AGENDALADDER


Uitreiking medailles Bakhuis Roozeboom en Gilles Holst 2019

Maandag 20 januari, 15.30 - 17.15 uur (Amsterdam)
Symposium rondom de uitreiking van de Gilles Holst Medaille aan chemicus Andries Meijerink en de Bakhuis Roozeboom Medaille aan de Britse chemisch fysicus George Jackson.
> Lees meer

Avond van de Abelprijs. Over het werk van Karen Uhlenbeck

Donderdag 30 januari, 19.00 - 21.00 uur (Amsterdam)
De fundamentele impact van Uhlenbecks werk op analyse, geometrie en wiskundige fysica is ongeëvenaard. Wat is de betekenis van haar werk voor de wiskunde en daarbuiten?
> Lees meer

Hoe ziet een broeikaswereld eruit?

Zondag 2 februari, 11.00 - 13.00 uur (Amsterdam)
Appy Sluijs, hoogleraar paleoceanografie, spreekt in deze Paradisolezing over het klimaat in het verleden als spiegel voor de toekomst.
> Lees meer

Maakbaar leven

Maandag 3 februari, 19.00 - 20.00 uur (Amsterdam)
Sprekers belichten de (on)mogelijkheden van de maakbaarheid van een levende cel en de recente wetenschappelijke ontwikkelingen daarvan.
> Lees meer

Economie op zijn kop

Donderdag 6 februari, 15.30 - 17.30 uur (Amsterdam)
Ons economische systeem kan ook anders in elkaar steken. Met meer oog voor moraal en ethiek, waarbij marktdenken niet zaligmakend is en er meer ruimte is voor de mens zelf.
> Lees meer

Bijeenkomst gemist?

Op het KNAW-videokanaal vindt u een aantal KNAW-bijeenkomsten terug. Of luister geluidsopnamen terug via TXTRadio, bijvoorbeeld de bijeenkomst over de digitale samenleving.

Blijf op de hoogte

Volg de KNAW, de Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie op sociale media en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Meer informatie op
knaw.nl/blijfopdehoogte

KONINKLIJKE NEDERLANDSE
AKADEMIE VAN WETENSCHAPPEN
Communicatie & Informatievoorziening
Kloveniersburgwal 29
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam

Telefoon 020 551 0782
communicatie@knaw.nl

www.knaw.nl

Wij gebruiken uw gegevens alleen voor het versturen van onze mailings en zullen deze nooit zonder uw toestemming aan derden verstrekken. Uiteraard kunt u altijd uw gegevens wijzigen of uzelf afmelden voor onze mailings. Zie ook onze privacyverklaring.