Bekijk online arrow1
shadow2
shadow1
 

image2_50x50
 
HypotheekCompany Helping People

 

image3_50x50
 

Helping People Rentetips


 

 
image4_50x50
 
Geldverstrekker Updates

 
space
shadow1
 
Geldverstrekker Updates
ATTENS | Attens blijft verbeteren
BLG Wonen | Rentemiddeling tijdelijk niet mogelijk
DYNAMIC | Verhuurhypotheek nu 30 jaar rentevast
FLORIUS | Webinar Florius Verduurzaam Hypotheek
JUNGO | Nieuwe campagne in preview
MERIUS | Aanvragen overbruggingslening
NATIONALE NEDERLANDEN | Vervallen risico-opslag bij rentemiddeling
NIBC DIRECT | Verbeteringen bij NIBC Direct en rentemiddeling
RABOBANK | Beleid rond duurzaamheidskorting aangepast
SYNTRUS ACHMEA | Acceptatiegids en Algemene Voorwaarden
WOONFONDS | Nu ook 4e verhuur woning mogelijk
 
shadow1
 

Attens blijft verbeteren

In deze snelle wereld moet je extra scherp blijven om die wereld bij te houden. Voor Attens betekent het dat de focus niet alleen op de producten ligt. Ook op het gebied van beleid en processen voeren ze continu aanpassingen door. Een nieuw systeem is daar ook een onderdeel van. Daarom hebben ze de Algemene Voorwaarden en Acceptatiegids aangepast. 

Wat verandert er voor jou? Niet al te veel. De documenten zien er hetzelfde uit. De inhoud blijft grotendeels ook hetzelfde. Door de aanpassingen zullen sommige teksten in de offerte anders zijn. Bijvoorbeeld de tekst over het bouwdepot. 
Klik hier voor de Algemene Voorwaarden
Klik hier voor de Acceptatiegids

Uiteraard vind je deze bestanden ook op extranet. 

 

Terug naar boven
 
Rentemiddeling tijdelijk niet mogelijk
Per 1 juli 2019 gelden er nieuwe voor rentemiddeling. BLG Wonen past daarom het proces en de voorwaarden aan. Zodra dit is afgerond zal het nieuwe proces en de nieuwe voorwaarden gecommuniceerd worden. Het is derhalve vanaf nu tijdelijk niet mogelijk om een rentemiddelingsverzoek in te dienen. 
 

 

Terug naar boven
 

Verhuurhypotheek nu 30 jaar rentevast

De acceptatiehandleiding van Dynamic Verhuurhypotheken is aangepast. Er zijn een aantal productverbeteringen doorgevoerd die interessant kunnen zijn voor jou (en je klant). 

De belangrijkste wijzigingen:
  • Rentevastperiodes van 30 jaar, uniek in de markt
  • Het benutten van overwaarde voor de aankoop van onroerend goed is nu (onder voorwaarden) toegestaan. 
Klik hier voor de acceptatiehandleiding
Uiteraard vind je dit bestand ook op extranet.

 

Terug naar boven
 

Webinar Florius Verduurzaam Hypotheek

Op vrijdag 28 juni vindt het webinar van Florius plaats. Het thema van dit gratis webinar over de Florius Verduurzaam Hypotheek is: 'Zo maak je verduurzamen onderdeel van je adviesgesprek.'

Vanaf april is er de Florius Verduurzaam Hypotheek
Met deze nieuwe hypotheek financieren je klanten energiebesparende maatregelen meteen mee. Handig. Want een groen begin is het halve werk. In 3 simpele stappen krijg jij uitgelegd hoe je woningverduurzaming onderdeel kunt uitmaken van je adviesgesprek. Het webinar duurt van 10.00 tot 11.00 uur en kun je live op internet volgen. Inschrijven? Klik hier. 

 

Terug naar boven
 

Nieuwe campagne in preview

Je kunt de nieuwe campagne de komende dagen in alle rust bekijken, Zaterdag 22 juni om 10.00 uur gaat deze open voor investeringen.

Eengezinswoning in TienhovenRente: 2,20%
Looptijd: 82 maanden
Bekijk deze mooie investeringskans voor een eengezinswoning in Tienhoven, Utrecht. 

 

Terug naar boven
 

Aanvragen overbruggingslening

Merius krijgt regelmatig vragen over overbruggingsleningen; kun je die bij Merius ook afsluiten? Ja, dat kan. Maar alleen als de oude woning definitief is verkocht en de ontbindende voorwaarden zijn verstreken. Dit kan de klant aantonen door de verkoopakte aan te leveren. De looptijd van een overbruggingslening bij Merius Hypotheken is maximaal 24 maanden. Voor mensen die de oude woning nog niet kunnen of willen verkopen, kan dus geen overbruggingslening worden aangevraagd. 

 

Terug naar boven
 

Vervallen risico-opslag bij rentemiddeling

In verband met de wijziging van het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (BGFO) per 1 juli 2019 berekent Nationale-Nederlanden vanaf 30 mei geen risico-opslag van 0,2% meer bij rentemiddeling.

Wat betekent dit voor lopende aanvragen?

Heeft jouw klant in de periode van 18 tot 30 mei een rentewijziging met rentemiddeling aangevraagd? Dan heeft jouw klant nog een offerte voor rentemiddeling ontvangen met daarin een risico-opslag van 0,2%. Als jouw klant de offerte accepteert, dan hoeft hij deze risico-opslag echter niet te betalen. NN voert voor deze klanten een correctie op de rente uit. 

Wat betekent dit voor klanten die hun rente in het verleden hebben gemiddeld?

Het vervallen van de risico-opslag heeft geen gevolgen voor klanten die in het verleden hun rente hebben gemiddeld. Zij houden de risico-opslag van 0,2%.

 

Terug naar boven
 

Verbeteringen bij NIBC Direct en rentemiddeling

NIBC Direct blijft verbeteren! Een verbouwingsspecificatie in laten vullen terwijl de verbeteringen ook in het taxatierapport staan? Niet meer bij NIBC Direct. De werkzaamheden zoals vermeld in het taxatierapport worden als uitgangspunten genomen bij het declareren. Deze dient de klant eenvoudig in via de online hypotheekomgeving. 

De afgelopen maanden heeft NIBC Direct een flinke verbeterslag doorgevoerd in het proces en beleid. Zo hebben ze tot maar liefst 12 documenten geschrapt en het beleid op een fors aantal punten versoepeld. Klik hier voor een overzicht van wijzigingen. 

Maatwerk bij oversluiten
Hoe vraag je de maatwerk oplossing voor klanten die hun hypotheek willen oversluiten correct aan? Om het aanvraagproces juist en soepel voor jou te laten verlopen, is bepaalde informatie nodig vanuit de HDN aanvraag. Wil je daarom: 

  • de huidige hypotheeklasten invullen in jouw adviespakket. Anders kun je de HDN aanvraag niet versturen;
  • de vraag ‘Maatwerk oplossing’ in het HDN scherm met ja beantwoorden? Dit hoeft alleen bij een maatwerk aanvraag en niet bij een reguliere NIBC Direct Extra Hypotheek;
  • vervolgens de code ‘NI003 huidige lasten hoger dan nieuwe lasten’ selecteren. 

Op deze manier komt de aanvraag correct binnen en kan deze in één keer goed worden verwerkt. 

Rentemiddeling
In verband met een wijziging in wet- en regelgeving stopt NIBC Direct tijdelijk met rentemiddeling. De komende tijd zullen de exacte consequenties en details van de wijziging in wet- en regelgeving verder geanalyseerd worden. Zodra er meer nieuws is lees je het uiteraard in de nieuwsbrief. 
 

 

Terug naar boven
 

Beleid rond duurzaamheidskorting aangepast

De acceptatievoorwaarden van Rabobank worden met ingang van vandaag gewijzigd. Goed nieuws: Het beleid rondom de duurzaamheidskorting is aangepast. 

Is de woning gebouwd in of na 2018 of moet deze nog gebouwd worden (nieuwbouw)? Dan gaat Rabobank er vanuit dat de bouwaanvraag na 1 januari 2015 is ingediend en hoeft de klant geen document als bewijs voor de EPC of EI waarde aan te leveren. Is de woning gebouwd voor 2018? Dan moet de klant een document overhandigen waaruit zijn EPC berekening of Energie-index blijkt. 

Klik hier voor acceptatiebeleid Basis
Klik hier voor acceptatiebeleid Plus 
Uiteraard vind je deze bestanden ook op extranet. 
 

 

Terug naar boven
 

Acceptatiegids en Algemene Voorwaarden

Syntrus Achmea heeft op het gebied van beleid en processen aanpassingen doorgevoerd. Als gevolg daarvan zijn de Algemene Voorwaarden en de Acceptatiegids aangepast. 

Wat verandert er voor jou? Niet al te veel. De documenten zien er hetzelfde uit. De inhoud blijft grotendeels ook hetzelfde. Door de aanpassingen zullen sommige teksten in de offerte anders zijn. Bijvoorbeeld de tekst over het bouwdepot. 

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden
Klik hier voor de Acceptatiegids
Uiteraard vind je deze bestanden ook op extranet. 

 

 

Terug naar boven
 

Nu ook 4e verhuur woning mogelijk

Woonfonds staat vanaf nu 5 woningen toe naast de eigen woning bij de Woningverhuur Hypotheek. Hiervan mogen maximaal 4 woningen belast worden met een hypotheek tot maximaal 750.000 euro. Dus...voor de particulier, die de smaak te pakken heeft gekregen met woningverhuur, zijn er nu meer mogelijkheden! 

Woonfonds heeft het initiatief genomen om een platform te ontwikkelen over de mogelijkheden van woningverhuur. Dit is speciaal voor de particulier, die hierin geïnteresseerd is. Of het nu gaat om meer rendement uit je spaargeld te halen of als het gaat om een woning te kopen voor je studerende kind... alles komt aan de orde. Kijk maar eens hier. 

 

Terug naar boven
HypotheekCompany Rentetips
 
Rentetip 1
 

1,54%
10 jaar NHG

Hypotrust Comfort
Hypotheek
Annuïtair en lineair

 

Rentetip 2

2,15%*
20 jaar NHG

ASR WelThuis Hypotheek
Annuitair en lineair

 

Rentetip 3

 
2,42%
30 jaar 
 
NIBC Direct Hypotheek
Annuïtair en lineair
 
shadow1
icon-facebook icon-twitter icon-youtube icon-linkedIn
HypotheekCompany
Lasondersingel 105
7514 BN  Enschede
Telefoon :  053 - 480 24 00
www.hypotheekcompany.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je aangesloten bent bij HypotheekCompany.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten worden voorbehouden. Copyright © 2017 HypotheekCompany.