Copy
Als dit bericht niet goed wordt weergegeven, bekijk het dan in je browser

Professional Imaging 2020
Meer beleving en inspiratie

28 - 29 - 30 maart
De voorbereidingen voor Professional Imaging 2020 zijn in volle gang. We richten ons nog meer op inspiratie en beleving en hebben dit jaar meer dan tachtig masterclasses, workshops, demonstraties en fotomomenten. We praten je de komende maanden regelmatig bij over wat er te zien en te doen is en welke inspirerende sprekers we hebben uitgenodigd. 

Het model van de Professional Imaging blijft,  dat je voor het toegangsbedrag van tien euro (inclusief parkeren), toegang hebt tot alle sprekers. Als je nu je ticket boekt, betaal je zelfs maar 7,50 (tot 31 januari).
 
Boek hier je ticket

Zelf fotograferen

Op de stands zijn er meer mogelijkheden om zelf met de nieuwste apparatuur aan de slag te gaan. Deskundigen en fotografen staan je daarin bij en beantwoorden je vragen.

Masterclasses en Live shoots

In de theaters hebben we makers van schitterend beeld uitgenodigd. Zij leggen op inspirerende wijze uit hoe zij tot hun adembenemende foto's en video's komen en hoe jij ook een eigen signatuur kunt ontwikkelen.

Ontwikkelingen in de fotografie

Dit jaar is er meer aandacht voor de richting waarin de fotografie zich momenteel ontwikkelt. Het medium fotografie wordt steeds vaker gecombineerd met zaken als video, online uitingen, vlogging en samenwerkingen tussen beeldmakers. De techniek maakt dat mogelijk en als fotograaf moet je al deze zeilen bijzetten om boven het maaiveld uit te komen. Bovendien gaan er steeds meer vrouwen fotograferen, wat de fotografie verandert en mannen op hun beurt weer beïnvloedt en inspireert. Aan deze ontwikkelingen is bij de programmering van Professional Imaging Experience 2020 rekening gehouden. Naast de beeldmakers die hun werkwijze uitleggen, is er onder meer aandacht voor zaken als video, vloggen, personal branding, marketing en het zelf uitgeven van fotoboeken.

Inspiratie en beleving

Rond de tachtig inspirerende beeldmakers zijn voor deze editie uitgenodigd om aan het publiek over te brengen hoe zij hun mooie beelden maken en een eigen signatuur bereiken. Professional Imaging biedt de crème de la crème op fotografisch gebied in Nederland en zij leggen op toegankelijke wijze uit hoe zij te werk gaan.
Aansluitend zijn zij elders op de beursvloer aanspreekbaar om nog meer toelichting te geven. Exposanten en importeurs laten hun nieuwste apparatuur zien, en experts die daar al mee hebben gewerkt komen in deze stands aan het woord. Je kunt de apparatuur daar zelf uitproberen en de resultaten van ambassadeurs en andere visionairs meteen zien. Bovendien zijn er op de beursvloer veel meer fotomomenten en fotogenieke onderwerpen die je zelf kunt vastleggen.
©Saskia Boelsums

Masterclasses

De fotografen die Masterclasses geven, blinken uit op hun vakgebied. We lichten er hier een tweetal uit. Saskia Boelsums geeft op de PI een Masterclass in landschapsfotografie. Ze is verkozen tot Kunstenaar van het jaar 2020. Saskia’s werk bestaat vooral uit oer-Hollandse taferelen. Ze is geïnspireerd door de Hollandse Meesters op het gebied van schilderkunst en door wat zij als inspiratiebron hadden: het Hollandse landschap. Boelsums ziet zichzelf niet als fotograaf, maar als kunstenaar met een camera. "Ik ben beeldend kunstenaar en gebruik fotografische technieken. Wat je ziet op de foto's heb ik ook zo gemaakt. Daarna werk ik aan de kleur, contrast en aan licht en donker." 
Arno de Bruijn is een typisch voorbeeld van hoe een fotograaf tegenwoordig te werk gaat. Hij combineert zijn huwelijksfotografie die op zichzelf al adembenemend is, met video en droneshots. Hoe hij van deze ingrediënten een aansprekend geheel maakt, legt hij op inspirerende wijze uit, zodat jij zijn aanpak kunt vertalen naar jouw tak van fotografie.
De komende weken worden meer sprekers bekend gemaakt. Hou daarvoor www.professionalimaging.nl in de gaten en like ons op Facebook.
©Arno de Bruijn
Facebook
Twitter
Link
Website
© Professional Imaging 2020. Alle rechten voorbehouden. Meer informatie: info@professionalimaging.nl

Wil je de manier waarop je deze mails krijgt veranderen? Dat kan hier en uitschrijven kan hier