Hoe versnellen we de overgang naar open access?

Logo KNAW

uitnodiging


Boventitel

Titel van het bericht

Ondertitel

Tijdens deze openbare discussiebijeenkomst kunnen wetenschappers met onder anderen NWO-voorzitter Stan Gielen van gedachten wisselen over Plan S, dat bedoeld is om de transitie naar open access te versnellen. Dit plan is in Nederland ondertekend door NWO. 
Datum & tijd: maandag 00 april 2018, van 00.00 tot 00.00 uur
Plaats: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Theaterzaal, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Meer informatie: Website KNAW

3709371f-00b3-4850-8cd1-81409b1d6e20.gif
Vanaf 1 januari 2020 moeten publicaties die voortkomen uit onderzoek gefinancierd door de ondertekenaars, gepubliceerd worden in open-accesstijdschriften en open-accessplatforms. De Special Envoy open access van de Europese Unie, Robert-Jan Smits, bepleit dat dit vanaf 2020 ook voor EU-gefinancierd onderzoek gaat gelden.

Stan Gielen zal het plan toelichten en met de deelnemers van gedachten wisselen over de zorgen, de aandachtspunten en de mogelijke oplossingen. Het is de bedoeling dat deze inbreng helpt bij het zoeken naar een goed werkbare uitwerking van de route naar open access.

De voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie op de website van de KNAW. Of neem contact op met Arie Korbijn, arie.korbijn@knaw.nl, 020 551 0734.
 
U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op de website.

KONINKLIJKE NEDERLANDSE
AKADEMIE VAN WETENSCHAPPEN
Kloveniersburgwal 29
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam

www.knaw.nl

Wij gebruiken uw gegevens alleen voor het versturen van onze mailings en zullen deze nooit zonder uw toestemming aan derden verstrekken. U kunt uw profiel te allen tijde inzien, wijzigen en/of verwijderen. U kunt zich ook altijd afmelden voor onze mailings. Zie ook onze privacyverklaring.
 

UW GEGEVENS AANPASSEN
 

UITSCHRIJVEN