Copy
Inspiratiemail van The New Life Experience
Wordt deze email niet correct weergegeven? Bekijk hem onlineParticulieren, zelfstandigen,
start-ups, scholen, leidinggevenden en hun teams naar hun essentie brengen,
is mijn essentie.

Global living in Awareness is mijn doel.


Hilde Van Bulck
Systemische opstellingen voor scholen in Vlaanderen en Nederland
Een directeur en een zorgcoördinator lichten toe.
GRATIS BOEK - DE EIGENWIJZE KIKKER
Januari 2020 door Hilde Van Bulck
Een directeur en zorgcoördinator vertellen over hun ervaringen met onderwijsopstellingen. Kom jij ook meedoen of 29 januari (België) of op 14 en 15 maart (Nederland)?
Beste onderwijsprofessional,
 

Wat ben ik soms toch een bevoorrecht persoon! Als onderdeel van het transformatietraject familieopstellingen met specialisatie voor onderwijs gaf ik onlangs een opleiding in onderwijsopstellingen. 
Je kunt het toch echt niet bedenken wat zo'n opstellingen ons tonen over de reële situatie in scholen.

Voor onze ogen ontvouwde zich het proces waarbij ervaren en waardevolle krachten de scholen verlaten en het directies enorm veel moeite kost om nog voldoende bekwaam personeel te vinden. We waren er allemaal stil van en behoorlijk onder de indruk. Dit is geen fictie, maar voor sommige scholen pure realiteit.

Hoeveel kostbare tijd zouden we winnen als het schoolbeleid onderwijsopstellingen als een beleidstool zou gebruiken waarbij diverse processen tijdig zichtbaar worden net zoals de mogelijke oplossingen die zich aandienen?

Ik ben echt fan van dit werk omdat ik weet en zie wat het oplevert. In 2020 streef ik ernaar dat zo veel mogelijk scholen kennis krijgen over onderwijsopstellingen. Het is hoog tijd!

Hieronder vind je vragen waar je als leerkracht mee kan kampen? Gelijkaardige vragen vind je terug bij de andere functies op school. 

Heb je al eens met de beste bedoelingen je leerlingen willen begeleiden, maar je slaagde er niet in? Weet je nog welk gevoel dit je gaf? Herinner je je nog de teleurstelling, de stress, de frustratie en de onmacht die ermee gepaard ging? 

Weet je dat heel wat goed opgeleide leerkrachten kampen met onzekerheden, stress en onmacht om leerlingen op een adequate manier te begeleiden en niet altijd weten waar de oplossing te vinden is? Besef je dat dit niet ongewoon is en dat onder stress angst verdoken zit? Werken met zoveel verschillende leerlingen die elk andere noden hebben, vraagt veel van je vaardigheden en competenties. Bovendien spelen er vele factoren een rol waardoor je veel energie moet steken in een geslaagde les.

Ik heb dé oplossing voor jou. Dat is een werkwijze die we onderwijsopstellingen noemen. Wat betekent dat voor jou? Een onderwijsopstelling geeft een helder zicht op de stress- en angstfactoren bij zowel de leerling als de leerkracht. Ze geven een antwoord op de vraag: 'Waar komt dit probleem vandaan?' Ze tonen hoe je stress en angst kunt wegwerken. We gaan ervoor zorgen dat de stresssituatie in je voordeel werkt. 

Stel dat je zou kunnen genieten van een vrijer gevoel en meer zelfvertrouwen om een prettige en leergierige band met je leerlingen op te bouwen? Stel dat je je krachtig voelt om met verschillende probleemsituaties om te gaan? Stel dat jij dé inspirator van je leerlingen zou zijn? Zou dat een verschil voor je maken? En voor je leerlingen? 

Wil je meer weten over wat onderwijsopstellingen voor jou en je school kunnen betekenen, kom dan zeker langs op de onderwijsopstellingendag  (29 januari) of op de tweedaagse met onderwijsopstellingen (14 en 15 maart) en maak kennis met een werkwijze die onderwijsprofessionals ondersteunt en perspectieven opent. 

Je kan zeker met meerdere personen van je team langskomen, maar dat is geen noodzaak. Je kunt ook als enkeling deelnemen. 

Ik kijk er naar uit om je te tonen wat onderwijsopstellingen kunnen betekenen voor de uitdagingen waar scholen nu mee te maken hebben.

Met levenslustige groet

Hilde Van Bulck
 
Onderwijsopstellingen, een 360°-kijk op school.
Je kan met je team te komen, maar het hoeft niet. Je kunt ook als individu deelnemen en zelf ervaren wat onderwijsopstellingen voor je school kunnen betekenen.

Woensdag 29 januari 2020
GWWC in Borsbeek
Ik wil kennis maken met onderwijsopstellingen en ik schrijf me in
Onderwijsopstellingen in Nederland. Hoe drie eenvoudige principes veiligheid, rust en beweging brengen op school.

Zaterdag 14 en zondag 15 maart
Centrum Samaya nabij Utrecht - Nederland
Ik wil kennis maken met onderwijsopstellingen en ik schrijf me in.
Elke deelnemer aan de onderwijsopstellingen van 14 en 15 maart ontvangt GRATIS het boek De eigenwijze kikker - Het geheim van lesgeven en opvoeden
Familieopstellingen
Een veilig kader, ondersteunend, verhelderend. 
26 januari 2020 (Eigen opstellingen zijn volzet. Nog plaats als representant.)
23 februari 2020 (Eigen opstellingen zijn volzet. Nog plaats als representant.)
19 april 2020
17 mei 2020

10 u. tot 18 u. 
Ik neem deel aan de familieopstellingen en schrijf me in

Een onderwijsopstelling bij jou op school?

Een studiedag over onderwijsopstellingen bij jou op school?

Een demo-lezing over onderwijsopstellingen bij jou op school?
 

Wat kunnen onderwijsopstellingen voor onze school betekenen? Neem vrijblijvend contact op.
Heb je interesse in een lezing of workshop?

Iedereen hoort erbij, ook het zogenaamde lastige of luie kind.

Leerkrachten in balans, leerlingen in balans.

Teaching by being

 
Neem vrijblijvend contact op
Voor andere opleidingen en workshops: zie website
Beste lezer,
Dank je wel om deze inspiratiemail door te nemen. Dank je wel om hem te delen met je medemens. Dank je wel om jouw steentje bij te dragen aan een bewuste wereld.  
Met levenslustige groet
Hilde Van Bulck

 
Expert in THE NEW LIFE EXPERIENCE
Spreker, Opsteller, Transformator,
Onderwijsexpert, Auteur, Lichtwerker
Auteur van 'De eigenwijze kikker'
en van 'De nacht van ons leven'

info@the-new-life-experience.com
www.the-new-life-experience.com

015 31 54 81
0493 247 547
The New Life Experience is een creatie van Hilde Van Bulck & Samtati BVBA
Stuur deze mail door naar een vriend

Copyright © 2020 Hilde Van Bulck - Samtati BV, All rights reserved.


Uitschrijven    Mijn profiel