View this email in your browser
Nieuwsbrief verenigingen februari 2020
Wist je dat?
Sportgala 2019
De gemeente Nissewaard...
Lees meer
Aanbod VAN
Lokaal sport- en beweegakkoord
Voorafgaand...
Lees meer
Uitgelicht
Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden
De Rabobank nodigt...
Lees meer

Uitnodiging start Verenigingsondersteuning Sport & Cultuur


Om te laten zien wat Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden te bieden heeft op gebied van ondersteuning nodigen zij jou graag uit voor een inspiratieavond Sport & Cultuur op woensdagavond 12 februari. Samen met de partners NOC*NSF, Kunstbende en LKCA starten de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden een traject Verenigingsondersteuning om verenigingen sterker te maken. Met ‘Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank’ krijgen verenigingen twee jaar lang intensieve begeleiding op maat van professionals die alle expertise in huis hebben om de ambities van jouw club waar te maken.

De locatie van deze avond bevindt zich op het kantoor van de Rabobank, Reedijk 8 in Heinenoord. Het programma duurt van 19.00 uur tot circa 22.00 uur. Vanaf 18.30 uur is de zaal open en staat er voor de liefhebbers een kopje soep met een broodje klaar. Wil je jouw vereniging of stichting alvast aanmelden? Dat kan via
 deze link. Opgeven kan samen met maximaal één ander lid van jouw vereniging.

Programma
18.30 uur     Inloop
19.30 uur     Mogelijkheden ondersteuning Rabobank door Wim Nobel
19.40 uur     Programma Verenigingsondersteuning door Danny Meuken
20.15 uur     Tafelgesprekken met aanwezigen
21.15 uur     Terugkoppeling en afronding programma
21.30 uur     Borrel
Wist je dat?

1. Wist je dat 40 organisaties hun handtekening hebben gezet onder het Lokaal sport- en beweegakkoord?

2. Wist je dat Theater de Stoep helemaal uitverkocht was voor het Sportgala 2019?

3. Wist je dat wij meerdere talententeams hebben binnen gemeente Nissewaard?

High Five telefoon 

Speciaal voor alle vragen aan de combinatiefunctionarissen, hebben wij een High Five telefoon. Appen is tegenwoordig de snelst mogelijke manier van vraag en antwoord. Deze telefoon staat op werkdagen aan tussen 08.00 - 19.00 uur en hiermee beantwoorden we uw vragen zo snel mogelijk.

Ook sturen wij via dit nummer in een verzendlijst berichten met last minute nieuws, leuke weetjes, trainingen, bijeenkomsten en sportcafés. Kortom nieuws dat jij of de vereniging moet weten. Het nummer is: 06-18 34 69 52.

Sportgala 2019 

De gemeente Nissewaard liet tijdens het sportgala zien waar we goed in zijn: Mensen bij elkaar brengen. Vanuit het sportprogramma van team High Five is de afgelopen maanden hard gewerkt om het sportgala te organiseren.

Het sportgala illustreert mooi de werkwijze van High Five en de kracht die daarvan uitgaat.
Het was geweldig om te ervaren hoe we deze avond, met de (top)sport als bron van inspiratie, met de hele zaal trots waren op onze gemeente en samen genoten van wat we met elkaar presteren.

Want een topsportprestatie begint bij de verenigingen waar vrijwilligers zich vol passie en met grenzeloze toewijding, wekelijks en soms dagelijks inzetten om Nissewaard te voorzien van een enorm divers aanbod van sport van hoge kwaliteit.


 

Lokaal Sport- en beweegakkoord


Voorafgaand aan het sportgala werd door een grote en diverse groep partners het Lokaal sport- en beweegakkoord Nissewaard ondertekend. Deze groep bestaat uit onder andere: onderwijsinstellingen, kinderopvanginstellingen, fysio praktijken, zorginstellingen, commerciële sportaanbieders, verenigingen, welzijnsorganisaties, gemeente en bedrijfsleven.

Met deze handtekening beloven deze partners dat zij zich de komende jaren met elkaar gaan inspannen om alle Nissewaarders in staat te stellen en te inspireren om meer te bewegen.

Ook hier komt de power van High Five tot uiting. Bijna vanzelfsprekend brengen wij vanuit ons netwerk (sociaal cultureel werk, onderwijs, sport, cultuur / natuur en milieu educatie) partijen bij elkaar en zorgen ervoor dat hun energie samenkomt en bijdraagt aan een gezond, veilig en gelukkig leven in Nissewaard.

Trots
We zijn trots op onze inwoners. Zoals burgemeester Foort van Oosten aangaf in zijn toespraak bij de uitreiking van de prijs voor sporter van het jaar: "Nissewaard heeft alles!". De filmpjes van Maas Videoproducties en de diverse topsportprestaties bewezen deze stelling.

Trots op de mensen met wie we dit klusje hebben geklaard: inwoners, filmmakers, verenigingen, vrijwilligers, stadsdichter, stuurgroep lokaal sport- en beweegakkoord, theatermedewerkers, beleid, bestuur en al die anderen.
Vrijwilliger in beeld

Wahaj Ghani; voorzitter van het Jongerenpanel Nissewaard. 18 jaar en zeer betrokken bij wat er speelt en leeft in deze gemeente. Wahaj is een jongen die graag meedenkt en andere jongeren activeert om ook mee te denken. Jongeren zijn tenslotte de toekomst en hij vindt het belangrijk dat zij zoveel mogelijk betrokken worden bij vraagstukken binnen de gemeente.
Onder zijn voorzitterschap heeft het Jongerenpanel duidelijk stappen gemaakt. Zo heeft hij gewerkt aan de zichtbaarheid in de gemeente, is het ledenaantal gegroeid naar 20, worden wij betrokken bij beleidsstukken en is Wahaj ook op plekken te vinden waar andere jongeren te vinden zijn.
 
Zijn betrokkenheid zorgt ervoor dat jongeren serieuzer geworden genomen binnen de gemeente en de jongeren weten wat het Jongerenpanel is en hoe ze ons kunnen vinden.
 
Ideeën en inspiratie worden opgedaan in debatten tussen jongeren en waarbij ook regelmatig ambtenaren en het jongerenwerk bij betrokken wordt. Wahaj heeft daar een voortrekkersrol in en zoekt naar de onderwerpen die er leven onder jongeren en maakt hier stellingen van. De leukste, gekste en mooiste plannen komen hieruit voort en hij zorgt ervoor dat deze concreter worden. Wahaj is een doener en maakt Nissewaard, samen met andere jongeren, elke keer weer een beetje mooier.

                        
                       

Gluren bij de Buren Link

Ook dit jaar kan er weer volop genoten worden van hét huiskamerfestival van Nissewaard. Op zondag 9 februari vinden er maar liefst 78 optredens plaats, verspreid over 26 verschillende huiskamers. Je kan komen gluren bij de buren van 12.00-17.00 en de entree is volledig gratis.

Voor meer informatie en het programma overzicht: www.glurenbijdeburen.nl/nissewaard

Vrijwilligers aanbod VAN


Vrijwilligers Academie Nissewaard biedt tot en met maart gratis de volgende trainingen, lezingen en bijeenkomsten aan:
  • Vrijdag 31 januari                     Training Blik op jezelf
  • Zondag 2 februari                      Lezing Hoe houd ik mijn hersenen gezond
  • Donderdag 13 februari             Training Invloedrijk communiceren
  • Donderdag 13 februari             Training Gastvrijheid
  • Donderdag 13 februari             Computercursus Klik & Tik de basis
  • Donderdag 27 februari             Computercursus Klik & Tik - Het internet op
  • Gehele jaar                                Online Trainingen
  • Elke dinsdag v/d maand          Inloopspreekuur Informatiepunt Vrijwilligers
  • Elke 1e en 3e zaterdag             Inloopspreekuur Informatiepunt Vrijwilligers
Meer informatie over het totale aanbod is te vinden op de website

Je kunt voor informatie en persoonlijk advies ook langsgaan bij het informatiepunt vrijwilligers in Bibliotheek de Boekenberg. Het informatiepunt vrijwilligers is elke dinsdag van 10.30 tot 13.00 uur geopend. Ook iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 10.30 tot 13.00 uur staan de vrijwilligersconsulenten je graag te woord, via 06-40779537 (alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van het informatiepunt) of e-mail

                 
 
Twitter
Facebook
Website