Copy
Extra kerstnieuwsbrief december 2019.

Dit is de nieuwsbrief van de Tijdlijn van Leersum.

De laatste nieuwtjes, activiteiten en agenda-onderwerpen kunt u in deze nieuwsbrief lezen. Wij wensen u veel leesplezier en hopen u snel (weer) te zien bij de tentoonstelling en / of archeologisch koffie-uur. 

Wilt u de vorige nieuwsbrieven lezen, klik dan hier .

Laat het ons weten als u zelf nieuwtjes, wetenswaardigheden van activiteiten heeft van ons feedback wilt geven. Stuur een mail met uw informatie.

website Tijdlijn van Leersum
AGENDA
Archeo-historisch koffie-uur
Op vrijdag 20 december is het archeo-historisch koffie-uur van 19.00 - 20.00 uur in de studiezaal van de Tijdlijn van Leersum. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. De koffie / thee en koek worden weer geschonken door Albert Heijn Leersum.
We hebben weer een gastspreker. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat er algemeen kiesrecht voor mannen en vrouwen is gekomen. Aan de hand van de tijdlijn van het leven van Aletta Jacobs zal zij vertellen hoe de strijd is verlopen voor het verkrijgen van algemeen kiesrecht en vrouwenkiesrecht in het bijzonder. U zult nieuwe en interessante informatie krijgen, met leuke weetjes. 
LET OP
In verband met Kerstmis zal het archeologisch koffie-uur in december niet op 27 december worden gehouden, maar op vrijdag
20 december van 19.00-20.00 uur. 
Tentoonstelling Indische repatrianten in Leersum en Amerongen.
Vrijdag 20 december zal de tentoonstelling voor het laatst te zien zijn. Hierna zal de expositieruimte klaargemaakt worden voor de volgende tentoonstelling: Leersum en zijn schapen. 
Op zondag 19 januari 2020  zal er een film matinee  zijn in de Binder met een film over Nederlands Indië, getiteld “Opgevangen in andijvielucht”. Dit als afsluiting van de huidige tentoonstelling over de Indische repatrianten. Behalve een mooie film zullen er ook Indische hapjes te koop zijn. Houd uw agenda dus alvast vrij op zondag 19 januari vanaf 14.00 uur. Entree E 10,00 incl. koffie/thee en spekkoek en live muziek van B’Nice. U kunt zich hier aanmelden:
aanmelden filmmatinee
Helaas stond in een eerdere nieuwsbrief een onjuist emailadres. Dit is het juiste: kumpulanutr.heuvelrug@gmail.com
Op zaterdag 25 januari zal om 14.00 uur de opening zijn van de nieuwe tentoonstelling: Leersum en zijn schapen. Dorpswethouder Hans Waaldijk (rechts op de foto) zal de opening doen en dorpsdichter Gera Pronk (links op de foto) is al bezig met een mooi gedicht.
Heeft u nog interessante voorwerpen die te maken hebben met schapen, zoals gebruiksvoorwerpen of afbeeldingen en wilt u die tijdelijk aan de Tijdlijn afstaan voor de tentoonstelling, dan zijn we geïnteresseerd. Laat het ons weten ! 
Archeologisch koffie-uur in januari 2020.
Op
vrijdag 31 januari 2020 zal het archeologisch koffie-uur weer zijn (19.00 - 20.00 uur) in de studiezaal van de Tijdlijn van Leersum.
Aanmelden is niet nodig en de koffie / thee en koek worden weer gesponsord door Albert Heijn Leersum.
NIEUWS
In 2020 gaan we 75 jaar bevrijding vieren. In dat kader worden er foto's gezocht uit de Tweede Wereldoorlog die een ander beeld geven van de oorlog. Tot eind december kunt u foto's insturen. In januari zal er een selectie komen van de 50 foto's die voor de provincie Utrecht meedoen aan de landelijke verkiezing in maart 2020. K ijk naar de uitzending van RTV Utrecht over dit item. Heeft u foto's, dan kunt u die insturen t.b.v. de landelijke fotowedstrijd via deze knop:
aanmelden foto
Jos Rams is ook geïnteresseerd in deze foto's, omdat hij bezig is met een diashow met foto's uit de oorlogsperiode van de Utrechtse Heuvelrug. Deze diashow zal begin mei vertoond worden in oa De Binder. Stuur uw foto's uiterlijk medio april 2020 dan ook naar:
oorlogsfoto Utr.Heuvelrug
LID WORDEN HVL en STEUN DE TIJDLIJN
Wilt u de lezingen en andere activiteiten van de Historische Vereniging Leersum bijwonen? Word dan lid en daarmee steunt u ook de Tijdlijn van Leersum ! Voor E 18,50 ontvangt u 4 x per jaar het verenigingsblad 'Hoetwas' met interessante artikelen over de geschiedenis van Leersum en Amerongen. Klik hier om u aan te melden:
aanmelden lidmaatschap
LEESTIP
We hebben deze keer een interessant artikel uit NRC over het vervoer van hout door de Romeinen om hun imperium te kunnen bouwen. 
Tot slot wij wensen u een fijn Kerstfeest en een mooie jaarwisseling.
De Tijdlijn van Leersum is een initiatief van de Historische Vereniging Leersum.

U kunt de Tijdlijn van Leersum steunen door lid te worden van de Historische Vereniging Leersum. 
Lid worden kan door een mail te sturen naar de ledenadministratie .


Het mailadres van de Tijdlijn van Leersum is: tijdlijn.leersum@gmail.com
De website van de Tijdlijn van Leersum is: www.tijdlijnvanleersum.jouwweb.nl 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief? Klik op uitschrijven.


This email was sent to <<Email adres *>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tijdlijn van Leersum · Hoflaan 29-31 · Leersum, Ut 3956 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp