Nyheder fra ICROFS

ICROFS Nyt, februar 2017

 

Kom med ideer til ny strategi for forskning og udvikling inden for økologisk jordbrug og fødevarer

ICROFS er i gang med udviklingen af en ny forsknings- og udviklingsstrategi. Inden 23. marts har du mulighed for at give dit input til strategien.
Økologi-konges 2017: Få dit projekt med

Lige nu arbejdes der på programmet til dette års økologikongres, som finder sted i november.  Arbejdsgruppen bag kongressen inviterer alle med relevante faglige projekter til at bidrage til kongressen (send input senest 14. marts).Viden om mælkens fedtsyreindhold giver nye muligheder

Dataanalyser af godt 3,5 millioner mælkeprøver fra ydelseskontrollen viser, at det er muligt at påvirke sammensætning af mælkefedtet gennem avl. Det giver nye muligheder for at skabe merværdi på mejeriprodukter.
Zoneopdeling giver merværdi i slagtesvinestien

Økologiske slagtesvineflokke bliver større ud fra ønsket om automatisk vægtsortering i stien. Større stier åbner mulighed for nytænkning, men der er behov for at udnytte arealet på nye måder.
Skovmyrer som planteværn i danske plantager

Det er er let at flytte skovmyrer ind i æbleplantager. Gør man det, tilpasser myrerne sig deres nye omgivelser og begynder at æde træernes skadedyr.

Frugtavlere kan målrette tiltrækningen af vilde bier

I 2016 gik langt flere enlige bier end sociale humlebier og honningbier i fælder opsat i æbletræer. Stort set alle de enlige bier var jordboende. Det stiller krav til redepladser, og her kan frugtavleren gøre noget for at forbedre forholdene.
Milde vintre giver pletfrie æbler

De seneste to år har niveauet af æbleskurv ligget lavt. Som frugtavler er det guld værd, når skurven udebliver, men som forsker i æbleskurv må man søge efter årsagen. 

Viden om dybe rødder graves frem i den kommende vækstsæson

Deep Frontier projektet kigger på afgrødernes muligheder for at udnytte rodvækst i de dybe jordlag. Projektet har nu fået etableret de nødvendige faciliteter, herunder de fire meter høje rodtårne og markparcellerne i Deep Root Lab. Forsøgene går nu for alvor i gang i den kommende vækstsæson.Hvilke online værktøjer er nyttige for landmænd i Europa?

Der var værdifulde input fra europæiske landmænd om nytten og brugen af de forskellige onlineværktøjer, der udvikles i projektet OK-Net Arable, da der for nylig var projektmøde i Italien. 

Arrangementer:

Kvægkongres 2017
Det årlige samlingspunkt for landmænd med kvægbedrifter, forskere, beslutningstagere og interesseorganisationer i og omkring kvægbruget. Få den nyeste viden og resultater fra forskningen samt trends og tendenser inden for kvægbruget fra ind- og udland.
OrgaTrop: Økologi i troperne
Konferencen OrgaTrop afholdes i Indonesien, 20-24 august, 2017. Indsend 'paper abstract' senest 15. marts.


Nordisk Kornseminar 2017

Kom til foredrag, markvandringer og meget mere ved Nordisk Kornseminar 11-13 juli 2017, på Gotland Grönt Centrum, Roma. Spørgsmål inden for planteavl, bagning, brygning, frøkvalitet og sundhedsmæssige aspekter vil blive besvaret i løbet af seminaret.Tilmeld dig den 19. 'Organic World Congress'

Den 19. Organic World Congress, arrangeret af IFOAM - Organics International, finder sted 09 - 11 november 2017 i New Delhi, Indien. 
Ledige stillinger

Projektkoordinator til LIVESEED
IFOAM EU søger projektkoordinator til en fuldtidsstilling i projektet LIVESEED. 
Ansøgningfrist 26.02. 

Bliv PhD eller forsker ved NORSØK 
Doktorgradstipendiat inden for parasitkontrol hos drøvtyggere
En tre-årig stilling som PhD inden for temaet plantebaseret fodertilskud - middel mod mave- og tarmparasitter. Tiltrædelse 01.08.17.

Forsker inden for dyrevelfærd
Stillingen omfatter videnskabelig publicering, udviklingsarbejde og populærvidenskabelig formidling. Tiltrædelse senest 01.08.17. 

 
Følg med i nyhederne og se flere begivenheder i kalenderen på www.icrofs.dk
 

TILMELDING TIL NYHEDSBREV

 
 
Nyhedsbrevet fra ICROFS – Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer -  bringer nyheder om økologisk forskning og udvikling.

Du kan også tilmelde dig på www.icrofs.dk ved at klikke på ikonet højre spalte.
 
 
   
 
  

 

Copyright ©  2016, All rights reserved.
ICROFS
Postadresse:
Blichers Allé, 20, P.O. box 50, 8830 TjeleThis email was sent to <<Email-adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICROFS · Blichers AllĂ© 20, Foulum · P.O. Box 50 · Tjele 8830 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp