Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 
image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space

Extra nieuwsbrief gemist? Klik op de banner om deze alsnog te bekijken.
 
space
space
 
 
Restschuldregeling stopt op 1 januari 2018
Staatssecretaris Wiebes van Financiën geeft geen gehoor aan de oproep van Verenging Eigen Huis om de restschuldregeling te verlengen. Per 1 januari 2018 is de restschuldfinanciering niet langer fiscaal aftrekbaar. Volgens Vereniging Eigen Huis is de woningmarkt lang niet in alle delen van het land hersteld. “Zo’n 340.000 huiseigenaren staan nog ‘onder water’ – hun hypotheekschuld is hoger dan de actuele waarde van hun huis. Bij verkoop zullen zij hun verlies moeten nemen.” Wiebes stelt zich echter op het standpunt dat de maatregel niet meer noodzakelijk is door de aantrekkende woning-verkopen.
 
Overdracht voor 31 december
VEH adviseert verkopers met een mogelijke restschuld de overdracht voor 31 december 2017 te laten plaatsvinden. Dan kunnen zij nog gebruik maken van de restschuldregeling en maximaal 15 jaar de rente en kosten van hun restschuldfinanciering aftrekken.
 
Vragen? Bel onze Helping People

 

 
 
Beleid laagste rente ASR
Het laagste rente beleid van ASR wijkt af van de standaard constructie. Een voorbeeld: 
- Er wordt een rentevoorstel uitgebracht op 2,55% (bijvoorbeeld op 1 mei 2017)
- Het dossier is op 1 juli 2017 compleet en kan worden beoordeeld door ASR
- ASR keurt alle stukken goed. Alvorens de bindende offerte uit te brengen controleert ASR de huidige rente. Is de rente lager dan krijgt de klant de lagere rente.

In ons voorbeeld gaat de rente van 2,55 naar 2,50%. Door deze wijziging valt de klant in een andere woonquote en kan de klant minder lenen. Gevolg is dat het dossier wordt afgewezen. Samen met de adviseur hebben we dit opgelost en de leningdelen opnieuw verdeeld waardoor de hypotheek wel haalbaar is. 

Van belang is het toetsmoment. Dus let op: Daar waar andere geldverstrekkers kijken naar de passeerdatum, kijkt ASR naar de rente op datum bindende offerte. 
 
Vragen? Bel onze Helping People
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
ABN AMROGewijzigd beleid positief voor flexwerkers
AEGON | Beleid maximaal hypotheekbedrag niet NHG lening aangepast
ATTENS Hypotheken | Nieuw acceptatiebeleid
BIJBOUWE | Uitverkocht: bijBouwe rentetarieven
BLG WONEN | Wijziging opslag rentemiddeling
DELTA LLOYD | E-magazine Delta Lloyd juli 2017
FLORIUS | Florius Verzilver Hypotheek terug van weggeweest
HYPOTRUST | Voordelen Elan Plus Hypotheek, Hypotrust OK nu ook voor 25 en 30 jaar en wijziging acceptatiebeleid
ING | ING, ook voor jouw klanten met een flexibel arbeidscontract
INTERBANK | Tariefswijziging Persoonlijke Lening
IQWOON | IQWoon is jarig! en gewijzigd acceptatiebeleid
LLOYDS BANK |Hypotheek aanvraagproces: verlengingsvoorstel onderdeel van bindend hypotheekaanbod
MUNT HYPOTHEKEN | Nieuwe kennistest
SYNTRUS | Nieuw acceptatiebeleid
TELLIUS | Nieuw acceptatiebeleid
 
shadow1
 

Gewijzigd beleid positief voor flexwerkers

Gewijzigd beleid positief voor flexwerkers en uitzendkrachten

Al enige tijd kunnen flexwerkers en uitzendkrachten een hypotheek bij ABN AMRO (zonder of met NHG) aanvragen op basis van een Perspectiefverklaring. En er is nog meer goed nieuws: doordat meer uitzendorganisaties een Perspectiefverklaring mogen afgeven, kunnen steeds meer flexwerkers en uitzendkrachten een hypotheek aanvragen. 
 
Tot voor kort kon een Perspectiefverklaring door een beperkt aantal uitzendorganisaties worden afgegeven. Sinds 1 juli kunnen uitzendorganisaties die deze mogelijkheid nog niet hebben, zich aanmelden bij de Stichting Perspectiefverklaring. Na een positieve beoordeling wordt de uitzendorganisatie opgenomen in het PV-register. De Perspectiefverklaring van alle geregistreerde partijen kan ook gebruikt worden voor hypotheken mét NHG.
In het kredietbeleid van ABN AMRO is nu opgenomen dat ze een Perspectiefverklaring accepteren van alle uitzendorganisaties die in het register staan.

 

 

Terug naar boven
 

Beleid maximaal hypotheekbedrag niet NHG lening aangepast

Het maximale hypotheekbedrag, bij aanvragen met zowel NHG als niet-NHG, was bij Aegon altijd 101% van de laagste van de koopsom en eventuele verbouwkosten of de marktwaarde (na verbouw) van de woning.
 
Voor uitsluitend aanvragen zónder NHG past Aegon dit beleid aan. Per 15 juli 2017 is het maximale bedrag 101% van de marktwaarde (na verbouw) van de woning. De overige voorwaarden, voor zowel NHG als niet-NHG, blijven onverkort van kracht. De beleidsaanpassing is niet van toepassing op de reeds lopende dossiers en alleen mogelijk voor aanvragen vanaf 15 juli 2017.

Beleid Overlijdensrisico verzekering aangepast
Bij nieuwe aanvragen, waarbij een verplichte annuitair dalende overlijdensverzekering die wordt gesloten, accepteert Aegon per 15 juli 2017 dat de daling mag voldoen aan minimaal het percentage van de hypotheekrente. De overige voorwaarden blijven onverkort van kracht. Wanneer er sprake is van een mutatie met meerdere lening delen en verschillende rentes, moet het minimale percentage voldoende aan de hoogste van toepassing zijnde rente.

 

Terug naar boven
 

Nieuw acceptatiebeleid

Het acceptatiebeleid van Attens Hypotheken is per 1 juli aangepast aan de nieuwe normen en wet- en regelgeving.

Klik hier om de acceptatiegids te openen. Uiteraard vind je deze ook op extranet. 
 

 

Terug naar boven
 
Uitverkocht: bijBouwe rentetarieven
De volgende rentetarieven zijn (tijdelijk) niet beschikbaar voor nieuwe aanvragen:
 • Rentevast periode van 7 t/m 10 jaar, schuld-/marktwaardeverhouding 75 - 90% (nieuw)
 • Rentevast periode van 15 t/m 30 jaar, schuld-/marktwaardeverhouding 75 - 90%
 • Rentevast periode van 15 t/m 30 jaar, schuld-/marktwaardeverhouding 0 - 75%
 • Rentevast periode van 7 t/m 10 jaar, schuld-/marktwaardeverhouding 0 - 75%
Klik hier om nu te zien welke rentetarieven nog beschikbaar zijn, doorgestreepte tarieven zijn op dit moment niet beschikbaar. Klanten met een bestaande bijBouwe hypotheek die willen verlengen of verhogen kunnen wel voor deze tarieven kiezen.
 
Geen gevolgen voor lopende aanvragen
De tijdelijke aanpassing van het assortiment heeft geen gevolgen voor lopende aanvragen, voor deze klanten is het hypotheekbedrag reeds gereserveerd.

 

Terug naar boven
 
Wijziging opslag rentemiddeling
Jouw klant kan bij BLG Wonen kiezen voor rentemiddeling bij vroegtijdige renteherziening.
 
Opslag rentemiddeling verandert
Bij rentemiddeling wordt de huidige rentevaste periode opengebroken en wordt een nieuwe rentevaste periode afgesproken met jouw klant. Het totale renteverlies voor de bank wordt in de vorm van een verhoging van het rentepercentage uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode. Zo profiteert jouw klant van de huidige lagere rente zonder het renteverlies voor de bank in één keer te hoeven betalen.
 
Bovenop het nieuwe rentetarief komt een opslag voor de kosten die rentemiddeling met zich meebrengt. Per 1 augustus verhogen ze bij BLG Wonen deze opslag van 0,15% naar 0,20%. Voor volledig correct ingevulde aanvragen die wij ontvangen tot en met maandag 31 juli geldt de oude opslag van 0,15%. 
 
Waarom deze opslag?
De opslag is nodig om rentemiddeling kostendekkend te kunnen blijven aanbieden aan klanten. Ze lopen het risico dat niet het gehele renteverlies voor de bank op het oude rentecontract wordt terugbetaald. Bijvoorbeeld als jouw klant na een aantal jaar de nieuwe lening geheel aflost. Daarnaast ontvangen ze het renteverlies op het oude rentecontract niet in één keer, maar verspreid over de nieuwe rentevaste periode. Ook dat kost BLG Wonen geld.

 

Terug naar boven
 

E-magazine Delta Lloyd juli 2017

Het nieuwe E-magazine van Delta Lloyd is uit. Het magazine staat boordevol informatie over hypotheken, sparen en beleggen. 

Klik hier om het magazine te openen. 

 

Terug naar boven
 

Florius Verzilver Hypotheek terug van weggeweest

De Florius Verzilver Hypotheek is terug van weggeweest. Met de Florius Verzilver Hypotheek kunnen klanten gebruik maken van de overwaarde van hun woning. Daardoor krijgt de klant meer financiële ruimte. En het bedrag dat ze lenen is vrij besteedbaar. Florius heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd. Er kan een hoger bedrag worden opgenomen uit de overwaarde van de woning. En klanten hebben meer flexibiliteit bij het opnemen van bedragen bij aanvang van de hypotheek en gedurende de looptijd. 

Een aantal belangrijke kenmerken:
- De Florius Verzilver Hypotheek heeft een looptijd van maximaal 900 maanden (75 jaar)
- De hypotheek kan niet in combinatie met een bestaand (Florius) hypotheek worden afgesloten. Een bestaande hypotheek dient afgelost te worden. 
- De hypotheek is niet mogelijk in combinatie met NHG
- Verhogen/omzetten is niet mogelijk
- Er wordt geen verhuis-/doorgeefregeling aangeboden
- De offerte geldigheid is 3 maanden, voor looptijdrente geldt offerterente is akterente

Klik hier voor de productwijzer

Let op: Om Florius aan te kunnen bieden dien je een subaanstelling bij Florius te hebben. Uiteraard helpen wij jou hier graag bij. 

 

 

Terug naar boven
 

Voordelen Elan Plus Hypotheek, Hypotrust OK nu ook voor 25 en 30 jaar en wijziging acceptatiebeleid

De Elan Plus Hypotheek is sinds 21 maart live en vervangt hiermee de Elan Hypotheek. En met succes! Jij en vele collega-adviseurs met jou sluiten de Elan Plus Hypotheek zeer actief.

Voordelen Elan Plus Hypotheek
Hieronder staan een aantal voordelen en verbeterde voorwaarden van de Elan Plus Hypotheek voor jou op een rij:
 • De offerte is 4 maanden geldig en kun je kosteloos met 2 maanden verlengen
 • Ben je zelfstandig ondernemer of flexwerker? Dan kun je – afhankelijk van jouw persoonlijke situatie – tot maximaal 101% van de marktwaarde van jouw woning lenen
 • Je kunt bij het aanbrengen van een energiebesparende voorziening (EBV) tot maximaal 106% van de marktwaarde van jouw woning lenen, hieronder een rekenvoorbeeld
 • De Elan Plus Hypotheek heeft een verhuisregeling
 • Bij tussentijds aflossen en op jouw verzoek bij het aanleveren van een taxatierapport op datum renteherziening kan jouw risicoklassewijziging automatisch toegepast worden
 • De Elan Plus Hypotheek heeft een overbruggingsmogelijkheid
 • De hoogte van het bouwdepot is € 125.000 (max. 20% MW voor verbouw)
 • Let op: de Elan Plus Hypotheek kun je alleen afsluiten zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en is van toepassing op bestaande bouw!

Rekenvoorbeeld energiebesparende voorzieningen
Koopsom € 250.000
Marktwaarde € 250.000 x 101%

Benodigd: € 258.500 
Maximaal: € 252.500
Eigen middelen nodig € 6.000

Oplossing:
Energiebesparende voorzieningen:
(€ 2.500 CV, € 5.500 zonnepanelen, € 1.000 HR) = € 9.000
Benodigd: € 267.500

Marktwaarde na verbouwing € 256.000 x 101% + € 9.000
Maximaal € 267.560
Eigen middelen nodig € 0
Hypotrust OK nu ook voor 25 en 30 jaar
De OK hypotheek is de laatste maanden al zeer scherp (buiten NHG) in de categorieën 0%-65% en 65%-85% MW. De rentevast periodes 25 en 30 jaar zijn sinds enkele weken nieuw in het assortiment. 

De belangrijkste productkenmerken van de Hypotrust OK:
 • Nu ook te sluiten voor 25 en 30 jaar!
 • Laagste rente controle, ook voor renteherziening
 • Boetevrij aflossen maximaal 15% per jaar
 • Geldigheidsduur 4 maanden
 • Zelfstandigen zonder NHG met gewogen gemiddeld
 • WW als onderdeel flexinkomen mogelijk
 • WAJONG mogelijk
 • Meeneemregeling van toepassing
 • De maximale verstrekking zonder NHG is aangepast naar 100% MW. Voor aanvragen met NHG blijft de maximale verstrekking 101% MW. 
Let op: de hoogste risicoklasse Hypotrust OK is 85-100% MW. 

Wijziging acceptatiebeleid
De Hypotrust handleiding is gewijzigd. 
Klik hier om de nieuwe versie te downloaden
Klik hier voor de samenvatting en wijzigingen


 

 

Terug naar boven
 

ING, ook voor jouw klanten met een flexibel arbeidscontract

De arbeidsmarkt verandert. Het aandeel klanten met een vast dienstverband neemt af en de diversiteit van inkomen wordt steeds groter. ING ziet dat veel klanten een flexibel dienstverband hebben. Dit vraagt om een andere kijk op het bepalen van het inkomen voor een hypotheek. Je kunt ook deze klanten een ING hypotheek adviseren bij de aanschaf van hun huis. ING werkt namelijk, net als enkele andere geldverstrekkers, met de perspectiefverklaring.
 
De perspectiefverklaring, hoe werkt het ook alweer?
De perspectiefverklaring maakt het voor uitzendkrachten met voldoende perspectief op de arbeidsmarkt mogelijk om eerder in aanmerking te komen voor een hypotheek (met/zonder NHG). De verklaring is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager. Daarnaast is het eigen oordeel van het uitzendbureau over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht erg belangrijk. Verder wordt er gekeken naar het CV, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en worden er persoonlijke gesprekken gevoerd. Uitzendkrachten kunnen deze verklaring aanvragen bij het uitzendbureau als zij daar minimaal een jaar werken. Het uitzendbureau moet gecertificeerd zijn door de Stichting Perspectiefverklaring. (www.perspectiefverklaring.nl/register). Na een zorgvuldig screeningsproces krijgt de klant een perspectiefverklaring waarmee de bestendigheid van het inkomen kan worden aangetoond. Het inkomen van de aanvrager mag worden meegenomen als toetsinkomen, conform de voorwaarden voor een vast dienstverband.
 
Rol van ING
Sinds eind 2015 heeft ING een actieve rol gespeeld om dit initiatief met succes naar een landelijke marktuitrol te leiden. Ook ING maakt het dus voor deze doelgroep -die voorheen moeilijker een hypotheek kon krijgen- , mogelijk om een huis te kopen. Ze sluiten daarmee beter aan bij de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt waar steeds meer sprake is van flexibele arbeidscontracten.
 
Goed advies blijft belangrijk
Of er nu sprake is van een vast dienstverband, flexcontract, inkomen uit onderneming of een combinatie daarvan; er kan vaak meer dan klanten aannemen. Het meeste belangrijk blijft de structurele betaalbaarheid van de woning. Een weloverwogen besluit waarin verleden, heden, toekomst en risico’s worden afgewogen blijft daarvoor essentieel. Goed advies helpt klanten om deze afwegingen te maken. Jij als intermediair bent de juiste persoon om jouw klanten hiermee te helpen
 

 

Terug naar boven
 

Tariefswijziging Persoonlijke Lening

Interbank heeft per 17 juli 2017 de tarieven voor de Persoonlijke Lening gewijzigd. De nieuwe tarieven gelden voor Label 1 en 2 en voor de Persoonlijke Lening met een looptijd van 6 tot en met 120 maanden. De wijzigingen zijn als volgt:
 • Verhoging van +0,3% voor bedragen tot € 15.000
 • Verhoging van +0,1% voor bedragen van € 15.000 tot € 25.000
 • Verlaging van het tarief van > € 50.000 naar het niveau van het tarief van € 25.000 tot en met € 50.000
Klik hier voor de nieuwe tariefkaart.
 
Wat te doen met een nulurencontract?
Vraag je je af hoe je bij een aanvraag omgaat met een flexibel inkomen in de vorm van een nulurencontract? Interbank geeft je graag een paar tips. Houd bij het invullen rekening met het volgende:
•  Vul 70% van het bruto inkomen in. 
• Zet in het vrije veld dat dit inkomen op basis van een nulurencontract is.
• Dit inkomen moet gelijk zijn aan het gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaar bij dezelfde werkgever. 
• Als het inkomen in het laatste jaar het laagst is, ga dan uit van het gemiddelde maandinkomen over dit jaar. 
• Je vult verder ook in of het een tijdelijk of vast dienstverband is, zodat het aanvraagsysteem kan rekenen met 100% of 70% van het ingevulde inkomen. 

 

Terug naar boven
 

IQWoon is jarig! en gewijzigd acceptatiebeleid

De IQWOON Hypotheek is deze week alweer een jaar op de markt. Was het in het begin nog even wennen aan een website die in de ik-vorm geschreven was en waarbij je meteen in een dynamische introductievideo belandde, inmiddels hebben erg veel adviseurs en consumenten de weg naar de IQWOON Hypotheek gevonden. En niet voor niets, want ook vandaag is de IQWOON Hypotheek met haar aantrekkelijke voorwaarden een uitstekende keus voor jouw klant.
Het acceptatiebeleid van IQWOON is gewijzigd per 1 juli 2017. 
Klik hier voor een samenvatting en overzicht van wijzigingen
Klik hier om het acceptatiebeleid te downloaden

 

Terug naar boven
 

Hypotheek aanvraagproces: verlengingsvoorstel onderdeel van bindend hypotheekaanbod

Het hypotheek aanvraagproces is door de invoering van de Europese hypothekenrichtlijn aangepast. Na deze aanpassing werd in sommige gevallen een verlengingsvoorstel ingestuurd, zonder dat door Lloyds Bank een bindend hypotheekaanbod was verstrekt. Dit is niet de bedoeling en daarom heeft Lloyds Bank het proces hierop aangepast. Voor aanvragen die vanaf 15 juli 2017 worden ingediend, is het verlengingsvoorstel uitsluitend nog onderdeel van het bindend hypotheekaanbod. Zonder bindend hypotheekaanbod kan er dus niet verlengd worden.
 
Onderstaand beschrijven wij voor de volledigheid nogmaals het gehele hypotheek aanvraagproces.
 
 • Aanvraag insturen.
 • Indicatief hypotheekaanbod inclusief renteverklaring wordt uitgebracht (renteverklaring dient binnen 21 dagen getekend geretourneerd te zijn).
 • Aanleveren aanvullende documenten (bij voorkeur tegelijk met de renteverklaring, maar uiterlijk 51 dagen na de aanvraagdatum).
 • Na finaal akkoord verstrekt Lloyds Bank het bindend hypotheekaanbod met ESIS en verlengingsvoorstel, uiterlijk 76 dagen na de aanvraagdatum (oftewel, 14 dagen voordat de 90 dagen geldigheid is verstreken, dit vanwege de wettelijke bedenktijd). Ná 76 dagen brengt Lloyds Bank geen bindend hypotheekaanbod meer uit binnen de termijn van de lopende aanvraag.
 • Ondertekend retourneren bindend hypotheekaanbod en passeren bij notaris, uiterlijk 90 dagen na de aanvraagdatum. Wil de klant het bindend hypotheekaanbod met maximaal 90 dagen verlengen? Stuur dan het verlengingsvoorstel in, dat onderdeel is van het bindend hypotheekaanbod.

 

Terug naar boven
 

Nieuwe kennistest

Niet iedere hypotheekverstrekker doet het: de automatische rentedaling. Toch kan het de huizenbezitter veel voordeel opleveren als de rente automatisch wordt aangepast, wanneer hij in een lagere riscoklasse terecht komt. Maar wat weet jij over de automatische rentedaling? Doe de Kennistest en win deze maand de competitie!

 

Terug naar boven
 

Nieuw acceptatiebeleid

Het acceptatiebeleid van Syntrus is per 1 juli aangepast aan de nieuwe normen en wet- en regelgeving.
Klik hier om de acceptatiegids te openen. Uiteraard vind je deze ook op extranet. 

 

Terug naar boven
 

Nieuw acceptatiebeleid

Het acceptatiebeleid van Tellius is per 1 juli aangepast aan de nieuwe normen en wet- en regelgeving.

Belangrijkste wijzigingen per 1-7-2017
 • 1.1.2: Geen onderpanden op een bedrijfs- of industrieterrein. Woningen op een bedrijfs- of industrieterrein beschouwen wij voortaan als niet acceptabele onderpanden.
 • 1.1.10: Appartementsrecht en de Vereniging van Eigenaren (VvE). We hebben beschreven wat de eisen aan de VvE zijn.
 • 1.3.2: Mijnpensioenoverzicht.nl. Naast het UPO accepteren ze ook een pdf uit Mijnpensioenoverzicht.nl (niet ouder dan 3 maanden op offertedatum) als bewijs van toekomstig pensioeninkomen.
 • 1.3.6: Financieringslast bij kredieten. Bij de bepaling van de lasten uit aflopende kredieten, rekenen ze met een last van minimaal 2% per maand van het oorspronkelijke kredietbedrag of de kredietlimiet. Is de werkelijke last lager, dan kunnen ze hiervan afwijken. Tijdens de looptijd moet de verplichting worden afgelost en mag het bedrag niet verhoogd of opgenomen kunnen worden. Dit moet aangetoond worden. Ze houden dan rekening met de werkelijke betalingsverplichting.
 • 1.5    Geen waardeverklaring meer bij overbruggingskrediet. 
Klik hier om de acceptatiegids te openen. Uiteraard vind je deze ook op extranet. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1
1,73%
10 jaar NHG

ABN AMRO Budget Hypotheek
met bpk en duurzaamheidskorting

 

Rentetip 2
2,35%
20 jaar NHG

Let op: Per 21 juli 2,40%. Heb je een aanvraag? Dien deze dan vandaag nog in! 

Annuïtair, lineair en aflossingsvrij

 

Rentetip 3
2,60%
30 jaar NHG

Hypotrust OK Hypotheek
+ Argenta ORV
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.