Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 

image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
ABN AMRO | Beleidsaanpassingen vanaf 1 mei, campagne Overwaarde Hypotheek gestart en Duurzaam Wonen Hypotheek
BLG WONEN | Samen het aanvraagproces versnellen
CONNEQT | De Comfort Hypotheek en inbreng eigen middelen
FLORIUS | Al een groen begin gemaakt? 
ING | ING, nu even niet! Ook dat is Helping People
JUNGO | Onbeperkt boetevrij aflossen en Nieuwe campagne
MERIUS | Vernieuwde Hypotheekgids
MUNT Hypotheken | Tijdelijk uitverkocht en Kennistest
NIBC DIRECT | De NIBC Direct Expats hypotheek
REAAL | Reaal breidt assortiment ORV uit
WOONFONDS | Duurzaam wonen
 
shadow1
 

Beleidsaanpassingen vanaf 1 mei, campagne Overwaarde Hypotheek gestart en Duurzaam Wonen Hypotheek

Per 1 mei heeft ABN AMRO een aantal beleidsaanpassingen doorgevoerd. 

Geen gevalideerd taxatierapport meer nodig

Voor panden met agrarische bestemming kunnen taxatierapporten niet gevalideerd worden. Tot nu toe konden klanten met woonboerderijen met agrarische bestemming niet bij ABN AMRO terecht. Daarom passen ze het beleid aan. Voortaan hoeft het taxatierapport voor woonboerderijen met agrarische bestemming met minder dan 3 hectare grond, zonder bedrijfsmatig agrarisch gebruik niet meer gevalideerd te worden. De maximale hypotheek voor deze woonboerderijen is 85% marktwaarde.

Bepaling toetsinkomen bij een Duurzaam Wonen Hypotheek (verhoging)

Voor bestaande hypotheekklanten die verhogen met een Duurzaam Wonen Hypotheek (zonder NHG) geldt een soepelere bepaling van het toetsinkomen:

 • Bij loondienst is er geen werkgeversverklaring nodig, maar volstaat een recente salarisstrook mits een klant langer dan 1 jaar in dienst is. Anders geldt de reguliere toetsing. Berekening: 12,96 x kale bruto-maandinkomen. 
 • Bij ondernemers zijn de IB-aangiftes van de afgelopen 3 jaren voldoende. Berekening: het gemiddelde van de afgelopen 3 jaar met als maximum het laatste jaar. Is een ondernemer korter dan 3 jaar ondernemer, dan geldt de gebruikelijke afslag op de maximale leencapaciteit.
 • Het toetsinkomen kan ook altijd o.b.v. de reguliere inkomensdocumenten worden vastgesteld.


Sinds een paar weken kun je de Overwaarde Hypotheek aanvragen voor jouw klanten. Hiermee kunnen klanten vanaf de AOW-leeftijd een deel van de overwaarde van hun woning opnemen voor een vrij besteedbaar doel of als aanvulling op het pensioen. De campagne via radio, tv en social media is inmiddels ook gestart.
 

Duurzaam Wonen Hypotheek

Vanaf nu kun jij ook de Duurzaam Wonen Hypotheek aanvragen voor jouw klanten. Met deze hypotheek kunnen klanten tegen aantrekkelijke rente en voorwaarden geld leven voor energiebesparende maatregelen. Voor lagere maandlasten, meer wooncomfort en een toekomstbestendiger huis.

Belangrijkste kenmerken

 • Minimaal € 5.000 en maximaal € 25.000 lenen: verstrekking tot 106% MW
 • Een klant kan kiezen voor een annuïtaire of lineaire hypotheekvorm
 • 5-10-15 jaar looptijd. Rentevaste periode is gelijk aan de gekozen looptijd.
 • De klant betaalt een vaste rente. Deze rente hangt niet af van de tariefklasse waar de totale lening in valt.
 • Geleend bedrag gaat in een bouwdepot
 • Vergoedingsvrij aflossen uit eigen middelen

 

Terug naar boven
 
Samen het aanvraagproces versnellen
Onze Helping People van het Hypotheek Support Center beoordelen de stukken van jouw dossiers waaronder de werkgeversverklaring. De werkgeversverklaring hoort bij de documenten die het vaakst worden afgekeurd. Dit zorgt ervoor dat dossiers niet snel verwerkt kunnen worden, waardoor processen langer duren dan nodig. Redenen voor een afgekeurde werkgeversverklaring kunnen zijn:  

• Geldigheid verlopen
• Inkomen salarisstrook en de werkgeversverklaring komen niet overeen  
• Niet volledig ingevuld      
• Verkeerd document 
• Familiedienstverband 
• Soort dienstverband niet correct 
• Twee dienstverbanden samengevoegd op 1 werkgeversverklaring

De Inkomensbepaling Loondienst
Om het proces te versnellen, kun je o.a. bij BLG sinds 1 januari 2019 een hypotheek aanvragen met de Inkomensbepaling Loondienst. Hierbij is belangrijk dat jouw klant een werkgever heeft. Er hoeft dus geen sprake te zijn van een vast dienstverband.

Een nieuwe werkwijze, waarmee je veel kostbare tijd bespaart
• Jouw klant kan zelf het UWV verzekeringsbericht downloaden.
• Je hebt geen werkgeversverklaring meer nodig en deze kan ook niet afgekeurd worden.
• Met een eenvoudige rekentool stel je binnen enkele minuten het inkomen vast.
• Je gebruikt de Inkomensbepaling Loondienst voor NHG en niet NHG aanvragen. En voor beheeraanvragen met risico, zoals ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid.

Zakelijk inkomen
De Inkomensbepaling Loondienst is niet geschikt voor het vaststellen van een zakelijk inkomen. Dit geldt ook voor de directeur-grootaandeelhouder. 
 
Het indienen van een aanvraag
Bij het indienen van de aanvraag geef je in het adviespakket aan dat het toetsinkomen is bepaald met het UWV verzekeringsbericht. 
 

 

Terug naar boven
 

 
De Comfort Hypotheek en inbreng eigen middelen
Inbreng eigen middelen; hoe zit dat bij Hypotrust?

Hoe wordt omgegaan met de (inbreng) van eigen geld is per label verschillend. Deze keer Hypotrust. De vier hypotheken van Hypotrust gaan verschillend om met de (inbreng) van eigen geld. De keer is de Comfort Hypotheek aan de beurt. 

Eigen middelen moeten worden aangetoond bij:
- aanvraag NHG hypotheek
- aflossen kredieten > € 10.000,-
- dubbele lasten huidige woning

De naam van een aanvrager, de datum, het rekeningnummer en het saldo moeten duidelijk zichtbaar zijn op het bewijs. Het document mag op het moment van de offerte maximaal drie maanden oud zijn. 
 

 

Terug naar boven
 

Al een groen begin gemaakt?

Neem jij de Florius Verduurzaam Hypotheek al mee in je advies? Met deze nieuwe hypotheek financieren je klanten energiebesparende maatregelen meteen mee. Handig. Want een groen begin is het halve werk. 

De voordelen:
- Aantrekkelijk rentetarief
- Geen verhoging risico-opslagen
- Direct meefinancieren bij reguliere hypotheek
- Regel het nu, beslis later

Begeleid jouw klant in 3 simpele stappen:
1. Doe samen met je klant de Bespaarcheck. Dat is gratis, duurt nog geen drie minuten en geeft onmiddellijk indicatie van zowel mogelijke besparing als nodige investering. Vul postcode en huisnummer in en beantwoord de vragen in de check
2. Regel de Florius Verduurzaam Hypotheek als onderdeel van de reguliere hypotheekaanvraag. het bedrag komt in een bouwdepot. Daardoor kan je klant in een later stadium beslissen wat hij precies gaat doen en wanneer. 
3. Help je klant op weg. Florius werkt samen met De Energiebespaarders, een duurzame partner die je alle gedoe uit handen neemt. Zodra je klant aan de slag wil met realisatie, kan hij ze inschakelen. 

Aantrekkelijk aanbod: Jouw klant krijgt via jou 50% korting op het Energiepaspoort van De Energiebespaarders (van € 199,- voor € 99,-).

Klik hier voor de voorwaarden
Klik hier voor de productkaart

 

Terug naar boven
 

ING, nu even niet! Ook dat is Helping People

De doorlooptijden van hypotheekaanvragen bij ING zijn op dit moment nog steeds langer dan je van ING gewend bent (beoordeling dossier 12! werkdagen). ING realiseert zich wat dit betekent voor jou en voor de dienstverlening. Het signaal dat wij als businesspartner richting ING hebben afgegeven is reden om het proces nogmaals goed te bekijken. ING werkt hard om de doorlooptijden zo snel mogelijk weer op het gewenste niveau te krijgen. 

HypotheekCompany is Helping People en dat betekent ook dat wij je adviseren om momenteel niet voor ING te kiezen, zeker als snelle verwerking van belang is. Onze Helping People bellen jou ook om je te attenderen op de doorlooptijden bij een nieuwe aanvraag ING. Daarnaast helpen wij je uiteraard graag met een alternatief. Bel gerust met onze Helping People. 

Op extranet en in Splickr vind je altijd de actuele verwerkingstermijnen. 

 

Terug naar boven
 

Onbeperkt boetevrij aflossen en Nieuwe campagne

Wist je dat bij Jungo onbeperkt boetevrij mag worden afgelost met eigen geld? Bij Jungo mag jouw klant onbeperkt boetevrij aflossen als ze dat met eigen geld doen. Dat klinkt logisch toch? Toch is Jungo daarmee één van de weinige aanbieders. Dat is goed voor elkaar! 

Nieuwe campagne

De nieuwe campagne "Maisonnette aan de rand van de duinen" is nu open voor investeringen. Deze investeringskans biedt jou een rendement van 2,30% met een looptijd van 67 maanden. Wil jij ook mee investeren? Dat kan al vanaf € 250,=. 

Doe een verantwoorde investering
Door via Jungo te investeren in oerdegelijke Hollandse hypotheken krijg je een uitstekend rendement tegen een relatief laag risico. Toch is het verstandig je investeringen te spreiden. Daarom raden we je aan niet meer dan 10% van je totale vermogen via Jungo te beleggen. Spreid je beschikbare geld ook over meerdere individuele hypotheken.

Een cadeautje van Jungo

Jungo wil je graag bedanken voor je vertrouwen. Daarom krijg je van Jungo de beheervergoeding op jouw investering cadeau. De korting wordt automatisch verrekend als je een investering doet.

En heb jij een klant waarvoor een hypotheek bij Jungo wellicht een mooie optie is? Onze Helping People staan voor je klaar om je te helpen.

 

Terug naar boven
 

Vernieuwde Hypotheekgids

Merius Hypotheken voert per direct een aantal wijzigingen door in de Hypotheekgids. Hieronder de belangrijkste wijzigingen:
 • Verduidelijking van voorwaarden die we in de praktijk al toepasten;
 • Vereenvoudiging van ons beleid omtrent inkomen uit onderneming, ZZP en DGA. Aansluiting bij de regels van NHG met als uitzondering dat ondernemers nog steeds minimaal 2 volledige boekjaren actief dienen te zijn. 
Klik hier en download de Hypotheekgids 
 

 

Terug naar boven
 

Tijdelijk uitverkocht en Kennistest

MUNT Hypotheken verstrekt hypotheken met geld van pensioenfondsen. Die pensioenfondsen kunnen heel gericht investeren in bepaalde risicoprofielen ('buckets'). En dat wordt gewaardeerd in de markt. MUNT Hypotheken is dan ook heel verheugd jou te kunnen meedelen dat er 1 miljard euro aan nieuwe investeringen is toegezegd. De verwachting is dat ze die op korte termijn kunnen uitzetten in de markt. 

Ondertussen is er ok aan consumentenzijde veel interesse getoond in MUNT Hypotheken. Door de grote vraag en het feit dat MUNT Hypotheken nooit ontmoedigingstarieven voert, zijn hypotheken met een rentevasteperiode van 10,20 en 30 jaar met NHG en een marktwaarde t/m 60 en t/m 80% voor nieuwe klanten tijdelijk uitverkocht. Voor bestaande klanten verandert er uiteraard helemaal niks. Klik hier voor het actuele renteblad. 

Zoek jij een alternatief? Bel eens met een van onze Helping People. 

Ook deze maand heeft MUNT Hypotheken weer een kennistest voor jou. Deze keer gaan de vragen over Klaas Knot. 

Klik hier en test jouw kennis. 

 

Terug naar boven
 

De NIBC Direct Expats hypotheek

Als het gaat om hypotheken voor expats, dan heeft NIBC Direct binnen de bankenwereld een zeer concurrerende propositie. Niet zonder reden. Wat maakt de Expats hypotheek bijzonder t.o.v. een normale hypotheek? Veel aanbieders hanteren een minimale termijn van 3 jaar wonen en werken in Nederland en verstrekken slechts 85%-90% van de marktwaarde. NIBC Direct verstrekt 100% marktwaarde als de aanvrager afkomstig is van binnen de EER. En 95% zonder NHG (met NHG zelfs 100% mw) als de aanvrager afkomstig is van buiten de EER. En wordt de expat i.o.v. de werkgever tijdelijk naar het buitenland uitgezonden, dan kan NIBC Direct om toestemming gevraagd worden voor tijdelijke verhuur van de woning. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van de 30% regeling. De Expats Hypotheek sluit zoveel mogelijk aan bij de NIBC Direct en NIBC Direct Extra hypotheek. Met dezelfde voorwaarden en rentepercentages. 

Voordelen van de Expats hypotheek:

1. Geen verplichte bankrekening en/of verzekering
2. Alle rentevaste periodes toepasbaar (meest gekozen 10 jaar vast)
3. Automatische renteaanpassing bij lagere risicoklasse door aflossing
4. Boetevrij aflossen uit eigen middelen bij de NIBC Direct Extra hypotheek
5. Een verhuisregeling van 6 maanden bij de NIBC Direct en 9 maanden bij de NIBC Direct Extra Hypotheek

Gestelde eisen voor een Expats hypotheek:

1. Een beperkte gewenningsperiode; de expat moet minimaal 6 maanden in Nederland wonen en werken.
2. Er moet een vast dienstverband zijn (of tijdelijk met intentieverklaring).

 

Terug naar boven
 

Reaal breidt assortiment ORV uit

Vanaf 1 mei is het assortiment overlijdensrisicoverzekeringen van Reaal uitgebreid van één naar drie. Naast de bestaande ORV (ORV plus), is er nu ook een aantrekkelijk geprijsde basis ORV voor starters (ORV start) en een ORV speciaal voor verzekerden tussen de 66 en 80 jaar (ORV Senior). Met deze uitbreiding biedt Reaal voor iedereen een goed passende overlijdensrisicoverzekering, in welke levensfase van ook. 

ORV Start. Met een ORV start kan je klant tot € 500.000 verzekeren tegen een zeer lage premie. Verzekerd bedrag en looptijd staan vast bij ORV start. Ook moet een aanvraag voldoen aan de criteria van automatische beoordeling. 
ORV Plus. ORV Plus biedt maatwerk doordat deze doorlopend aan te passen is aan toekomstige eisen en wensen. Op vallende kenmerken van ORV plus zijn de scherpe premie en de ruime acceptatie. 
ORV Senior. Als een van de weinige verzekeraars bieden wij een ORV tot en met 80 jaar, af te sluiten voor klanten tussen 66 en 75 jaar. Met ORV Senior is het mogelijk om tot € 100.000 te verzekeren tegen een aantrekkelijke premie. 

 

Terug naar boven
 

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen: we weten allemaal dat het noodzakelijk is gezien het milieu. Zonnepanelen, isoleren, moderne '0-op-de-meter'-woningen: het gaat allemaal gepaard met behoorlijke investeringen die zich op de lange termijn terugverdienen. Het geld dat je hiervoor nodig hebt kun je misschien wel lenen door een verhoging van de hypotheek of door een tweede hypotheek af te sluiten.

Verhoging van de hypotheek
Heeft jouw klant bij het afsluiten van de hypotheek een hoger bedrag op de hypotheekakte laten noteren door de notaris dan daadwerkelijk geleend? Dan kan jouw klant een extra lening ‘onderhands’ (zonder tussenkomst van een notaris en dus zonder kosten voor de notaris) regelen. 

Tweede hypotheek
Hierbij sluit jouw klant opnieuw een hypotheek af en moet jouw klant langs de notaris. Hiervoor betaal je extra kosten. Een tweede hypotheek is in de meeste gevallen alleen aantrekkelijk als een verhoging niet lukt, bijvoorbeeld omdat de verhoogde inschrijving bij de notaris ontbreekt. 

Overwaarde is een must
Bij een verhoging van de hypotheek en een tweede hypotheek moet het huis wel overwaarde hebben. De regel is dat de klant maximaal 100% van de woningwaarde mag lenen. Gebruik jouw klant de hypotheek voor het energiezuiniger maken van het huis, dan mag in 2019 tot 106%  van de woningwaarde worden geleend. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1


 

1,55%
10 jaar NHG

Lloyds Bank
Annuïtair en lineair

 

Rentetip 2

 
2,19%
20 jaar NHG

Thuis Hypotheek
Annuitair en lineair

 

Rentetip 3


 
2,51%* 
30 jaar 
 
Jungo Hypotheek
Annuïtair, 100% MW

* incl. succesvolle crowd en excl beheervergoeding
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.