View this email in your browser
Nieuwsbrief verenigingen maart 2020
High Five
Terugblik Sportgala 2019
Op 27 januari...
Lees meer
Aanbod VAN
Ode aan de vrijwilliger
Tijdens het...
Lees meer
Uitgelicht
Rotterdampas Nissewaard
Per 1 maart...
Lees meer

Rotterdampas Nissewaard

Per 1 maart is Nissewaard aangesloten als deelnemende gemeente bij Rotterdampas. Met de Rotterdampas kunnen Rotterdampassers meer dan 750 leuke dingen in de regio doen, gratis of met korting. Wil je ook je organisatie en actie onder de aandacht brengen van 211.000 Rotterdampassers? Ga dan naar de website
                          

Terugblik Sportgala 


Op 27 januari vond het sportgala plaats in Theater de Stoep. Voor foto’s en video’s kijk op de website van Actief in Nissewaard. Ook vind je daar de informatie voor het sporttalententeam en kan je alweer nominaties indienen voor het sportgala 2020. Het jaar is nog maar net begonnen, maar de prestaties stromen al binnen.

PS: Zet ook alvast de datum voor volgend sportgala in je agenda: Vrijdag 29 januari 2021.


       
       
Ode aan de vrijwilliger 

Tijdens het sportgala zijn alle vrijwilligers op en rondom sportvelden, sportzalen en sportkantines geëerd.
Er is een ode aan de sportvrijwilliger geschreven. Wil je deze ode ontvangen, stuur dan een e-mail. Ook kunt u een grote versie ontvangen voor in de sportkantine of sporthal.

   

Nieuwkomers en Sport 


Alle gemeenten hebben te maken met statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) ook in Nissewaard. Deze mensen zijn vaak relatief jong en gemotiveerd om actief mee te doen in de Nederlandse samenleving. Veelal is sporten in clubverband een onbekend fenomeen voor hen. Kinderen sporten wel maar zodra zij volwassen worden stopt dit. Voor vrouwen uit landen als Syrië, Iran en Irak ligt dit nog gevoeliger.

Er zijn dus weinig volwassenen die sporten in clubverband. Als men in Nederland komt wonen, kunnen onbekendheid met bepaalde beweegactiviteiten in de buurt en de kosten hiervan een belemmering zijn om daadwerkelijk met bewegen te beginnen. Zonde, want door mee te doen binnen een sportclub maken zij kennis met de Nederlandse taal en cultuur. Daarom zijn we op zoek naar verenigingen die hun club openstellen om nieuwkomers te ontvangen. Om zowel kinderen als volwassen vluchtelingen te ontvangen en hen te begeleiden in de sport en daarnaast de taal te leren door middel van samenspel en/ of vrijwilligerswerk binnen de club.

Het doel is dat zij integreren in de samenleving en ook lid worden van sportverenigingen. Hierin is een warm welkom heel belangrijk. Staat jouw club open om nieuwkomers te ontvangen? Dan gaan wij graag met je in gesprek om een koppeling te vinden met vluchtelingen. Deze samenwerking is er al binnen de gemeenten en breiden we graag verder uit. Laat het on weten

Vrijwilligers aanbod VAN


Voor iedere vrijwilliger in Nissewaard biedt de Vrijwilligers Academie Nissewaard (VAN) in maart de volgende trainingen, lezingen en bijeenkomsten aan:
 
Maandag 23 maart                      Grenzen Aangeven
Donderdag 26 maart                   Computercursus Klik & Tik – Sociaal media
Gehele jaar                                   Online Trainingen
Elke dinsdag v/d maand             Inloopspreekuur Informatiepunt Vrijwilliger
Elke 1e en 3e zaterdag                Inloopspreekuur Informatiepunt Vrijwilligers
 
Voor meer informatie over het totale aanbod kun je ook de website bezoeken. Wil je graag op de hoogte blijven van het totale aanbod van de academie, meld je dan aan voor de nieuwsbrief VAN via de website.

                 
 
High Five telefoon

Speciaal voor alle vragen aan de combinatiefunctionarissen, hebben wij een High Five telefoon. Appen is tegenwoordig de snelst mogelijke manier van vraag en antwoord. Deze telefoon staat op werkdagen aan tussen 08.00 - 19.00 uur en hiermee beantwoorden we jouw vragen zo snel mogelijk.

Ook sturen wij via dit nummer in een verzendlijst berichten met last minute nieuws, leuke weetjes, trainingen, bijeenkomsten en sportcafés. Kortom nieuws dat jij of de vereniging moet weten. Het nummer is: 06-18 34 69 52.

Twitter
Facebook
Website