Copy
Katso haastatteluvideo kodin järjestämisestä ja unelmista
Sandy Talarmo

Vietätkö aikaa välitilassa?


Välitila sijaitsee olemisen ja tekemisen välissä. Sitä voisi kutsua myös pitäisi-tilaksi, koska se on välitilan vallitsevin tunne. Pitäisi tehdä sitä ja tätä, mutta kun ei nyt millään saa aikaiseksi. Se voisi olla myös kohta-tila. Ihan kohta nousen tästä ja ryhdyn hommiin. 

Jos olet välitilassa, kaipaat todennäköisesti kaipaat lepoa, mutta sitä on vaikea suoda itselleen, koska on tunne, että pitäisi tehdä jotain muuta. Niinpä et oikeastaan tee kumpaakaan. Et rentoudu, koska et voi vain olla hyvällä omallatunnolla, mutta et myöskään tee niitä asioita, joita sinun mielestäsi pitäisi olla tekemässä, koska jaksa keskittyä niihin ennen kuin olet levännyt.

Välitila voi olla se tila, joka kuluttaa kaikista eniten energiaa. Hyvällä mielellä rentoutuminen lataa energiaa, samoin mielekäs tekeminen tai ainakin valmiiksi saaminen vapauttaa energiaa taas käytettäväksi. Välitilassa olemiseen voi käyttää huomattavan paljon aikaa. Luulen, että se voi olla myös krooninen tila.

Käsi ylös - kuka on joskus löytänyt itsensä välitilasta?
 Jos ei muita ilmoittaudu, niin minä ainakin! Nykyisin, kun näin käy, annan itselleni suosiolla aikaa olemiseen tai johonkin hyvin mielekkääseen tekemiseen. Käyn kahvilla, käyn kävelyllä, makailen sohvalla musiikkia kuunnellen, otan päiväunet, katselen ulos ikkunasta.

Mitä tahansa teenkin, annan sille täyden siunaukseni. Juuri nyt ei tarvitse tehdä tai ajatella mitään muuta. Jos tuntuu vaikealta ottaa itselleen aikaa, jonkinlainen aikakehys voi auttaa. Ehkä sovit itsesi kanssa, että haahuilet nyt kaikessa rauhassa vartin, puoli tuntia, tunnin, tämän päivän.

Rentouttavaan olemiseen kannattaa laittaa aikaa. Se antaa tilaa ja energiaa uudelle, se antaa tilaa ja energiaa luovuudelle, vastauksille, ratkaisuille ja selkeydelle.

Haastatteluvideo

Naiseuden voima -sivuston Elina Sillanpää kävi keskiviikkoaamuna toimistollani juttelemassa. Lämminhenkisestä tuokiosta syntyi video, jonka voi käydä katsomassa täältä. Juttelimme muun muassa kodin järjestämisestä, järjestyksen vaikutuksesta elämään, luovuudesta ja unelmista.
Kirjoituksiani

Vapaana virtaavia: Teekutsuilla häpeän kanssa
Pari vuotta sitten kirjoittamani juttu häpeästä ja tunteiden kohtaamisesta on pompannut esiin useampaan otteeseen viime aikoina.
Unelmien koti -verkkokurssi alkaa 2.3.2015
Kalenteri

Unelmien koti | verkkokurssi
Ma 2.3. - 31.3.2015

Huomioita hetkessä | verkkokurssi
Ma 2.3. - 9.3.2015
 
Yrittäjän kahvihuone | Tampere
Ma 2.3.2015, klo 17 - 19

Vapaaksi! | Helsinki
To 26.3.2015 | Katajanokka

Kuvakulmia arkeen | verkkokurssi
Ma 30.3. - 12.4.2015

KUDE® Vaatevalmennusluento 
Ti 28.4.2015, klo 18 - 20, Tampere

Täysii | seminaari
La 21.11.2015 | TRE
Viikon kysymys

Nostin Selkeyttävästä korttipakastani kysymyksen tälle viikolle: What do you want to remember?

Mitä haluat muistaa?

Voit kirjoittaa vastauksen tajunnanvirtana muistikirjaasi tai paperiarkille.
Lontoossa 7.3. - 14.3.2015

Lontoossa olen puhelimen ja satunnaisen wi-fin varassa, joten pyydän laittamaan kiireelliset asiat tekstiviestinä. Matkan aikana tullevat tilaukset postitetaan viimeistään ma 16.3.2015.
Copyright © 2015 Sandy Talarmo
All rights reserved


Tilaa viikkokirje sähköpostiisi
Tilaajalahjana Koko perhe mukaan -opas.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Share
Tweet
Forward to Friend