Copy
Bekijk deze mail in je browser

Nieuwe scheidsrechters   

 
🆕 De opleidingen Referee in One Day van februari en maart zijn allemaal afgelopen. Hieronder vind je een overzicht van het aantal nieuwe scheidsrechters: 

Opleiding G-scheidsrechter  


👨‍🏫 Op 22 en 23 maart ging de opleiding G-scheidsrechter door in Brugge en Wijchmaal. In Brugge namen 10 kandidaten deel, in Wijchmaal 13 kandidaten.  

Enkele aandachtspunten   

 
⚠️ Identificatie van spelers bij ernstige voorvallen in scheidsrechtersverslag

Recent zijn enkele wedstrijden gestaakt wegens een zware blessure van een speler en het verlopen van de wachttermijn. Het DAVV wenst de scheidsrechters er attent op te maken dat zij, ingeval van stopzetting omwille van een zware blessure, op het scheidsrechtersverslag dienen te vermelden tot welke ploeg de geblesseerde speler behoorde en tevens zijn naam te vermelden. 

⚠️ Berg cash geld of waardevolle voorwerpen goed op

Recent kwamen weer enkele meldingen binnen van scheidsrechters bij wie er geld verdwenen was tijdens de wedstrijd. Er werd vastgesteld dat het in sommige gevallen om toch relatief hoge sommen ging. Het DAVV wenst onze scheidsrechters andermaal de raad te geven geen kostbare voorwerpen en grote sommen geld mee te nemen naar een wedstrijd. Wanneer zij na de wedstrijd door de club worden uitgenodigd voor een etentje of drankje, is het tevens aangewezen dat de scheidsrechters hun vergoeding bij zich houden in hun portefeuille en niet in hun sporttas achterlaten die zich soms op een onbewaakte plek bevindt.

Wat de kleedkamer van de scheidsrechters betreft, zijn de clubs in principe gehouden deze af te sluiten tijdens de wedstrijd. Het Disciplinair Comité is niet bevoegd om een club tot eventuele terugbetaling te veroordelen in geval van diefstal. Het is uiteraard ook moeilijk of zelfs onmogelijk om als scheidsrechter te bewijzen om welke sommen het zou gaan. 

⚠️ Uitrusting scheidsrechter en ploegen

Naar aanleiding van een recent geval willen we graag nog eens de regel rond uitrustingen tijdens een wedstrijd in de lagere afdelingen onder de aandacht brengen: Wanneer een van de ploegen speelt in de uitrusting die vooraf (voor de start van het seizoen) doorgegeven werd en deze moeilijk te onderscheiden valt met de uitrusting van de scheidsrechter, dan is de thuisclub verplicht om de scheidsrechter van een propere uitrusting te voorzien (bv. fluo vestje) die voldoende verschilt met de truitjes van beide ploegen. Het is de scheidsrechter niet toegestaan de ploegen op te leggen in een andere kleur te spelen.

Wist je dat...  


☝️ Bij solo-arbitrage bij voorkeur de ‘lijn’ van buitenspel gekozen wordt voor de positie van de scheidsrechter bij een vrije trap?

☝️ Je bij een vervanging enkel een teken met de hand moet geven? Het molentje is voorbehouden voor een ‘rollende bal’ bij een vrije tap.

☝️ Naast de Jeugd Cursus 3, die in heel Vlaanderen gegeven wordt, ook de minivoetbalscheidsrechters uit eerste en tweede nationale deze maand een opleiding hebben gehad?

Om te noteren in je agenda...  

 
📅 Nuttige datums:
 • Referee Day 2023:
  • 12/08/2023 - Veltem
  • 19/08/2023 - De Pinte & Genk
  • 26/08/2023 - Dadizele & Tongerlo

   Noteer deze alvast je agenda!
    
 • Opleidingen observers:
  • 5/04/2023 - Cursus in de regio's
     
 • Assessment Day (TOP)BCORE - Tubeke
  • 19/07/2023 - Promovendi naar betaald voetbal houden deze week best al vrij! 
    
 • JCURSUS 3:
  • Locaties en datums zijn al op onze website beschikbaar!
    
 • Training (TOP)BCORE:
  • 18 april - Tubeke

Scheidsrechter van het seizoen '22-'23    

 
🔥 Op zaterdag 27 mei zal het event scheidsrechter van het seizoen '22-'23 plaatsvinden. Alle observers hebben via RefAssist een stemformulier en unieke codes van de scheidsrechters ontvangen.

De voorselectie van de genomineerde (assistent-)scheidsrechters wordt gedaan door de observers van Voetbal Vlaanderen. Gelieve dus je stem door te geven via het ontvangen formulier op RefAssist en dit ten laatste voor 10 april!  

Herinnering observers 


💡 Gelieve voorvallen van agressie tegenover scheidsrechters, waarvan u getuige bent geweest, steeds te melden bij de Aanspreekpersoon Integriteit (API): Katrien

Cursusaanbod Voetbal Vlaanderen    

 
📚 Observers die een opleiding binnen Voetbal Vlaanderen willen volgen kunnen daarvoor een reductie van 50% bekomen. Indien de te volgen cursus een meerwaarde biedt voor de interne werking van het DAVV, worden de resterende kosten door het DAVV betaald. 

Elke vraag tot opleiding dient wel voorgelegd te worden.

Cursus spelbegeleider wandelvoetbal  


💡 Op 13 mei vindt de eerste editie van de Friends For Life League Games plaats (FFLL). Tijdens deze dag zal er naast 8-a-side en jeugdvoetbal ook wandelvoetbal plaatsvinden. Voor de wedstrijden van de Old Stars zal er een cursus ‘Spelbegeleider Wandelvoetbal’ plaatsvinden in Sint Katelijne Waver.

De cursus zal doorgaan van 10u tot 12u. Inschrijven voor de cursus spelbegeleider wandelvoetbal kan binnenkort via Totara! Meer info volgt via RefAssist. 
Onze partners
 
                            

Like Nieuwsbrief arbitrage on Facebook share on Twitter
volg ons op Facebook | volg ons op Twitter
Copyright © 2023 VoetbalVlaanderen,
All rights reserved.