als de campagne geen 100% ophaalt.

 

Terug naar boven
 

Nieuw: de Lloyds Bank Verhuurhypotheek

Goed nieuws! Ook in Nederland introduceert Lloyds Bank de Verhuurhypotheek. Een aantrekkelijk product met heldere voorwaarden, een gunstige rente én … met de gebruikelijke Lloyds Bank service.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Verhuurhypotheek?
- De verhuurhypotheek is alleen bestemd voor particulieren. Professionele beleggers komen dus niet in aanmerking voor de Verhuurhypotheek;
- Je kunt maximaal 75% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat lenen: je hebt dus eigen geld nodig;
- Je kunt bij de Verhuurhypotheek kiezen uit de volgende hypotheekvormen: annuïteiten, lineair en aflossingsvrij;
- Je hebt voor de woning die je verhuurt geen recht op hypotheekrenteaftrek. 

Rente:
- Je kunt kiezen uit rentevastperiodes van 1, 5, 10, 15 en 20 jaar. Een variabele rente is niet mogelijk.
- De rente die je voor de Verhuurhypotheek betaalt, is wat hoger dan de rente die je voor een hypotheek voor eigen bewoning betaalt. 

Downloads:
Klik hier voor de productkaart
Klik hier voor de bijlage hypotheekgids
Klik hier voor de vragenlijst 
Klik hier voor de tarieflijst

Uiteraard vind je deze bestanden ook op extranet. 


 

 

Terug naar boven
 

NN Overlijdensrisicoverzekering scherp geprijsd

Ken je de Overlijdensrisicoverzekering (ORV) van NN al? Deze verzekering is prima te combineren met een hypotheek van Nationale-Nederlanden. Door de scherpe premie staat de ORV van NN veelal in de top 3 van vergelijkingssites. Het tarief is vooral interessant voor klanten tussen de 20 en 45 jaar die een annuïtair dalende verzekering met een looptijd van 30 jaar willen afsluiten. In februari 2019 heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren de ORV van NN de hoogste score toegekend voor een ORV-verzekeraar in het thema-onderzoek Medische Acceptatie. De werkwijze is als volgt:
 • Na aanvraag ontvangt de klant een link naar de elektronische gezondheidsverklaring.
 • De vragenlijst begint met vijf eenvoudige ja/nee vragen en informatie over lengte/gewicht en drugs/alcohol.
 • Beantwoordt de klant één van de vragen met een ‘ja’, dan stellen ze direct een aantal aanvullende vragen. In vrijwel alle gevallen geeft dat voldoende informatie om na te gaan of er sprake is een verhoogd risico.
Ruim 75% van de klanten krijgt dezelfde dag nog de verzekeringspolis en 92% heeft dit binnen drie dagen in huis. 

 

Terug naar boven
 

Rentemiddeling tijdelijk gestopt

Per 1 juli 2019 is wettelijk vastgelegd op welke manier Rentemiddeling moet worden toegepast. Rabobank moet de systemen daarop aanpassen. Dat betekent dat ze Rentemiddeling tijdelijk niet kunnen aanbieden. Aanvragen voor Rentemiddeling ingediend voor 23 mei 2019 worden nog verwerkt. Ze werken eraan om de systemen zo snel mogelijk aangepast te hebben. De exacte datum waarop het weer mogelijk wordt uiteraard gecommuniceerd. 

Download hieronder (of op extranet) de acceptatievoorwaarden met de volgende aanpassingen:
 • Tijdelijk stop rentemiddeling
 • In de Basis voorwaarden een wijziging omdat de combi opslag te hoog was (nu 0,4%)
Klik hier voor acceptatiebeleid Basis
Klik hier voor acceptatiebeleid Plus 
 

 

Terug naar boven
 

Lekker Wonen Hypotheek nu ook met NHG

Goed nieuws! Vanaf vandaag is het ook mogelijk om jouw klant een Lekker Wonen Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aan te bieden. In combinatie met de scherpe tarieven voor verschillende looptijden heeft Reaal een mooi aanbod voor een grote groep klanten. 

Voor wie is de Lekker Wonen Hypotheek interessant?
 • Starters, oversluiters en doorstromers die een eigentijdse hypotheek zoeken;
 • Klanten met of zonder een NHG wens;
 • Klanten die tot 100% boetevrij willen aflossen uit eigen middelen;
 • Klanten die automatisch mee willen dalen in de tariefklasse bij aflossingen.
Download:
- Klik hier voor de productkaart
- Klik hier voor de Algemene Voorwaarden
- Klik hier voor de Acceptatiegids

Uiteraard vind je deze bestanden ook op extranet. Heb je vragen? Bel dan gerust met onze Helping People. 
 

 

Terug naar boven
 

Vernieuwde consumentenpropositie RNHB

RNHB biedt een vernieuwde consumentenpropositie aan om in te spelen op de vraag naar beleggingshypotheken onder consumenten. Deze beleggingshypotheek is speciaal voor klanten die willen starten met beleggen in vastgoed. Hieronder een overzicht met de verschillen tussen deze beleggingshypotheek voor starters en de reguliere beleggingshypotheek voor professionele vastgoedinvesteerders. De vernieuwde propositie voor startende beleggers zorgt voor lagere rentetarieven. Uiteraard maken alle klanten gebruik van het digitale aanvraagproces. 

Aangepaste afsluitkosten leningen met bouwdepot
Per heden heeft RNHB de afsluitkosten voor leningen met een bouwdepot aangepast voor professionele vastgoedinvesteerders (niet-consumenten). Hiermee zijn deze kosten in lijn met de tarieven op de markt, de werkzaamheden die RNHB in dit kader verricht en passen deze bij het risico dat ze als vastgoedfinancier dragen bij het financieren van verbouwingen. De extra afsluitkosten die professionele vastgoedbeleggers betalen voor het financieren van een verbouwing, zijn afhankelijk van het depotbedrag ten opzichte van de totale leensom.
 • Bouwdepot <25% van de hoofdsom: 0,5% afsluitkosten
 • Bouwdepot 25-50% van de hoofdsom: 1% afsluitkosten
 • Bouwdepot  ≥ 50% van de hoofdsom: 2% afsluitkosten
 

 
Startende vastgoedbelegger Professionele vastgoedbelegger
Type panden Woningen (waaronder appartementen en studio’s) Alle sectoren (woningen, winkels, kantoren of andere bedrijfsruimten of combinatie woon/winkelpand)
Rentevast periode 3,5 of 7 jaar Woning: 1,3,5,7 of 10 jaar
Combinatie woon/winkelpand: 1,3,5,7 of 10 jaar
Bedrijfsruimte: 1,2,3,4,5,6,7,8,9 of 10 jaar
Maximale LTV lineair 80% 80%
Maximale LTV aflossingsvrij 65% 65%
Bouwdepot Tot 25% van de hoofdsom Op maat
Maximale huurinkomsten Maximale huurinkomsten per jaar € 35.000 Geen maximale huurinkomsten per jaar
Taxatie Door klant, bij aanvragen tot 2,5 miljoen euro Door klant, bij aanvragen tot 2,5 miljoen euro. Bij aanvragen > 2,5 miljoen door RNHB
Gebied Heel Nederland, ook buiten de grote steden Heel Nederland, ook buiten de grote steden
 

 

Terug naar boven
 

Nieuw: Online woningtaxaties met Calcasa

Bij een hypotheekaanvraag of -verhoging bij Woonfonds kan jouw klant nu ook gebruik maken van de online waardebepaling van Calcasa. Calcasa berekent de woningwaarde door onder andere te kijken naar de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Dit noemen zij 'modelmatige waardebepaling'.

In deze gevallen kun je een hypotheek aanvragen met een Calcasa woningtaxatie

 • Het gaat om een huis zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 • Het gaat om een bestaande woning (geen nieuwbouw).
 • De hypotheek is maximaal 90% van de modelmatig bepaalde marktwaarde.
 • De woning is uitsluitend bedoeld voor eigen bewoning.
 • Het hypotheekbedrag is lager dan € 750.000,-.
 • Calcasa kan de woningwaarde nauwkeurig genoeg bepalen.
Uiteraard kunnen onze Helping People dit ook voor je verzorgen. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1


 

1,55%
10 jaar NHG

Lloyds Bank
Annuïtair en lineair

 

Rentetip 2

 
2,17%*
20 jaar NHG

Thuis Hypotheek
Annuitair en lineair

 

Rentetip 3


 
2,45%
30 jaar 
 
Reaal Lekker Wonen
Annuïtair en lineair
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.