AGENDALADDER


Wat je niet weet

27 maart, 20.00 - 22.00 uur (Utrecht)
Laten wetenschappers genoeg ruimte voor onzekerheid in hun werk en conclusies? Leden van De Jonge Akademie uit verschillende vakgebieden gaan in op die vraag.
> Lees meer

Museumlezing Someone is in my House

29 maart, 19.00 - 21.00 (Amsterdam)
Tot eind april is in het Bonnefantenmuseum in Maastricht werk te zien van David Lynch, filmmaker en beeldend kunstenaar. Museumdirecteur Stijn Huijts, psychiater Iris Sommer, beeldend kunstenaar Erik Rietveld en sterrenkundige Vincent Icke vertellen over zijn werk.
> Lees meer

De wereld beschimmelt!

31 maart, 11.00 - 13.00 uur (Amsterdam)
Han Wösten, hoogleraar microbiologie Universiteit Utrecht, spreekt in deze Paradisolezing over de groei van schimmels en hoe je daarmee duurzame materialen kunt maken.
> Lees meer

Uit de kunst: Ola Mafaalani

8 april, 19.00 - 21.00 uur (Amsterdam)
Theatermaker Ola Mafaalani neemt ons mee door het maakproces van een theatervoorstelling vanaf het eerste idee, haar uitgebreide research en het samenwerken met acteurs tot aan de uitvoering.
> Lees meer

Micro-organismen en ondergrondse marktplaatsen 

11 april 2019, 16.10 - 17.30 (Amsterdam)
Lezingen van microbioloog John van der Oost en evolutiebioloog Toby Kiers over micro-organismen, hun genetisch materiaal en hoe zij slim onderhandelen en samenwerken.
> Lees meer

Het cytoskelet van een synthetische cel 

14 april 2019, 11.00 - 13.00 uur (Amsterdam)
Gijsje Koenderink, hoogleraar Biological Soft Matter Physics, Vrije Universiteit Amsterdam, legt in deze Paradisolezing uit hoe we meer inzicht krijgen in het leven door synthetische cellen te bouwen.
> Lees meer

KennisCafé: Foute avond

15 april, 20.00 - 22.00 uur (Amsterdam)
Zouden wetenschappers opener moeten zijn over beperkingen van hun onderzoek, statistische uitglijders en andere problemen? KennisCafé gaat op onderzoek uit.
> Lees meer

Rhythms and a-rhythms in the sky

16 april 2019, 19.00 - 21.15 uur (Amsterdam)
Dit symposium neemt ons mee naar de manen van Jupiter: Io, Europa, Ganymedes en Callisto. Ook komen de vorm van ons heelal en de stabiliteit van ons zonnestelsel aan bod.
> Lees meer

Vooruitblik

Naar aanleiding van de tentoonstelling Werk, bid en bewonder organiseert de Akademie van Kunsten op 6 mei een Museumlezing over de relatie tussen kunst en calvinisme.

Tijdens het KNAW-symposium Berichten uit de bovenkamer op 13 mei schetsen sprekers uit diverse disciplines nieuwe inzichten in de relatie tussen hersenen en gedrag.

Op 20 mei blikken verschillende sprekers terug op de zonsverduistering van 1919. Toen werd de relativiteitstheorie van Einstein voor het eerst bewezen door Arthur Eddington.

Check onze website voor updates.
 

Bijeenkomst gemist?

Een overzicht van op video opgenomen bijeenkomsten staat op het KNAW-videokanaal, bijvoorbeeld de museumlezingen bij de tentoonstelling 'Alle Rembrandts' (11 maart).
Of luister geluidsopnamen terug van verschillende KNAW-bijeenkomsten via TXTRadio.

Blijf op de hoogte

Volg de KNAW, de Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie op sociale media en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Meer informatie op
knaw.nl/blijfopdehoogte

KONINKLIJKE NEDERLANDSE
AKADEMIE VAN WETENSCHAPPEN
Afdeling Communicatie
Kloveniersburgwal 29
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam

Telefoon 020 551 0759
communicatie@knaw.nl

www.knaw.nl

Twitter   Facebook   Vimeo   Aanmelden Nieuwsbrief

Wij gebruiken uw gegevens alleen voor het versturen van onze mailings en zullen deze nooit zonder uw toestemming aan derden verstrekken. Uiteraard kunt u altijd uw gegevens wijzigen of uzelf afmelden voor onze mailings. Zie ook onze privacyverklaring.