Copy
SWZ
woningstichting swz
Nieuwsbrief 2 | april 2013 | niet goed zichtbaar klik hier
Thuis in wonen!

Het is lente!

Na een lange winterperiode doet het voorjaar nu zijn intrede. Een goed moment om de lente ook in huis te halen. Bijvoorbeeld door het huis lekker op te frissen, een bosje bloemen op de vaas te zetten of van accessoires te wisselen voor een nieuwe look. Of haal het zonnetje in huis door mooie zomerse foto's van het gezin, vrienden of huisdieren in te lijsten. Met een fris en opgeruimd huis licht en luchtig de zomer tegemoet! Een mooie lente gewenst!

Het woonakkoord vertaald!

Het woonakkoord vertaald!De gebeurtenissen in de volkshuisvesting volgen elkaar in een rap tempo op. De inkt van het regeerakkoord is nog maar net droog, en nu ligt er alweer een woonakkoord. De rollen van de Eerste en Tweede Kamer lopen door elkaar heen en met name de huurverhoging per 1 juli 2013 moest met stoom en kokend heet water worden geregeld.De gebeurtenissen in de volkshuisvesting volgen elkaar in een rap tempo op. De inkt van het regeerakkoord is nog maar net droog, en nu ligt er alweer een woonakkoord. De rollen van de Eerste en Tweede Kamer lopen door elkaar heen en met name de huurverhoging per 1 juli 2013 moest met stoom en kokend heet water worden geregeld.De gebeurtenissen in de volkshuisvesting volgen elkaar in een rap tempo op. De inkt van het regeerakkoord is nog maar net droog, en nu ligt er alweer een woonakkoord. De rollen van de Eerste en Tweede Kamer lopen door elkaar heen en met name de huurverhoging per 1 juli 2013 moest met stoom en kokend heet water worden geregeld.
De gebeurtenissen in de volkshuisvesting volgen elkaar in een rap tempo op. De inkt van het regeerakkoord is nog maar net droog, en nu ligt er alweer een woonakkoord. De rollen van de Eerste en Tweede Kamer lopen door elkaar heen en met name de huurverhoging per 1 juli 2013 moest met stoom en kokend heet water worden geregeld.

De gebeurtenissen in de volkshuisvesting volgen elkaar in een rap tempo op. De inkt van het regeerakkoord is nog maar net droog, en nu ligt er alweer een woonakkoord. De rollen van de Eerste en Tweede Kamer lopen door elkaar heen en met name de huurverhoging per 1 juli 2013 moest met stoom en kokend heet water worden geregeld. Over de invloed van al deze gebeurtenissen op de Zwolse woningmarkt leest u in de column van onze directeur Eddy Veenstra.

Column directeur Eddy Veenstra: Het woonakkoord vertaald!

twitter
@EddyVeenstra 

Inkomensafhankelijke huurverhoging

 
 

Onze huurders ontvangen voor 1 mei bericht over de huurverhoging die per 1 juli 2013 ingaat. SWZ past dit jaar het rijksbeleid toe. Dit betekent dat voor huurders met een inkomen tot € 33.614 de huur met 4% wordt verhoogd. Dit is 1,5% meer dan de inflatie. Voor huurders met een inkomen tussen € 33.614 en € 43.000 geldt een huurverhoging van 4,5%. Huurders met een inkomen boven € 43.000 krijgen een huurverhoging van 6,5%. Uitzonderingen worden gemaakt voor woningen die tijdelijk worden verhuurd. Nog meer dan in voorafgaande jaren is de huurverhoging nauw verbonden met het beleid van de regering in Den Haag. Woningcorporaties moeten de komende jaren forse heffingen betalen en SWZ is een woningcorporatie die nog volop wil investeren in Zwolle. We zijn dan ook gedwongen om de huren te verhogen.

Meest gestelde vragen en antwoorden inkomensafhankelijke huurverhoging

Groots wonen nabij het centrum

 
In de duurzame en kindvriendelijke Muziekwijk realiseert SWZ de laatste 46 koopwoningen. De Muziekwijk ligt op slechts vijf minuten fietsen van de binnenstad, terwijl ook de op- en afritten van de A28, het Zwarte Water en een prachtig groen buitengebied dichtbij zijn. De woningtypen in deze fase zijn met recht zeer ruim te noemen en variëren in breedte van 4,80 tot 6 meter. De diepte van de woningen kan zelfs oplopen tot 13 meter. De woningen met veel ruimte op de begane grond en met maar liefst vier slaapkamers zijn ook zeer geschikt voor kantoor aan huis. Verkoopprijzen zijn vanaf € 186.000 v.o.n. Begin dit jaar is gestart met de bouw van de woningen. De oplevering is naar verwachting in het najaar van 2013.

Koopwoningen fase 3 Muziekwijk

twitter
@klinktgoedSWZ
facebook
Muziekwijk Zwolle

Nieuwe website voor Kopen bij SWZ

 

Op zoek naar een betaalbare koopwoning in Zwolle? SWZ verhuurt niet alleen woningen, maar verkoopt ook woningen, zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Kopen bij SWZ heeft een nieuwe website www.kopenbijswz.nl Op deze site vindt u natuurlijk ons complete woningaanbod en kunt u uw persoonlijke zoekopdracht aangeven via 'Aanbod in uw mail'.

twitter
@kopenbijswz
facebook
Kopen bij SWZ

De Keijzerstraat in een nieuw jasje

 
Het groot onderhoud aan 54 woningen aan de Abel Tasmanstraat en De Keijzerstraat is bijna afgerond. De buitenkant van de woningen is geschilderd en de woningen zijn voorzien van een nieuwe badkamer en toilet. Tegen huurverhoging konden bewoners kiezen voor het aanbrengen van centrale verwarming en enkele isolerende maatregelen. 24 woningen aan De Keijzerstraat hebben letterlijk een nieuw jasje gekregen. Tegelijk met de asbestsanering en het vernieuwen van het dak is een zogenaamde mansardekap geplaatst. Voor bewoners levert dit op de zolder en in de slaapkamers veel extra ruimte op.

Bouw Ittersumerlanden is gestart

 
De bouwactiviteiten in Ittersumerlanden zijn gestart. Op vier bouwlocaties worden in rap tempo de eerste twintig eengezinswoningen gebouwd. De verwachting is dat de nieuwe bewoners al in het najaar van 2013 de sleutels in ontvangst kunnen nemen. De laatste woningen worden op dit moment verhuurd via De Woningzoeker. Op 19 april was de start bouw van de zeven appartementen. Klik hier voor een overzichtskaartje van alle bouwlocaties.
Overige links
Vrije sector huurwoningen, per direct beschikbaar
Contact
Galvaniweg 2
8013 RG Zwolle
Tel. (038) 468 01 23
info@swz.nl
www.swz.nl
Snel naar
Afmelden