Copy
Nieuwsbrief #9 - nov 2017
Voor een optimale weergave:
Dag van de Coöperatie: Ander nieuws:
Een greep uit de workhops
Samen op weg naar de organisatie van de toekomst
Keynote op de Dag van de Coöperatie, 17u30 – 18u30

Organisation Of The Future wil een lerend netwerk zijn van mensen die veranderkracht hebben in hun organisatie. Op een authentieke en kwetsbare manier zoeken we samen naar inzichten over ondernemen, werken en leven in de 21ste eeuw. Zo willen we via een groeiend persoonlijk en gemeenschappelijk bewustzijn duurzame nieuwe organisatieculturen creëren. Om op die manier een hefboom te zijn voor een economie die gericht is op 360° winst. Krist Pauwels, partner bij werknemerscoöperatie Choco en auteur van ‘De Menseneconomie’ en ‘Uw werk en uw leven’, duidt het opzet van dit nieuwe initiatief en hoe de coöperatie zuurstof kan bieden voor ons nieuwe leven en werken. En Toon Bossuyt, CEO bij Boss Paints, vertelt over zijn eigen zoektocht naar ‘de organisatie van de toekomst’.
Krist Pauwels, Partner Choco cvba.
Toon Bossuyt, CEO Boss Paints.
Infosessie hervorming vennootschapsrecht. Wat met de coöperatie?
Workshop 6 op de Dag van de Coöperatie

Op initiatief van minister van Justitie Geens ondergaat het Wetboek van Vennootschappen een grondige hervorming. Ook voor coöperaties zijn de gevolgen ingrijpend. In deze sessie ontdek je wat de concrete gevolgen zullen zijn voor de coöperatie. We schetsen bovendien kort het proces van deze hervorming en wanneer de veranderingen in voege zullen treden. Marc Bosschaert (Voorzitter Coopkracht), Matthieu Vanhove (Voorzitter NRC) en Peter Bosmans (Febecoop) geven uitleg en beantwoorden graag uw vragen. De infosessie is bedoeld voor startende en bestaande coöperaties en andere rechtstreeks belanghebbenden.
Een reis doorheen coöperatief leven en werken in Vlaanderen.
Workshop 10 op de Dag van de Coöperatie

Kom proeven van de rijkdom aan coöperatief ondernemerschap, bezieling en durf in Vlaanderen. Verschillende auteurs schetsen een uplifting story van de mogelijkheden en alternatieven. Ontdek hoe we onze toekomst coöperatiever kunnen maken, hoe we de uitdagingen kunnen aanpakken en timmeren aan een betere economie en samenleving op basis van samenwerking. Deze sessie is voor iedereen op zoek naar een inleiding tot wat er allemaal beweegt in coöperatief Vlaanderen.
Walter Lotens, auteur van 'De nieuwe coöperatie: tussen realiteit en utopie'.
Dirk Vansintjan, medeoprichter van Ecopower cvba en auteur van 'Energietransitie naar energiedemocratie'.
Lieve Jacobs, Adviseur Coöperatief ondernemen bij Cera
Gerard Hautekeur, hoofdredacteur van de tijdschriften Samenlevingsopbouw, Sociaal en TerZake, auteur 'Van cohousing tot volkstuin'.
Dirk Holemans, hoofdredacteur Denktank Oikos en auteur van 'Vrijheid en Zekerheid'.
Krist Pauwels, Partner Choco en auteur van 'De menseneconomie' en 'Uw werk en uw leven'.
Dag van de Coöperatie - 22 november - Schrijf je hier in
Ander nieuws in de kijker
Na Burgercollectieven in kaart gebracht werkt Coopkracht ook dit jaar weer mee aan het onderzoek rond burgercollectieven in België, in opdracht van de Koning Boudewijnstichting en onder toezicht van Prof. Dr. Tine De Moor van de Universiteit Utrecht en Dirk Holemans van denktank Oikos. Het vooronderzoek wijst uit dat alleen al voor de periode 2015-2016 ruim 200 nieuwe burgercollectieven in België werden gedetecteerd. Maar we beseffen dat er meer is; dat veel organisaties onder de radar vertoeven, online niet even actief zijn, en misschien geen deel uitmaken van een groter netwerk.

Timmer je ook mee aan een burgercollectief in België, maak je dan kenbaar en vul deze korte enquête in (2min) tegen 10 december.
Cooperatives Europe released its vision paper titled ‘A cooperative vision for the collaborative economy’. It is an answer to the communication of the European Commission “A European Agenda for the Collaborative Economy”. The vision paper analyses the current climate, elaborates on prospects and barriers and proposes a new definition for collaborative economy. It envisions the collaborative economy as an opportunity to strengthen the European Single Market through an ambitious, harmonised strategy that aims to untap the socio-economic potential while tackling threats and negative effects.
In Marinaleda (Spanje) is de coöperatieve toekomst geen utopie

Ontdek hoe dit dorp in Andalusië volop inzet op het coöperatieve model en - met een basisinkomen voor iedereen - jobs creëert voor iedereen en wonen als mensenrecht beschouwt. Gelezen in de nieuwsbrief van Coopnet (NL).
Kalender:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2017 Coopkracht vzw - Het netwerk voor coöperaties in Vlaanderen

Meer informatie over Coopkracht? www.coopkracht.org
Meer informatie over coöperatief ondernemen in Vlaanderen? www.cooperatiefvlaanderen.be
Lid worden van Coopkracht? Klik hier

uitschrijven    gegevens wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp