Copy

Nieuwsbrief Academie voor Mindful Teaching 

Het is winter. En bijna kerst. Je kunt het zien, voelen en ruiken. Witte rijp schittert als juwelen op het gras. Zacht, geurig dennengroen vermengd zich met stroperige hars. Vrolijke rode besjes bungelen genoeglijk in knusse clubjes aan een tak. Dicht bij elkaar lijken ze het ergens over te hebben. Waar praten ze over? Ze schikken een eindje op, voor de engel, het klokje en de zilveren trompet. Zilveren ballen zien elkaar na een jaar weer terug. Weerspiegelen herinneringen. 
Over de vrede? En wat ervan terecht moet komen in deze tijd? Of dichter bij huis…..de niet aflatende zoektocht naar exclusief, individueel geluk? We worden door zoveel dingen belast… in de war gemaakt, we jagen na en worden in beslag genomen door onrustig zoeken naar meer…. Meer zekerheid, meer geld, meer succes, meer houvast? Tot je besluit stil te staan… bij dit moment. 


 De deur gaat stilletjes open. Het is nog vroeg. Bijna drie is ze. Helderblauwe ogen kijken me wakker aan. ”Oma, mag ik bij jou in bed?“ “Natuurlijk liefje” en ik schuif slaperig wat op. Ze komt dicht naast me liggen. Nog een beetje dichter. Zachte vingers raken mijn gezicht. “Oma, ben je wakker?” Een dringend stemmetje vraagt aandacht: “Oma, hou je van mij?” Ze kruipt in het holletje van mijn arm als ik haar zacht wieg en dichtbij fluister: “Ja ik hou van jou. Van alle sterren aan de hemel tot aan de aarde en weer terug. Honderdduizend miljoen, triljoen hou ik van jou“. Ze zucht tevreden en valt in een diepe slaap. Dichtbij is de vrede. 

We verlangen allemaal naar veiligheid. Geborgenheid. Vrede. Maar onaangekondigde en soms wrede scheuren in de muren van ons comfortabele bestaan kunnen ons gemakkelijk ertoe aanzetten onze natuurlijke zachtheid te verwaarlozen. Cynisch te worden. Of hard. Het leven wordt dan iets wat we doen, waar we doorheen moeten zien te komen. Nauwelijks in staat vrijuit te kunnen lachen, redeloos te huilen, belangeloos te handelen. Misschien willen we niet kwetsbaar, sentimenteel of onprofessioneel overkomen… maar… je kunt je leven niet op afstand leven. Daarvoor is het leven te wild, te barmhartig, te onvoorspelbaar en te vrij. 

Het is winter en bijna kerst. Je kunt het zien, voelen en ruiken. Heldere ogen kijken mij wakker  in de spiegel aan. Hou je van mij, oma? Ja, fluister ik zacht. Ik hou van jou. Ik zal altijd van je houden, zodat ik ook van elk ander kan houden, onbelemmerd, zoals van mijzelf. Compassie…… is de enige weg naar vrede! Het start allemaal van binnen, stroomt met wat oefening vanzelf naar buiten en keert weer terug. Daar kun je op vertrouwen. 

In het hart van ieder mens klopt een ander hart. Op zoek naar verbinding, liefde en vrede. 

©Marc Boutavant
                                   

Fijne feestdagen en ontelbaar vredige momenten! 

Lieve groet,
Eline        
   

Mindful schools  


De 4e mindful school: in maart 2019  krijgt de Willibrord school in Amsterdam  het predicaat Mindful School in de Methode Eline Snel. 

Wil jouw school ook in aanmerking komen voor dit predicaat? Kijk dan hier en zie wat je kunt doen om dit predicaat te krijgen. 

Is jouw school de volgende? Meld je aan via astrid@elinesnel.com

 

App nieuws


We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Stilzitten app. Voor Apple gebruikers werkt de ‘oude’ app al enige tijd niet meer. Graag bieden we je de mogelijkheid om de meditaties via onze website te beluisteren totdat de app weer beschikbaar komt.
Luisteren doe je hier.

AMT retraites


Wat een prachtige film maakte Sam van den Heuvel van onze retraite afgelopen september in Spanje. Bekijk de film hier 

In mei 2019 gaan we weer onder begeleiding van Eline en Chris. Meer informatie vind je hier 
Je kunt je nog op de reservelijst laten plaatsen. Stuur een mail naar amt@elinesnel.nl

Eind april volgt er tevens een 5 daagse  AMT stilteretraite onder leiding van Jan  Paul Buijk. Locatie en precieze data volgen nog.

Van 6 tot 10 augustus 2019 begeleidt Jan-Paul Buijk de AMT Stilteretraite in de rust van Dinkelland. 5 dagen stilte in de zomer. Meer informatie en inschrijven doe je hier.

Cadeautip voor de kerstvakantie & het nieuwe jaar

Kinderen zijn op school en thuis vaak druk. Om hun te leren kalm en geconcentreerd te zijn heeft Eline Snel een simpele vorm van meditatie ontwikkeld. Met de kikkermethode worden kinderen zich bewust van hun lichaam en emoties en worden opener naar anderen toe.
Een geweldig werk werkboek om kalm en geconcentreerd te worden voor kinderen van 5 tot 8 jaar met 80 grappige en nuttige oefeningen, die ze alleen of met een ouder kunnen doen.
Bestellen doe je hier.

HappiKidz

Begin december had Eline een interview met Lisette Thooft van Happi Kidz, onderdeel van Happinez. Binnenkort een mooi artikel in de Happi Kidz over de noodzaak van mindfulness op school en thuis en hoe dit toe te passen. We houden je op de hoogte via onze social media wanneer het artikel verschijnt.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Pinterest
Pinterest

AGENDA 2019


AMT Opleidingen


11 januari
Basisopleiding tot kindertrainer
AMT Groep Januari 2019


22 maart
Basisopleiding kindertrainer
AMT groep maart 2019


29 maart 
Mindfulness in Opvoeding en Onderwijs
AMT MIO groep maart 2019


13 april
AMT Extra: Methode Eline Snel voor jongeren

Zie verder de agenda voor een overzicht van alle activiteiten

AMT Nascholingen 

24 februari
Yoga op school
Door Helen Purperhart


7 april
Een dag om van te dromen
Door Eline Snel


23 juni
Stiltedag
Door Jan-Paul Buijk