Copy
FMDO en haar lidverenigingen hebben de voorbije maanden niet stilgezeten!

FMDO-nieuws

Voorstelling nieuw logo

In januari werd het nieuwe jaar ingezet met een feestelijke noot tijdens de nieuwjaarsrecepties in West-Vlaanderen en Brussel. We blikten vooruit naar de initiatieven die in 2020 op stapel staan en stelden ons nieuw logo voor. Samen met de lidverenigingen, (project)vrijwilligers, partners, etc. zet FMDO verder in op positief samenleven in diversiteit. Naar jaarlijkse gewoonte werd er uitgewisseld, ontmoet en gedanst. 

Textiel in verbinding

Een maand lang kon je in het Texture museum en Bibliotheek Kortrijk het resultaat zien van een prachtig participatief project rond verhalen over textiel. 14 vrijwilligers vanuit FMDO en KRAC werden gekoppeld aan 14 amateurfotografen van Vormingplus MZW. Dit leverde pareltjes van foto's én nieuwe vriendschappen op tussen de deelnemers. Hun werk kan je binnenkort bewonderen op het KOKOPELLI World Festival in Gullegem. 

FMDO Kortrijk is verhuisd!

Je hebt het misschien gemerkt: FMDO Kortrijk is verhuisd! Na vele jaren een bureau te hebben bij het fantastisch team van Vormingplus Kortrijk, werd het tijd voor een nieuw stekje. Vanaf nu kan je collega's Xavier en Parvaneh terugvinden in het mooie pand van De Stuyverij (Roeland Saverystraat 26, 8500 Kortrijk). Kom gerust langs en maak een afspraak!

Expo-karavaan on tour

De expo-karavaan van FMDO trok door Vlaanderen. De tentoonstellingen van projecten Hallo micro en Boekenambassadeurs waren te bewonderen in o.a. de hoofdbibliotheken van Kortrijk, Brussel en Oostende. De beeltenissen van onze vrijwilligers werden prachtig weergegeven door Griet Griet. Hou zeker de website en Facebookpagina in de gaten voor volgende toon- luister, en voorleesmomenten.  

Voorlezers op bezoek in opvangcentrum Bredene

Tijdens de kerstvakantie en elke woensdag in januari lazen de voorlezers uit Oostende voor aan kinderen en hun ouders in het opvangcentrum van Bredene. We trakteerden hen op een uurtje ontspanning via verhalen in alle talen en in ruil kregen we een warme glimlach van de ouders en veel schatergelach van de kinderen. 

Internationale Moedertaaldag

FMDO vierde samen met haar vrijwilligers de Internationale Moedertaaldag op vrijdag 21 februari. Deze dag staat in het teken van de taalkundige en culturele diversiteit en meertaligheid. Talen zijn hét instrument om het culturele erfgoed levend te houden. We bedanken alle vrijwilligers om met zoveel enthousiasme hun moedertaal te willen delen in dit filmpje

FMDO-projecten

 

Compagnons in een nieuw kleedje

2020 wordt een belangrijk jaar voor Compagnons. Samen met Stad Oostende lanceren we een nieuwe methodiek. Een andere manier van matching (via speeddates), betere opvolging, leuke activiteiten, etc. Daarnaast kan je tijdens Salon Compagnons terecht voor alle vragen bij een gezellige koffie. Meer informatie? Stuur dan een mailtje naar xavier@fmdo.be! 

We spelen een spel

Same Same is een debatspel aan de hand van verschillende casussen over discriminatie en racisme op het vlak van onderwijs, werk, uiterlijk, etc. Het spel kan binnenkort geboekt worden door scholen in West-Vlaanderen. Een school in Brugge kreeg een primeur om het spel te spelen. De leerlingen konden aan de hand van het spel hun opinie delen met medestudenten. Ze maakten vooral kennis met negatieve ervaringen van mensen met een migratieachtergrond. 

Onderwijsambassadeurs actief in Brugge en Oostende!

Het project Onderwijsambassadeurs in Brugge is aan zijn tweede projectjaar gestart. Midden februari vond een startdag plaats voor nieuwe deelnemers en het was opnieuw een groot succes! Een enthousiaste groep van maar liefst 26 deelnemers meldde zich aan.  Ook in Oostende gaan we verder met dit project waarbij mensen met een migratieachtergrond  zich engageren om zich te verdiepen in het Vlaams onderwijssysteem en andere ouders te informeren. En daar blijft het niet bij ... Binnenkort gaat ook Onderwijsambassadeurs Kortrijk van start!

Tijd voor Diversiteit

Tijd voor Diversiteit brengt het cultureel aanbod van FMDO naar steden en gemeenten in West-Vlaanderen waar we geen actieve werking hebben. We willen hiermee een  positieve samenleving in diversiteit bevorderen, onze vrijwilligers een gezicht geven en andere vrijwilligersorganisaties inspireren. Tijdens dit project werken we samen met Vermeylenfonds, KWB, Willemsfonds en vtbKultuur.

Boek & Beeld

Boek & Beeld was een spin-off van het project Boekenambassadeurs in Oostende. Onze boekenambassadeurs kozen in een vorig traject een boek uit waarmee ze anderen wilden inspireren om ook te lezen. Tijdens Boek & Beeld in FMDO bij Marcelline deelden ze een persoonlijke blik op hun verhaal en keken ze daarna samen met het publiek naar de verfilmde versie van het boek. Van de klassieker Tristan & Isolde tot het gelauwerde De Voorlezer. 

Meet, eat and greet bij FMDO in Marcelline

Tijdens meet, eat and greet verwelkomen we jou graag bij FMDO bij Marcelline. Eén keer per maand kan je er tijdens een lunch proeven van wat superdivers Oostende te bieden heeft. Dit via een lekkere, wereldse maaltijd maar ook dankzij het verhaal van een bijzondere gast: een acteur, vrijwilliger, politieker, of medewerker van een bepaalde organisatie, die vertelt over zijn/haar leven in Oostende. Zet 27/03, 17/04 en 29/05 alvast in jouw agenda! Tip van de sluier: Burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, is één van onze gasten.

Nieuws van de FMDO-lidverenigingen

Nieuwe lidverenigingen

Girl-power bij nieuwe verenigingen Kortrijk

We zijn twee maanden ver in 2020 en FMDO kreeg er al twee nieuwe aanwinsten bij in Kortrijk. Sahabat Indonesia is een enthousiaste Indonesische vereniging. Ze treden vaak op met Indonesische dans en zijn actief binnen veel projecten. KiYoDel vzw is een vereniging met een hart voor Oeganda. Ze werken voornamelijk rond vrouwen en jongeren. Het engagement voor hun projecten spat er vanaf!
 

FMDO Antwerpen in bloei

Sinds het najaar van 2019 telt FMDO Antwerpen er vier nieuwe lidverenigingen bij. ABC associatie België-Congo, Gambelant vzw, Wimakandra (Surinaamse vereniging) en de gloednieuwe dames uit Latijns-Amerika, Amberes entre nosotras. Welkom iedereen! Dat belooft veel leuke samenwerkingen en activiteiten in 2020!

Activiteiten van de lidverenigingen

 

OpenDeur vzw: taalcafés breiden uit

Hoe ze het doen, weet niemand. Maar wat ze doen, is uitgegroeid tot een begrip in Kortrijk: de taalcafés van OpenDeur vzw. Kortrijkzanen (Nederlandstalig en anderstalig) komen bij elkaar voor een gezellige babbel. Een simpel concept dat werkt! De taalcafés breiden uit en gaan ook door in Gainsbar, Buda Kitchen, The Nelson (CVO Miras) en Mary's Irish Pub. Wie een warme avond wil, kan langsgaan bij één van deze toplocaties. 

Een nieuwe start voor Atlas almagreb

Oostendse lidvereniging Atlas almagreb maakt dit jaar een nieuwe start. Om dit te vieren nodigden ze iedereen uit voor een Marokkaanse namiddag met thee en lekkere versnaperingen. De vrijwilligers willen graag hun cultuur delen met andere Oostendenaars. Ze hebben al enkele activiteiten voor jullie in petto in 2020!

Gambiaans feest in Antwerpen

Zaterdag 22 februari was een fantastische dag voor nieuwe lidvereniging Gambelant vzw. De 55ste onafhankelijkheidsviering was een groot succes met optredens van King Sillah en de Heatwash Band! Alle aanwezigen genoten van de live muziek en lekkere traditionele gerechten. De dansvloer stond vol met blije gezichten!
 

Start to run, talk & fun met Talkpoint

De Brugse voorzitster Beryl Otieno van onze lidvereniging Talkpoint (vroeger: Orphan's Castle Kapsoya) is een gekende loopster in Brugge. Sinds half februari neemt ze vrouwen mee op sleeptouw rond de Brugse vesten om samen te lopen maar vooral om elkaar te ontmoeten en samen gezonde activiteiten te doen! Elke zaterdag spreken ze om 14u30 aan de Kruisvest.

Interlitratour

Interlitratour is hét interculturele literaire festival in Brussel. Van woensdag 19 t.e.m. zaterdag 22 februari hebben onze lidverenigingen en partners een zeer divers programma uitgewerkt waarbij woordkunst centraal stond. Van voorleesavonden tot culturele belevenissen en van slam tot poëzie. Bedankt aan de lidverenigingen (AFIIP, Al Tahady, Siempre, Partage en couleur en Peace performance train) en de partners voor hun inzet. 

Beautyday in Oostende

In de kerstvakantie konden dames in Oostende terug deelnemen aan de Beautyday van lidvereniging Kolona maan. Henna, make-up, hairstyling, manicure, ... Er was voor elk wat wils. Je kon er ook kennis maken met enkele natuurlijke producten uit o.a. Marokko. Bedankt aan Kolona maan om ons er piekfijn te laten uitzien voor de feestdagen!

Activiteitenkalender

 

DATUM ACTIVITEIT ORGANISATOR LOCATIE
 15-02-2020 t.e.m.
25-04-2020
14u30-16u
Start to run - start to meet
(inschrijven verplicht) 
Talkpoint  Aan de Kruispoort, Kruisvest,
8000 Brugge
18-02-2020 t.e.m. 02-03-2020 Hallo Micro Tentoonstelling FMDO vzw Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
22-02-2020
10u30
Vertelmoment Hallo Micro met Karolina & Mulume FMDO vzw Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
Krokusvakantie
11u - 14u
15u - 18u
Workshop Upcycle Ietstof Statielei 57,
2640 Mortsel
26-02-2020
17u
Infomoment voor ex-buddy’s Compagnons Compagnons FMDO bij Marcelline, Weeshuisstraat 1A, 8400 Oostende
28-02-2020
27-03-2020
17-04-2020
29-05-2020
 van 12u tot 14u
Meet, eat and greet’ bij FMDO bij Marcelline FMDO vzw FMDO bij Marcelline, Weeshuisstraat 1A, 8400 Oostende
29-02-2020
10u30
Boekenambssadeurs : workshop met Nessrin FMDO vzw Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
29-02-2020
13u-19u
Ladies Event met Anasheed Vereniging NOOR OC Lange Munte,
Beeklaan 81,
8500 Kortrijk
01-03-2020
10u30-13u
Potpourri d’amis: Tibetaans Cultureel Centrum te gast 
(inschrijven gratis)
FMDO vzw,
  Huis van de Mens
Huis van de Mens,
Hauwerstraat 3C, 
8000 Brugge 
02-03-2020 t.e.m. 16-03-2020 Boekenambassadeurs Tentoonstelling FMDO vzw Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
03-03-2020
19u
English Taalcafé OpenDeur vzw Mary’s Irish Pub,
Kapucijnenstraat 19, 8500 Kortrijk
04-03-2020
18u30
AROMA: Vegan Edition OpenDeur vzw, Boekenhuis Theoria, FMDO vzw Boekenhuis Theoria,
Casinoplein 10,
8500 Kortrijk
 
04-03-2020
18u30-21u30
AROMA
(inschrijven verplicht)
FMDO vzw, Buurtcentrum De Dijk Buurtcentrum de Dijk,
Blankenbergse steenweg 221, 
8000 Brugge 
05-03-2020
14u15-15u45
Taalcafé - Buda Kitchen OpenDeur vzw Buda Kitchen,
Budastraat 52, 8500 Kortrijk
05-03-2020
19u-22u
State of the Region: inspiratienetwerk West-Vlaanderen De Federatie UZIEN,
De Cassinastraat 10, 
8540 Deerlijk
06-03-2020
16u
Instuyf Stuyhuis 2.0 & Place To Bee De Stuyverij (kantoor FMDO Kortrijk) De Stuverij,
Roeland Saverystraat 26,
8500 Kortrijk
06-03-2020
17u-21u
Netwerkavond Vitrine Africaine Stadhuis Brussel, Grote Markt 1,
1000 Brussel
inschrijving: www.vitrineafricaine.com
06-03-2020
17u-22u
Vrouwenlente Kick Off! 2020 Ardaps GC Nohva,
Peter Benoitplein 22, 
1120 Neder-over-Heembeek
06-03-2020
17u-22u
Women Afterwork : TED-talk Cynthia Owembabazi KiYoDel vzw Het Entrepot,
Binnenweg 4,
8000 Brugge
07-03-2020
15u
Ladies night Aman Foundation OC De Schelpe,
Elisabethlaan 32,
8400 Oostende
08-03-2020
17u-20u
Vrouwendag Bahar FMDO bij Marcelline,
Weeshuisstraat 1A,
8400 Oostende
11-03-2020
19u
Taalcafé - Gainsbar OpenDeur vzw Gainsbar,
Vlasmarkt 1,
8500 Kortrijk
11-03-2020
08-04-2020
13-05-2020
19u
Folklore Beweging en Dans volwassenen Andanza Mundana,
Paardenmarkt 74,
2000 Antwerpen
12-03-2020
19u
Tijd Voor Diversiteit voorstelling bij vtbKultuur Tijd Voor Diversiteit  Stadhuis Kortrijk  Dakcafé,
Leiestraat 21 , 8500 Kortrijk 
13-03-2020
18u30
Eetfestijn in VIP KRC Harelbeke KiYoDel vzw Stasegemsesteenweg 23,
8530 Harelbeke
14-03-2020
11u00-11u30
Verhalen in alle talen   FMDO vzw Bibliotheek Oostende,
Wellingtonstraat, 17,
 8400 Oostende
14-03-2020
13u30-17u
"Druk, druk, druk; op zoek naar rust"
In gesprek met Yasmien Naciri
Vormingplus MZW, Bibliotheek Kortrijk, Kunstencentrum BUDA, OC Lange Munte, FMDO vzw OC Lange Munte,
Beekstraat 81,
8500 Kortrijk
14-03-2020
18u
Culturele avond : Internationale Vrouwendag Club Vrienden van Kongo, Ensemble Nous Vaincrons V-TEX,
Pieter De Conincklaan 23,
8500 Kortrijk
18-03-2020
19u
Taalcafé - The Nelson OpenDeur vzw cvo MIRAS,
Nelson Mandelaplein,
8500 Kortrijk
21-03-2020
10u
Open Vergadering Vlaams-Rwandese vereniging Umubano vzw Umubano vzw S.O.B. De
Roose, Smedenstraat 4, 8790 Waregem
21-03-2020
10u-12u
Oefensessie verhalen in alle talen FMDO vzw FMDO bij Marcelline,
Weeshuisstraat 1A, 
8400 Oostende
21/03/2020
13u30 - 17u
Manifestatie Stop Racisme FMDO vzw Station Brussel-Noord, 1030 Brussel
21-03-2020
13u30 - 17u30
Theatervoorstelling met nabespreking Bazzz Arenberg,
Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen
22-03-2020 Opening tentoonstelling DUO-project Mu.ZEE
FMDO vzw
Mu.ZEE,
Romestraat 11,
 8400 Oostende
23-03-2020 Café International MARO
FMDO vzw
Stad Oostende
OC De Ballon,
Mansveldstraat 11, 8400 Oostende
27-03-2020
18u30
Cinemap Plus: Elling FMDO vzw,
Antenne,
Vormingplus,
Samen DiVers,
kleinVerhaal vzw,
BMLIKO
ACV
Antenne,
Torhoutsesteenweg 291, 8400 Oostende
27-03-2020
14u-16u
Wandeling door Brussel Amalbelgika Anderlechtsepoort, 1000 Brussel
Inschrijven: mohamedlaminebassa@yahoo.fr
Mohamed
27-03-2020
28-03-2020
29-03-2020
20u
Intercultureel vertelweekend De Verhalenwerf coStA,
Sint-Andriesplaats 24,
2000 Antwerpen
28-03-2020
15u-20u
Afghaans nieuwjaar - Ladies night Bahar De Klisse,
Vredestraat 37, 8400 Oostende
 
 01-04-2020
18u30-21u30
AROMA
(inschrijven verplicht)
FMDO vzw,
Buurtcentrum De Dijk
 
Buurtcentrum de Dijk,
Blankenbergse steenweg 221, 
8000 Brugge 
02-04-2020
14u15-15u45
Taalcafé -
Buda Kitchen
OpenDeur vzw Buda Kitchen,
Budastraat 52,
8500 Kortrijk
02-04-2020
19u
Tijd Voor Diversiteit  voorstelling bij vtbKultuur Tijd Voor Diversiteit Brugge 
Vrijwilligerscentrale,
Kraanplein 6, 8000 Brugge
07-04-2020
19u
English Taalcafé OpenDeur vzw Mary’s Irish Pub,
Kapucijnenstraat 19, 8500 Kortrijk
11-04-2020
18u
Nepalees Nieuwjaar Nepali Samudaya Oostende Nieuwlandzaal,
Nieuwlandstraat 76,
8400 Oostende
11-04-2020
11u-11u30
Verhalen in alle talen FMDO vzw Bibliotheek Oostende,
Wellingtonstraat 17,
 8400 Oostende
17-04-2020
18u30
Samen koken, samen leven FMDO vzw Antenne,
Torhoutsesteenweg 291, 8400 Oostende
22-04-2020
19u
Taalcafé - The Nelson OpenDeur vzw cvo MIRAS,
Nelson Mandelaplein,
8500 Kortrijk
22-04-2020
19u30
Tijd Voor Diversiteit voorstelling bij Vermeylenfonds Tijd Voor Diversiteit  Waregem
(Meer informatie volgt)
23-04-2020
18u30
AROMA OpenDeur vzw, Boekenhuis Theoria, FMDO Boekenhuis Theoria,
Casinoplein 10,
8500 Kortrijk
25-04-2020
10u-12u
Oefensessie verhalen in alle talen FMDO vzw FMDO bij Marcelline,
Weeshuisstraat 1A, 
8400 Oostende
25-04-2020 Erfgoeddag: Avondrituelen zonder grenzen FMDO vzw
Kolona maan
Amorga vzw
Aman Foundation
Maandeeq
O.666
Hendrik Baelskaai 27,
8400 Oostende
25-04-2020
20u-23u
Erfgoeddag :
Wiegeliedjes (slaapliedjes uit heel de wereld)
FMDO vzw BK6,
Broelkaai 6,
8500 Kortrijk
25-04-2020
26-04-2020
7u-7u
Stadsuilen: verhalenfestival  - Erfgoeddag FMDO vzw, YOT vzw Magdalenakerk,
8000 Brugge
05-05-2020
19u
English Taalcafé OpenDeur vzw Mary’s Irish Pub,
Kapucijnenstraat 19, 8500 Kortrijk
 06-05-2020
18u30-21u30
AROMA
(inschrijven verplicht)
FMDO vzw,
Buurtcentrum De Dijk
Buurtcentrum de Dijk,
Blankenbergse steenweg 221, 
8000 Brugge 
08-05-2020
20u
Life Iftar FMDO vzw
Kolona maan
KOTK
Vormingplus Oostende-Westhoek
O.L.V-College
Vindictivelaan 9,
8400 Oostende
13-05-2020
19u
Taalcafé - Gainsbar OpenDeur vzw Gainsbar,
Vlasmarkt 1,
8500 Kortrijk
15-05-2020
20u
Iftar Kolona maan ACV,
Kannunik Dr. L. Colensstraat 7,
8400 Oostende
15-05-2020
19u30
Tijd Voor Diversiteit voorstelling bij Willemsfonds  Tijd Voor Diversiteit Damme
16-05-2020
11u-11u30
Verhalen in alle talen FMDO vzw Bibliotheek Oostende,
Wellingtonstraat, 17,
 8400 Oostende
16-05-2020
17-05-2020 
Kokopelli World Festival : expo Textiel in Verbinding FMDO, KRAC, Texture Museum, Vormingplus MZW, Kokopelli Kokopelli,
Peperstraat,
8560 Gullegem
19-05-2020
19u
Iftar Bahar FMDO bij Marcelline,
Weeshuisstraat 1A,
8400 Oostende
26-05-2020 
19u30
Tijd Voor Diversiteit  voorstelling bij Willemsfonds Kortrijk Tijd Voor Diversiteit VC Mozaïek, Overleiestraat 15 A, 8500 Kortrijk
28-05-2020 Tijd Voor Diversiteit voorstelling bij KWB Tijd Voor Diversiteit Rekkem
(Meer informatie volgt)
29-05-2020 Cinema Plus FMDO vzw
Vormingplus Oostende-Westhoek
Antenne
Samen DiVers
BMLIKO
kleinVerhaal vzw
ACV
Antenne,
Torhoutsesteenweg 291,
8400 Oostende
30-05-2020 Samen koken, samen leven Antenne
FMDO vzw
Antenne,
Torhoutsesteenweg 291, 8400 Oostende
30-05-2020
10u-12u
Oefensessie verhalen in alle talen FMDO vzw FMDO bij Marcelline,
Weeshuisstraat 1A, 
8400 Oostende
31-05-2020
01-06-2020
12u
KRAC-Wereldmarkt @ Sinksen 2020 FMDO vzw, Stad Kortrijk, KRAC Houtmarkt,
8500 Kortrijk
11-02-2020
10-03-2020
07-04-2020
05-05-2020
02-06-2020
23-06-2020
 
18u30-20u00
Praatgroep: Voor mensen die in aanmerking zijn gekomen met kanker FAA vzw Waversesteenweg 1741,
1160 Oudergem
Elke maandag 9u-12u Gesprekstafels Lea et les petits anges Groendreefstraat 70, 
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke maandag en vrijdag
9u-12u
Sociale Permanentie


 
FEZA vzw Voglerstraat 38,
 1030 Schaarbeek
Elke maandag
11u-16u
Ontmoeting voor senioren Firefec Bandundu vzw Luikstraat 66,
1090 Vorst
Elke maandag 
13u30-
14u30
Niet in vakantie
Yoga lessen FEZA vzw Voglerstraat 38,
 1030 Schaarbeek
Elke maandag
13u30-15u30
Vrouwenklap: Nederlandstalige gesprekstafels voor anderstalige vrouwen FMDO vzw FMDO bij Marcelline,
Weeshuisstraat 1A,
8400 Oostende
Elke maandag
14u-16u
Gesprekstafels voor en door vrouwen Kolona maan Lokaal kleinVerhaal vzw,
Sint-Sebastiaanstraat 16, 8400 Oostende
Elke maandag
14u
Dialoogtafels  Hadjats club
Dar el ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke maandag
20u30
Training FC Compagnons Compagnons Pycke de Ten,
Aerdelaan 47,
8400 Oostende
Elke dinsdag van 9u-12u Gesprekstafels  Lea et les petits anges Groendreefstraat 70, 
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke dinsdag vanaf
15-10-2019
17u30-19u30
Afro dance workshops Bazzz Statiestraat 175,
2600 Berchem
Elke dinsdag- avond Dansles: Hiphop en hedendaagse afrodans Zassii Vzw GC Ten Weyngaert, Bondgenotenstraat 52,
1190 Vorst
Elke laatste dinsdag van de maand van 18u30 tot 21u  Taalcafé bij FMDO bij Marcelline   FMDO vzw FMDO bij Marcelline, Weeshuisstraat 1A, 8400 Oostende
Elke woensdag van 9u-12u Taalklassen Lea et les petits anges Groendreefstraat 70, 
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke woensdagmiddag
14u-17u
SALON COMPAGNONS Compagnons Antenne,
Torhoutsesteenweg 291,
8400 Oostende
Elke woensdag
14u-16u
Taalstimulering voor kleuters Het Meervoud
Mes Tissages
Het Meervoud,
Egide Winteroystraat 34,
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke woensdag
14u
Ontmoeting met debat Hadjats club
Dar el ward
Stephensonplein 79,
1030 Schaarbeek
Elke woensdag
14u-16u
Nederlandstalige gesprekstafels Syrië met liefde Antenne,
Torhoutsesteenweg 291,
8400 Oostende
Elke laatste woensdag van de maand van 19.30 tot 21u Ando ando Litereando
Latijns-Amerikaanse literatuur
AMOR!KA De Groene Waterman, Wolstraat 7, 
2000 Antwerpen
Elke donderdag
9u30-12u30
Behalve: laatste donderdag van de maand
Pique-aille- brei-ateliers voor vrouwen MICV vzw Daillylaan 208,
1030 Schaarbeek
Elke donderdag van 10u30-11u30 Lessen Nederlands Firefec Bandundu vzw De Merodestraat, 449, 1190 Vorst
Elke donderdag 12u-16u30 Vragen bij de koffie FMDO vzw FMDO bij Marcelline,
Weeshuisstraat 1A,
8400 Oostende
Elke donderdag
14u-16u
Wekelijkse bijeenkomst Ardaps vzw GC Nohva, 
Peter Benoitplein 22, 1120 Neder-Over-Heembeek
Elke vrijdag
13u30 - 14u30
Sport en beweging voor vrouwen FAA Vzw Waversesteenweg 1741,
1160 Oudergem
Elke vrijdag van 9u-12u Les naaien Lea et les petits anges Groendreefstraat 70, 
1082 Sint-Agatha-Berchem
Elke vrijdag
10u30
Sociaal secretariaat Jades vzw FMDO Brussel,
Sainctelettesquare 19,
1000 Brussel
Elke vrijdag en zondag Ontmoetingen tussen vrouwen Partage en Couleurs vzw Inschrijven verplicht:
partageencouleurs@live.be
Victor Rauterstraat 281,1070 Anderlecht
Elke weekdag
14u-16u
Burgerschaps Atelier FEZA vzw Voglerstraat 38,
 1030 Schaarbeek
Elke zaterdag Actieve vorming ouders en kinderen Assada Vzw Van Volxemlaan 391,
1190 Vorst
Elke zaterdag
10u-12u
Handi-percussie workshop Matissa vzw Schietbaanstraat 14,
1060 Sint-Gillis
Elke zaterdag
10u-12u
Huiswerkklassen MIR OC De Boeie,
Kerkstraat 35,
8400 Oostende
Elke zaterdag
13u-17u
Armeense danslessen Armeense Culturele vereniging NAREK Groeningeheem,
Passionistenlaan 1,
8500 Kortrijk
Elke zaterdag
14u-16u
Nepalese taal- en cultuurlessen Nepali Samudaya Oostende OC de drie Gapers,
Timmermansstraat 1,
8400 Oostende
Elke zaterdag
10u-12u
Huiswerkklassen Aragats OC De Blomme,
Chrysantenstraat 30,
8400 Oostende
Elke zaterdag
10u-13u
Huiswerkklassen Syrië met liefde De Takel Don Bosco, Elisabethlaan 221,
8400 Oostende
Elke zondag
10u-13u
Dialoogtafels  Tibetaans Cultureel Centrum Dansaertstraat 126,
1000 Brussel
2 zondagen per maand
11u-17u
Indonesische dansles Sahabat Indonesia Groeningeheem,
Passionistenlaan 1,
8500 Kortrijk
Doorlopend Sociaal secretariaat Saving Lives Union Vzw Meer info: savinglivesunion@
gmail.com

 

Copyright © 2020 FMDO, All rights reserved.
FMDO
Sainctelettesquare 19,
1000 Brussel
02 344 69 92

Feedback welkom: 
bo@fmdo.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Stuur dan een email naar bo@fmdo.be
Bedankt aan:
alle FMDO-collega's,
alle FMDO-vrijwilligers,
alle FMDO-verenigingen,
alle lezers,
onze partnerorganisaties, 
onze belangevertegenwoordigers
a594d8ae-aef6-4b58-886f-d32f5a942679.jpg