Discussiebijeenkomsten, symposia en lezingen over actuele wetenschappelijke ontwikkelingen en over de wetenschap achter de actualiteit.

AGENDALADDER


De duurzaamheid van een bio-based economy

5 mei, 11.00 - 13.00 uur (Amsterdam)
De bodem van de voorraad fossiele brandstoffen komt in zicht. Reden om over te gaan naar een economie die draait op biomassa. Louise Vet (Nederlands Instituut voor Ecologie, Wageningen University & Research) over het aanpassingsvermogen van de natuur.
> Lees meer

Werk, bid en bewonder

6 mei, 19.00 - 20.30 uur (Amsterdam)
Wat voor relatie hadden de zeventiende-eeuwse calvinisten met de kunst? Tijdens deze Museumlezing gaan de sprekers in op verschillende aspecten van de tentoonstelling Werk, bid en bewonder.
> Lees meer

100 jaar na ‘Einsteins’ zonsverduistering

20 mei, 19.00 - 21.00 uur (Amsterdam)
Tijdens de zonsverduistering van 29 mei 1919 bewees Arthur Eddington de relativiteitstheorie van Albert Einstein met een experiment. Wat heeft deze meting betekend voor ons begrip van de verbuiging van ruimte, tijd en licht? (Het programma is Engelstalig.)
> Lees meer

Kweekvlees: oplossing voor voedselvraagstuk?

26 mei, 11.00 - 13.00 uur (Amsterdam)
In 2013 presenteerde farmacoloog en vasculair fysioloog Mark Post de eerste kweekvleesburger. In deze Paradisolezing vertelt hij hoe het nu staat met het kweekvlees en wat we van de wetenschap mogen verwachten.
> Lees meer

Deep learning

27 mei, 15.30 - 17.30 uur (Amsterdam)
Wetenschappers gaan in op nieuwe inzichten over de toepassing van deep learning in de hersenen. (De lezingen zijn in het Engels.)
> Lees meer

Vooruitblik


Is er leven buiten de aarde? Een symposium over nieuwe missies van ESA en NASA.

Check onze website voor updates.

Bijeenkomst gemist?

Op het KNAW-videokanaal vindt u een aantal KNAW-bijeenkomsten terug, bijvoorbeeld 'Someone is in my house', over David Lynch.
Of luister geluidsopnamen terug via TXTRadio, bijvoorbeeld de bijeenkomst over de eerste foto van een zwart gat.

Blijf op de hoogte

Volg de KNAW, de Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie op sociale media en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Meer informatie op
knaw.nl/blijfopdehoogte

KONINKLIJKE NEDERLANDSE
AKADEMIE VAN WETENSCHAPPEN
Afdeling Communicatie
Kloveniersburgwal 29
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam

Telefoon 020 551 0759
communicatie@knaw.nl

www.knaw.nl

Twitter   Facebook   Vimeo   Aanmelden Nieuwsbrief

Wij gebruiken uw gegevens alleen voor het versturen van onze mailings en zullen deze nooit zonder uw toestemming aan derden verstrekken. Uiteraard kunt u altijd uw gegevens wijzigen of uzelf afmelden voor onze mailings. Zie ook onze privacyverklaring.