Copy
Nummer 33 - april 2017
vmbo Bouwen, Wonen, Interieur
Inhoudsopgave
» 1. Landelijke Studiedag vmbo BWI
» 5. Uw advies bij Wandafwerking
» 2. Opmerkingen over leermiddel?
» 6. Uit de sector: Scapetown
» 3. Examinering in 3e leerjaar
» 7. Community, ofwel samen delen
» 4. Acht keuzevakken bestelbaar
» 8. Training PTA constructie in 1 dag
Trots op BWI !
Trots op BWI mogen we zijn! Dat is dan ook het thema voor de Landelijke Studiedag op woensdag 7 juni in Ede. Meer hierover in het eerste artikel. Verder horen we graag uw opmerkingen over de leermiddelen, vertelt een docent over de organisatie van examinering in leerjaar 3, is de Community gereed en bieden we hulp bij het maken van een valide PTA.
1. Landelijke Studiedag vmbo BWI
De 18e Landelijke Studiedag BWI op 7 juni in Ede heeft als thema meegekregen: Trots op BWI! Bijna alle scholen zijn gestart met het nieuwe examenprogramma. Een nieuwe invulling aan bekende en onbekende onderdelen. Samen mogen we trots zijn op wat we dit schooljaar tot stand brengen!
2. Opmerkingen over leermiddel?
Het Platform heeft budget gereserveerd voor onderhoud op de leermiddelen. Uw opmerkingen voor de praktijkopdrachten zien we graag tegemoet vóór 1 mei. Dan hebben we tijd om die te verwerken en heeft u in augustus de nieuwe versie. Opmerkingen over de theorie in BWInet ontvangen we graag vóór 1 juli.
3. Examinering in 3e leerjaar (uit de praktijk)
Op het CSV in Veenendaal heeft de techniekafdeling ervoor gekozen om in leerjaar 3 het CSPE te gaan afnemen. Maar hoe dan? Want alles is nieuw, het examenprogramma, de leermiddelen, alles moeten we leren kennen. Dat gaat met vallen en opstaan, maar bovenal vertrouwen hebben in wat je doet en in de keuzes die je maakt. En goed samenwerken en veel overleggen binnen het team!
4. Acht keuzevakken bestelbaar
Na de eerste zes keuzevakken zijn nu twee nieuwe keuzevakken gereed en bestelbaar: Gevelopeningen en Interieurbouw, stands en betimmeringen. Daarmee komt het totaal aantal beschikbare keuzevakken op acht. U kunt van deze keuzevakken leerling- of docentexemplaren bestellen met het bestelformulier op de site van het Platform.
5. Uw advies bij Wandafwerking
De eerste opzet van het keuzevak Wandafwerking is klaar. Milou (van Savantis) zoekt een paar docenten die mee willen denken tijdens de ontwikkeling van praktijkopdrachten en theorie. We vragen u niet om te ontwikkelen, maar horen graag verbeteringen, suggesties, op- en aanmerkingen tijdens het ontwikkelproces. Bijvoorbeeld om te weten of het lesmateriaal aansluit op de praktijk of het niveau van leerlingen is uw input van groot belang.
6. Scapetown (uit de sector)
Scapetown is een nieuw project van Bouwmensen (bijna 30 bouwopleidingsbedrijven door heel Nederland) en Bouwend Nederland. Dit project wil jongeren interesseren voor een loopbaan in de bouw. En dan met name laten zien dat het een groeiende en boeiende sector is met volop innovatie, uitdaging en carrièreperspectief.
 
7. Community, ofwel: samen delen
De langverwachte Community is online! Een lesidee bekijken of delen, vragen stellen en eerdere antwoorden bekijken. Of een opmerking over het leermiddel doorgeven. Dat kan in de digitale Community op de website. Op de Landelijke Studiedag laten we de mogelijkheden zien en demonstreren docenten een aantal voorbeelden die er al te vinden zijn.
Community: vmbo-bwi.nl > docenten > Community »
Log in met uw inloggegevens voor de e-learning portal.
8. Training PTA constructie in 1 dag
In samenwerking met SLO en SPV organiseert het Platform eenmalig een ééndaagse praktische training rond het maken van een PTA voor het profiel BWI. In deze training maakt u op basis van een concreet stappenplan een PTA bij de keuzevakken en / of profielmodulen. Een praktische training onder leiding van een expert (Jan van Hilten) en samen met vakcollega's.
Colofon
Deze NIEUWSbrief wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de werkgroep communicatie van het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur, eindredactie Hannie Uiterwaal en Cor de Ridder. Neem voor vragen of reacties contact op met het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur via platform@vmbo-bwi.nl
vmbo Bouwen Wonen Interieur
Platform vmbo BWI
Postbus 76
Waddinxveen, 2740AB
Netherlands

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp