SCHELDENIEUWSBRIEF                                                             juni 2017, jaargang 7, editie 2Strekdammen in Westerschelde lokken bodemdiertjes

In Baalhoek en Knuitershoek ontstaat een waardevol slikkengebied. Vijf strekdammen breken de stroomsnelheden in de Westerschelde en geven nieuwe kansen aan bodemdiertjes en watervogels.


Kiekendief-challenge geslaagd!

Begin dit jaar lanceerde het Grenspark Groot-Saeftinghe tien uitdagingen die bewoners meer bij het project moeten betrekken. De moeilijkste uitdaging kon als eerste afgevinkt worden: nieuw jachtgebied voor de bruine kiekendief!


Sedimentbeheer centraal op stakeholderbijeenkomst werkgroep Onderzoek & Monitoring

Sedimentstrategie staat hoog op de VNSC-agenda. De werkgroep Onderzoek & Monitoring deelde haar inzichten met de leden van de Schelderaad. Een verslag van de stakeholderbijeenkomst.


Zwemmen in het Zwin niet zonder risico

Door de verdieping en verbreding van de Zwingeul stroomt er meer zeewater met meer kracht het natuurgebied in en uit. Goed voor de natuur, maar voor recreanten is het opletten geblazen.


Nieuw model gidst schepen beter door de Schelde

We kunnen golven, wind en stroming almaar beter voorspellen. In het project Dynamische Kielspeling worden de nieuwste inzichten gebruikt voor een beter toelatingsbeleid van schepen op de Schelde.


Copyright © 2017 Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp

Disclaimer
De VNSC stelt de Scheldenieuwsbrief met zorg samen, maar kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele onjuistheden of onvolkomenheden. In de nieuwsbrief staan artikels over de Schelde die niet noodzakelijk de visie van de VNSC vertegenwoordigen. 
Colofon
De foto’s in dit nummer zijn van Peter Buteijn, DuoFoto, Jusbox, Lieven Van Assche en Bart Lasuy.