Copy
6ο Newsletter
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1ο Συνέδριο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ».
______________________
4ο Workshop Δικτύωσης : «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, πράσινη οικονομία και ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού».
______________________
 Ωφελούμενες επιχειρήσεις του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών στο BluAct Final Event.
______________________
Επιχειρηματικό ταξίδι στη Silicon Valley σε συνεργασία με την Mindspace.
______________________
Παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων στο διατοπικό – διακρατικό  έργο: BLUE GROWTH NETWORK INCUBATORS.
______________________
Γνωρίστε ωφελούμενες επιχειρήσεις του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
«Προς ένα ανθεκτικό, βιώσιμο και καινοτόμο οικοσύστημα επιχειρείν στο Δήμο Πειραιά»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας με τίτλο «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2022, που διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά με τις τρεις δράσεις του: το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων και την Κοινότητα Γνώσης & Οικονομίας για την Γαλάζια Οικονομία & τον Πανεπιστημίου Πειραιά.

Πάνω από 300 συμμετέχοντες είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως, ενημερώθηκαν για τις τάσεις, εξελίξεις και προοπτικές της επιχειρηματικότητας και της γαλάζιας οικονομίας στον Πειραιά, μέσω της παρουσίασης συμπερασμάτων μελετών που εκπονεί το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας.

Βασικοί ομιλητές ήταν κυβερνητικά στελέχη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, η Αντιπεριφερειαρχής Πειραιά, ο Δήμαρχος, οι ακαδημαϊκοί, ο εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων της πόλης, στελέχη τραπεζών και επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει σημαντικά έργα υποδομής τοπικής και εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι παρουσίασαν θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη Γαλάζια Οικονομία. Επίσης, παρουσιάστηκαν ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί από τις δομές του Δήμου Πειραιά μέχρι σήμερα, ενώ οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι της εθνικής, περιφερειακής και τοπικής ηγεσίας, ακαδημαϊκοί και παραγωγικοί φορείς συζητήσαν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις ανάπτυξης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας για τον Πειραιά του 2030.

Η 2η μέρα του Συνεδρίου, ήταν αφιερωμένη στην καινοτομία και επιχειρηματικότητα στις πόλεις λιμάνια. Ειδικότερα, οι ενότητες του συνεδρίου επικεντρώθηκαν  α) στη σημασία της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων στις πόλεις -λιμάνια, β) στην αναγκαιότητα των συμπράξεων για τη γαλάζια καινοτομία και της διασύνδεσης της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά, γ)στον ρόλο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για την επιχειρηματικότητα, δ)στους φορείς υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και ε) στις ίδιες τις ωφελούμενες νεοφυείς επιχειρήσεις που παρουσίασαν τις δράσεις τους τονίζοντας τη σημασία της δικτύωσης και των συνεργειών για την επιτυχή ανάπτυξη και ωρίμανσή τους.
Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς).
Όλες οι παρουσιάσεις και οι τοποθετήσεις των επίσημων προσκεκλημένων και από τις δύο ημέρες του συνεδρίου μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω των ακόλουθων συνδέσμων:
1η ημέρα συνεδρίου:  https://www.youtube.com/watch?v=jxg1sjxdCnA
2η ημέρα συνεδρίου: https://www.youtube.com/watch?v=mFcrt3hYLwY

 
Διαβάστε το δελτίο Τύπου για την εκδήλωση: https://bit.ly/3Wrix9c 

4ο Workshop Δικτύωσης
«Ψηφιακός Μετασχηματισμός, πράσινη οικονομία και ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού»

Το 4o Workshop Δικτύωσης του Κέντρου Προώθησης των Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Συνολικά,  90 άτομα, εκπρόσωποι φορέων, ερευνητές, σύμβουλοι και startuppers συμμετείχαν είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως στη συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την πράσινη οικονομία και την ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Καρύδη, την οποία απήγγειλε εκ μέρους του η κα Νεκταρία Μαραβά, Υπ. Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου, ενώ χαιρετισμό απηυθύναν ο Γενικός Διευθυντής, ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Δ.Ε.Π.ΑΝ. – Δίκτυο Πόλεων), κ. Βασίλειος Κουτσιώρης και η Διευθύντρια Ανάπτυξης του τμήματος Πληροφορικής, ΑΠΟΨΗ Α.Ε, κα Σοφία Ζαφειροπούλου.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού και υποστήριξης επιχειρήσεων από τον κ. Γιώργο Βούλκα, στέλεχος της ΑΠΟΨΗ ΑΕ ενώ  εξωτερικός συνεργάτης της Κεντρικής ‘Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, τόνισε το ρόλο των επιμελητηρίων στη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.  
Η εφοδιαστική αλυσίδα στις πόλεις λιμάνια ήταν το επίκεντρο των παρουσιάσεων του κ. Αθανασίου Πολίτη, Project Manager, ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Δ.Ε.Π.ΑΝ. – Δίκτυο Πόλεων) και του Υπ. Διδάκτωρ, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, κ.  Αλεξάνδρου Κωτσόγλου. 

Η θεματική της ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού για την πράσινη και έξυπνη μετάβαση και ό ρόλος της κατάρτισης και επανακάρτισης καθώς και οι αναγκαίες δεξιότητες τονίστηκαν εκτός από τους δύο προαναφερθέντες ομιλητές και από την κ. Νόρα Ραυτοπούλου, που παρουσίασε το έργο «howlearn: Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Σύστημα που κάνει Χρήση Τεχνικών Παιχνιδοποίησης, μέσω της Χρήσης Αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης".

Στο τέλος των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες κληθήκαν να δοκιμάσουν πιλοτικά μία ψηφιακή εφαρμογή για τη διάγνωση της ψηφιακής ωριμότητας των ΜΜΕ. Οι παρατηρήσεις τους ήταν καιρίες για τη βελτίωση του συγκεκριμένου εργαλείου.

Στιγμιότυπα από το 4ο Workshop Δικτύωσης
Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά:
 Εικόνα 1 : Αναμνηστική φωτογραφία των ομιλητών
 
Δικτύωση - Καφές –- Γνωριμία

BluAct Final Event 8 Δεκεμβρίου 2022

Η νικήτρια startup του Blue Hackathon 2022, παρουσίασε την επιχειρηματική της ιδέα στο πλαίσιο του BluAct Final Event.  O startuper είχε την ευκαιρία να δικτυωθεί και να ανταλλάξει ιδέες για την ωρίμανση της επιχείρησής του με τους εταίρους του έργου BLuAct.

 
Μάθετε περισσότερα για το Final Event του BluAct

Eπιχειρηματικό ταξίδι στη Silicon Valley σε συνεργασία με την Mindspace

Το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων υποστήριξε το επιχειρηματικό ταξίδι δύο επιχειρήσεων στη Silicon Valley κατόπιν επιλογής τους από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Mindspace (www.mindspace.gr). Η Mindspace δραστηριοποιείται στην προώθηση και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της καινοτόμου και νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Από τις  03 έως τις 12 Νοεμβρίου 2022, δύο επιχειρηματίες συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό ταξίδι στο San Francisco των ΗΠΑ, όπου και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με top-tier επιχειρηματίες του San Francisco, όπως με την κ. Cheryl Edison, με εκπροσώπους σημαντικών και καινοτόμων επιχειρήσεων όπως η QC Ware, η Carbon και η Apple καθώς και με εκπροσώπους Venture Capitals όπως είναι η Plug&Play.

Παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων στο διατοπικό – διακρατικό  έργο: BLUE GROWTH NETWORK INCUBATORS.

Την Πέμπτη 1 και Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, το Κέντρο Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά, φιλοξένησε τη διημερίδα που διοργάνωσε το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, ως Εθνικός Συντονιστής , στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο: «Δίκτυο Θερμοκοιτίδων Γαλάζιας Ανάπτυξης».

Την διημερίδα προλόγισε και τίμησε με την παρουσία του, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά, κ. Δημήτριος Καρύδης, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά το έργο του Δήμου Πειραιά και τόνισε ότι με την πρωτοποριακή πρωτοβουλία της δημιουργίας του «Blue Lab», ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια για τη γαλάζια οικονομία και την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, η οποία συνεχίζεται με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και το Κέντρο Προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων.

Τη διημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθυντής ΠΜΣ “ Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία” του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης, το Στέλεχος της ΕΥΔ ΕΠ Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020, κ. Νικόλαος Αθανασόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιχειρηματικότητας, Γαλάζιας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, κα. Θεώνη Παντελή, η Project Manager της δομής StartUp Piraeus, κα. Νεκταρία Μαραβά, ο κ. Δημήτριος Ιεραπετρίτης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Εμπειρογνώμονας, κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος, ο Σύμβουλος περιβάλλοντος, MSC συστήματα διαχείρισης ενέργειας, κ. Νικόλαος Ψημμένος, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, κ. Μαρίνης Μπερέτσος, η Γενική Δ/ντρια – Συντονίστρια CLLD/ LEADER της Αχαία Αναπτυξιακή Α.Ε., κα. Ηρώ Τσιμπρή, η Υπεύθυνη Έργου της Διεύθυνσης Υλοποίησης Προγραμμάτων Αναπτυξιακής Καβάλας, κα. Λίλη Λυμπεροπούλου, το στέλεχος της Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιος Ζιάνκας και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, κ. Παναγιώτης Καρμίρης και κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος.

Ένθετο: Γνωρίστε ωφελούμενες επιχειρήσεις του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά

Η Robosurvey παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων που σχετίζονται με την τεχνολογία UAV και την ρομποτική.  Συγκεκριμένα, ειδικεύεται σε ρομποτικές επιθεωρήσεις βιομηχανικών εγκαταστάσεων εστιάζοντας, ιδιαίτερα σε επιθεωρήσεις εσωτερικών, εξωτερικών και υποβρύχιων χώρων των πλοίων. Η ομάδα της, αποτελείται από έμπειρους πιλότους UAV, ναυτικούς μηχανικούς, επιστήμονες υπολογιστών και μηχανικούς αεροδιαστημικής.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε: info@robosurvey.com

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) Κοινωνικής και Συλλογικής Ωφέλειας, με την επωνυμία “Sea & See” έχει ως όραμά της,  την ανάδειξη της πλούσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου μας, μέσα από σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία, όπως η δημιουργία τεχνητών υφάλων προβολής της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της αυτόνομης κατάδυσης.  Μπορούν να υλοποιήσουν ως τεχνητό ύφαλο οποιοδήποτε θέμα πολιτιστικής κληρονομιάς και να διοργανώσουν καταδύσεις για όλους και παντός καιρού.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους τεχνητούς υφάλους και τη συμβολή τους στον καταδυτικό τουρισμό, επικοινωνήστε με: info@seaandsee.gr

Ανάπτυξη εξειδικευμένων και καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών βασισμένων στις ανάγκες των πελατών μας. Από τη στιγμή ίδρυσης της, το 2020,  μέχρι σήμερα η VALMORE επιδιώκει  να σχεδιάσει και αναπτύσσει ψηφιακές εφαρμογές που δίδουν λύσεις όχι μόνο σε επιχειρήσεις αλλά και σε κοινωνικά προβλήματα της εποχής τους.  Σήμερα, επιδιώκουν το σχεδιασμό και ανάπτυξη συστήματος  επιδημιολογικής επιτήρησης & μικροβιακών αντοχών.
Motto της ομάδας είναι:  Enough Talk, Let's Build Something Together. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις επικοινωνώντας μαζί μας: dimitri.ampelakiotis@valmore.gr

Η Lappa projects, σχεδιάζει, αναπτύσσει, εκδίδει βιβλία και υλοποιεί βιωματικές δράσεις με στόχο την αυτοβελτίωση, την αυτογνωσία αλλά και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της δημιουργικής γραφής σε όλες τις ηλικίες αλλά κυρίως στα παιδιά. Σήμερα, υλοποιεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση σε 40 σχολεία, 2500 μαθητών στον Δήμο Πειραιά μέσω του νέου της εκπαιδευτικού παραμυθιού. Στόχος της,  είναι  η ενσωμάτωση της βιωματικής μάθησης και της συμβουλευτικής σε ενήλικες και παιδιά εμπνέοντας τους την αγάπη για τη δημιουργική γραφή και τη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επικοινωνία: lialappa@yahoo.gr
 
Το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων  Δήμου Πειραιά είναι ενταγμένο στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Πειραιά και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττικής» του «ΕΣΠΑ 2014-2020».
Ακολουθήστε μας στα Social Media
Facebook
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2022 Startup-Piraeus.gr, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp