Resum VIII Pujada Alp 2500 - 2018

12 al 14 de juliol a Alp (La Cerdanya)

A punt el Festival Motorsport Alp 2500

Alp (Girona), 1 de juliol de 2019 – Batejada pels afeccionats del motor i la pròpia organització com ‘The Motorsport Mountain’, per la seva similitud amb famosos esdeveniments d'aquestes característiques que se celebren en altres llocs d'Europa, el municipi d'Alp torna a celebrar aquest any la reunió estiuenca de motor en muntanya més esperada per tots: el 4t Festival Motorsport Alp 2500. Aquesta important organització tindrà lloc del 12 al 14 de juliol, reunint en un sol cap de setmana moltes activitats amb el món del motor com a epicentre, un perfecte complement de la IX Pujada a Alp 2500, prova que per sisè any consecutiu organitza Cerdanya Racing com a cursa puntuable per als Campionats d'Espanya i vuit anys per al Campionat de Catalunya de Muntanya.


VIII Pujada a Alp 2500 (2018)

Una sèrie d'activitats esportives i d'exhibició seran el complement perfecte a la pròpia cursa, sens dubte l'esdeveniment automobilístic més destacat del cap de setmana. La primera de les activitats serà el 4t Rallysprint de la Cerdanya, prova de regularitat i velocitat (puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints) que es correrà durant la tarda del dissabte 13 de juliol en el mateix traçat de la pujada (carretera GI-400), amb tres trams en sentit Masella i altres 3 en sentit Alp.

També es podrà gaudir de la 4a Concentració de Clàssics Alp 2500, una preciosa exhibició de cotxes i motos que estarà centrada en el carrer Mancomunitat, d'Alp, amb una ruta turística fins a la Molina, 
esmorzar popular
 de qualitat i realització en comboi de la carretera on competiran els vehicles de competició. Com en altres edicions, els clàssics estaran acompanyats d'un Club que aprofitarà l'esdeveniment per a fer una concentració, i en aquesta ocasió serà el Club Subaru. Una altra de les activitats destacades serà la 2a ECO Trobada, una pujada d'exhibició de cotxes respectuosos amb el medi ambient, elèctrics o híbrids, que va tenir un gran èxit en la passada edició. No podia faltar un dels clàssics d'aquest festival, l'Alp Legend, que no és altra cosa que pujades d'exhibició d'uns 10 cotxes seleccionats (fins a l'any 1999). V-Line Org. i Cerdanya Racing volen que la competició de velocitat sigui la prova estrella d'un autèntic Festival de Motorsport.


 

Els molts al·licients que han contribuït al fet que durant aquests quatre últims anys aquest festival prengui més protagonisme i importància, fa preveure una edició 2019 extraordinària, una prova clau en el calendari del motor català. L'hospitalitat que la zona oferirà als pilots i equips i als participants en totes aquestes activitats és la principal causa de l'acceptació de la qual està gaudint.


Programa previst:

Divendres, 12 de juliol
18.30h Verificacions opcionals (Palau d’Esports i Congressos-Alp)
20.00h Parc tancat opcional (C/ Mancomunitat-Alp)

Dissabte, 13 de juliol
09.00h Tancament de carretera (Ctra. GI-400 Alp-Masella)
10.30h Entrenaments lliures
13.30h Entrenaments oficials 1 (CEM-CCM)
15.20h Sortida del IV Rallysprint de la Cerdanya
16.00h Entrenaments oficials 2 (CEM)
18.30h Cursa 1 (CEM-CCM)
22.50h Arribada del IV Rallysprint de la Cerdanya

Diumenge 14 de juliol
08.30h Tancament de carretera (Ctra. GI-400 Alp-Masella)
09.30h Entrenaments oficials 3 (CEM-CCM)
11.30h Cursa 2 (CEM-CCM)
11.45h Sortida de la IV Trobada de Clàssics Alp 2500 i 2a Eco Trobada
13.30h Cursa 3 (CEM-CCM)
14.30h Clàssics i 2n ECO Parade
15.30h Lliurament de Trofeus (CEM-CCM)

El 4t Festival Motorsport Alp 2500
està organitzat per Cerdanya Racing Club Esportiu i V-Line Org. amb el suport de la RFEDA i la FCA. Les inscripcions per a la Pujada segueixen obertes fins al dia 4 de juliol i tota la informació està disponible en la web de Cerdanya Racing.

Michelin Motorsport continua apostant per les proves organitzades per Cerdanya Racing i V-Line Org. i torna a ser patrocinador oficial del Festival Motorsport Alp 2500, al costat de la Diputació de Girona, l’Ajuntament d’Alp –que es bolca en l'organització de la pujada–, a través de la marca Alp 2500 que uneix les estacions d'esquí de La Molina i Masella, un dels dominis esquiables més extens dels Pirineus. Així mateix, l'Associació Empresarial La Molina-La Masella-Alp és part d'aquest conjunt, i Àngel Danés, Taller de reparació multimarca.

  


Alp és una de les destinacions turístiques més visitades durant tot l'any per totes les possibilitats de gaudir de la naturalesa que ofereix, sent les pistes d'esquí a l'hivern el seu principal atractiu, però també és imprescindible destacar la gran quantitat de boscos que envolten el municipi, part integrant del Parc Natural Cadí-Moixeró i de la Reserva Natural de Caça de la Cerdanya, on es poden trobar paratges, relíquies religioses, arquitectura del segle IX, entre altres. La seva gran oferta gastronòmica també s’ha de tenir en compte, amb establiments que ofereixen la cuina més tradicional de la zona. Alp i la Cerdanya són sens dubte els escenaris perfectes per a complementar un cap de setmana diferent per al món del motorsport.

Per als mitjans de comunicació
Per a sol·licitar l'acreditació de premsa cal enviar un mail a
media@vlineorg.com indicant nom i cognoms, DNI, correu electrònic, telèfon de contacte, mitjà per al qual es treballa i tasca en el mateix pel que fa a la Pujada Alp 2500 (redactor o fotògraf). Qui disposi de passi permanent de la RFEdA ha d'indicar-ho en aquest document.

 
Fotos de lliure ús: Josep María Montaner
Edició: JAS Info Service
Press Officer: Laura Hernández Medina

 

A efectos de lo establecido en el Reglamento (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo del 27 de abril de 2016, relativo a la protección de las personas físicas en lo que respecta al tratamiento de datos personales y a la libre circulación de estos, y la Ley 34/2002, de 11 de julio, de servicios de la sociedad de la información y de comercio electrónico, JAS INFO SERVICE S.L., calle Raimon d’Abadal nº 29, 08500 Vic, e-mail: moto@jas.es, garantiza la confidencialidad de los datos personales de sus clientes y de los receptores de información. Le comunicamos que sus datos de carácter personal forman parte de una base de datos gestionada bajo la responsabilidad de JAS INFO SERVICE S.L. con la finalidad de informarle de las novedades y noticias relacionadas con nuestra actividad de Gabinete de Comunicación, sea por su condición de periodista o divulgador, porque nos haya solicitado información en algún momento, o porque usted haya autorizado que sus datos figuren en nuestro fichero.

Es voluntad de JAS INFO SERVICE S.L. evitar el envío deliberado de correo no solicitado, por lo cual usted podrá en todo momento ejercer su derecho de acceso, rectificación, cancelación u oposición de sus datos de carácter personal dirigiéndose por escrito al correo electrónico moto@jas.es en los términos establecidos en la RGPD. En caso de NO querer recibir más información de JAS INFO SERVICE S.L. le rogamos pulse el link "DARME DE BAJA DE JAS" que se encuentra al pie de este mismo Newsletter.

Este mensaje y sus adjuntos se dirigen exclusivamente a su destinatario y puede contener información privilegiada o confidencial. Si usted no es el destinatario señalado, le informamos que cualquier divulgación o uso de los contenidos está expresamente prohibida.