Copy

Nieuwsbrief Academie voor Mindful Teaching 

Het kleine robijntje, dat iedereen wil, is gevallen,
Men zegt dat dat we in het oosten moeten zoeken
Anderen denken dat het tussen de ruwe stenen,
op het platte land terecht is gekomen, 

Weer anderen denken dat het diep in het water ligt

Kabir’s intuïtie zei hem dat het van binnen was en van onschatbare waarde
Hij wikkelde het voorzichtig in het doek van zijn hart
(uit: The Kabir book)
 
In de tijd waarin we nu leven komen we op tienduizenden manieren in contact met lijden, ontberingen van mensen, van kinderen of dieren. Via het nieuws, de sociale media. En dan  ineens is het onze beurt. Onverwacht lijkt de kamer stil te staan. We voelen het al een tijdje aan, maar nu weten we het zeker. Het lijden heeft een getal. 

Het is 12%. 

De nieren  functioneren nog maar voor 12%. Dit kan niet lang meer duren. Er moet iets gebeuren. In een sneltreinvaart passeren de opties de revue. Een streng dieet en op korte termijn aan de dialyse is het verhaal. We kunnen meteen een afspraak maken voor informatie in de kamer ernaast. Maar na een tijdje roert zich wat anders in ons. Deze weg willen we niet gaan. 

We verdiepen ons in de mogelijkheid van een donor en doen een oproep: Is er iemand in de wereld die …… En dan…. dan wordt Mark geraakt door wat er in het “doek van zijn hart” verborgen ligt. Hij wikkelt het doek voorzichtig af en staat oog in oog met de kern van compassie. Hoe zou het zijn als ik degene ben die mijn nier aanbied? Een golf van mededogen overspoelt hem. Zo’n golf die jezelf misschien ook wel eens gevoeld hebt, als je veel van iemand houdt, of merkt dat iemand anders veel om jou geeft. Gewoon om wie je bent. Of sterker nog, juist om wie je bent.

Nu, precies een jaar later, op 4 februari is het zover. Mark Hansen, vriend en manager van de AMT, en mijn man Henk liggen als bloedbroeders samen op de operatiekamers in het UMC. Een levensreddende operatie. Hun vrouwen vol vertrouwen. De werkelijkheid voelen van ons teer en dankbaar hart. We weten dat het van binnen verborgen ligt, het blijft …. van onschatbare waarde. 

Duizendmaal dank Mark. 

En via deze weg ook dank voor alle steun en liefdevolle gedachten, kaarten en briefjes die we dagelijks mogen ontvangen van de inmiddels grote en warme “Kikker familie”!

Volg hier het blog van Mark en laat je inspireren..
 

P.S. Ik start in maart een 8-weekse MBSR training. Dat doe ik nog maar 1x per jaar dus wees er ‘snel’ bij 😉

Tot gauw, Eline Snel 
AMT Opleidingen

AMT Kindertrainer 
Na het volgen van de AMT Opleiding tot Kindertrainer geef je volgens de Methode Eline Snel (‘Aandacht werkt!’) trainingen in mindfulness aan kinderen van 4-12 jaar, op school, instelling of eigen praktijk. 
De groep van januari is inmiddels begonnen aan haar opleiding. Niet getreurd; je kunt je nog inschrijven voor de opleidingen die in maart en in september 2019 starten.


Opmerking van een cursist: 
“Ik heb nog nooit eerder een opleiding gevolgd waarin zoveel vriendelijke persoonlijke aandacht gegeven wordt en zoveel ervaring en professionaliteit samen komen. Terwijl ik toch aardig wat trainingen en opleidingen gedaan heb!”
Klik hier voor meer info en inschrijven.


Jongerentrainer
AMT Kindertrainers die zich willen specialiseren in het trainen van pubers en jongeren kunnen dit voorjaar op 13 en 14 april de tweedaagse AMT Extra volgen. Voor meer info en inschrijven klik hier.

Mindfulness in Opvoeding en Onderwijs
Mindfulness in Opvoeding en Onderwijs (MiO) is een opleiding aan de AMT, die naadloos aansluit bij de boeken van Eline Snel (Stilzitten als een Kikker‘ en Ruimte Geven & Dichtbij Zijn) en de AMT Opleiding tot Kindertrainer volgens de Methode Eline Snel. Na de opleiding ben je in staat om een 8 weekse MBSR te kunnen geven aan ouders en professionals die werken met kinderen.
Heb jij ook interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in voor de opleiding die start in maart 2019 of in september 2019. 
Meer info en inschrijven klik hier.


Inspiratiedag
Op zondag 7 april 2019 organiseren we een dag om van te dromen. Een interactieve workshop over grote en kleine dromen, nachtmerries en dromen vol humor. Maar vooral: hoe leer je betekenis geven aan je eigen dromen en die van kinderen. Ook als je denkt niet te dromen ben je van harte welkom. Trainer is Eline Snel. Meer info en inschrijven doe je hier.

Cadeautip

Wijsheid van de kikker:
Kun je wachten tot alle turbulentie gezakt is, 
zodat je vanuit een heldere blik kunt reageren?

H
eb je ook wel eens een hoofd vol dwarrelgedachten? Door deze schudbol flink te schudden en ‘m daarna stil te houden kunnen jij en je kinderen zien dat alle onrust in je hoofd vanzelf zakt! Het water wordt rustig en helder in één volle minuut. Net als je hoofd. En vanuit rust en een helder hoofd maak je betere keuzes. 

Meer info en bestellen? Klik hier.

Stilzitten App

We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Stilzitten app. Voor Apple gebruikers werkt de app al enige tijd niet meer. We zijn blij dat je de meditaties via onze website kan beluisteren tot de app weer beschikbaar komt. Ga naar de Stilzitten pagina. 

Podcast Time
Waarom mindfulness op school voor zowel kinderen als leraren zoveel voordelen heeft. In het Engels. Luister hier..

Save the date
Symposium 'Mindfulness & Onderwijs' op 7 februari 2019 in Antwerpen. Bezoek de site voor meer informatie.. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
Instagram

AGENDA 2019


AMT Opleidingen


13 maart
MBSR
Door Eline Snel

22 maart
Basisopleiding kindertrainer
AMT groep maart 2019

29 maart 
Mindfulness in Opvoeding en Onderwijs
AMT MIO groep maart 2019

13 april
AMT Extra: Methode Eline Snel voor jongeren

Zie verder de agenda voor een overzicht van alle activiteiten 

AMT Nascholingen 

24 februari
Yoga op school
Door Helen Purperhart

7 april
Een dag om van te dromen
Door Eline Snel

23 juni
Stiltedag
Door Jan-Paul Buijk

AMT Retraites


6 t/m 10 augustus 2019
Retraite Dinkelland
Door Jan-Paul Buijk

Boeken Eline Snel


Stilzitten als een kikker 
Boek boordevol mindfulness oefeningen en verhaaltjes. Inclusief meditaties als download. 
Meer info en bestellen.. 


Stilzitten als een kikker - Aandacht Werk(t)boek

100 pagina’s met activiteiten voor kinderen van 5 tot 8 jaar en 6 downloads.  
Ruimte geven en dichtbij zijn
Mindfulness voor ouders met pubers (12-19 jaar). Met audio voor ouders én pubers.
Meer info en bestellen..
 
Kinderen schrijven over Mindfulness in de klas
In dit boekje laten we kinderen zelf aan het woord met prachtige tekeningen en hun eigen teksten. Zij vertellen waarom Mindfulness belangrijk voor hun is.
Meer info en bestellen..