Copy
Nieuwsbrief #2 - maart 2018
Voor een optimale weergave:
Coopkracht nodigt je van harte uit voor de Algemene Vergadering op 21/03/2018.
30 andere coöperaties zijn reeds ingeschreven. Jij komt toch ook?
Naast het officiële gedeelte, willen we graag samen met jou de Coopkracht-acties voor 2018 op punt stellen en geven we je een inleiding over het elektronische aandelenregister en de GDPR-regeling. Alle documentatie hier nog eens op een rijtje:
Schrijf je hier in
Youth4Coop - Word Coöperatieve Ondernemer voor de Klas!
Een nieuwe generatie jongeren verovert de arbeidsmarkt en de samenleving; ook wel beter gekend als de Millennials (geboren tussen 1982 en 2001) en Generatie Z (geboren sinds 1992). De jongeren zijn ondernemend, flexibel en creatief. Ze streven naar een betere balans tussen werk en privé. Persoonlijke ontwikkeling, een participatieve bedrijfscultuur en technologie zijn belangrijker dan ooit. In onze nota Coöperatief ondernemen in het onderwijs en jeugdwerklandschap in Vlaanderen en Brussel kom je meer te weten over deze generatie jongeren en welke concrete kansen en initiatieven er zijn om coöperatief ondernemen sterker te integreren in het onderwijs en jeugdwerk. In dit overzicht vind je de resultaten van Youth4Coop in 2017 en onze plannen voor 2018. Na drie jaar (2015-2017) heeft Youth4Coop 410 jongeren en 34 leerkrachten met 27 getuigenissen en 554 jongeren met online leermateriaal bereikt.
 
Onze pool van enthousiaste Coöperatieve Ondernemers voor de Klas groeit. Laat je overtuigen door een aantal toffe getuigenissen van onder andere Filip Fontaine (BelOrta cvba), Ilse Fannes (Bike&Co). Wil ook jij ons helpen om onze nieuwe generatie jongeren te inspireren met een andere visie op ondernemerschap, schrijf je dan hier in als Coöperatieve ondernemer voor de klas!
Hervorming van de vennootschapswetgeving: Coopkracht in debat op Ecolo-Groen symposium over de vooruitgang en knelpunten
Op 19 maart neemt Marc Bosschaert (voorzitter van Coopkracht) deel aan het debat rond de hervorming van de vennootschapswetgeving. Muriel Gerkens en Meyrem Almaci (Ecolo/GROEN) nodigen je uit vanaf 13u in de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor een interactief colloquium. Na een korte algemene analyse van de impact van de voorziene hervorming op coöperatief ondernemerschap, vzw's en VSO's wordt gekeken naar de belangrijkste knelpunten en de voorstellen per deelsector.
 
Benieuwd naar hoe coöperaties een antwoord kunnen bieden op de uitdagingen op vlak van hernieuwbare energie? Raadpleeg hier onze visienota.
Ander nieuws in de kijker
GoWithTheVelo! Cera, Bike & Co en andere partners zetten Woensdag Fietsdag–campagne op en zoeken coöperatieve werkgevers die het goede voorbeeld geven!
 
Vlaanderen op de fiets krijgen. Toch minstens 1 keer per week. Dat is het eenvoudige en logische doel van Woensdag Fietsdag. De campagne van 2018 wil extra aandacht geven aan woon-werkverkeer met de fiets: alle werkgevers worden uitgenodigd om de campagne te onderschrijven: zowel koplopers inzake duurzame mobiliteit als organisaties waar een versnelling hoger geschakeld kan worden – met de fiets. En coöperatieve werkgevers mogen hier uiteraard niet ontbreken!
 
Bijzondere aandacht voor woon-werkverkeer met de fiets in de periode van 25 april tot 21 juni – indien mogelijk ook met het goede voorbeeld van management: ingewikkelder is het niet.
Provincie Oost-Vlaanderen zet in op samenwerkingen tussen sociale en reguliere bedrijven
 
Provincie Oost-Vlaanderen geeft vernieuwende samenwerkingsprojecten graag een duwtje in de rug. Heb jij een creatief idee en zorgt dat ook nog eens voor innovatie en/of professionalisering? Dan kom je in aanmerking voor een subsidie van maximaal 20.000 euro. Er is wel één belangrijke voorwaarde: de realisatie van het idee moet het resultaat zijn van een samenwerking tussen een regulier bedrijf en een sociaal economiebedrijf.
Cera Coop Event - studie- en netwerkmoment over coöperatief ondernemen - 15 verschillende workshops – Leuven
 
Denk je er aan te starten met een coöperatie, ben je daar mee bezig of ben je actief in een coöperatie die wil groeien, versterken of verruimen? Dan ben je van harte welkom op het Cera Coop Event op dinsdag 17 april 2018 vanaf 13 uur in het Cera-gebouw in Leuven.
 
Kalender

19/03/2018 - Hervorming van de vennootschapswetgeving. Is er nog een plaats voor sociaal ondernemerschap?
21/03/2018 - Algemene Vergadering Coopkracht - Antwerpen Berchem
21/03/2018 - Le Printemps des SCOP - Brussel
26/03/2018 - Cera Coop Workshop - Starten met een coöperatie - Brussel
17/04/2018 - Cera Coop Event - Leuven
07/05/2018 - Cera Coop Workshop - Starten met een coöperatie - Antwerpen
"Verschillende visies en benaderingswijzen brengen een aparte dynamiek op gang"

Dirk Rombaut, Passwerk cvba-so
 
“We blijven ons behoeden voor het snelle geld en onbezonnen vooruitgang. We doen hier alles stap voor stap en willen samenwerken in absoluut vertrouwen. De coöperatieve principes zijn een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfsvisie."

Alexander Claeys, Het Hinkelspel cvba
Website
Email
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2018 Coopkracht vzw

Coopkracht vzw
Posthoflei 3 bus 3
Berchem Antwerpen 2600
Belgium

Add us to your address book

www.cooperatiefvlaanderen.be