Copy
7ο Newsletter
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Διοργάνωση εκδηλώσεων από το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών 
Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά  

______________________
2. Συμμετοχή στελεχών του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων 
σε εκδηλώσεις φορέων – Δικτύωση με φορείς υποστήριξης της 
καινοτομίας σε εθνικό επίπεδο 

______________________
3. Eπιχειρηματικό ταξίδι Δικτύωσης στη Βοστώνη σε 
συνεργασία με την Mindspace

______________________

4. Γνωρίστε ωφελούμενες επιχειρήσεις του Κέντρου 
Προώθησης Νεοφυών επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά. 

 

1. Διοργάνωση εκδηλώσεων  από το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων  Δήμου Πειραιά  

2η Διαδικτυακή Εκδήλωση για θέματα νέων αγορών 
«Fintech and innovation»  


 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η ανοικτή εκδήλωση για θέματα νέων αγορών με τίτλο «Fintech & Innovation», στις 27.01.2023. Συνολικά γύρω στους 150 συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη δυναμική ανάπτυξης των εφαρμογών Fintech και τη σημασία τους για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:

Ο Θωμάς Πουφινάς, Επ. Καθηγητής, Δημοκρίτειο Παν. Θράκης, που παρουσίασε στην εισαγωγική του ομιλία τις διεθνείς εξελίξεις για τη δυναμική ανάπτυξης του Fintech στον διεθνή χώρο, τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των σχετικών νεοφυών επιχειρήσεων στον Ευρωπαϊκό χώρο,

ο κ. Ντάνιελ Στρέζα, Υπ. Διδάκτωρ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που παρουσίασε τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως μάθησης που αναπτύχθηκαν και είναι προσβάσιμα από τη e-learning platform του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων

ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος ,PPPlearn, όπου παρουσίασε στις νεοφυείς επιχειρήσεις πώς να παρουσιάζουν/επικοινωνούν επιτυχώς τις ιδέες τους και πώς να είναι αποτελεσματικοί σε μία διαδικασία elevator pitching (https://www.ppplearn.com/_).

 ο κ. Θόδωρος Κοτζασταύρος, στέλεχος της Crowdpolicy, για τη σημασία συμμετοχής των νεοφυών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών. Παράλληλα, πληροφόρησε τους συμμετέχοντες για τον διαγωνισμό «Infinitech Hackathon» που φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά το διήμερο 26-27/01/2023 (https://crowdhackathon.com/infinitech/

Στο τέλος της διαδικτυακής εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το pitching των διαγωνιζόμενων ομάδων FINTECH καθώς και την βράβευσή τους από τον Αντιδήμαρχο Βιώσιμης Ανάπτυξης και Προγραμματισμού κ.κ. Δ. Καρύδη. 
 

Στιγμιότυπα από τη 2η Διαδικτυακή Εκδήλωση για θέματα νέων αγορών :


 Εικόνα 1 : Αναμνηστική φωτογραφία των ομιλητών
Εικόνα 2: Νικητές διαγωνισμού Infinitech Hackathon και βράβευση
 

2η Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα
«Νεοφυής επιχειρηματικότητα και Πράσινη Μετάβαση»

 

H 2η Διαδικτυακή Ημερίδα θα διοργανωθεί από το Κέντρο Προώθησης των Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 με Zoom Meeting και ώρα έναρξης 12:00. 

Σκοπός της διαδικτυακής ημερίδας είναι η ενημέρωση και ο διάλογος για τον διττό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας με έμφαση κυρίως στις προκλήσεις και επιλογές της  πράσινης μετάβασης και δη στο τομέα της γαλάζιας οικονομίας. Επιμέρους στόχοι της διαδικτυακής ημερίδας είναι ο διάλογος μεταξύ ακαδημαϊκών, συμβούλων επιχειρηματικότητας  και νεοφυών επιχειρήσεων για το πώς σχετίζεται η πράσινη μετάβαση με την νεοφυή επιχειρηματικότητα;  Πώς η πράσινη επιχειρηματικότητα σχετίζεται με την πράσινη οικονομία και τη βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, πώς  η  καινοτομία  συμβάλλει στη πράσινη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας; Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι επιλογές των νέων επιχειρήσεων για την υιοθέτηση πιο πράσινων πρακτικών και κριτηρίων; Ποια είναι η σημασία της υιοθέτησης των  κριτηρίων ESG για την προσέλκυση χρηματοδότησης;

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα εδώ:
https://startup-piraeus.gr/blog/2023/02/17/neofyis-epicheirimatikotita-kai-prasini-metavasi/

2. Συμμετοχή στελεχών του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά σε δράσεις άλλων φορέων

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά, κα Νεκταρία Μαραβά συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Δομές στήριξης Καινοτομίας Πανεπιστημίων και Δήμων σε πρώιμα στάδια»  στο πλαίσιο του Διήμερου Συνεδρίου  «H Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 4.0.» στις 20.1.2023. Σκοπός του πάνελ ήταν η παρουσίαση των δράσεων υποστήριξης φορέων πανεπιστημίων και δήμων, πώς και εάν διαφοροποιούνται και η σημασία των συνεργειών σε περιφερειακό επίπεδο καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων.
 

Περισσότερα εδώ:
https://www.nbg.gr/el/epaggelmaties/nbg-business-seeds/nea-ekdilwseis/ekdiloseis-innovation-greece-4-0

4. Επιχειρηματικό ταξίδι Δικτύωσης στη Βοστώνη σε συνεργασία με την Mindspace

Το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά (www.startup-piraeus.gr) προσφέρει τη δυνατότητα σε εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν δωρεάν στο ταξίδι επιχειρηματικής δικτύωσης που διοργανώνει η ΑΜΚΕ Mindspace (www.mindspace.gr) στη Βοστώνη των ΗΠΑ από τις 18 έως τις 27 Απριλίου 2023.

Το ταξίδι απευθύνεται σε δυνητικούς και υφιστάμενους νεοφυείς επιχειρηματίες και στόχο έχει να τους βοηθήσει να διευρύνουν τη δικτύωσή τους με επιφανή πανεπιστήμια (λ.χ. MIT, Harvard, TUFTS), την επενδυτική και επιχειρηματική κοινότητα και το οικοσύστημα καινοτομίας των ΗΠΑ. Μέσω της δικτύωσης αυτής επιδιώκεται η περαιτέρω ωρίμανση των επιχειρηματικών ιδεών και της επιχειρηματικής σκέψης, ο εμπλουτισμός της τεχνογνωσίας σε θέματα τεχνολογικών λύσεων, ενεργειών marketing και ανάπτυξης πελατολογίου, η αναζήτηση χρηματοδοτικών ευκαιριών, η λήψη συμβουλευτικής από έμπειρα στελέχη της αγοράς και η διασύνδεση των συμμετεχόντων με κορυφαίους οργανισμούς και ηγέτιδες επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά προσφέρει τη δυνατότητα σε δέκα (10) εκπροσώπους νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ στο προαναφερθέν ταξίδι επιχειρηματικής δικτύωσης, καλύπτοντας το κόστος συμμετοχής συνολικής αξίας 1.900€.

Αιτήσεις συμμετοχής στις υπηρεσίες του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη δωρεάν συμμετοχή στο ταξίδι στις ΗΠΑ, μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του έργου εδώ: https://startup-piraeus.gr/symmetochi-ypovoli-aitiseon/ .


Εναλλακτικά μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σας στις δράσεις του Κέντρου εδώ: https://forms.gle/MzWGr9Bjp41JHtiE9
 

Ένθετο: Γνωρίστε ωφελούμενες επιχειρήσεις του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά
 

H Rhoé είναι μια καινοτόμα Ελληνική startup που αναπτύσσει λογισμικό βελτιστοποίησης για πράσινες μορφές κινητικότητας τόσο στον ναυτιλιακό τομέα όσο και στον τομέα της αστικής κινητικότητας. Στόχος της είναι να πρωταγωνιστήσει στη μετάβαση προς καθαρές μορφές ενέργειας, εξασφαλίζοντας την επιχειρηματική και οικονομική βιωσιμότητα των πράσινων λύσεων στις μετακινήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://rhoe.gr/

Το Κέντρο Έρευνας για τη Διακυβέρνηση και την Αειφορία Ι.Κ.Ε. «Ethos Lab» είναι μια νεοφυής επιχείρηση παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης, Εταιρικής Υπευθυνότητας, Βιώσιμης Ανάπτυξης, Εταιρικής Ηθικής και Κουλτούρας, Εκπαίδευσης, Branding και ανάδειξης Εταιρικής Ταυτότητας. Στην Ethos Lab, μετατρέπεται η έρευνα, η γνώση και οι ιδέες σε δράσεις, προτάσεις και λύσεις προσαρμοσμένες στις πραγματικές ανάγκες του κάθε Οργανισμού, προωθώντας την κοινωνική καινοτομία, τη διαφάνεια και τη διακυβέρνηση, την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη για τη δημιουργία μιας ανοικτής κοινωνίας χωρίς στερεότυπα και αποκλεισμούς.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: - www.ethoslab.gr

Στόχος της ΑΜΚΕ Immortaliting είναι η κυρίως επανένταξη των αστέγων στην κοινωνία ενδυναμώνοντας την εικόνα τους προ της κατάστασης της αστεγίας.  Παράλληλα όμως η ΑΜΚΕ στοχεύει στην ενεργοποίηση των πολιτών για τα οφέλη του εθελοντισμού, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με έμφαση τους αστέγους, τη συλλογική ανάπτυξη της κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης για μια Zero Waste πραγματικότητα και έναν βιώσιμο πλανήτη.  Το τελευταίο επιτυγχάνεται με τη διακίνηση και διάθεση πλεονάσματος χρήσιμων ρούχων σε ευάλωτες & ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αντιμετωπίζοντας τον κάθε ωφελούμενο με απόλυτη ισότητα και σεβασμό.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.immortaliting.com/

Το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων  Δήμου Πειραιά είναι ενταγμένο στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Πειραιά και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττικής» του «ΕΣΠΑ 2014-2020».
Ακολουθήστε μας στα Social Media
Facebook
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2023 Startup-Piraeus.gr, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp