Copy
Nieuwsbrief 2017 #4
Voor een optimale weergave:
Dag van de Coöperatie 22 nov 2017: Programma bekend. Medewerkers en vennoten van Coopkracht-leden betalen slechts 25 euro tot 15/09!
Coopkracht, Cera en Febecoop nodigen je uit op woensdag 22 november 2017 vanaf 14u in Antwerpen voor de Dag van de Coöperatie 2017, hét netwerk- en kennisevent voor coöperatief Vlaanderen.

Je krijgt een creatief, gevarieerd programma. Ben je startend, ervaren of sterk geïnteresseerd in coöperaties? Voor elk wat wils:
  • Als starter krijg je de kans om je ondernemingsidee af te toetsen tijdens workshops introductie coöperatief ondernemen, pitch-sessies en feedback-cafés.
  • Ben je gemeenteraadslid, schepen, personeel van een provincie, gemeente of OCMW, …? Duik dan in de fascinerende wereld van de samenwerkingsmogelijkheden met coöperaties bijvoorbeeld op vlak van energiebesparing, cohousing, zorg of de deeleconomie.
  • Ontdek coöperaties in jouw sector. Verken of coöperatieve (super-)markten een antwoord kunnen bieden op de uitdagingen in de korteketenlandbouw en ontdek de mogelijkheden van de werkers- en ondernemingencoöperaties.
Ten slotte, ontdek het aanbod van individuele coöperaties of praat gezellig bij met gelijkgezinden en Vlaamse auteurs over het coöperatieve leven en werken in Vlaanderen tijdens de infomarkt en de signeersessies.

Nieuwsgierig? Wees er snel bij en schrijf je nu in, want de plaatsen zijn beperkt!
Meer informatie
Schrijf je hier in
Buitengewone Algemene Vergadering Coopkracht vzw - 8 mei Leuven
Coopkracht organiseerde op 8 mei 2017 een Buitengewone Algemene Vergadering in het Wereldcafé in Leuven. Naar goede gewoonte werden de hoogtepunten en cijfers van het afgelopen jaar toegelicht, wierpen we een blik vooruit op 2017 en konden de aanwezige leden vragen stellen en hun bijdrage leveren. We informeerden de leden over de naamswijziging en de nieuwe statuten van Coopkracht vzw. De leden van Coopkracht vzw keurden eveneens de ledenlijst goed en verkozen een nieuwe Raad van Bestuur. Daarnaast inspireerden 3 sprekers ons rond het thema: 'De kracht van de coöperatie voor het beheer van commons' en genoten we van een authentiek Syrisch buffet.

Lees hier meer over het jaarverslag en het financieel verslag, de ledenlijst, de statuten, de nieuwe bestuurders en bekijk ook enkele sfeerfoto’s.
NRC event 16 juni 13u30 - FOD Economie Brussel: De erkende coöperatieve vennootschappen, op weg naar meer duurzame ontwikkeling
Halfweg het coöperatieve decennium (2012-2022), nodigt De Nationale Raad voor de Coöperatie u uit om mee te discussiëren over de uitdagingen van erkende coöperatieve vennootschappen op weg naar meer duurzame ontwikkeling en meer bepaald de bijdrage van de coöperaties aan de 17 nieuwe doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de wereld tot 2030 van de Verenigde Naties. We wisselen ideeën en ervaringen uit in het ‘World Café’, met niemand minder dan Bert Kruismans als verslaggever en entertainer. 
Van Cohousing tot Volkstuin: Gerard Hautekeur bezocht vier (coöperatieve) initiatieven in Vlaanderen
“Een volkstuin in Zellik, een complementaire munt in Gent, de prefinanciering van energiezuinige toestellen in Antwerpen en de coöperatieve sociale kruidenier voor Vlaams Brabant. Op het eerste gezicht zijn het vier totaal verschillende projecten. Maar schijn bedriegt. Het zijn vier initiatieven waar burgers en middenveldorganisaties het heft in eigen handen nemen. Sinds de economische crisis zit de sociale en coöperatieve economie in de lift. Maar hebben maatschappelijk kwetsbare groepen daar ook baat bij?"

Gerard Hautekeur nam bic en notitieblok, en maakte zijn ronde van Vlaanderen.
Vacatures in de kijker
Febecoop Adviesbureau Vlaanderen vzw zoekt een ervaren adviseur coöperatieve bedrijfsontwikkeling.
Haven Incubator cvba-so groeit en zoekt een nieuwe halftijdse medewerker die de administratieve en financiële kant op zich neemt.
 
Kalender:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2017 Coopkracht vzw - Het netwerk voor coöperaties in Vlaanderen

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp