Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 
image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space

 

 

space
 
 
 
Even voorstellen
Hoi, ik ben Annemiek. Sinds 1 oktober maak ik deel uit van het Helping People team. Ik woon in Borne en op dit moment zijn wij bezig om een nieuw huis te bouwen die we met een beetje geluk eind dit jaar kunnen betrekken. Ik ben in bezit van alle WFT diploma's en heb hiervoor 4 jaar gewerkt bij een tussenpersoon in Almelo. Ik ben erg benieuwd waarmee ik jou kan helpen en hoop je snel te spreken.  
 
Groetjes Annemiek

 

 
 
Even voorstellen
Hoi, ik ben Marcia. Sinds mei werk ik bij HypotheekCompany. Ik woon in Enschede en heb hiervoor 19 jaar bij Menzis gewerkt. Net toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging kwam deze baan op mijn pad. Ik heb inmiddels mijn draai gevonden op het Hypotheek Support Center en velen van jullie ook al gesproken. Zo niet? Dan spreek ik je vast snel. 
 
Groetjes Marcia
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
 
shadow1
 

Al vanaf 1 jaar ondernemen een hypotheek

Uit klantonderzoek blijkt dat zzp'ers vaak denken dat het lastig voor hen is om een hypotheek te krijgen. ABN AMRO biedt echter al mogelijkheden voor een hypotheek vanaf 1 jaar zelfstandigheid, eventueel met Nationale Hypotheek Garantie. Als adviseur en samenwerkend partner van ABN AMRO kun jij je zzp-klanten hiermee optimaal bedienen.

Met NHG
Bij aanvragen voor ZZP'ers volgt ABN AMRO de normen van het Waarborgfonds Eigen Woning (WEW). Een hypotheek met NHG verlenen we dus op basis van een inkomensverklaring van 1 van de 3 door het WEW  aangewezen deskundige partijen. De exacte voorwaarden vind je op de site van NHG en in de kredietgids.

Zonder NHG
Ook zonder NHG biedt ABN AMRO al mogelijkheden vanaf 1 jaar zelfstandigheid. Hiervoor is een inkomensverklaring niet verplicht. De voorwaarden en regels voor de vaststelling van het toetsinkomen lees je in de kredietgids.

Hulp nodig of vragen? Bel onze Helping People!
 

 

Terug naar boven
 

Vooraankondiging: Release Adviesbox 2018.4

Maandag 8 oktober 2018 komt versie 2018.4 van Adviesbox aan het eind van de dag beschikbaar. Adviesbox zal tijdens de dag daardoor beperkt beschikbaar zijn.
 
In deze versie introduceren ze nieuwe functionaliteiten en is gehoor gegeven aan een groot aantal gebruikerswensen. Voor alle aangeleverde suggesties onze hartelijke dank.

Het thema van deze release is 'Pensioen'. De aanpassingen op dit gebied zijn:
 • De pensioenleeftijdinstelling in het pensioenscenario is vervangen door een einddatum per inkomen. Lees hier meer over de impact op maximale hypotheek berekeningen in lopende dossiers.
 • Een pensioenregeling bij een huidige werkgever is te koppelen aan het betreffende dienstverband.
 • Er zijn twee varianten voor nabestaanden pensioenregelingen toegevoegd.
 • De mogelijkheid een variabel ouderdomspensioen in te voeren is toegevoegd. De hoogte van het pensioen kan daardoor variëren tijdens de uitkeringsperiode.
Behalve aanpassingen in het kader van pensioenen zijn er ook andere verbeteringen op andere gebieden doorgevoerd. Een uitgebreidere toelichting op de wijzigingen lees je in de kennisbank.

Een volledig overzicht van de wijzigingen vind je in de release notes. Deze worden bij de release op 8 oktober weer meegezonden met de nieuwsbrief.
 
 

 

Terug naar boven
 
Acceptatiecriteria verruimd
In 2014 is bijBouwe begonnen met de handleiding voor de acceptatiecriteria. Doorlopend vroegen ze jou om feedback. Graag presenteert bijBouwe de nieuwe acceptatiehandleiding. bijBouwe denkt dat jouw klant hiervan gaat profiteren. Het acceptatiekader is op veel vlakken verruimd. De belangrijkste wijzigingen:
- Eigen middelen hoeven niet altijd meer aangetoond te worden.
- Bij een overbrugging hoeft de woning niet meer definitief verkocht te zijn.
- Het aanvragen van een hypotheek met meer dan drie leningdelen met dezelfde aflosvorm is nu mogelijk.
- De eis voor de schuld-marktwaardeverhouding bij een verhoging en het meenemen van de bijBouwe hypotheek is verruimd, deze mag nu binnen de oorspronkelijke risicoklasse vallen in plaats van de oorspronkelijke schuld-marktwaardeverhouding.
- Om gebruik te kunnen maken van de meeneemregeling hoeft de huidige woning niet overgedragen te zijn.
- De eis voor een positieve cashflow voor de volledige drie jaar voor ondernemers vervalt. Ze hebben zelfs het volledige beleid op zakelijk inkomen herzien.
- Een stempel ‘voor origineel gezien’ op legitimatiebewijzen is niet meer verplicht.

De wijzigingen zijn per 1 oktober van kracht en gelden voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Het kan dus zijn dat deze aanpassingen een lopende aanvraag van een klant van jou beïnvloeden. 

Klik hier voor een compleet overzicht met wijzigingen. 
Klik hier en download de acceptatiegids. Deze vind je uiteraard ook op extranet. 

 

Terug naar boven
 

 
Wat is Conneqt
Conneqt is distributiemanager van een aantal bekende hypotheekmerken in Nederland waaronder Hypotrust, IQWoon en het nieuwe label Robuust Hypotheken (zie verderop in de nieuwsbrief). Vanaf de volgende nieuwsbrief vind je het nieuws over deze labels onder het kopje Conneqt. 

 

Terug naar boven
 

Aanpassen rente bij omzetten

ING start vanaf 1 oktober met het aanpassen van de rente bij een omzetting van de hypotheekvorm.

Momenteel blijft de klant het rentetarief betalen behorende bij de oude hypotheekvorm.
Bij aanvragen vanaf 1 oktober 2018 passen ze het rentetarief direct aan naar het tarief dat hoort bij de nieuwe hypotheekvorm. De rente is dan gebaseerd op het rentetarief dat bij het afsluiten van de rentevaste periode gold voor de nieuwe hypotheekvorm. Deze rente blijft gelden tot het eind van de huidige rentevaste periode.

Het rentecontract wijzigt hierdoor niet, tenzij de klant samen met een omzetting een verzoek indient voor een tussentijdse renteaanpassing.

 

Terug naar boven
 

Reminder: Belangrijk nieuws mbt aanvragen Lloyds Bank

Graag nogmaals extra aandacht voor de tijdelijke maatregel die Lloyds Bank heeft genomen:  de hypotheekaanbiedingen zijn vanaf 1 oktober 2018 drie maanden geldig en kunnen niet met drie maanden worden verlengd. Deze tijdelijke maatregel loop op 22 oktober 2018 af want dan worden hypotheekaanbiedingen uitgebracht via de nieuwe entiteit Lloyds Hypotheken B.V.

Waarom is het verlengen van de geldigheidsduur tijdelijk niet mogelijk?
Op dit moment worden de hypotheekaanbiedingen uitgebracht door Bank of Scotland plc onder de handelsnaam Lloyds Bank. Omdat het Europees paspoort van Bank of Scotland plc door de Brexit komt te vervallen, moeten hypotheekaanbiedingen die worden uitgebracht door Bank of Scotland plc voor maart 2019 passeren. Daarom kunnen ze vanaf 1 oktober 2018 tijdelijk geen nieuwe hypotheekaanbiedingen uitbrengen die kunnen worden verlengd en is de geldigheid beperkt tot drie maanden.

Vanaf 22 oktober 2018 hypotheekaanbiedingen via Lloyds Hypotheken B.V.
Tot en met 21 oktober 2018 ontvang je de hypotheekaanbiedingen nog van Bank of Scotland plc. Vanaf 22 oktober 2018 brengen ze de hypotheekaanbiedingen uit via de nieuwe entiteit Lloyds Hypotheken B.V. Vanaf die datum kunnen de hypotheekaanbiedingen weer met drie maanden worden verlengd tot een maximale geldigheidsduur van zes maanden. Alle op 21 oktober 2018 lopende hypotheekaanbiedingen worden nog afgehandeld door Bank of Scotland plc.

Dus let op: Alle hypotheekaanbiedingen die tussen 1 en 21 oktober 2018 worden uitgebracht kunnen dus niet worden verlengd en moeten voor maart 2019 passeren! 

Heb je vragen of zoek je een alternatief? Bel gerust met een van onze Helping People. 
 

 

Terug naar boven
 

Campagne Nederlandse Vereniging van Banken

Tussen 1995 en 2012 werden in Nederland bijna uitsluitend hypotheken afgesloten waarop tijdens de looptijd niet regulier wordt afgelost. In 2035 wordt een piek verwacht van 700.000 huiseigenaren van wie de aflossingsvrije hypotheek afloopt. Zij moeten het totaal aan geleende geld dan in één keer aflossen: met een nieuwe hypotheek, eigen vermogen of de verkoop van het huis.

Men verwacht dat dit in de toekomst problemen gaat opleveren voor veel Nederlandse huishoudens. Hebben ze wel voldoende eigen vermogen? Of kunnen ze met hun toekomstige inkomen wel een nieuwe hypotheek afsluiten waarmee ze de oude kunnen aflossen? Door een gebrek aan kennis bij de consument en het feit dat ‘aflossing aan het einde van de looptijd’ een ‘ver-van-mijn-bedshow’ is, is er bij consumenten weinig bereidheid om actie te ondernemen.
Net als andere banken vindt ook Nationale-Nederlanden dit een zorgelijke ontwikkeling. Ze doen dan ook samen via de NVB een oproep aan consumenten met een publiekscampagne. Het doel is zoveel mogelijk consumenten met een aflossingsvrije hypotheek bewust laten worden van de mogelijkheden en inzicht krijgen in hun individuele situatie.

Wat gaan ze doen?
De massamediale campagne ‘Word ook aflossingsblij!  - weet wat je gaat doen met je aflossingsvrije hypotheek’ – startte zaterdag 29 september om 19.00 uur op TV tijdens de uitzending van Een Vandaag. De campagne duurt tot einde 2018 en is naast TV ook te horen op radio en online te zien op aflossingsblij.nl. Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd sluiten op deze bewustwordingscampagne aan met een aangepaste pagina op nn.nl/aflossingsvrij en deltalloyd.nl/aflossingsvrij over aflossingsvrije hypotheken, met daarop een ‘Spaar of aflossen’ test en Veelgestelde vragen. 

Mochten klanten contact met jou opnemen over deze campagne of over de persoonlijke hypotheeksituatie, dan is dit een mooi moment om samen de mogelijkheden door te nemen! Ook blijven ze natuurlijk samen met jou via Klantgerichte acties de klanten met een aflossingsvrije hypotheek proactief benaderen.

 

Terug naar boven
 

Rabobank: Een aanstelling is nu voor jou beschikbaar

Goed nieuws voor jou! Na de succesvolle pilot met een geselecteerde groep HC'ers is Rabobank nu voor al onze kantoren beschikbaar. Binnenkort ontvang je vanuit marketing een mail met nadere informatie en wat jij moet doen om Rabobank aan jouw assortiment toe te voegen.

Klik hier voor het acceptatiebeleid basis
Klik hier voor het acceptatiebeleid plus

Deze vind je uiteraard ook op extranet.  

 

Terug naar boven
 

Introductie nieuw label: Robuust Hypotheken

Conneqt heeft een nieuw label, Robuust Hypotheken. Hét nieuwe hypotheeklabel met sterke voorwaarden, een strak proces en een onmiskenbare 'look and feel'. 

Sterk geregeld, belangrijke voorwaarden
 • Ruime en heldere voorwaarden
 • Loondienst, flexwerkers en zelfstandigen vanaf 1 jaar
 • Hypotheken met NHG en niet-NHG
 • 10 risicoklassen mét automatische risicoklassedaling
 • 31 rentevastperiodes (inclusief variabel)
 • Perspectiefverklaring mogelijk
 • Nieuwbouw (6 + 6 mnd geldig) en bestaande bouw (3 + 3 mnd geldig)
 • Bereidstellingsprovisie alleen bij nieuwbouw
 • Vergoedingsvrij aflossen met eigen middelen
 • Snel en betrouwbaar acceptatieproces 
 • Energiebespaarbudget mogelijk
 • Geen taxatie nodig bij oversluiten onder 90% marktwaarde

Aandachtspunten:
 • Consumptieve besteding is niet mogelijk
 • Aanpassing risicoklasse door middel van waardestijging is alleen mogelijk op renteherzieningsdatum

Downloads:
Uiteraard vind je deze informatie ook op extranet. 
Robuust is inmiddels toegevoegd aan Adviesbox en Rentebox. Voor vragen kun je contact opnemen met onze Helping People. 

 

Terug naar boven
 

Zelfstandigen: Welke documenten heb je nodig?

Woonfonds heeft meerdere berekenmethoden voor Zelfstandigen. Voor kort zelfstandigen vragen ze andere documenten op dan voor de groeiende zelfstandigen. Hieronder een overzicht van benodigde documenten.

1 jaar zelfstandig
 1. De jaarrekening van 2017
 2. De volledige IB aangifte over 2015, 2016 en 2017
 3. Een prognose voor het komende jaar, opgesteld door de accountant NBA, lid NOAB of RBA.
2 jaar zelfstandig
 1. De jaarrekening van 2016 en 2017
 2. De volledige IB aangifte over 2015, 2016 en 2017
 3. Een prognose voor het komende jaar, opgesteld door de accountant NBA, lid NOAB of RBA.
3 jaar zelfstandig
 1. Een 'Verklaring Zelfstandigen' opgesteld door de accountant NBA, lid NOAB of RBA.
 2. In plaats van 'Verklaring Zelfstandigen': De jaarrekening van 2015, 2016 en 2017 en de volledige IB aangifte over 2015, 2016 en 2017.
Aanvullende documenten
 • Een uittreksel van de KVK. (max. 3 maanden oud)
 • Bij loondienstinkomen: de jaaropgaven van 3 jaar.
 • In geval van BV: werkgeversverklaring mede ondertekend door accountant of boekhouder en loonstrook.
Met een goede onderbouwing zijn bijvoorbeeld negatief eigen vermogen en bijna 1 kalenderjaar zelfstandig wellicht wél mogelijk. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1

1,69%
10 jaar NHG

Venn Hypotheken
Annuïtair, lineair en aflossingsvrij

 

Rentetip 2

2,21%

20 jaar NHG

ING Hypotheek
Annuitair en lineair

 

Rentetip 3
2,47%
30 jaar NHG
 
NIBC Direct Hypotheek
Annuïtair, lineair en aflossingsvrij
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.