Bekijk deze e-mail in uw browser

Bestuurswissels

Tijdens de afgelopen bestuursvergadering hebben er verschillende mutaties in het bestuur van de Stichting Martinus Monument plaatsgevonden. Hub aan den Boom (voorzitter) en Ingeborg Blom-Lamerikx (penningmeester) hebben zich beiden ruim 8 jaar met hart en ziel ingezet en laten nu een prachtig onderhouden Monument en een financieel gezonde Stichting achter.
Daarnaast heeft Charlotte Hoogers-Wanders aangeven om gezondheidsredenen haar bestuursfunctie neer te leggen. 

Hub, Ingeborg en Charlotte, vanaf deze plaats willen wij jullie hartelijk danken voor jullie geweldige inzet. Jullie waren uitermate kundige bestuursleden en prettige collega's.

Hartelijk dank en het ga jullie goed!
Afgelopen jaar is er weer druk gewerkt aan het Martinus Monument. Er werd geschuurd en geschilderd, ingeboet en gevoegd. In de volgende nieuwsbrief een uitgebreid verslag van de werkzaamheden in woord en beeld.

Voorzitter af

Tijdens de bestuursvergadering van 2 maar j.l. heb ik de voorzittershamer symbolisch overgedragen aan mijn opvolger, Frans van Tuel. Ik kijk op de afgelopen 8 jaar met veel voldoening terug. Hoogtepunten waren er in overvloed: uiteraard de restauraties van 2013 en 2014 die veel inspanningen gevraagd hebben van het bestuur en geresulteerd hebben in een monument in topconditie. 
Verder de uitgave van 'De Sint Martinus anders belicht', het prachtboek dat enige jaren geleden uitkwam. De uitverkiezing tot 'Mooiste monument van Limburg' in 2009, of de lichtshow op de toren van anderhalf jaar geleden.
Maar niet alles is Hallelujah. Een punt van blijvende zorg is het aantal vrienden dat onze stichting financieel ondersteunt. Dat aantal zou weer moeten stijgen. Misschien dat de aantrekkende economie weer meer bedrijven en particulieren over de streep trekt.
Wat mij het meest bijblijft van de afgelopen 8 jaar is het vakmanschap van mijn collega-bestuurders, de uitstekende onderlinge verstandhouding en de harmonieuze sfeer waarin gewerkt en vergaderd is. Wij hadden in onze verscheidenheid maar één doel voor ogen; het koesteren van ons dierbare Martinus Monument. Er staat nu een prachtig gerestaureerd gebouw en de stichting is in financieel opzicht kerngezond. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de blijvende en nieuwe bestuursleden zich samen onvoorwaardelijk zullen blijven inzetten voor het mooiste monument dat Weert rijk is.

Hub aan den Boom
 

Een woord van de nieuwe voorzitter


Even voorstellen:

Mijn naam is Frans van Tuel (1956). Een geboren en getogen Weertenaar zoals de naam al doet vermoeden. Getrouwd met Bernine Tebrunsvelt en vader van een dochter en zoon. Opgeleid tot bouwkundig ingenieur ben ik jarenlang werkzaam geweest in de toeleveringsindustrie voor de bouw in een scala van technische en commerciële functies.
Met gepaste trots heb ik de voorzittershamer van de Stichting Martinus Monument overgenomen van Hub aan den Boom.
De voor Weert zo kenmerkende Sint Martinuskerk is als rijksmonument uniek in velerlei opzichten; de imposante hallenkerk en toren, de middeleeuwse gewelfschilderingen, de rijk gebeeldhouwde altaren, de gebrandschilderde glas-in-lood ramen, de prachtige akoestiek, de graftombe van Philips van Horne en ga zo maar door. Zij zijn van onschatbare waarde en verdienen onze gezamenlijke inspanning om voor onze kinderen, kindskinderen en daarop volgende generaties bewaard te blijven.
Graag ga ik daarin voorop en hoop daarbij veel medestanders te vinden onder bedrijven, instanties, verenigingen en particulieren om dit streven financieel te ondersteunen. Het lijkt mij geweldig om het succes van deze inspanningen met u te mogen delen.

Ook wil ik op deze plaats de scheidende bestuursleden Hub aan den Boom, Ingeborg Blom-Lamerikx en Charlotte Hoogers-Wanders heel hartelijk danken voor hun onbaatzuchtige inzet voor het Martinus Monument.

Frans van Tuel
Facebook
Twitter
LinkedIn

Even voorstellen

Mijn naam is Martijn van der Linden, geboren in 1976 in Ridderkerk. Getrouwd met Hanneke van der Linden-van Neerven, een echt "Wieërter maegdje". Sinds 1999 heb ik Ridderkerk dan ook achter mij gelaten en woon ik in Weert. Hanneke en ik zijn de trotse ouders van 3 zonen Thijmen, Lucas en Matz.
In het dagelijks leven ben ik werkzaam als accountant. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrouw en kinderen. Ook ben ik vaak aanwezig op de voetbalvelden bij MMC Weert. Hoewel ik geen echter Weertenaar ben, zet ik me als penningmeester graag in voor het behoud van het Martinus monument.

 

      
          
Ik ben Ad Jongen, geboren op 21 december 1947 dus al een paar jaar met pensioen, maar nog flink actief. Inmiddels 43 jaar getrouwd met Anny van de Waarenburg en wij hebben twee zonen en vier kleinkinderen.
In mijn werkzaam leven ben ik o.a. in dienst geweest als hoofd administratie bij een aannemers- en een wegenbouwbedrijf en als controller bij een Zwitsers bedrijf met vestigingen over de hele wereld. Mijn werkzaamheden voor een baas heb ik afgesloten als financieel directeur bij een aannemersbedrijf.
Samen met mijn zoon heb ik Jongen Financieel opgericht dat tot doel heeft financiële dienstverlening aan derden te verzorgen. Daarnaast was ik drie jaar directeur van Meikoel B.V.
Mijn grote hobby is de Weerter Vastelaovendj. Na mijn prinsschap in 1983 bij Stadsvastelaovendj-vereiniging de Rogstaekers ben ik ruim 31 jaar lid geweest. Afgelopen vastelaovendjdinsdag heb ik als kersvers benoemd erelid afscheid genomen van mijn clubje.
Sinds maart 2012 ben ik bestuurslid en penningmeester van het Toon Hermans Huis Weert. En vanaf maart 2015 vul ik het bestuur van de Stichting Martinus Monument aan en zal mij vooral bezig gaan houden met PR werkzaamheden voor de Stichting.
De tijd die overblijft vul ik graag in met wandelen en fietsen. Daarnaast ben ik behoorlijk actief als oppas-opa van mijn kleinkinderen.
Copyright © 2015 Stichting Martinus Monument, All rights reserved.